אתר הסרבנות - קורא לכאורא

vizini

New member
טוב, תסלח לי אם אני

לא מקבל את דבריך כאמת לאמיתה. אחרי הכל, כבר היו תקדימים לכך. מה גם שהתיאור שלך לא נשמע הגיוני. לדוגמא, אדם שאינו שולט ביציאותיו אינו יכול לתפקד כרגיל. שוב, הפטור הרפואי נועד לפטור אנשים שאינם מסוגלים לשרת, ולכך הוא מיועד. אם מישהו מנצל פטור כזה לרעה, הוא עבריין. חרדים שמנצלים פטור משרות הם משתמטים.

masorti

New member
הפטור ניתן לא רק למי שאינם יכולים..

טכנית לשרת, אלא לעתים למי שהצבא לא מעונין להסתכן באחריות לסיבוכים רפואיים שלהם בעתיד. ענין של כסף. דוגמאות: הצבא משחרר בצורה גורפת כל מי שחלה בסרטן, גם אם טכנית אין מניעה שישרת בתפקיד משרדי. הצבא שיחרר בעבר בצורה גורפת כל מי שהיה חולה סכרת, למרות שרבים מהחולים יכולים לשרת בתפקיד משרדי ללא בעיות. נדמה לי שכיום המדיניות השתנתה.

saar7650

New member
יקירי-

חבל מאוד שאינך מקבל את דברי כאמת לאמיתה. אם תרצה הוכחות לכך, אשמח להביא לך במסר אישי. דבר נוסף- אין עוררין על כך שאדם המנצל פטור רפואי לרעה הוא עברין! אך שאלתי הפשוטה היא שלצערי עדיין לא קיבלתי עליה תשובה: האם תכנה את אותם אנשים שמניתי לעיל (ושוב, אני מוכן להציג בפניך הוכחות לאמיתות דברי) שקיבלו פטור רפואי משירות צה"לי כמשתמטים?

vizini

New member
כבר הסברתי לך בפרוטרוט

ויותר מפעם אחת מי הוא משתמט ומי לא. מה לא היה מובן בדברי?

saar7650

New member
יכול להיות שהבנתי לוקה בחסר

לכן, כדי להבהיר באופן סופי ומוחלט: האם האנשים שמניתי לעיל וקיבלו פטור משירות צה"לי נחשבים בעיניך כמשתמטים? שאלה פשוטה מאוד. כן או לא.

saar7650

New member
ואתה מוזמן לקרוא שוב

הודעה זו. ונניח לרגע את הספק בדבריך, ונאמר כי הדברים שאמרתי הם אמת לאמיתה (כפי שכבר אמרתי אתה מוזמן לקבל הוכחות במסרים). האם האנשים המתוארים לעיל הם משתמטים או לא?... שאלה פשוטה, ואני מצפה לתשובה פשוטה. כן או לא! (ללא הפניה להודעות אחרות).

vizini

New member
אני לא מאמין.

כמה פעמים אפשר לחזור על כך? שוב, בפעם המי יודע כמה - אם מצבם הרפואי לא מאפשר להם לשרת, בוודאי שאינם משתמטים. אם מצבם הרפואי מאפשר להם לשרת, הם רמאים. בכל מקרה, אינם משתמטים. החרדים שאינם משרתים הם משתמטים. אני מקווה שעכשיו סוף סוף הבנת...

saar7650

New member
אני עצמי לא מאמין!

מדוע אתה מכנה חרדי הפטור חוקית- כמשתמט? ואילו אותם אנשים שקיבלו פטור רפואי (ללא שום רמאות! הצבא החליט לא לקבל אותם) אך הם יכולים לשרת בצה"ל בעבודות מסוימות (כמו עבודות משרדיות, טבחים, משגיחי כשרות וכיו"ב) אינך מכנה בתור משתמטים...

vizini

New member
עוד לא הבנת?

אסביר שוב: הפטור הרפואי נועד לפטור אנשים שלא מסוגלים רפואית לשרת. אם מישהו מסוגל לשרת ובכל זאת קיבל פטור רפואי, הוא מרמה את המערכת ולכן הוא רמאי. החרדים לא מרמים, לכן הם אינם רמאים. עם זאת, הם מסוגלים לשרת, ולכן הם משתמטים. אני יודע שלפעמים קשה לך להבין דברים פשוטים, אבל אם תתאמץ הפעם, אולי תצליח...

saar7650

New member
נראה לי שאתה לא כ"כ הבנת...

