אקסית מטופלת

צפיתי רק בכמה שניות, וממה שראיתי היא נופלת לקטגוריה של מישהי

יפה מדי, שאנשים מעטים מתחילים איתה כי הרוב חושבים שאין להם סיכוי. נראה שיש מעט אנשים בליגה שלה, ואם היא גם משכילה - יש עוד פחות...

באמת? דווקא ממש לא הייתי אומרת שהיא יפה, בטח לא יפה מדי,

במיוחד לא לפי הסטנדרטים של היום. מבחינה חיצונית היא ממוצעת, לא יפה ולא מכוערת.

לא יודעת מה ה"סטנדרטים של היום". בעיניי היא יפהפייה.

זה ממש לא הממוצע. תסתכלי מסביב.

רגע, יש מצב שאנחנו מדברות על שני סרטונים שונים. אני מדברת על זאת שהוא אומר שמתלוננת שאין חיזור כמו בשנות ה-40, לא על זאת מטד.
את מדברת על זאת מטד?
אופס...

הסתכלתי. כנראה יופי הוא עניין של טעם, ובעיניי מבחינה חיצונית

היא ממש ממוצעת. ואני מסתכלת מסביב, ולדעתי יש הרבה יפות ממנה וגם הרבה מכוערות ממנה. לא רואה מה כל כך מיוחד בה. יש לה פנים חמודות וגוף שלטעמי הוא כבד מדי, במיוחד באזור הירחיים והרגליים. יש כאלה שהיא תמצא חן בעיניהם ויש כאלה שלא, אך בחיים לא הייתי חושבת שהיא כזאת יפהפייה שבחורים יתמלאו יראה לנוכח המראה שלה עד כדי כך שלא יעזו לגשת אליה. ואני גם לא מאמינה שהיא אמורה להתקשות למצוא בחור כי בחורות רבות שנראות פחות או יותר כמוה ואף יותר גרוע מוצאות, אבל זה עניין אחר.
שוב, ייתכן שהטעם שלנו שונה, אך סביר להניח שאילו היא הייתה כזאת יפיפייה אוניברסלית, שתינו היינו רואות זאת.
כל זה מתייחס למראה חיצוני בלבד, ובהחלט ייתכן שמבחינה שכלית היא גאונת הדור, אך את היהירות שלה אני לא אוהבת. אני מכירה אנשים מחוננים ואף מעבר לכך שאין בהם כל התנשאות מהסוג שהיא מפגינה ולא מרגישים צורך להדגיש את חוכמתם וכישרונותיהם ללא הרף.

שימי לב לכך שאנחנו כנראה מתייחסות לשני סרטונים שונים.

(ראי ההודעה שהגבת אליה - כנראה לפני שערכתי אותה).

היא אכן יפה, אבל ראיתי יפות כמוה יוצאות עם בחורים, נישאות

ומנהלות חיים רגילים לגמרי.
אין לי מושג מי הבחורה הזאת ומדוע היא מתגעגעת לדייטים של פעם (ולא אופתע אם זה בכלל מבוים), ובכלל כל הסרטונים האלה כל כך דביליים שאי אפשר להתייחס אליהם ברצינות ממילא, אבל זה שכל מילה שנייה או שלישית שלה היא like (אילו הייתה אומרת זאת בעברית זה היה "כאילו") אומרת דרשני.
אגב, היתרון היחיד של הסרטון עם הבחורה הקודמת הוא שלפחות היא נראית אמיתית, גם אם לא מי יודע מה נחמדה או יפה, ולא שחקנית מבוימת עם IQ של מלפפון.

אופן הדיבור שלה בסך הכל אומר שהיא צעירה.

