בבעיה רצינית -הסקרנות אוכלת את אישתי

מוזר שההתייחסות שלה

היא אך ורק לצד של האישה. בניגוד לזנות, כשמדובר בפורנו שכולל זוג, הגבר והאישה נמצאים במצב דומה, לא? זה לא שאחד משלם לשנייה (כמדומני המצב ההפוך נדיר בהרבה) והיא זו ש״עובדת״, אלא שני הצדדים מקבלים כסף, שניהם עובדים, שניהם מצולמים, וכו׳ - לא?
מעבר לכל יתר ההבדלים הרבים בין פורנו לזנות, מוזרה לי ההתעלמות הזאת.

גם בסצינת מין הוליוודית

יש משהו פוגעני, לדעתי, ועדיין שני הדברים (סצנה הוליוודית או סצנה בסרט פורנו) לא משתווים לזנות, ושונים ממנה במובנים רבים.
והקישור שנתת לחלוטין לא רלבנטי, כמובן, כי שם מדובר על משהו שלא נעשה מרצונם של המשתתפים.

קודם כל, אני לא רואה בכותבת הכתבה

מקור מהימן. היא לא חקרה את הנושא או משהו בסגנון. ממה שהבנתי מה שהסמיך אותה לכתוב את הכתבה הוא שהיא עבדה בעבר בזנות. כאמור, זה לא הופך אותה למקור מוסמך בנושא בעיניי.

דבר שני, לא אמרתי שהם לא פוגעניים - אלא שהם לא כמו זנות. כאמור, גם סצנות מין הוליוודיות נראות לי פוגעניות, אבל אני לא רואה הרבה אנשים מתקוממים נגדן.

לגבי זה שהמין בפורנו נעשה מרצונם של המשתתפים - הוא נעשה מרצונם במובן שהם מסכימים להשתתף תמורת כסף. במקרה של השוטר, הוא איים עליהם וזה לא נעשה מרצונם אלא בכפייה. גם בזנות, בהנחה שמדובר במישהי שלא מאיימים עליה שלא תעזוב, מדובר בהסכמה מרצון (עד כדי העניין של מי שמכורה לסמים ולא יכולה באמת לתת הסכמה מרצון, וכו'), אבל שם הפגיעה באישה (או בגבר שעובד בזנות) נראית לי כל כך גדולה, שלא נראה לי שזה משהו שיש להתיר אותו (בדומה לכך שאני נגד תרומת איברים כמו כליות מהחי תמורת תשלום, אבל לא נגד תרומת דם, נניח - דרוש סף פגיעה מסוים כדי שאחשוב שהדבר אסור). בפורנו, כאמור, אני מסכימה שיש פגיעה מסוימת, אבל היא לא גדולה דיה כדי שתצדיק, לדעתי, איסור על השתתפות במקצוע הנ"ל.

נתתי כמה נקודות של שוני,

ויש עוד רבות אחרות. אם יש לך קושי והנקודות האלה לא מספקות אותך, אז אם תשלמי לי, אני מוכנה לפרט עוד.
ואיך הגעת לכך שאני חושבת שהלקוחות מהימנים יותר, אלוהים יודע. אני חושבת, כמובן, שמחקר בנושא על ידי מי שאינו עובד ואינו לקוח יהיה מהימן יותר. נקודה שראוי להעלות היא שיתכן שמי שעבדה כזונה תראה פורנו כשקול לזנות, ואילו מי שעבדה בפורנו לא תראה בו שקול לזנות. לגבי אקטים קשים ופוגעניים - אני לא חוקרת של תעשיית הפורנו, אבל האם באמת כל מי שמשתתפת בתעשייה עוברת "אקטים קשים" ואלימים כפי שנאמר בכתבה? אני בכלל לא בטוחה שזה המצב.
אני חושבת שלשחקנית פורנו יש הרבה יותר שליטה על מה היא כן או לא תעשה, והעובדה שלא מדובר באחד על אחד גם מגנה עליה יותר מהאפשרות של "חריגה מהתסריט" שהוסכם עליו עם הלקוח.
אבל, שוב, ליתר פירוט יידרש תשלום. "עכשיו תסבירי" תגידי לעובדים שלך.