פטור רפואי נועד למי שצה"ל רואה את מסמכיו הרפואיים ומחליט לתת לו פטור רפואי. כלומר- יכול מאוד להיות אדם שיכול לשרת בצבא בתפקידים שונים אך הצבא לא רוצה לקחת אותו ולכן נותן לו פטור רפואי. אין כאן כל רמאות כי האדם באמת סובל מבעיות רפואיות, והמסמכים אותם העביר לצבא הם מסמכים אמיתיים ולא פיקטיביים, אך הצבא החליט מסיבות השמורות עימו לתת לו פטור רפואי למרות שההוא יכול לשרת בצבא בתפקידים שונים. יש הרבה אנשים שקיבלו פטור רפואי והתנדבו לשרת. לכן יקירי אני לא מדבר על רמאים, אלא על אנשים עם בעיות רםואיות אמיתיות. מה איתם- ויזנושל'ה? האם הם משתמטים (למרות הפטור הרפואי)? או שמא רק החרדים נחשבים בעיניך כמשתמטים?!...

vizini

New member
מה היה לי לא להבין?

אני אמרתי משהו, ואתה חזרת ושאלתה את אותה שאלה שלש או ארבע פעמים, ובכל פעם קיבלת את אותה התשובה. אז מי לא הבין? אגב, האם אתה נמנה על אותם משתמטים?

masorti

New member
לא יעזור לך. עידן צודק ואתה משקר.

אדם שחולה בסכרת משוחרר מצה"ל למרות שטכנית הוא יכול לשרת במשרד. זו החלטה של הצבא, שסיבתה חוסר רצון להמר שמצבו לא יחמיר (ושנטל הטיפול הרפואי בו ייפול על הצבא). לפי ההגדרה שלך, יש סתירה פנימית בכך שהצבא מקבל מתנדבים. הרי מי שמתנדב לשירות, ברור שהוא יכול לבצע מבחינה רפואית את התפקיד שאליו התנדב. על כן, הוא היה מלכתחילה רמאי בכך שקיבל פטור משירות. נכון?

vizini

New member
לא ציפיתי לקבל ממך

תגובה אחרת. אתה הלא אובייקטיבי לגמרי, נכון? מי שמתנדב לשירות למרות מצבו הרפואי, פוטר את הצבא מכל אחריות להחמרה במצבו. בוודאי שהוא לא רמאי. יש שיקראו לו גיבור, ויש שיקראו לו טיפש.

masorti

New member
שוב מתברר שאתה משקר...

הבה ונצטט מדבריך בהודעה זו (כולל ההדגשה): "הפטור הרפואי נועד לפטור אנשים שלא מסוגלים רפואית לשרת. אם מישהו מסוגל לשרת ובכל זאת קיבל פטור רפואי, הוא מרמה את המערכת ולכן הוא רמאי. נניח כעת שאנו בוחנים מקרה של מלש"ב שקיבל פטור מטעמי סכרת, ואח"כ התנדב. עצם העובדה שהוא מצליח לתפקד בצבא בתפקידו ההתנדבותי מוכיחה שהוא מסוגל רפואית לשרת באותו תפקיד. היות והוא מסוגל לשרת ובכל זאת קיבל פטור רפואי, הרי לפי משפט ויזיני הוא רמאי. ומכיון שהכחשת שאמרת שהוא רמאי, אתה שקרן.

vizini

New member
לבד הם לא יכולים לי,

אז הם החליטו לאחד את כוחותיהם... ומה דעתך על השרשור המשעשע של "מכחישי המקרא"?

vizini

New member
אגב,

זו לא ממש מריבה מעניינת. הם כל הזמן חוזרים על עצמם...

מתנדב

New member
ויזיני, קראתי את השרשור....

ואני חושב שיש סתירה כלשהי בדבריך, כפי שמסורתי הסביר לך...

vizini

New member
אין סתירה.

ראשית, כל העניין של הפטור הרפואי הועלה כעניין של הסחת דעת מהנושא העיקרי - הפטור של החרדים. העניין הוא פשוט - הפטור הזה הוא פטור מפלה שניתן למגזר מסויים. השיקול אם להשתמש בפטור או לא הוא שיקול של מקבל הפטור. לכן אם הוא בוחר להשתמש בפטור, הרי שזו השתמטות. האם אתה רואה סתירה בדברים אלה?

למעלה