אפרופו רבנים.....

E טי

New member
דמגוגיה

כדאי שתלמדי עברית... תפתחי מילון ותבדקי מה אומרת המילה הסתה.

E טי

New member
פתחתי

לא רשום שום פרק על השוואת ראש הממשלה לדיקטטור...

Nimst

New member
איפה הפגיעה בפלורליזם?

אתה בוודאי לא חושב להגיד שזכויות הן מוחלטות ושאסור לפגוע בהן באף מצב. הרי אז תקבל סתירה פנימית (להסביר, או שזה ברור?) חופש הביטוי וחופש ההתארגנות גם הן - כמו כל הזכויות מלבד אחת (חירות המחשבה) - מוגבלות. כשחופש ההתארגנות יכול לפגוע, למשל, בחופש התנועה או בסדר הציבורי ושלום הציבור יש התנגשות בין חירות לבין חירות אחרת, או בין חירות לבין עיקרון דמוקרטי. אתה מבין מדוע הטענה שלך שיש פגיעה בדמוקרטיה לא מבוססת ולא נכונה?

E טי

New member
את זה יכל גם היטלר להגיד

השאלה היא איפה האיזון. כשאנשי מועצת יש"ע ביקשו לעשות שיירת רכבים על כביש ארבע (הכביש הישן) דחתה המשטרה את הבקשה למרות שהבקשה הוגשה חודש לפני. והנה רק אתמול החלה צעדה דומה של השמאל. וזאת רק דוגמא אחת.

silverhawk

New member
די עם ההשוואות להיטלר

אתה פשוט מסרב להקשיב ונגרר לדיונים של דעות מופרכות אל מול עובדות. אתה מוזמן להביע כל דעה שאתה רוצה, אך זה נראה לי טיפה חסר טעם להמשיך להתווכח שוב ושוב על אותן נקודות. השורה התחתונה כוללת מספר עובדות בסיסיות: 1) תוכנית ההתנתקות אינה מהווה פקודה בלתי חוקית בעליל (ואפילו לא פקודה בלתי חוקית) מכיוון שהיא מעוגנת ומאושרת חוקית - עובדה. 2) הפגנות בלתי חוקיות שלא קיבלו את אישור המשטרה יפונו. אין כאן עניין מקום לשיקול דעת כלל. 3) המשטר במדינת ישראל הינו דמוקרטיה. ואם יורשה לי לצטט את רוח דבריה של שותפתי לניהול הפורום - הייה אסיר תודה על כך שלא יצא לך לחיות במשטר דיקטטורי אמיתי... וקריאה לדברים אלו דמגוגיה לא תשנה את אמיתותן.

E טי

New member
אם חוק מדינה

סותר את ערכי הדמוקרטיה, הוא לא קיים. אם הממשלה תעביר חוק שאסור לשמור שבת, גם אז זה יהיה חוקי?

ם הממשלה תעביר חוק כזה

תוכל לפנות לבג"ץ כנראה שחוק כזה יפול בבג"ץ - ויש תקדימים לחוקים שלא אושרו בבג"ץ

E טי

New member
ואם הבג"ץ לא מקבל את העתירה?

יש מקרה שבו גם הבג"ץ וגם הממשלה סותרים את ערכי הדמוקרטיה. ואז האפשרות היחידה היא מרי אזרחי.

תביא לי הוכחה שאכן שניהם סתרו את

ערכי הדמוקרטיה? ולא כל מיני דברים מבגרות באזרחות של כיתה יב' מזמן עברתי את זה תסתכל בחוקים עצמם כך לדוגמא פגיעה בזכויות הפרט תחשב רק עם תביא הוכחה מפורשת (אנא שים לב לאותיות הקטנות שיש בחוק הזה) ואני מציע לך גם לקרוא את מה שכתב שופט הבג"ץ היחיד שהיה נגד ההתנתקות בדיון שעשו בו עברה ההתנתקות את מבחן הבג"ץ....

E טי

New member
טיהור אתני

סילוק של אזרחים יהודים, ורק בגלל שהם יהודים מאדמותיהם, הוא דבר מנוגד מכל וכל לדמוקרטיה!

"טיהור אתני......"

ה"טיהור" (בחרת מילה מגוחכת לחלוטין) הוא לשם שמירה על חיי ילדים בני 18 וזהו!!!

E טי

New member
זה גם מה שאמרה ממשלת גרמניה

כשהכניסה את היהודים לתוך גטאות. ניקוי השטח מיהודים הוא פגיעה קשה בדמוקרטיה. איך שלא תקרא לזה. נער בן 18 הוא לא ילד, הוא אפילו כבר לא נער...

nooshP

New member
אתה לא חושב שאתה מגזים?

הרי אם לא היית מתחבא תחת זהות וירטואלית היו מכניסים אותך לכלא על הסתה בגלל דברים כאלה. אתה לא מכבד לא את הדיון ולא את עצמך כשאתה כותב דברים כאלה. אנא שמור על הכבוד של כולנו.

E טי

New member
הסתה למה?

'הסתה' הפכה שם קוד לדבר שאתם לא מוכנים להתמודד איתו... למה בדיוק אני 'מסית' בהודעה הקודמת?

nooshP

New member
כנראה לא הקשבת בשיעורי אזרחות

השוואה של רה"מ להיטלר היא הסתה, כי בכך אתה משווה את רוה"מ שנבחר באופן דמוקרטי לרוצח הגדול בהיסטוריה, ואומר בעצם ששרון הוא גם פושע ורוצח ולכן דינו מותר. ואל תיתמם, הרי אתה רוצה שנחשוב שאתה אינטילגנטי יותר מזה....

E טי

New member
אולי, אבל אני לא השוויתי.

למרות שאני לא מסכים עם הקביעה שהשוואת ראש ממשלה לרוצח היא הסתה. אני למשל ראיתי הפגנות בצרפת שבהם שרפו את בובת ראש הממשלה, ואיש לא נעצר. אבל זה לא משנה, לא השוויתי את ראש ממשלה להיטלר כרוצח, אלא כדיקטטור. צורת הפעולה המדינית דומה בצורה מדהימה. שתיהם שליטים שנבחרו בצורה דמוקרטית ופעלו בצורה דיקטטורית. אין שום חוק שאוסר דבר כזה. בדוק.

למעלה