אפרופו רבנים.....

אפרופו רבנים.....

גם כשהם כבר מסכימים לשרת בצבא הם עושים בעיות..... לכל מי שראה הערב את חדשות ערוץ 10 וודאי הבחין בקצין שהגיע במדים למחסום כיסופים עם מטרה אחת: להביע את עמדתו הפוליטית ודעותיו האישיות בנושא. ולא רק שהוא עבר על החוק והתראיין למצלמות בלי שום אישור, הוא אף הפגין טיפשות רבה כשניסה לדבר על פקודה לא חוקית בעליל. אין סם צל של ספק שהפקודה הנל אינה בילתי חוקית בעליל, מעבר לכך ויותר מכך - אין שום צל של ספק שהפקודה אינה בילתי חוקית!!! הפקודה חוקית לכל דבר. והקצין הפגין את טיפשותו בכל הנוגע לחוקי והגדרות הצבא.

E טי

New member
מה הקשר בין הכותרת למה שנכתב?

הבן אדם הוא קצין, לא רב.

silverhawk

New member
מהי דרגתו?

לא ראיתי את הכתבה, אך קשה לי להאמין שקצין בצה"ל יביע בצורה כזו את דעתו לאמצעי התקשורת... אולי תפרט מעט יותר על מה שהיה?

סגן, כנראה שהוא גם

סגנו של אלוהים

סגן

הקצין (רב החטיבגה הצפונית של עזה) היה ברכב עם מספר מתחלים שכנראה הסיעו אותו למקום כלשהו, במחסום כיסופים עצרו אותם וביקשו מהנהג ת.ז. ואז הוא יצא מהרכב והתחיל ב"דברי החוכמה שלו" "לא התגייסנו כדי לגרש יהודים", "פקודה בילתי חוקית בעליל לא מקיימים" "אני מתבייש" ועוד כל מיני דברי חוכמה. היה כתוב על זה היום בידיעות אחרונות, אבל לא מצאתי את הכתבה בYNET

silverhawk

New member
אם זהו אכן המצב יש לגרשו מייד מצה"ל

אין מקום לחייל, ובטח שלא לקצין בצה"ל, להגיד דברים כאלו, ללא קשר לאמונתו ודעתו האישית.

E טי

New member
אז מה אתה רוצה?

הוא רב, מתפקידו להגיד את ההלכה. הוא אומר שהפקודה הזאת נוגדת את ההלכה וממילא היא בלתי חוקית בעליל.

כנראה שאף פעם לא היית בצבא.

כי אם כן היית יודע מה ההבדל בין פקודה בילתי חוקית בעליל, פקודה בילתי חוקית, ופקודה חוקית. אין שום ספק שהפקודה הנ"ל אינה בילתי חוקית בעליל. מעבר לכך, העניין נדון בבג"ץ - והפקודה חוקית לכל דבר ועניין

E טי

New member
פקודה שסותרת את ערכי הדמוקרטיה

שפוגעת בחופש הדת ושמונעת מאנשים לקיים את דתם היא פקודה בלתי חוקית בעליל.

silverhawk

New member
שוב, כפי שכבר נאמר לך - לא מדובר

בפקודה בלתי חוקית בעליל. לא מדובר כאן בפירוש אישי, ישנם חוקים ברורים. תוכנית ההתנתקות תקינה לחלוטין מבחינת החוק. האם היא נכונה? על כך מותר לך לחלוק, אך זה לא סותר את עובדת היותה חוקית.

../images/Emo45.gif

תוכנית ההתנתקות עברה בהחלטת ממשלה חוק בכנסת ועברה את מבחן בג"ץ לכן היא חוקית! אילולא היתה עוברת את מבחן בג"ץ היה מקום לטענה שהפקודה בלתי חוקית בעליל אך לא כך הדבר.....

E טי

New member
גם ממשלת גרמניה היתה חוקית

וגם סטאלין עלה לשילטון על פי חוק. זה לא אומר כלום לגבי הפקודות. הפקודות הם בלתי חוקיות בעליל גם אם הם לא סותרות את חוקי המדינה.

silverhawk

New member
אני אגיב בכל זאת...

