אפרופו רבנים.....

E טי

New member
תקרא את השאלות ששאלת...

הוא אסר על מפלגות להתקיים - עדיין לא, אבל הוא אסר על שרים לכהן. הוא אסר על מיעוט להפגין - לא הייתי קורא לזה מיעוט, אבל כן. שבוע שעבר. הכנסת ההפגנה להגדרת "בלתי חוקית" נעשית ע"י שרון, וממילא כל הפגנה שהוא לא רוצה שתתקיים הוא מגדיר אותה "בלתי חוקית". הוא "מחק" אופוזיציה - בהחלט. הוא שילם שוחד לשתי מפלגות בשביל להעביר אותן לקואליציה.

nooshP

New member
על מה אתה מדבר?

אסר על שרים לכהן? לראש הממשלה יש זכות למנות איזה שרים שהוא רוצה והוא גם יכול, מכורח אותה זכות, לפטר אותם. השרים לא נקבעו משמיים, לא כתבו שהם צריכים לכהן בלוחות הברית. השרים הם סה"כ חברי כנסת שרוה"מ קידם לתפקיד שרים, וכמו שהוא קידם, הוא יכול גם להוריד בדרגה. שילם שוחד למפלגות בשביל להעביר לקואליציה- הסכמים קואליציוניים הם חוקיים לחלוטין ונעשו מאז שקמה מדינת ישראל. אותם הסכמים הם שאיפשרו אגב את העלאת המתנחלים לשטחים. אבל אז כנראה זה לא הפריע לך כ"כ.... ובקשר להפגנות- שוב פעם ההיתממות- הפגנה שראשיה מודיעים שהם מתכוונים במהלכה לעבור על החוק היא לא חוקית. אם היו מפגינים בירושליים, ת"א, חיפה, אילת או כל מקום אחר, לא היו עושים לכם בעיות. אבל אם אתם עושים דווקא, אל תתפלאו שאח"כ זה מה שקורה.... המשטרה לא צריכה לאשר עבירה על החוק. זה כאילו שכולם יתכנסו איפשהו ויגידו שהם רוצים לשדוד בנק ויתכננו לעשות זאת. המשטרה תפזר התכנסות כזאת ובצדק. וכמו שאסור לשדוד בנק, אסור להיכנס לשטח צבאי סגור. ולכן המשטרה לא צריכה להרשות לאנשים לעבור על החוק. ולא משנה אם הם 5 אנשים או מיליון איש.

תגובה והסברים

אין לי מה להוסיף על דבריו של nooshP מלבד דבר אחד. בקשר להפגנות - שרון אינו מחליט איזה הפגנה היא חוקית או אינה חוקית. דברים אלה קובעים בחוק ואינם ניתנים כלל לויכוח (בדיוק כמו חוקיות ההחלטה) הפגנה חוקית היא הפגנה שקיבלה את אישור המשטרה ויש עוד כמה תנאים. ההפגנות האחרונות בהחלט לא ענו על התנאים של "הפגנות חוקיות" - דברים אלה קבועים בחוק ולא קשורים כלל וכלל לדעתו של שרון!

nooshP

New member
יש רק תיקון אחד לדבריך

אני בת....ולכן אולי אין לך מה להוסיף על "דבריה" ולא על "דבריו"...

E טי

New member
ומי נותן את האישור?

המשטרה. ומי מפקד על המשטרה? הרשות המבצעת - הממשלה - ראש הממשלה.

TheOrion

New member
אז רגע...

אתמול, כשנעצר גנב בחדרה... זה היה אריק שרון שעצר אותו?
הוא בעצמו נתן את הפקודה לעצור את הגנב?
באמת דואג לבטחוננו השרון הזה
. בכל החלטה, ובכל דבר אתה יכול להגיע לראש הממשלה, זה ממש לא קשה. אתה יכול לומר שראש הממשלה החליט שמחיר מסטיק אורביט יהיה 5 שקלים.

TheOrion

New member
לא מתפלא על הכינוי שלך.

אתה לא מדבר בשפה של אנשים מהעולם הזה. זה עצוב. מה זאתאומרת "אסר על שרים לכהן"? האם אתה טוען שבמידה ואני מגיע לכנסת ודורש לכהן כשר, על ראש הממשלה ישר לקבל אותי, מכיוון שאנו חיים בדמוקרטיה?
. אני מאוד מקווה שאתה צוחק בלב כשאתה אומר את זה, כי ברור לכל שזוהי שטות. יש הגדרה בחוק של מדינת ישראל לגבי הפגנה חוקית או הפגנה בלתי חוקית. אתה מוזמן לחפש את החוק הזה, ואף לעיין בו. החוק אומר בפירוש שהפגנה תהיה חוקית, אם ורק אם היא קיבלה את אישור המשטרה, והיא נעשית בכפוף להוראות המשטרה. יש גם עוד כמה הניות, אבל זו העיקרית. מחק אופוזיציה?
שילם שוחד?
פרק נמק הסבר, ותן דוגמות
.

nooshP

New member
אתה מקשיב לעצמך?

אתה קורא את מה שאתה כותב לפני שאתה שולח את ההודעה? אתה באמת משווה את שרון להיטלר? האם שרון עושה בידיוק את מה שהיטלר עשה? זה העמדה שבה אתה מתכוון לדבוק?

nooshP

New member
קראתי שוב. זה מה שכתבת.

וגם כתבת את זה למעלה. אז אני מבקשת שתכבד פה את כולם ותפסיק עם ההשוואות האלה ועם ההיתממות.

E טי

New member
אם תוכלי לצטט...

כי זה לא מה שאני כתבתי. אולי יש לך בעיית קריאה...

nooshP

New member
אני יודעת!

כנראה השב"כ כתב את זה, לא? השתלט לך על הניק!

nooshP

New member
במחשב שלך ההודעות שלך מסומנות

באופן בולט. אתה מוזמן לעבור עליהן אחת אחת. וכן, השוואת רה"מ להיטלר כדיקטטור היא כמו להשוות אותו להיטלר כרוצח.

E טי

New member
עברתי, לא מצאתי

כל זמן שאין לך ציטוט, כל דבר כזה שאת אומרת הוא הוצאת דיבה, ולכן את היא זאת שעוברת על החוק.

nooshP

New member
דוגמה אחת מיני רבות

"לא השוויתי את ראש ממשלה להיטלר כרוצח, אלא כדיקטטור." השוואה של רוה"מ להיטלר היא הסתה.

E טי

New member
הסתה לִמה?

אם היא הסתה להצבעה למועמד אחר, היא מותרת לי החוק.

nooshP

New member
טוב, אין לי מה להגיד לך

כנראה שהמורה שלך לאזרחות למד באחת השלוחות של אוניברסיטת לאטביה. אני מציעה לך לחזור ולקרוא בספר האזרחות שלך או לחפש על הנושא באינטרנט.

למעלה