אתר הסרבנות - קורא לכאורא

vizini

New member
אתה מבין? זה יהיה חידוש...

למה לא ענית לשאלות? הם קשות מדי עבורך? אולי תנסה להתייעץ עם מסורתי בקשר לתשובות?

saar7650

New member
עוד בדיחה קורעת...

ממש מדהימות הבדיחות שלך! לגבי השאלות- עניתי ועוד איך עניתי! אינך יודע קרוא וכתוב? הבה ננסה לעזור לך להתקדם בהבנת הנקרא שלך- שאלת החכם מכל אדם- מר ויזינושל'ה: " נניח שהגעתי לועדה רפואית, עברתי בדיקות וזו קבעה לי פרופיל "בלתי כשיר לשירות". האם אני יכול לדרוש מהצבא שיגייסו אותי, ויציבו אותי בסיירת?" תשובתי: לא דרשתי את הצבתך בסיירת. אתה יכול לשרת בתפקידים אחרים, נוחים יותר. כמו טבח, או משגיח כשרות, או בתפקידים משרדיים. כלב"ניק..." ובנוסף שאלה נוספת המופנית אל החכם מכל אדם איש האמת והיושר: "האם אין אנשים שקיבלו 21 רפואי והתנדבו לשירות צה"לי?..." שמת לב? בקטע זה- תלמידי היקר, יש שאלה, תשובה ועוד שאלה המופנית אליך! נא לחזור ליסודי על מנת שלא תשפיל עצמך בפני רבים. השתדלתי להדגיש את הסיוע לקטע על מנת להקל עליך. ושכחנו גם את הקטע בו נמצאת דובר שקר, או הקטע בו אתה חושף את הזיותיך. "ומה עוד היה לנו? אה, כן, אנחנו לא מאמינים לך? נו, מה לעשות. אם מישהו מספר לנו על אדם שלא שולט בצרכיו אבל מתפקד כרגיל, אפילו מסורתי יקרא לו שקרן..." אנחנו לא מאמינים לך??? מי זה אנחנו?? היתכן שֱחָבַרתָ ל"חברך"/מורך- "מסורתי"??... היכן אתה רואה חוץ ממך עוד אדם שלא מאמין לי?... ועוד אתה מדבר על שקרנים, הא?... ואם אתה (השקרן- כפי שמסורתי העיד עליך) טוען שאני משקר אז אני יכול להמשיך את ארח חיי באפן רגיל ביותר. כי אם זה רק אתה (אולי אתה סובל מהזיות שונות ועדיין תתעקש על "אנחנו לא מאמינים לך"), אז זה בסדר! לא נראה לי שמישהו מתיחס לקביעתך באימות דברי." האם ענית לי על קטע זה? האם ענית לי ל*שאלה המופנית אליך? יום טוב יקירי, לא לשכוח כדורים! *השאלה היא- "האם אין אנשים שקיבלו 21 רפואי והתנדבו לשירות צה"לי?..." נ.ב אני מאוד מקוה שהסיוע שהוגש לך בקטע זה, אכן יעזור לך להבין את הדברים בצורה מעמיקה וטובה יותר! אני (ואולי גם מסורתי יתנדב לסייע בכך) ננסה לשקם ולסייע לך בקריאה, הבנה, ויציאה מהזיות חוזרות ונשנות.

vizini

New member
קשקשת כל כך הרבה מילים, ותשובות

פשוטות לשאלות אתה לא מסוגל לספק? זאת השאלה: " נניח שהגעתי לועדה רפואית, עברתי בדיקות וזו קבעה לי פרופיל "בלתי כשיר לשירות". האם אני יכול לדרוש מהצבא שיגייסו אותי, ויציבו אותי בסיירת?" זה מה שענית: "לא דרשתי את הצבתך בסיירת. אתה יכול לשרת בתפקידים אחרים, נוחים יותר. כמו טבח, או משגיח כשרות, או בתפקידים משרדיים. כלב"ניק..." מה זה קשור לשאלה? התשובה לשאלה צריכה להיות "כן" או "לא". אתה באמת לא מבין את השאלה?

saar7650

New member
אוי'ש! אתה פשוט מעורר חמלה...