לרגע לא טענתי שאין ג-ם

דברים אלימים ולא רצויים למשתתפים בפורנו. יש גם דברים אלימים ולא רצויים בסקס שהתחיל בהסכמה, ובלי שום קשר לתשלום, ואפילו בין בעל ואישה. זה לא אומר שזה מה שקורה תמיד, או קרוב לכך. לדעתי את הגבר בקישור השני אפשר וראוי לתבוע ולכלוא על ה"הפתעות" שלו.

ראיתי באמת את הפוסט הזה,

ובדקתי את המחקר היחיד שדיבר על אלימות בפורנו (הקישור הראשון). אני לא יודעת מה הקשר בין מה שהמחקר הזה בודק (קלטות וידאו רבות מכר בשנים 2004-2005) לבין מה שקורה היום או בכלל בתעשיית הפורנו, אבל אם אכן אלימות ממשית נגד אותן נשים היא דבר נפוץ בסרטים האלה, נראה לי שיש מקום לחוקק חקיקה שמפקחת על מה שקורה בתעשייה הזאת.
כאילו, הצהרה שחיות לא ניזוקו במהלך הסרט יש, אבל נשים שניזוקות זה בסדר? לא נראה לי שזה סביר.
אם האלימות היא ברובה מדומה, והבעייה היא רק ההשפעה על הצופים, אז קשה לי לגבש דעה בנושא. הסיבה היא שאני באופן כללי נגד אלימות בסרטים ובטלוויזיה, אבל התעשייה האמריקנית בכללה כל כך משופעת בהם (ממש קשה למצוא סרט או סדרה בלעדיהם, במיוחד אם מדברים על רבי מכר), שנראה לי שלהוציא את האלימות דווקא מהתעשייה הזאת ייתקל בקשיים וגם ייתפס כצבוע. כי למה לגברים מותר למות יום יום על מסך הטלוויזיה, אבל לנשים אסור לתת סטירה?
אם זה היה תלוי בי, הייתי מוציאה את האלימות גם מהטלוויזיה ומהקולנוע (וגם מהפורנו, כמובן), אבל זה כנראה משהו שלא יוכל לעבור.

כאמור, אין בינינו מחלוקת

לגבי השאלה אם מותר או לא לנהוג באלימות כלפי נשים (וגם נגד גברים), בין בסרט ובין לא בסרט.

סיגלית 2014

New member
מנהל
למה מוזר??

בכתבה היא הביעה את דעתה תוך השוואה בין זנות לבין פורנו. את בעצמך רשמת "כמדומני המצב ההפוך נדיר בהרבה" כלומר גם את חושבת שכאשר מדברים על זנות מתייחסים לנשים.
בנוסף, כותבת הכתבה היא אישה והיא ציינה "אסייג מראש כי כאישה, אתמקד בתשובותיי בנשים בלבד". ואני הייתי מוסיפה, כאישה מניין לה מה גבר מרגיש בצילומי סרט פורנו.
אם הגבר והאישה נמצאים שם ב"מצב דומה", כמו תיארת, ולשניהם משלמים, אפשר היה להתבונן גם על הגבר כזונה שם. הרי גם הוא מקבל תשלום על מה שעושה שם. אם כך, מדובר בזנות כפולה.

david2016

New member
בבעיה רצינית -הסקרנות אוכלת את אישתי

אנו זוג 15 שנה עם שניי ילדים ,אני עם אישתי מגיל צעיר הכרתי אותה שהיא הייתה בת 17 ואני בן 20 ,אישתי ישבה לאחרונה עם כמה חברות שאמרו לה שהיא
הפסידה סקס וחוויות עם גברים אחרים ,וזה מתחיל להעלות לה את הסקרנות
אנו לא מדברים על זה אך אני קולט מדברים שהיא זורקת לאוייר .
את האמת ידעתי שזה יגיע מתיי שהוא מה עושים איך עוצרים לה את הסקרנות להרוס
משפחה ??