וכנ"ל אם היא הייתה אומרת כאילו בעברית.
זה לא אומר דרשני ולא כלום.
ולא אמרתי שבחורות יפות לא יוצאות עם אף אחד. אלא שהפול שלהם מצומצם לגברים שחושבים שיש להם סיכוי איתן (אלא אם כן הן מתחילות איתם) או גברים שמתחילים עם כל מה שזז ולא אכפת להם אם יש להם סיכוי או לא, וכו'. גברים רבים לא מתחילים איתן כי הם חוששים מהדחייה שנראית להם צפויה, על אף שהם היו רוצים מאוד לצאת איתן.

ממש לא כל הצעירים מדברים ככה.

יש לי עסק עם חבורות של צעירים משני המינים כי יש לי ילדים בוגרים, ואני ממש לא התרשמתי שכל הצעירים מדברים ככה. באשר לזה שגברים מפחדים להתחיל איתה - אין לי מושג, אני לא גבר, אבל משום מה אני חושבת שזו לא הבעיה העיקרית כאן.

בארה"ב, לפחות בתקופה מסוימת, ממש כל הצעירים

דיברו ככה (פרט למהגרים שטרם קלטו את התרבות). וגם בארץ. זה היה מסוג הדברים שמשגע את המבוגרים (שעשו על זה סדרות וקטעי סטנד אפ), אבל לא אומר כלום על הנוער שמשתמש בו. זו פחות או יותר מהות הסלנג. לחשוב שמישהו טיפש כי הוא משתמש בו זו שטות.
גם חבל על הזמן מבוגרים התקשו לעכל, וגם "מפנק" (מודה שמפנק מפריע גם לי על אף שלא הייתי מבוגרת כשזה התחיל). אז בואי, לא חייב להגזים ברמות של כלה.

ושוב, יש לי התנסות בארץ ובארה"ב, עם ילידים ועם לא ילידים,

ואני רק יכולה להגיד שיש ויש. לא אמרתי שכל מי שמשתמש בסלנג הוא טיפש, יש הבדל בין טיפשות לבין רמה תרבותית ומנטליות מסוג מסוים. כמו כן, צעירים ברמה גבוהה יודעים להבחין היטב מתי להשתמש בסלנג ומתי לא. הם ישתמשו בו לצרכים חברתיים, אך כשהם מצטלמים לסרטון שכל העולם ואשתו יכולים לצפות בו או מדברים עם המורים שלהם, למשל, הם יקפידו יותר על סגנון הדיבור.
אגב, שמתי לב שחלק מהתגובות של גברים אמריקאים בסרטון גם לועגות לסגנון הדיבור שלה (לא שזה בפני עצמו אומר הרבה כשזה בא מטיפוסים שוביניטיים שונאי נשים).
ואגב, יש גם הבדל בסלנג עצמו. יש ביטויים סלנגיים (כמו "חבל על הזמן") ולעומתם יש פילרים (fillers) מהסוג של כזה וכאילו, שבאים למלא מקום ריק או חוסר במילים אחרות, ושלפעמים מעידים על עוני לשוני יחסי ועל כושר ביטוי לא מיטבי, במיוחד כשהם חוזרים כמעט בכל מילה שנייה. ושוב, זה לא תמיד או בהכרח, אך זה בהחלט ייתכן.

כאילו, סבבה, כאילו

אז פה את מראה שגם ב-social media את לא מבינה.
מצדי תחשבי שאיינשטיין טמבל אם הוא משתמש במילה כאילו.
בינתיים מצאתי לך משהו מעניין לקרוא מ"הארץ" (וכאילו לדווח מה כתוב, כי כאילו אני לא מבזבזת את הזמן שלי על קריאה כאילו - האמת שגם בסרטונים האלה לא צפיתי, כאמור, כי הם נראים לי בזבוז זמן כאילו). אבל, ברצינות, שתדעי לך שאת פשוט נשמעת פה כמו תרח זקן.
https://www.google.com/amp/s/www.haaretz.co.il/amp/magazine/the-edge/mehasafa/.premium-1.3152150