קודם כל- יישר כח! אני רואה שסוף סוף הצלחת להבין היכן השאלה טמונה בתגובה, והיכן התשובה! יפה מאוד! קבל ח"ח... מעתה, תצטרך להסיק לבד היכן השאלה והיכן התשובה, בלי סיוע מחברים או מורים! לא להעתיק ויזינושל'ה... "התשובה לשאלה צריכה להיות "כן" או "לא"." חה,חה,חה... אולי גם תגיד לי מה לענות?! אני אענה כפי שאני מוצא לנכון לענות. ועקב קשיי תפיסה- ננסה שוב להסביר לך: "לא דרשתי את הצבתך בסיירת. אתה יכול לשרת בתפקידים אחרים, נוחים יותר. כמו טבח, או משגיח כשרות, או בתפקידים משרדיים. כלב"ניק..." כלומר- אני לא מבקש שתוצב בסיירת, לשם אינך יכול להתקבל, (אגב אתה לא תוכל להתקבל גם לתפקיד זוטר ביותר, כחייל ביחדות הית"מ יחידת תפעול ממטרות.) אלא בתפקיד אחר, נוח יותר- תפקיד בו בעייתך הרפואית לא תפריע לך לבצע את המשימות המוטלות עליך... ושוב, אני חוזר על השאלה- האם אין אנשים שקיבלו פטור רפואי והתנדבו לשירות צה"לי?! ושאלה נוקבת אחרת- האם אתה מודה ששיקרת כשאמרת "אנחנו לא מאמינים לך"?... כלומר- משום מה, צירפת אדם נוסף (אולי "חברך" מסורתי), לאי האימון שאתה מטיל על דבריי... עד עכשיו לא ראיתי הסכמה של אדם נוסף- משמע ששיקרת. אם בדברים שוליים אתה משקר, מה נאמר על דברים עקרוניים ומהותיים יותר?!

vizini

New member
מחמלי,

על שאלה פשוטה אינך מסוגל לענות? אני לא אומר לך איך לענות אני שואל את השאלה. אבל אתה לא עונה לה, אז אני מנסה לעזור לך בכיוון של איך צריכה להיות תשובה לשאלה הזאת. כי אולי מה שכתבת הוא תשובה, אבל לא לשאלה שלי... אז אני חוזר על השאלות: האם אני יכול לגשת ללשכת הגיוס, ולדרוש פרופיל רפואי "אינו כשיר לשירות" (ידוע גם בכינויו פרופיל 21)? לחילופין, נניח שהגעתי לועדה רפואית, עברתי בדיקות וזו קבעה לי פרופיל "בלתי כשיר לשירות". האם אני יכול לדרוש מהצבא שיגייסו אותי, ויציבו אותי בסיירת? ושאלה אחרונה - נניח שאני רוצה להתחמק משירות. האם אני יכול להכריז כי "תורתי אומנותי" ולדרוש על סמך כך פטור? נסה, לשם שינוי, לענות תשובות לעניין.

saar7650

New member
"על שאלה פשוטה אינך מסוגל לענות?"

