בארץ ישראל קם עמנו , העם היהודי .

אם אתה לא מסכים אז שישאר ככה . החיים קשים .

בקשר ליהודים : במלחמת העולם השניה נרצחו ומתו 6 מיליון יהודים מתוך 18-17 מיליון שחיו אז . בסקר שנערך לפני 10 שנים חיו 14 מיליון יהודים וכעת יש 13.1 מיליון . זה נראה לך "דת שנמצאת בשיא גודלה" ? אני לא מוכן להישבע אבל נדמה לי שבתקופת יוליוס קיסר חיו 20-25 מיליון יהודים . אני רואה שבאתר THE RED LIST של האום יש הבחנה בין כאלה שהם בסכנת הכחדה לבין כאלה שהם בסכנה פחותה ועד לכאלה שאינם בסכנה כלל . יש נדמה לי 5 דרגות . אנחנו כנראה בדרגה 3-4 . הקופטים בדרגה 4 מובהק והארמנים על גבול 3-4 . מצבנו קצת יותרטוב אבל פצצה גרעינת על תל אביב חלילה תשנה את התמונה .

antreprize

New member
היהדות אולי לא בשיא גודלה,

אבל היא לא בדרך להיעלם מהעולם. 20-25 מליון יהודים בתקופת יוליוס קיסר?
פצצה גרעינית על תל אביב לא תשנה שום תמונה, הפצצה הזאת לא תהרוג יותר מכמה אלפי אנשים שהם כמה אחוזים בודדים מ13 מליון היהודים שחיים בעולם. דרגה 3-4 זה באמצע, זה לא קרוב להכחדות ולהיעלמות מהעולם.

תרשה לי לשאול אותך על ידי דוגמה .

נניח ש- 13 מיליון יהודים מיצגים עלידי 2 עכברים בצבע X . לפי אותו יחס 6.6 מיליארד האחרים מיוצגים על ידי 1014 עכברים בצבע Y . אם ניתן להם לפעול באופן חופשי האם יהיו עכברים בצבע X לאחר דורות רבים ?

antreprize

New member
הדוגמה הזאת גרועה.

אתה שוכח שרוב היהודים גרים במקומות שבהם לא גרים רוב אוכלוסיית העולם, העכברים שמייצגים את שאר אוכלוסיית העולם צריכים להיות 100 ולא 1000(אם לא פחות). אתה גם שוכח מיעוטים כמו הדתיים והחרדים שלא נוטים להתבולל, ושחלק גדול מהיהודים גרים במדינה שבה קשה מאוד להתבולל כי יש מעט מאוד לא יהודים.

ממממממה?

בארה"ב יש בערך 4מיליון יהודיםואוכלוסית ארהב היא 300 מיליון זה יחס של 1/60 בערך .יהדות ארהב מתבוללת מאד . יש אוכלוסיה של 1/2 מיליון יהודים ברוסיה . שם האוכלוסיה בערך 150 מיליון .ההתבוללות עצומה ! ראה את הרוסים בישראל זה מייצג נאמן . יש יהודים באנגליה , צרפת וארגנטינה . כמה מאות אלפים בכל מקום . המדינות האלה עם אוכלוסיות של 40-60 מיליון . יש קהילות קטנות מאד במקומות הכי לא צפויים . אם ראית את הכתבה על מיאנמר (בורמה) אז אחד הגנרלים בשלטון נוצרי . אחותו יהודיה בישראל . זה המצב האמיתי . התבוללות רחבת היקף בגלל הרצון להקים משפחה והעדר קשים מתאימים עם יהודים אחרים .

antreprize

New member
בארה"ב יש לפחות 5 מליון יהודים.

מה הקשר בין היחיס בין יהדות ארה"ב לשאר אוכלוסיית ארה"ב ובין מידת ההתבוללות שלה? ההתבוללות היא לא רחבת היקף, יש מספיק יהודים, אתה יכול להרגע.

אני לא רגוע בכלל . יש בארהב פחות מ-5מיליון

ההתבוללות מדאיגה את המנהיגים שם עד כדי כך שהם קיימו מפגש חרום לחפש דרכים כיצד לשמור על נישואין בתוך הקהילה . לגודל האוכלוסיה הכללית יש קשר בזה שנוצרות יותר אופציות פרנסה במקומות נידחים .דבר שמונע קשר עם יהודים אחרים ונוצרות יותר אפשרויות זיווג של הדור השני עם גויים . גם חנוך יהודי נעשה קשה וכך אובד הקשר .

JustRain

New member
אז מה?

אתה רוצה לחשוב רק על עצמך? יופי, אתה רוצה שיהיו עוד יהודים (אגב, למה בכלל זה יעזור לך?). אם תחשוב רק על זה ותתרבה כמו נמלים, אולי יהיו הרבה יהודים, אבל הרבה מקום על כדור הארץ לא ישאר. יש שתי שיטות רבייה בטבע: השרצת המוני צאצאים, בתקווה שמעטים מהם ישרדו (דגים, צבים), או השרצת מעטים וטיפול מסור בהם, טיפוח כדי שיגיעו לבגרות (דובים, נמרים). אנחנו שייכים לסוג השני. אנחנו פשוט לא מתאימים פיזית לילודה מאסיבית.

תמיר1991

New member
אתה גזען ../images/Emo4.gif

מי יתן ויפסלו את מפלגתך הנלעגת מלרוץ לכנסת. "מדינת ישראל מצווה". אהבתי

אני עסוק מאד , אחרת הייתי מספר לך על סיינספיק

פיקשן שקראתי . מתאים במיוחד לקאנטרי-קלאב . "גן שושני הזכוכית"

Caraya

New member
זה עצוב מאוד

שבמדינה שלנו מתחוללת מלחמה דמוגרפית, זה מתכון לאסון. כבר היום ישראל היא אחת המדינות הצפופות בעולם. אם אנחנו לא רוצים להפוך להיות הודו או סין צריך להבין שילדים זה לא נשק.

למעלה