לבריאות. באמת נראה לך שאדם בן 20 פלוס פונה למרצה שלו

באוניברסיטה או מציג משהו בפני אנשים ב"כאילו, דה, כזה, סבבה" בכל מילה שנייה?
שוב, שימי לב למה שאמרתי - התכתבות עם חברים זה עניין אחד ולא קשור, והופעה ייצוגית, ובפרט בסרטון שמנסה להציג את הגרסה שלך לעולם, זה משהו אחר לגמרי. ומצידי תכני אותי איך שאת רוצה - מה שאני אומרת זה ברור כשמש, וברור לגמרי שהבחורה הזו לא בוחרת להתבטא כך מסיבות חברתיות, היא פשוט לא מסוגלת להתבטא אחרת.

הסרטון הזה נועד למרצה באוניברסיטה?

כאמור, נראה שאת מתקשה גם להבין מה זו שפה של צעירים, וגם מה זה social media.
בכל אופן, גם אם היא לא הייתה מסוגלת להתבטא אחרת בנקודה הזאת בחייה, זה לא אומר כ-ל-ו-ם אבל כלום על האינטליגנציה שלה. זה שאת נטפלת לריבוי הכאילו בדבריה מעיד רק עלייך. היא תצא מעניין הכאילו (לא מכירה בני ארבעים ומעלה שמדברים כך) - את, כנראה, תישארי מקובעת ומישהי שמפלה אנשים לפי השפה שלהם, שמעידה יותר על הסביבה הקרובה שלהם (חברים, וכו') ועל מידת ההשתלבות שלהם בה מאשר על כל דבר אחר. היא לא המציאה לא את הכאילו ולא את אופן השימוש שלה בו. מקווה שאת לא מפלה אנשים לפי אופן הדיבור (נניח מבטא) וקובעת גם בתחומים אחרים את האינטליגנציה שלהם לפי השימוש במילים מסוימות/ביטויים מסוימים או אופן התבטאות מסוים. (אם כן, את ודאי חושבת שעורכי דין גאונים...).

הסברתי בדיוק למה הסרטון הזה נועד.

אני ממש לא מתרגשת ולא מתרשמת מההערכות שלך. נראה לי שאת זו שלא מבינה את המושג אפליה, כי האפליה כרוכה בכך שתהיה למעשיי השפעה כלשהי לרעה על חייה של הבחורה. כדי לטעון שאני מפלה מישהו צריך קצת יותר מהבעת דעה סתמית וחסרת חשיבות על התרשמות ממישהי זרה באינטרנט, מה גם שבעצמי סייגתי אותה באחת הודעות הקודמות, כשאין לדעתי זו שום נגיעה בחייה או ברגשותיה. למען האמת, התגובה שלך מאוד תמוהה, כאילו העלבתי אותך אישית, והשאלה היא ממה נובעת הרגישות, אבל זה כבר באמת עניינך.
אני רק יודעת שהקשבתי לה, גם לסגנון וגם לתוכן דבריה, והתרשמתי בצורה מסוימת. לא ברור לי למה זה כל כך מפריע לך שלדעתי היא קצת עילגת וגם מדברת קצת שטויות (איך בדיוק היא יכולה לחזור לשנות ה-40, אם מעולם לא חיה במהלכן?), אבל היא כנראה יפה מכדי שמותר יהיה להגיד עליה משהו פרט למחמאות נלהבות...

אחת התגובות התמוהות ביותר שנתקלתי בהן.