זו לא זנות כפולה,

כי הזוג שמקיים יחסים זה עם זה, יודע שגם השני במעמד שלו, וזה לא שהוא באיזושהי עמדת נחיתות לעומתו ומשרת אותו. לדעתי זה מאוד משנה לתחושה של האישה בסיטואציה הזאת. זה לא שמישהו משלם לה כדי לעשות מה שהוא רוצה שהיא תעשה ומשתמש בה כגוף שיספק את צרכיו. זה שמישהו משלם לשניהם על סוג של הופעה, שבאמת דומה להופעה בסרט מיינסטרימי מהבחינה שבסרטים מיינסטרימיים רבים השחקנים מתפשטים (אם כי אם זה סרט אמריקני לרוב רק האישה מתפשטת עד הסוף) ומדמים יחסי מין (נדיר יותר שהם עושים את זה עד הסוף - אבל גם זה קורה). מעניין אם אותו אחד שחושב שחשפנות זה לא בסדר חושב גם שלצפות בסרט הוליוודי זה לא בסדר... יכול להיות שיש בחורות שמשלות את עצמן שהפורנו הוא הדרך שלהן לקולנוע המיינסטרימי, באמת - אבל תחשבי על איזה הלך רוח שונה זה מזנות. זונה לא מדמיינת שהזנות תוביל אותה לחיי זוהר.

סיגלית 2014

New member
מנהל
הכוונה בזנות כפולה

היא ששניהם, גם הגבר וגם האישה בסרט, יכולים להיחשב כך כי הם עצמם מקיימים יחסים, תוך כדי קבלת הוראות מבמאי שמשלם להם כדי שצרכני הסרט יהנו. כלומר, שניהם בעמדת נחיתות מול יצרני הסרט והצרכנים (שכך מספקים את צרכיהם).
כתבתי שאפשר להתבנון על גבר בצורה כזו בגלל מה שכתבת בהודעתך הקודמת על כך שמוזר שההתייחסות בכתבה הייתה רק על הנשים למרות שיש שם גם גבר. אבל לדעתי העובדה שיש שם גם גבר עדיין לא משנה את העמדה הנחותה של האישה שנמצאת שם.
זה לא סוד שהסרטים הללו לרוב נוצרים בשביל גברים. וממה שכתבת: "זה לא שמישהו משלם לה כדי לעשות מה שהוא רוצה שהיא תעשה ומשתמש בה כגוף שיספק את צרכיו".אני חושבת שזה בדיוק זה! מישהו משלם לה (הבמאי)כדי לעשות מה שהוא רוצה (הבמאי) שהיא תעשה ונותן לגבר הוראות להשתמש בה בצורה שתיראה כגוף שיספק את צרכיו. זה לא נעשה ב"הסכמה" כדי להינות. יש לזה מטרה אחרת לגמרי.
לגבי ההשוואה לסרטים מיינסטרימיים, לדעתי יש הבדל גדול בינם לבין מה שקורה בסרטים פורנוגרפיים. סצנת מין בסרט פורנו לא עוסקת בדמויות אלא באיברים עצמם ומתמקדת במשגל עצמו, ללא שום עלילה. לא חסרות שם זויות צילום ותמונות תקריב כדי לא לעורר שום ספק. זה לא רק עירום ו"כאילו" סקס. והעובדה שיש עירום וסצנות "כאילו" מין בסרטים "רגילים" לא גורמת לסצנות בפורנו להפוך ל"בסדר". אבל זו דעתי.
אגב, למה לקרוא לסרטים אלו "פורונוגרפיה" כשהמשמעות של המילה פורנו ביוונית היא "זונה"? אולי המשמעות היא לתעד מעשה זנות? (אני באמת שואלת, לא קובעת עובדה
)
עצוב לשמוע שבנות בתעשיית הקולנוע חושבות שכך הן יכולות להתקדם כשחקניות. "הלך רוח שונה מזנות?" לא יודעת.
מילא לעסוק בזנות, לקיים יחסים כדי לספק אחר בתמורה לכסף, אבל לצלם את המעשה ולהפיץ?
אותי מדאיג דבר אחר, שיש אנשים לא חכמים במיוחד שחושבים שסרט פורנו הוא סרט דוקומנטרי. שחושבים שככה זה בחיים.

סיגלית 2014

New member
מנהל
גם אני רוצה להבין

את מנסה להראות פורנו באור אחר כי זנות נראית לך גרועה?
או שעדיף לעסוק בזנות מאשר להיות שחקנית פורנו, כי לפחות אין שם מצלמה שמתעדת?
אני לא מנסה להבין מה יותר גרוע ומה עדיף. בעיני שניהם לא עדיפים. בשניהם אני רואה אנשים שמוכרים את גופם תמורת כסף. אבל בסרט יש גם עניין של הפצה (וכמובן אני מתכוונת לכך שכל המצולמים יודעים שהם מצולמים ונתנו את הסכמתם לצילום ולהפצה) והוא יכול להיות דיון שלם בפני עצמו. להראות בפרהסיה מביא לידי ביטוי דברים נוספים כגון חינוך או פגיעה ברגשות הצופה.