שוב לא הבנת?? גם עם העזרה שהגשתי לך בתגובה לעיל?... בוא ננסה שוב- והפעם אדגיש את המשפט העונה לשאלתך- "כלומר- אני לא מבקש שתוצב בסיירת, לשם אינך יכול להתקבל, (אגב אתה לא תוכל להתקבל גם לתפקיד זוטר ביותר, כחייל ביחדות הית"מ יחידת תפעול ממטרות.) אלא בתפקיד אחר, נוח יותר- תפקיד בו בעייתך הרפואית לא תפריע לך לבצע את המשימות המוטלות עליך..." כשאני אומר "לשם אינך יכול להתקבל", משמע ש- לא! לא תוכל לדרוש לשרת בסיירת. אך המשכתי את תגובתי והבאתי קטע נוסף האומר כי אוכל להתקבל לשירות בתפקידים אחרי נוחים יותר, שבעייתך הרפואית לא תפריע לך לבצע את המשימות המוטלות עליך. כמה פשוט ויזינושל'ה- הא?... אני שם לב שחברך החדש מסורתי, נטש אותך לאנחות עקב ייאוש מר שנסך עליו, לאחר שניסה שוב ושוב לסייע לך להבין את הנקרא. אך אל חשש יקירי, אני עדיין כאן להגיש לך סיוע, רק תשתדל לעזור לעצמך ולקחת את הכדורים כפי שנדרש ממך. דבר נוסף- אינך עונה לשאלתי הנוקבת: "האם אתה מודה ששיקרת כשאמרת "אנחנו לא מאמינים לך"?... כלומר- משום מה, צירפת אדם נוסף (אולי "חברך" מסורתי), לאי האימון שאתה מטיל על דבריי... עד עכשיו לא ראיתי הסכמה של אדם נוסף- משמע ששיקרת. אם בדברים שוליים אתה משקר, מה נאמר על דברים עקרוניים ומהותיים יותר?!"

vizini

New member
נו, סוף סוף תשובה לשאלה הראשונה.

עוד יש לנו תקווה אתך. עכשיו אתה רק צריך לענות על שתי השאלות האחרות. בזמנך החפשי.

saar7650

New member
"עוד יש לנו תקווה אתך"...

חה,חה,חה... טפשון שלי, אני משתדל לענות לך על השאלות בצורה איטית המתאימה לקצב הבנתך. עניתי כבר לפני שתי תגובות על שאלתך בנוגע לסיירת. את התשובה הבנת רק בתגובה הקודמת, לאחר שהדגשתי את התשובה עצמה. אני מנסה לעזור לך להשתקם. עכשיו- לאחר שסוף סוף הבנת, אענה לך על שתי השאלות הנוספות: 1.האם אני יכול לגשת ללשכת הגיוס, ולדרוש פרופיל רפואי "אינו כשיר לשירות" (ידוע גם בכינויו פרופיל 21)? לא. אלא אם כן אתה מוציא מסמכים פיקטיביים בנוגע למצב בריאותך. 2." נניח שאני רוצה להתחמק משירות. האם אני יכול להכריז כי "תורתי אומנותי" ולדרוש על סמך כך פטור?" כן. אך לא דיברנו על אלה המקבלים פטור ואינם לומדים בישיבה. אנו מדברים על אלה הלומדים בישיבה וקיבלו פטור חוקי. עליהם אינך יכול לבוא ולומר שהם משתמטים כיוון שהם קיבלו פטור. בדיוק כמו אדם בעל פרופיל 21 שיכול לשרת בצבא בתפקידים שונים הנוחים לו, ושבעייתו לא תפגע ביכולתו למלא את משימותיו על הצד הטוב ביותר. ועכשיו, לאחר שהבנת (או שלא הבנת) את התשובות בל נשכח את השאלות שאני הצבתי לך כבר מס' פעמים, ואתה מתקשה לענות עליהן: 1.האם אין אנשים שקיבלו פטור רפואי והתנדבו לשירות צה"לי?! 2.האם אתה מודה ששיקרת כשאמרת "אנחנו לא מאמינים לך"?... כלומר- משום מה, צירפת אדם נוסף (אולי "חברך" מסורתי), לאי האימון שאתה מטיל על דבריי... עד עכשיו לא ראיתי הסכמה של אדם נוסף- משמע ששיקרת. אם בדברים שוליים אתה משקר, מה נאמר על דברים עקרוניים ומהותיים יותר?!

vizini

New member
יפה. אחרי שענית על השאלות,

תוכל להבין את ההבדל בין מי שמקבל פטור מסיבות רפואיות לבין משתמט חרדי: במקרה של פטור מסיבות רפואיות, שיקול הדעת איזה פרופיל לקבוע, על איזה בעיות רפואיות, והאם לקבל מישהו שנקבא כ"לא כשיר לשירות" לשירות בהתנדבות, הוא כולו בידי הצבא, בעוד ששיקול הדעת של המשתמט החרדי האם להשתמט הוא כולו בידיו.

