את מבלבלת דברים שונים
את שופטת את אנשי המאה ה-16 (בדוגמה על שיסוף המעיים) בעיניים של בת המאה ה-21.
זה כן היה הגיוני ומוצדק - בתקופתם. לערכיהם שלהם.
לערכינו שלנו - זה מטורף ולא אנושי. לערכיהם שלהם - זה הגיוני, מוצדק, חוקי - הכל יחד.
לערכיהם של הספרדים בני המאה ה-15 לשעבד כל אינדיאני שהם ראו היה הגיוני ומוצדק. זה תאם את הערכים שלהם. שלא היו דומים לערכים שלנו. הערכים שלהם לא כללו את קבלת האחר, כשהאחר היה עירום ודיבר בשפה לא ידועה.
קראי קצת מכתבי התקופה (במידה ולא קראת כמובן, אין לי מושג) - כדי להבין איך הם חשבו. הם לא היו מפלצות. הם היו בני תקופתם.
ואני לא אופטימית יותר ממך - בכלל לא בטוח (כלומר אין לי מושג אם כן או לא, רק מציינת שיכול להיות שלא) - אני פשוט מאירה את העובדה שיש פה עוד זוויות מבט.
חוסר היכולת לראות עוד זוויות ונקודות מבט היא סימן הכר של קיצונים לאורך כל ההיסטוריה
(למען הסר ספק אני ממש לא טוענת שאת קיצונית, הכל ברוח טובה ובבדיחות הדעת בשורה האחרונה).
לגבי האריתראים - הדוגמה שנתת נכנסת תחת קטגוריה שכבר התייחסתי אליה בשרשור בתגובות אחרות של הגנה עצמית ישירה. בוודאי שאם אדם נחטף ומעונה (או "סתם" נחטף בלי להיות מעונה) - יש הצדקה ישירה כתגובה לפעולה ישירה וגם התייחסתי בשרשור לפעולות של פעילים שמפסיקות הרג לעומת פעולות אלימות שמעלות את המודעות.
ליידי באג כתבה על פעולה ישירה של גארי שלא הכרתי ששחררה בע"ח מחוות והובילה לפשיטת רגל של אותה חברה. בעיני זאת פעולה מוצדקת כיוון שהיא פעולה ישירה של הגנה עצמית להפסקת טבח ע"י צד בעל יכולת (היות שבע"ח לא יכולים להגן על עצמם מפנינו). זאת בניגוד לפעולת השחתת קצביה שלא מפסיקה אפילו טבח אחד קטן והיא לא פעולה ישירה של הגנה עצמית אלא פעולה של העלאת מודעות.
לגבי כוחה של העלאת מודעות להפסקת העוול לטווח הארוך - התייחסתי גם לזה בשרשור. בהחלט מכירה את הטיעון הזה ולא שוללת אותו - ויחד עם זאת השורה התחתונה היא באיזו סוג של חברה אנחנו רוצים לחיות ועצירת אלימות ע"י אלימות רק יוצרת חברה אלימה.
אז במקום חברה אלימה שאוכלת בע"ח נהיה חברה אלימה בין אדם לאדם. זאת לא תוצאה שאני שואפת אליה. אני לא שואפת לחברה שבה אי הסכמה מדוכאת ע"י פעולה אלימה של צד שחושב שהוא צודק, בגלל שאני מספיק חכמה להבין שמחר אני יכולה להיות בצד שהאלימות מופנית אליו.
אני מאמינה שיש דרכים אחרות (גם אם פחות מספקות לטווח הקצר) להגיע לשם. את יותר ממוזמנת לקרוא את התגובות שלי בשרשור שם הרחבתי על הגישה שלי בנושא אם זה מעניין אותך.