בארץ ישראל קם עמנו , העם היהודי .

Caraya

New member
אז מה?

גם בארץ, בנגב יש הרבה פחות מ-302 אנשים לקמ"ר ובגוש-דן יש יותר. מדברים על ממוצעים, והממוצע שלנו הוא גבוה מאוד יחסית לעולם. יש לנו מזל שאנחנו מדינה מאוד מתקדמת טכנולוגית, במיוחד בתחום ההנדסה הגנטית. אם החקלאות אצלנו לא הייתה כ"כ מפותחת כבר מזמן היינו מגיעים למצב של רעב.

בדיוק... מדברים על ממוצע

קנדה היא מדינה ריקה לגמרי, ולכן הממוצע שלה הוא לא מדויק. זה לא חוכמה שלכל בן אדם יש 9 קילומטר כאשר רוב קנדה היא קרח שאי אפשר לגור בו. אז על פי הסטטיסטיקה בקנדה יש הרבה מקום, אבל בפועל האנשים חיים בצפיפות של מדינה מודרנית.

Caraya

New member
נו?

וגם בארץ בפועל האנשים חיים בצפיפות גבוהה יותר מ-302 לקמ"ר. זה רע איך שלא תסובב את זה.

StrengthHonor

New member
אולי נקח את הצפיפות של מונגוליה? או מז רוסיה?

1. אין שטח , תתבכיינו על זה כמה שאתם רוצים אבל החזרנו שטח גדול פי 3 משאר המדינה עם נפט תמורת הסכם שבעצם גורם למצריים לממן את החמאס במקום לתקוף אותנו ישירות , מה לעשות שזה בלשון העם, היה מפגר לאללה והיינו צריכים רק לסגת כ50 ק"מ מתעלת סואץ והמצרים היו נרגעים כמו הסורים. בכל אופן אפשר עדיין להשיג קצת סיני אם נגרום למצרים לפצות אותנו בהסכם עם הפלסטינים וזה בהחלט אפשרי אם יהיו אנשים שחושבים על האינטרסים של ישראל בממשלה (ראו : ימין ראו : כמו כל מדינה בעולם ימין או שמאל) ולא על אינטרסים של איזה קוף נפט טקסני שמחפש לעשות לעצמו שם כי הוא נכשל כנשיא של איזה מעצמה 2.במצב שלנו 300 איש \ קמר זה לא נורא , יש מדינות עם מספר גדול מזה פי מאה שמתפקדות 3. ילדים זה לא נשק , הילדים של הערבים כן , ייגידו מי שיגידו אבל כבר צריך לשים את הראש בתחת ולחיות בקיבוץ או בצפון ת"א בשביל לחשוב על המנטרות הישנות של גזענות וכל החרא השויוניסטי בולשיטיבטי הזה , צריך לדאוג להעביר את כל הניירות שלהם לפלשטינה\ירדן בהדרגה אחרת עוד 20 שנה ביחד איתכם הפלצנים השמאלאנים הקוסמופוליטיים אין מה לדבר על מדינה יהודית.

Caraya

New member
אל תשלה את עצמך

כבר 30 שנה אנחנו בלי סיני וזו דמגוגיה זולה לבוא ולומר 'היה הרבה יותר טוב אם לא היינו מחזירים'. אי אפשר לשחזר את כל ההשלכות שהיו יכולות להיות לשליטה שלנו בסיני ב-30 השנה האחרונות. חוץ מזה, איך בדיוק סיפוח של תושבי סיני הבדווים היה עוזר לבעייה הדמוגרפית? גם ככה היום בשטח שבין הירדן לים יש כמעט שוויון בין מס' היהודים למס' הערבים. 300 איש לקמ"ר זה כן נורא וזה נתון מדאיג. אתה צודק, יש מדינות צפופות יותר. אני מבטיח לך שלא היית רוצה לחיות בהן. ואם אצל הערבים יש גידול דמוגרפי חסר שליטה, הפתרון הוא לא להתחיל באחד כזה בעצמנו אלא לדאוג ליצור איזון. אחרת זה כמו יד אחת שמרביצה ליד השנייה.

StrengthHonor

New member
דווקא הייתי יכול להנות במונאקו

סינגפור או הונג קונג... בקשר להשלכות הצעצוע שהיו אם לא נחזיר את סיני , קודם כל ז לא הכל או כלום ,ככה שהצפון יכול לשמש למדינה פלסטינית והדרום הלא מאוכלס לנו זה כמו לקרוע את היד כי עלול לעקוץ אותך יתוש ביד הזאת.

Caraya

New member
ועוד משהו אחד

גזענות זה רע. זה היה רע תמיד, זה רע היום וזה יהיה רע גם עוד 100 שנה. אלו לא "מנטרות ישנות". זו מסקנה שנכתבה בדם של 20 מליון ההרוגים של מלחמת העולם השנייה. אוי לנו אם שכחנו את זה כ"כ מהר.

StrengthHonor

New member
אבל אולי זה לא גזענות?

ואני ממש לא מתכוון להרוג 20 מליון אנשים. אם ניקח את הקשר הרחוק הזה אולי נשווה את השמאלאנות לקומוניזם שהרג 100 מיליון אנשים

M e g g i

New member
אוי נו...

