זהו, יצא לי האוויר
על איזו שאלה לא עניתי?
למרות "הציניות" שראית בחלק מההודעות שלי, כן עניתי לך, אבל את כל כך עסוקה בלהוכיח ובלשכנע מה יותר טוב, שאולי לא שמת לב. אגב, העיסוק במה שאני חושבת ואיך אני עונה על השאלה שלך, לא מוכיח האם את צודקת או טועה.
לא רק ששאלת מהי דעתי, הפנית את השאלה אלי אישית האם אני הייתי מעדיפה לעסוק בזנות או בפורנו, ואפילו הרחבת ושאלת היכן הייתי "חשה יותר בטוחה", מפני דרישות מיניות שלא סוכם עליהן, בפורנו או במפגש עם לקוח.
כל זה על סמך משפט אחד שכבר הסברתי מהי הייתה כוונתי, מבלי להתייחס בכלל לכל שאר הדברים באותה הודעה. אז, ניתן להבין שגם את חושבת שפורנו הוא זנות, או לא?
חוץ מהעניין שאני חושבת שהשאלה בכלל לא הייתה צריכה להיות מופנית אלי כי יש בה משום פגיעה בי, התפלאתי איך את לא מבינה את האבסורד בשאלה שלך. האם אישה אמורה להרגיש בטוחה בעבודה שיש בה דרישות מיניות?
היית יותר עסוקה האם היא כן קובעת או לא את הכללים. או האם היא מרגישה "ביטחון". אם הייתי באותו ראש הייתי עונה לך: מה לגבי השכרת דירה עם בנות אחרות ועם סרסור שבודק את הנכנסים ומוודא שאכן לא יאונה כל רע לבנות העובדות? ואולי בזנות היא יכולה להסתיר את העיסוק אבל בפורנו "אין לה לאן לברוח"?
אבל ויתרתי.
לא, אני לא חושבת ולא יוצאת מנקודת הנחה שכל עבודה שכוללת מגע או התפשטות היא פסולה או שהיא פוגעת באנשים העוסקים בה באותה מידה כמו עבודה הכוללת יחסי מין. דיברנו רק על יחסי מין והתייחסנו בהודעות שלנו על פרונו וזנות (ובשניהם יש קיום יחסי מין).
כבר כתבתי שאני לא מנסה להבין מה יותר גרוע (והכוונה לעוסק עצמו), בעיני שניהם לא עדיפים כי בשניהם אני רואה אנשים שמוכרים את גופם תמורת כסף. בואי נאמר שלא הייתי מאחלת לאף אישה לעבוד בעבודה שיש בה דרישות מיניות ועליה לקיים יחסי מין כאלו או אחרים תמורת כסף.
למה?
מכיוון שאני לא חושבת שצריך לקחת בחשבון רק את העניינים אותם ציינת: האם תהיה אלימות או לא תהיה כי יש נוכחים, או שעושים מה שמסכימים מראש או עושים משהו בנוסף. יש נזקים נוספים מובהקים, בשני העולמות, הכוללים נזקים נפשיים, בריאותיים, חברתיים, תדמיתיים והשפעות לטווח הארוך.
הסברת את עמדתך יפה, שבעיניך פורנו עדיף כי כנראה בעיניך ההבדל היחיד בין זנות לבין פורנו הוא רק החשד לאלימות. את כותבת שלא אמרת שאין נזקים נוספים, פשוט לא התייחסת אליהם, הנחת אותם בצד כי "הנזק הוא לא כזה שמצדיק איסור על המקצוע" (והתכוונת לפורנו, נכון? כי בעיניך זנות יש לאסור).
אבל את שוכחת פרט נוסף שקיים בפורנו, וקיים גם בכל הדוגמאות שנתת בהודעתך האחרונה למרות שבדוגמאות הללו לא מדובר בכלל בעבודה אלא בצילום והפצה שאני באמת לא מבינה מהי מטרת ההפצה: להשוויץ? לעשות דווקא? לקרוא תיגר על משהו? (אני ממש לא מקבלת את התירוץ "אני/אנחנו לא מתביישים בגוף שלנו").
אותו פרט שגרם לך לשאול את השאלה המדוברת. מילא לעסוק בזנות, אבל לקיים יחסי מין תמורת כסף, לצלם ולהפיץ, מוסיף פן נוסף שלא קשור ל"עוסקים במלאכה" אלא בצד שלישי: מי שצופה.
עזבי רגע בצד את ההשפעות על המצולמים ומהן ההשלכות לגביהם ממעשה כזה בפרהסיה. למי שצופה יכולות להיות, בגדול, שתי השפעות:
האחת, כאלו שהצפייה יכולה לגרום להם גירוי, סיפוק, הנאה. צופים, נהנים, וחוזרים לחיים (אלו שמתמכרים לזה הם כבר סיפור אחר).
השניה, כאלו שהצפייה, גם אם צפו במכוון וגם אם לא (וגם זה קורה היום), גרמה לפגיעה ברגשותיהם, לסלידה ממין, לסלידה מגברים או מנשים, למידע שגוי ולתפיסות מוטעות לגבי מיניות, ובמיוחד כשמדובר בקטינים לחוסר הבנה ואפילו לטראומה.
כבר כתבתי שזהו דיון בפני עצמו הכולל גם השפעות חינוכיות. אני לא אומרת שהעוסקים בדבר חייבים בכל מחיר לקחת גם את הפרט הזה בחשבון, אבל היו ויש מספיק דיונים בנושא. רק לאחרונה הנושא עלה לשיח הציבורי לאחר החלטת הכנסת לסגור את אתרי הפורנו כברירת מחדל, כדי למנוע עד כמה שאפשר את הנזקים וההשפעות העלולים להיגרם לצופים. (ואני לא נכנסת עכשו להאם הם צודקים או לא אבל העובדה שהנושא עולה לשיח הציבורי רומז שאכן יש בו בעייתיות ).
אז, עניתי לך על השאלה, או לא?