ממשלת גרמניה (אני מניח שאתה מדבר על ממשלת היטלר) - היטלר אכן עלה לשילטון באופן חוקי, אך לאחר מכן הוא ביטל את הדמוקרטיה. ואגב, הדמוקרטיה שהייתה קיימת בגרמניה הייתה דמוקרטיה אמיתית, לחלוטין, וזה דבר שלא קיים היום. מה הנקודה שלך? סטאלין - מצטער לבשר לך את זה, רוסיה לא הייתה דמוקרטית. ופעם נוספת - הפקודה אינה בלתי חוקית בעליל! זה לא עניין של דעה, זוהי עובדה.

E טי

New member
למרות מה?

היטלר מעולם לא ביטל את הדמוקרטיה. הוא פעל לאורך כל הדרך לפי כללי הדמוקרטיה כפי שהם נכתבים בחוק הגרמני. לא סטאלין, אז מוסוליני. אם תגיד שהדבר הוא עובדה, לא תשנה ולא תוריד מהוויכוח. אנא ממך, תחסוף מאיתנו את הדמגוגיה. הפקודה היא בלתי חוקית בעליל מכיוון שתוכנה סותר את עיקרי הדמוקרטיה. טיהור אתני הוא דבר לא דמוקרטי ולכן לא חוקי בעליל.

קצת הסברים והגדרות../images/Emo150.gif

פקודה לא חוקית בעליל כלל לא מדברת על פקודה הנוגדת את חוקי הדמוקרטיה או משהו כזה. פקודה בילתי חוקית בעליל היא פקודה הסותרת עקרונות אנושיים בסיסיים, כמו למשל לירות באנשים חפים מפשע ולא חמושים. הפקודה הנ"ל לא רק שאינה כזאת - היא אף אינה סותרת את חוקי הדמוקרטיה! ואת חוקי המדינה! ולכן לא רק שאינה לא בילתי חוקית בעליל, היא גם לאפקודה בילתי חוקית. הפקודה חוקית לכל דבר, וזה כלל לא נושא הנתון לויכוח. בעניין זה יש שחור ולבן - אין אפור ואין מקום לדעות. זוהי קביעה חד משמעית

Nimst

New member
טיהור אתני?

צה"ל מתכוון להרוג אנשים על רקע אתני? וואלה, לא ידעתי. היטלר מעולם לא ביטל את הדמוקרטיה? על מה אתה מדבר? לא רק שהיטלר ביטל את הדמוקרטיה, הוא גם מעולם לא ניסה להעמיד פנים אחרת. היטלר ביטל את המפלגה הקומוניסטית ולאחריה את כל המפלגות. איסור על קיום מפלגות מלבד מפלגת השלטון הוא מאפיין טוטאליטרי מובהק. פגיעה בפלורליזם, חופש הביטוי, חופש ההתארגנות. הוא העביר חוק שמאפשר לרשות המבצעת להחליט החלטות ללא הסכמת הרייכסטאג (המקבילה של הכנסת, הרשות המחוקקת). כאן יש ביטול של הפרדת רשויות, עוד סממן דמוקרטי. אני יכולה להמשיך ולעבור איתך אחד אחד על כל הצעדים שהוא עשה כדי לבטל את הדמוקרטיה. הפקודה שאתה מדבר עליה - ההתנתקות - לא סותרת את הדמוקרטיה בשום אופן. תגדיר את העקרונות של הדמוקרטיה ותסביר לי איך ההתנתקות סותרת אותם.

בגלל זה הם גם כל הזמן משווים לשואה

מהסיבה הפשוטה שאין להם מספיק ידע בנושא והם לא יודעים מה בדיוק קרה בשואה, ולמה.

E טי

New member
את מקשיבה לעצמך?

הרי זה בדיוק מה ששרון עושה: "פגיעה בפלורליזם, חופש הביטוי, חופש ההתארגנות." אני מעולם לא אמרתי שצה"ל מתכוון להרוג. 'טיהור' לא מתבצע דווקא בהריגה. הצבא מבל פודות לנקות את השטח מכל מתיישב יהודי. זה טיהור אתני. גם אם הוא לא מבוצע תוך הריגה.

שרון פוגע בפלורליזם??

כיצד בדיוק?? הוא אסר על מפלגות להתקיים?? הוא אסר על מיעוט להפגין?? הוא "מחק" את האופוזיציה?? מה בדיוק הוא עשה? (לבקשת חברי לפורום, התקמצנתי על סימני השאלה הפעם.....
) הדבר היחיד שהוא עשה - היה למנוע הפגנות בילתי חוקיות אם תנסו להפגים פעם באופן חוקי - איש לא ימנע מכם זאת.

למעלה