saar7650

New member
רוב רובם של המקבלים פטור רפואי

יכולים להתקבל לשירות צבאי בתפקידים הנוחים להם. אם לאותם אלה שיכולים להתנדב לשירות צבאי ולא מתנדבים, אינך קורא משתמטים, כך הענין גם לגבי החרדים. לגבי "שיקול הדעת", אין קשר בין שיקול הדעת לבין הפטור עצמו. כלומר- אם החרדי המקבל פטור, אכן לומד בישיבה, אזי אין לכנותו "משתמט", על אף שיכול הוא לשרת. בדיוק כמו אדם המקבל פטור רפואי שלא נכנה אותו משתמט, על אף שיכול להתנדב. פטור לשירות צבאי במסגרת החובה, הוא אינו פטור לשירות התנדבותי. שיקול הדעת אם להתנדב או לא, נתון ברוב רובם של המקרים לשיקול דעת של המתנדב עצמו, כי הצבא מקבל בד"כ את ההיענות להתנדב. וראה כתבות על אנשים בעלי נכות!!! המתקבלים לשירות התנדבותי בצבא, כמובן בתפקיד נוח להם.

ינקידוד

New member
כמה דברים

האתר שהבאת הוא אתר פרופיל חדש, אתר סירוב הוא אתר אחר -http://www.seruv.org.il/hebrew/discussion/forum/default.asp בעוד האתר הראשון מתנגד לשימוש בכוח צבאי באופן גורף השני מתנגד לשרות בכוח צבאי - בנסיבות שנוצרו, בעוד הראשון הוא אתר של משלבים - מיועדים לשרות בטחון, השני הוא של אנשי מילואים שכבר שירתו שרות סדיר מלא בקרבי. מכוון שלא קשה בימים האלה להשתחרר מגיוס מסיבות שונות ואת זה יודעים גם במגזר החרדי. המאבק של הפצפיסטים הוא בעיקרו מאבק עקרוני - הכרה בזכותו האזרחית של אדם על מצפונו, אלה בעוד טענה כזאת נתפסת על ידי החברה הישרראלית כניסיון השתמטות מחובה אזרחית, טענה אחרת למשל זכותו של אדם על פולחנו הדתית נחשבת כמקובלת, צביעות? ומאיזה סיבה נמחקה הודעת קומונר מכאן?

dean4

New member
נוו.. וכי מה הבעיה?..

להם חובה להתגייס ולכם מותר לא להתגייס?! אני לא רואה כאן שום התנגשות.. שתי קבוצות משתמטים ונצלנים, בתירוץ של אמונתי השתמטותי פושטות מדיהם מהצבא לטובת אוהלת אמונתם. אז מה יש לך לשנוא, מתנדב, את המשתמט הסרבן החביב הזה? הלוא בחברתך יש עוד אלף כאלה..

tamarhp

New member
". אז מה יש לך לשנוא, מתנדב"

תזכיר לי איפה הוא דיבר על שנאה.

מתנדב

New member
מרוב שכל היום הם רק חושבים על זה

הם כבר מבינים וראו שכבר דיברתי על שנאה, אז הכי קל להם זה להתקיף, אחרי זה הם תופסים את עצמם ואומרים סליחה טעינו במקרה הטוב...