הדבר היחיד שהסכמתי אותו היה שצריך שיהיה רוב בארץ... אבל הדרך בה אתה רוצה לעשות זאת גרועה..

אין לי התנגדות אבל זה הולך ופוחת .

היחס המספרי בין היהודים לפלסטינים לא השתנה למרות שהייתה עליה עצומה של יהודים ואפס הגירה פלסטינית לתוך ישראל (למעשה כמעט אפס) אצלם הכל ילודה . בשנת 2005 היו 108.000לידות ל5.7מיליון יהודים . מול 38.000לידות ל1.4 יליון ערבים . תחשוב על זה . גם באחוזים וגם במספרים . כמה יהודים עשו עליה בשנת 2005 ?

M e g g i

New member
אם זה הולך ופוחת צריך לעודד מחדש עלייה

אבל "בזבוז" כספים בצורה ככ מוגזמת כמו שאתה מציע לא יכולה להיות מחשבון משלמי המיסים!

יש בעמדה שאת מביעה 2 בעיות

1- העולם היהודי כולו מונה היום לפי סקרים מקצועיים 13.1 מיליון יהודים . מזה 5.4 בישראל כלומר בגולה 6.7 מיליון בלבד . הרוב בארה"ב יש כמה קהילחות בינוניות וכמה קהילות קטנות . בדרך כלל יהודי הגולה נמצאים בקשר רופף עם יהודים אחרים . חלק בכלל נשוי לזר או זרה . נוסף לזה היהודיבגולה מעורה במקום מושבו , בלשון המדינה ובפרנסתו . נחוץ כח דוחף חזק שיהודי כזה יחליט להתנתק ולעלות לישראל . אם תןחלת החיים היא 78 שנים זה אומר שחצי מהיהודים הם מעל גיל 39 שנים . הסיכוי שאלה יעלו קטן מאד . גם עם יעלו תרומתם תהיה קטנה והם ירגישו זרות שנים רבות . גורמים אלה מקטינים מאד את פוטנציאל העליה . אם הילודה בין היהודים תגדל מ- 2.6ילדים בממוצע ל- 3 ילדים בממוצע יהיו כאן עוד מיליון יהודים תוך כמה שנים .בערך 10שנים . לא חישבתי מדויק אלא בערך בראש . 2-"ביזבוז" הוא שאלה מעניינת . האם קנית תנור לאפית פיצה עבור חנות למזון מהיר היא ביזבוז ?האם קניית מכונת תפירה לאשה שרוצה להתפרנס מתיקון בגדים היא ביזבוז ? יש מחקרים המראים שחינוך אוניברסיטאי מעשיר את המדינה ב- 2-3 מיליון $ תמורת כל בוגר . אני מנח שברור לך שאישה אשר ילדיה בגן-מעון יום תצא ביתר קלות לעבוד . כך גם אם לילד ביום לימודים ארוך .תוספת נשים עובדות למשק היא רווח לאומי , לא ביזבוז !

JustRain

New member
אין לנו שטח גאוגראפי בלתי מוגבל, מר בחור

יש לנו בעיית אבטלה קשה, פיצוץ אוכלוסין, ושאר צרות. עידוד הילודה הוא לא הדרך שהייתי בוחרת כדי להתמודד עם זה. למען האמת, די מרגיז אותי שבזמן שיש בעיות וחולי רב על המין האנושי, מה שמעניין אותך הוא התרבות היהודים. ואם תסלח לי לרגע, למרות שטענת שזה לא נכון, אתה בהחלט גזען. כל הקטע הזה של "אנחנו טובים יותר אז אנחנו צריכים להתרבות" - מאיפה זה מגיע בכלל? אני שונאת את הטענה הזאת. אנחנו לא טובים יותר או פחות מכל עם אחר, ואין שום סיבה שדווקא אנחנו נתרבה. למה זה כל כך חשוב בכלל? כי זה כתוב בתנ"ך? זה לא הופך את זה לחשוב.

JustRain

New member
אני לא יכולה לתת נתונים סטטיסטיים

(כי כל מקום בו חיפשתי נתן לי נתונים שונים לגמרי) "מובטל" נחשב למישהו שמחפש עבודה וכשיר לעבודה, והיה יכול להתחיל לעבוד מיד לו הייתה לו עבודה מוצעת. הבעיה היא שלרבים פשוט אין. יש עוני קשה במדינה, ומשפחות שלא יכולות לאכול. האצה מכוונת של הילודה רק תגרום לבעיות האלו - ולרבות אחרות - להתגבר.

antreprize

New member
כשאת אומרת "נתונים שונים"

את מתכוונת לנתונים שמראים שכל חודש יש פחות אבטלה? העוני במדינה הוא ממש לא קשה, וחלק גדול מאוד מהמשפחות שלא יכולות לאכול היו אוכלות אם הם היו בוחרות לאכול.

Caraya

New member
הנתון הרשמי נע בין 7 ל-8 אחוזי אבטלה

שזה דווקא נחשב בהחלט סביר. הבעייה היותר רצינית שלנו היא פערים חברתיים.

למעלה