אפרופו רבנים.....

Nimst

New member
קיום של תחבורה בשבת סותר את ערכי

הדמוקרטיה?? וואו. אני ממש ממש ממש אשמח אם תסביר לי איך. להחזיק שטחים עם אוכלוסיות ללא זכויות אזרח זה בהחלט לא דמוקרטי.

TheOrion

New member
אי קיום תנועה ציבורית בשבת

סותר את ערכי הדמוקרטיה. כיצד? הוא מונע מאנשים רבים את חופש התנועה. אפשר להסתכל על זה בדרכים שונות ומגוונות. שתי האפשרויות לא סותרות את ערכי הדמוקרטיה. שתי האפשרויות הן למעשה דרך הסתכלות שונה על רמת קדימויות בדמוקרטיה. באפשרות א' - אין תחבורה ציבורית בשבת, דהיינו, חופש הדת >> חופש התנועה. באפשרות ב' - יש תחבורה ציבורית בשבת, דהיינו, חופש הדת << חופש התנועה.

Nimst

New member
הוא לא סותר את חופש הדת

קיום תחבורה ציבורית בשבת לא פוגעת באפשרות שלך להאמין ולקיים מצוות. וגם הזכות הזו שלך היא לא מוחלטת. חופש הדת, אגב, מתחלק לשניים. החופש לבחור באיזו דת להאמין והחופש לקיים את המצוות, וחופש מדת.

nooshP

New member
אתה היית בכלל בשיעורי אזרחות בתיכון

? אני פשוט לא מבינה, הרי זה כמו שהייתי צריכה להתווכח פה עם מישהי שטענה שלפטר שרים זה לא דמוקרטי.... אני חושבת שכדאי שתעבור שוב פעם על החומר כי אתה מביך את עצמך....

האם אתה יודע....

מה זה דמגוגיה? מהמילון, במיוחד בשבילך: "ניהול תעמולה בדרכים שליליות" כיוון שאני לא מנהל תעמולה, ואני מציג את העמדות שלי באופן חיובי... המשפט שלך חסר ערך לחלוטין. דרום אפריקה בתקופת האפרטהייד בטח היה גן עדן של הדמוקרטיה בשבילך.... קיום תחבורה בשבת (פרטית וציבורית) סותר את ערכי הדת היהודית לא את ערכי הדמוקרטיה. אגב, סטטוס קוו ... אתה יודע מה זה? שוב מהמילון במיוחד עבורך: "המצב הקיים" ????????? מה הקשר בין זה שיש "מצב קיים" לבין האם המדינה מתנהלת באופן דמוקרטי או לא?

E טי

New member
האם אתה יודע....

עברית? סטטוס קוו, כמו גם דמגוגיה, הם לאו דווקא מה שהמילון מתכוון. סטטוס קוו הוא ההסכם שהושג ע"י בן גוריון בשנות ה-50. קיום תחבורה ציבורית בשבת סותר את ערכי הדת וממילא את ערכי הדמוקרטיה לאור העובדה שחופש דת הוא עיקרון בדמוקרטיה.

TheOrion

New member
../images/Emo128.gif

אתה בעצמך משתמש בדמגוגיה, וטוען שאחרים משתמשים בה. אתה מנסה לגרום לאנשים להסתכל באופן צר ביותר על סוגיה רחבה מאוד. הסכם הסטטוס-קוו נחתם, אך רוב סעיפיו כבר בוטלו עם השנים. דוגמה לדמוקרטיה עם תחבורה בשבת: אורוגוואי, שם יש תחבורה בשבת וגם יהודים, ובכל זאת אף אחד לא מתלונן למעשים כנגד הדמוקרטיה. (לקחתי את אורוגוואי, כי אני מכיר אישית מישהו שגר שם)

כן אני יודע עברית....

וגם עוד כמה שפות וגם לקרוא ספרי היסטוריה... אחד מהטעיות של בן גריון (כפי שהוא הודה) זה שהגיע עם הדתים להסכם "שמירת הסטטוס קוו" או בעברית "שמירה על המצב הקיים"..... תתפלא אך גם אם אתה לא משתמש נכון במילים ההגדרה של המילון קיימת ונכונה. תחבורה ציבורית בשבת לא סותר את ערכי הדת, זה סותר רק את ה"ערכים" של דת 1 בלבד, הדת היהודית. אם חופש דת זה עיקרון בדמוקרטיה (כפי שאתה אומר) אז מותר לי להשתייך לכל דת שאבחר או לא להשתייך לשום דת. כפיה (דתית או אחרת) סותרת את ערכי הדמוקרטיה ומקטינה לי את החופש... להכריח אדם לעבוד בשבת סותר את הדמוקרטיה ואת החופש שלא.... לכריח אותו לא לעבוד בשבת (אם כך הוא רוצה) גם סותר את החופש ואת הדמוקרטיה.... ולפני שאתה מנופף עם "תנאים סוציאליים" ... אז כן, אני מסכים שלכל אדם מגיע לפחות יום אחד מנוחה בשבוע, ועדיף 2 אך אני גם מסכים שאפשר לעשות רוטציה בין העובדים במקום לשתק מדינה ליום אחד. כנ"ל לגבי יתר הכפיה הדתית: מכירת חמץ בפסח פתיחת מסעדות ביום כיפור בחירה בין אוכל כשר ואוכל טעים .... ... ...

לא הוא לא הרב

אם אתה מדבר על מה שהיה השבוע במחסום כיסופים שמישו עמד אם הגב למצלמה ודיבר זה לא רב זה מישו שאני מכירה ומתבישת בכך

לא.

אני מדבר על עתניאל משהו. בגן, הרב של החטיבה הצפונית בעזה. הכתבה עליו הופעיה היום בידיעות אחרונות. אף אחד לא הסתיר את הפנים שלו.

למעלה