Volunteer

New member
לא אתיחס לתנועה האזוטרית הזו, שאין

לה שום מסר אמיתי. אתיחס להשתמטות. אין טעם בהיתממות. דעת המלש"בים (מלש"ב - מועמד לשרות בטחון) על שרות צבאי, גם אם לא היו מעונינים בו, היתה שזה ענין נורמטיבי, וכי ההשתמטות היא חרפה. ההשתמטות שהיתה קימת בעבר הרחוק היתה רק מצד מלש"בים בני שכבות סוציואקונומיות נמוכות, שממילא היו מנוכרים לחברה, וה`רקורד` של שרות חובה רגיל לא אמר להם דבר, ולא היו זקוקים לו לצורך רזומה בזמן חפוש עבודה במקום עבודה מסודר. הם ממילא השתיכו לשכבת הנושרים (dropouts). בעשור, או בשני העשורים האחרונים מתה הבושה גם מחוץ לשכבת ה- dropouts, והנורמטיביות של שרות החובה הוכתה קשות. אין עוד בושה, והנמוקים התרחבו וגוונו. הסבה למות הבושה אצל הלא-חרדים היא, לדעתי, ההשתמטות החרדית. נזכיר כי הפטור שניתן ע"י דוד בן-גוריון לתלמידי-ישיבה, בשנים הראשונות שלאחר הקמת המדינה, היה מנמוקים שבני-תורה כמעט נכחדו כליל בשואה (מדוע הסתיר מהם אלהים את פניו - זו שאלה ראויה לדיון משל עצמו), ומדובר באוד מוצל מאש. נמוקים אלה אינם תקפים מזמן... 0284392761

TJSBZ

New member
אני אסביר לך משהו פשוט

אם חרדים זכאים לא לשרת בגלל אמונתם ובנות דתיות זכאיות לא לשרת בגלל אמונתן למה פציפיסטים צריכים לשרת למרות אמונתם, או לשבת בכלא? או שיש פטור מטעמי אמונה או שאין פטור מטעמי אמונה. לכו-לם.

masorti

New member
תשובה פשוטה...

לחרדים יש בעיה אמיתית עם השירות (כשרות, שבת, וכו'). ל"פציפיסטים" אין שום בעיה עם השירות, ומדובר בתירוץ מטעמי נוחות אישית. אני מציע שכל פציפיסט-לכאורה יעמוד בדרישות המקבילות לאלה של חרדי שתורתו-אומנותו. החרדי נדרש להוכיח שהוא חי באורח חיים חרדי ולומד בישיבה כמה שנים, ועקרונית גם מתמצא בהלכה ובגמרא ברמה של בחור ישיבה בן 18. יוכיח נא הפציפיסט שהוא: א. בקיא בהגות הפציפיסטית ובהסטוריה של הפציפיזם. ב. פעיל מספר שנים בארגונים פציפיסטיים לפחות כמה פעמים בשבוע. אין שום ספק שהרוב המכריע של ה"פציפיסטים" ייכשל במבחן. וזה מוכיח שה"פציפיזם" שלהם נולד יום לפני תאריך הגיוס, ומטרתו הינה השתמטות משירות צבאי.

iziman

New member
ללא קשר

לחרדים( בויכוח על שירותם לא נגיע לתוצאות ). פצפיזים הוא אמונה שההגדרה הכללית שלה היא סירוב להשתמש בכח פיזי על מנת להשיג מטרות שונות . בשביל האמונה הזאת אין צורך להיות "בקיא בהגות הפציפיסטית ובהסטוריה של הפציפיזם." או " פעיל מספר שנים בארגונים פציפיסטיים לפחות כמה פעמים בשבוע" . זה כמו להגיד שבשביל להאמין באלוהים חייבים לדעת את התנ"ך ,הברית החדשה או הקוראן בעל פה . פצפיזים היא אידאולגיה ולכן אדם יכול להיות פצפיסט ללא תואר ראשון במדעי החברה וחברות בארגון "בצלם" .

masorti

New member
כדי לקבל פטור משירות...

על הפציפיסט להוכיח שהפציפיזם הוא חלק מהותי מאוד מחייו, ולא רק דיעה כללית. לא מספיק שלא נוח לו לשאת נשק (... גם לאחרים זה לא נוח), אלא שזה עבורו סבל נפשי נורא. ומי שהפציפיזם בוער בעצמותיו יהיה גם פעיל בארגונים פציפיסטיים ויקרא ספרות בנושא. על כן, מוצדק לדרוש מהפציפיסט את המבחנים שהצעתי. וכך גם יימנע המצב שכל משתמט חילוני יוכל להכריז "איני יכול לשאת נשק" ומיד לקבל פטור. הרי ברור שכל החילונים (פרט לכמה "מורעלים") יעשו כך.

למעלה