רגע... רגע.. רגע...
חלק מהדברים שכתבת לא נכונים ואלו לא דברים שכתבתי. בעיניך אולי אלו רמזים לדברים שכתבתי אך אלו פרשנויות שלך. ומההודעות הקודמות הבנתי שאני לא צריכה לחזור כמו תקליט אלא להסביר, לפרט ולהרחיב כדי שהכוונה שלי תהיה מובנית ולא תתפרש אחרת. לכן קצת סבלנות ומי שנבהל מהאורך שלא יקרא!
אתה מעלה מספר דברים שאין בהכרח קשר ביניהם ומתפזר אז בוא נעשה סדר בדברים.
לא חסרות דוגמאות שתוכל להביא כדי להמחיש עד כמה שינויים שמתרחשים באדם אחד יכולים להשפיע על זוגיות שהוא נמצא בה. לטוב ולרע. בהחלט נכון והגיוני. אבל... אנשים עוברים שינויים בחיים, מתפתחים, משתנים, ועדיין מסוגלים לשלב את השינוי עם בן/בת הזוג. ובמילה "לשלב" אני מתכוונת לכך שהצד השני מבין, מכיל, מקבל את השינוי, תומך בשינוי ומסכים להמשיך לחיות עם שינוי בהשקפה, או באורח החיים, או במקצוע/עבודה של השני. וכמובן שזה תלוי בנפשות הפועלות, מכיוון שאם הצד השני לא מקבל את השינוי, יש בעיה. ועוד איך שזה תלוי בנפשות הפועלות ולכן יש זוגות שמסכימים על השינוי ויש כאלו שלא מצליחים להמשיך ומחליטים להיפרד.
למשל, בוא ניקח דוגמא אחת (כי אם נדבר על הכל לא נצא מזה), על שינוי דתי. אני מכירה זוג כזה, במקור דתיים שהשני הפך לאתאיסט גמור. אבל כל אחד מהם מכבד את האמונה של השני והם החליטו מה שהיה טוב בשבילם: בבית מבשלים ואוכלים רק אוכל כשר וחוגגים את כל החגים כהלכתם. בחוץ כל אחד יאכל מה שבא לו או לא יאכל בכלל. הדתי מקיים את כל אורחות החיים הדתיים ואילו השני לא וזה בסדר מבחינתם. הילדים גדלו לתוך השוני הזה ומבחינת ההורים זה בסדר שהילדים יראו את שני הקצוות ויחליטו בעצמם איזה אורח חיים יתאים להם. הילדים פרחו מהבית, הביאו להם נכדים והם עדיין ממשיכים לחיות יחד ולאהוב האחד את השנייה. זו לדעתי דוגמא קיצונית כי אין הרבה כאלו אבל היא ממחישה עד כמה זה תלוי בבני האדם שנכנסים לזוגיות. לא כל זוג היה מגיע להסכמה כזו. כל זוג היה מסכים מה שנוח לו וברור שיש זוגות שהמערכת שלהם תחטוף טלטלה וגם פרידה היא פתרון.
זו הכוונה למערכת זוגית ששורדת שינוי. זו הכוונה ל"ניתן לשלב יחסים אם אחד מבני הזוג אם הוא כזה.. וכזה..." שני הצדדים מודעים לשינוי, ומצאו פתרון איך לשלב אותו בזוגיות שלהם. אתה התעלמת לחלוטין מהמשך המשפט שהדגשתי, פירשת את הפירושים שלך ומיהרת לתת דוגמאות שחלקן קיצוניות וחלקן בכלל לא סותרות את מה שכתבתי (אתה מוזמן שוב לקרוא את כל ההודעות) ואגיע לזה בהמשך.
בעיני, וזו דעתי האישית, כאשר מדובר בסקס דרך ההתבוננות היא קצת שונה: אדם יכול לחיות על דיאטות מוזרות, להיות דתי או חילוני או להחליף מקצוע, אבל סקס הוא יעשה עם מישהו. או בשפה שאתה אוהב: אדם יכול לנהל מערכת יחסים עם אלוהים, עם האוכל שלו, או עם העבודה שלו. אבל לא מקיימים יחסים אינטימיים עם אוכל, מכשירי ספורט או עם שעות עבודה. בעיני זה אפילו עוד יותר מורכב כי כשמדובר בסקס, אדם יכול "להשתגע" ולרצות לנסות דברים חדשים עם בן הזוג שלו או שהוא יכניס לחייו אדם נוסף שהוא מקיים איתו יחסים אינטימיים.
אבל...בגלל הדוגמאות שהבאת (בנוגע לסקס), ניתן להבין שגם אם נקודת המוצא שלך שונה מנקודת המוצא שלי ומהראייה שלי, עדיין שנינו מדברים על אותה נקודת סיום. אני לא כתבתי בשום מקום שבגידה בעיני היא קו אדום או ייהרג בל יעבור ואין על מה לדבר. אני לא מאמינה בזה בכלל. אני כתבתי שלא ניתן לשלב (כפי שהסברתי מה הכוונה לשלב) מערכת יחסים בה האחד קופץ ממיטה למיטה ועל השני זה לא מקובל. כי אם זה היה מקובל עליו הוא היה משלים, או מעלים עין וכדומה.
הדוגמא שהבאת, חילופי זוגות, זהו פתרון שמקובל על שני בני הזוג. גם נישואים פתוחים, או להכניס צלע שלישית ולעשות שלישיה. אם דרך מסוימת מקובלת על שני בני הזוג, יופי להם. זה משהו שמוסכם ביניהם והם עושים זאת במודע. אבל ברגע שלאחד, כל פתרון שהוא, לא מקובל, מסכים איתי שזו בעיה? והיא יכולה להוליד כל מיני מצבים: תסכול, דכאון, קנאה, מריבות, שינוי ביחס אחד כלפי השני, שנאה, פרדה. גם אם הם לא ייפרדו, בעיני, זה לא נקרא "לשלב" יחסים!
לא חסרות דוגמאות קיצוניות כמו שהזכרת, ואני לא שופטת ולא נכנסת למערכת השיקולים של אנשים שמחליטים שהם לא רוצים לדעת, או שחווים מה שהזכרת ועדיין נשארים במערכת. יש להם את האינטרסים שלהם והם בחרו מה שהם חושבים שנכון בשבילם והם יאכלו את הדייסה שלהם. אני יכולה לתת לך דוגמא עוד יותר קיצונית: אלוהים שישמור, על נשים שיודעות שבעלן אונס את הבנות שלהן ושותקות. אני לא יודעת איך לקרוא לנשים כאלו ואיך לקרוא למערכת יחסים כזו. אבל זה חד משמעית לא "לשלב"!. לפחות בעיני.
ואגב, לגבי בגידות, אני חושבת שלבגידה יש כמה סיבות, כל זוג יקבל אותה אחרת והיא יכולה לגרור כל מיני כמה תוצאות: יש זוגות שהיא תהווה עבורם צלצול השכמה והם ינסו לשפר ולהשקיע ויש כאלו שבעיניהם היא תהווה את סוף מערכת היחסים והם ייפרדו. ויש גם כל מיני תוצאות באמצע.