את חושבת שהעובדה שהיא יפה גורמת לי לחשוב שאי אפשר להעביר עליה ביקורת?
בר רפאלי יפהפייה עם קבלות, ואין לי בעייה להגיד שהיא טיפשה - אין שום קשר. (גם לא הייתה לי בעייה להגיד שהיא חכמה אם היא הייתה חכמה).
להגיד "לחזור לשנות ה-40" לא אומר שהיא חיה בהם.
אולי פשוט יש לך בעייה מסוימת בהבנת שפה?
ואת חושבת שאי אפשר להגן על אדם/קבוצה בלי להיעלב באופן אישי? גם מאוד תמוה.
מה שמפריע לי הוא שאת קובעת שהיא לא אינטליגנטית כי היא אומרת like, כשלדעתי זה לא נכון בכלל. אין לי שום בעייה שתקבעי שבאופן כללי היא לא אינטליגנטית בגלל תוכן הדברים שהיא אומרת - כמו שאני קובעת לגבי בר רפאלי, למשל. הבעייה היא שאת קובעת שהיא לא אינטליגנטית לפי משהו שבכלל לא קשור לאינטליגנציה (מקסימום קשור באופן חיובי לאינטליגנציה רגשית וליכולת לרכוש חברים וכו'...).
לגבי אפליה, אני מניחה שאת נתקלת בחיי היום יום באנשים כמוה, שהדיבור שלהם לא מוצא חן בעינייך או נתפס בעינייך כלא אינטליגנטי - אני יכולה רק לקוות שבאמת אין לך אינטראקציה איתם והשפעה עליהם, אבל זו כנראה תקוות שווא.

אבל כתבתי במפורש שלא בהכרח זה מעיד,

ואף הזכרתי את העובדה הזאת בהודעה הקודמת. אך במקרה הספציפי שלה כך התרשמתי, כי הקשבתי לחלק מהקשקושים שלה וזה סך כול הרושם שקיבלתי מדבריה כמכלול, שסגנון הוא בהחלט חלק ממנו. לפעמים די לחכימא ברמיזה, ואין צורך מיד להסביר הכול עד הסוף, אם כי במקרה הזה אני רואה שיש. אבל גם להסביר לא עוזר, כי הרי הרבה יותר יותר מעניין לבוא בטענות ובהאשמות מגוחכות באפליה, שבכלל לא ברור באיזו דרך עקומה הגעת אליהן.
לצערי, או אולי דוקא לשמחתי (כי עדיף לי כך מאשר להיפך), אני אדם שגם כשבאמת מגיע לאנשים שאגיד להם את מה שאני חושבת עליהם, אין לי לב לעשות זאת, וגם אם אני חושבת שאדם הוא לא חכם - זה לא גורם לי לפנות אליו אישית בצורה שלילית או מזלזלת (זה שמור, במקרה הגרוע ביותר, לאנשים מרושעים במיוחד, וגם אז לא באמת), ואם כבר - אני תמיד מעדיפה לעשות טוב ולסייע לכל מי שזקוק לכך ובלי קשר למה שאני חושבת על תכונות או יכולות כאלה או אחרות שלו. אבל את בטח מכירה אותי טוב יותר ולכן יכולה לשלוף ולנפנף במונחים ממש גדולים. מאיפה בכלל הבאת את המונח אפליה, שאינו רלוונטי כלל, בטח לא למצב הספציפי הזה? המקסימום שאני מרשה לעצמי זה לכתוב התרשמות מבחורה אנונימית באינטרנט שלעולם לא תדע על כך. וגם כאן - לא קללתי אותה, לא ייחלתי לה דברים רעים, ובכלל לא עשיתי לה שום דבר, בסך הכול ציינתי התרשמות אישית חצי מבודחת בפורום אנונימי. המרחק שאליו לקחת את זה, העניין שאת עושה מזה, הניסיון שלך להפוך משהו שהוא אפילו לא עכבר לפיל ענקי, הוא הדבר התמוה באמת ואומר דרשני.
ובאשר לשאלתך בתחילת גוף הטקסט - נו, באמת, עד כדי כך קשה לך לזהות אירוניה? נראה לך שבאמת הייתי כותבת דבר כזה ברצינות? האמת - לאור כל יתר הדברים התמוהים ביותר שכתבת בתגובות האחרונות אליי - נראה שכן.

למעלה