לגבי השאלה האם אני הייתי מעדיפה לעסוק בזנות מאשר בפורנו.....

אני מודה שצחקתי כהוגן בגלל שהשאלה מופנית אלי. לא יודעת, אני צריכה לחשוב על זה

פשוט כתבת

"מילא לעסוק בזנות, לקיים יחסים כדי לספק אחר בתמורה לכסף, אבל לצלם את המעשה ולהפיץ?"
אז ניסיתי להבין אם היית מעדיפה לעסוק בזנות מאשר בפורנו, כי מהמשפט הנ"ל השתמע שאולי כן.

העמדה שלי,

שאותה הצגתי לכל אורך השרשור, היא שזנות גרועה מפורנו עבור העוסקים בה. בין היתר, העובדה שלא מדובר במפגש פרטי בפורנו, אלא נוכחים אנשים נוספים, גורם לכך שהאישה מוגנת יותר מפני ביצוע דברים שלא סוכם עליהם מראש (הגם שלא מוגנת לחלוטין, לפי אחד הקישורים שמיקי נתנה שעסק ב"הפתעות" לנשים בסרט).

סיגלית 2014

New member
מנהל
תגידי, את אמיתית?

אני מתפלאת למה לא הוספת באותה נשימה שבגלל שמסריטים את האירוע, אותה אישה מקבלת יותר כסף מאשר במפגש פרטי. לכן אם אישה מתלבטאת האם להיות זונה או שחקנית פורנו, פורנו עדיף! "מכניס" יותר כסף.

"האישה מוגנת יותר..."?? ברור. בטח יש גם חוזה שמגדיר לה בדיוק מה היא צריכה לעשות ועד כמה היא צריכה להשפיל את עצמה.

שכנעת אותי, אני לא יודעת למה אני מבזבזת זמן בעבודה במשרד. אני רצה להיות שחקנית פורנו. גם יותר כסף וגם אני עוזרת לאחרים. עבודה עם "סיפוק"

לא ברור לי מה מקור הציניות.

האם לדעתך היית חשה בטוחה יותר (והאם לדעתך היית בפועל בטוחה יותר - מפני דרישות מיניות שלא סוכם עליהן, מפני אלימות - אפילו עד כדי רצח, וכו') ב"מפגש" עם לקוח מאשר בצילומי סרט פורנו?

סיגלית 2014

New member
מנהל
ברור

שכחתי להוסיף עוד משהו, פורנו הבמאי קובע את הכללים ואילו בזנות היא אדון לעצמה והיא קובעת את הכללים ומחליטה שדבר כזה או אחר היא לא עושה. אז אולי זנות עדיפה?
מאידך, בפורנו, אם היא נפגעת פגיעה כלשהי בגופה, היא יכולה להגיש תביעה על פגיעה בעבודה בביטוח לאומי. ואין על כך עוררין, יש תיעוד!
בנוסף, אם לא תוכל לחזור לעבודה, יש לה עילה לתביעה לנכות מהעבודה.
אז אולי פורנו עדיף?

למה ציניות מאמי? אני מנסה להעלות טיעונים לכאן ולכאן.

זהו, בדיוק, שהיא לא קובעת את הכללים.

כלומר, היא יכולה להגיד מראש מה היא רוצה שיהיו הכללים, אבל במפגש, שבו נמצאים רק היא וגבר, שרוב הסיכויים שהוא חזק ממנה (ואם לא, יכול גם להביא נשק מוסתר למפגש), אין שום דבר שמבטיח לה שאותם כללים שנקבעו מראש על ידה אכן יקויימו.
בסרט פורנו, גם אם הגבר חזק ממנה, יש שם אנשים נוספים, שיכולים להגן עליה אם הוא מתחיל להיות אלים או מנסה להכריח אותה לעשות משהו שהיא לא רוצה לעשות (ושגם עצם נוכחותם שם כעדים מהווה גורם מרתיע עבור הגבר מפני ביצוע פשע כלשהו כלפיה).
אפשר לנסות לחפש את הסטטיסטיקה לגבי איזה אחוז מהשחקניות בסרטי פורנו לעומת איזה אחוז מהזונות ספגו אלימות במסגרת עבודתן, איזה אחוז נרצחו, וכו'.

למעלה