בבקשה עזרההההההה

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

אם את עד כדי כך שטחית, לכי תצאי עם ערס, פקאץ או פריק... תאמיני לי שחנון זה הרבה יותר טוב מכאלה - לפחות אנחנו בכל מקרה לא נעשה לך רע
תמיר.

תמיר1991

New member
לא נקודתית, אבל הם פחות טובים

מחנונים...
והכוונה הייתה ל"פריק" במובן של מטאל קשה וניטים וכאלה. תמיר.

The Guru Chai

New member
"פחות טובים מחנונים"?

תמיר, דוגרי אני מתפלא עלייך... כאילו... תימני הוא יותר טוב ממרוקאי. זה פחות או יותר מה שאמרת עכשיו.

הוא לא התכוון בצורה שלילית...

זכותו להעריך את הקבוצה שלו מעל קבוצה אחרת. הם מאגניבים, זה ברור, אבל יש המון חנונים פריקים לפי דעתי.

תמיר1991

New member
נסחפת קצת, גורי...

קודם כל, סורי על ההכללה - שכחתי את המילה "ברובם". דבר שני, להיות חנון או פריק זו בחירה, עדה/דת/לאום/מוצא/מין זו לא, ככה שזה שונה לחלוטין. ובכללי - בבקשה תן לי סיבה אחת שבגללה פריקים לא פחות טובים, כקבוצה, מחנונים. תמיר.

לא ממש...

להיות חנון זאת לא ממש בחירה... אנשים נכנסים לעולם הזה בעקבות יכולת, משפחה, לא דברים שבוחרים אותם.

אתה יודע, אין כזה דבר רצון חופשי

אבל נוהגים לייחס לתכונות נרכשות מעין הילת בחירה כזו, היות ואותן ניתן לשנות בקלות, בניגוד לתכונות מולדות. אני מניח שבעתיד נגלה את חלקה המשמעותי של הגנטיקה בקביעת היכולות השכליות של אדם (אני בדיוק מסיים את "הלוח החלק" של פינקר, שהוא מעולה), אבל בכל זאת, שיוך חברתי לא אמור להיות תלוי בגנטיקה. מאחר וראיתי גם חנונים טיפשים (או לפחות ממלכתיים כאלה שכל תכליתם בחיים היא לרצות את אמא/אבא/המורה/המפקד/המערכת) אני מסיק שחנוניות היא בעיקר שיוך חברתי, כמו ערסיות, פריקיות וכיו"ב, ולאו דווקא הפלח העליון של גרף הפעמון הפסיכומטרי (אם כי אני מניח שזה מורכב בעיקר מחנונים....). בקיצור, כל אחד יכול להיות חנון, ללא הבדלי דת, גזע, מין ולאום. לעומת זאת, לא כל אחד יכול להיות נקבה או כושי.

וחלקה של הגנטיקה...

...בקביעת מיהו החנון לעתיד
בהחלט שיוך חברתי. אבל זאת לא השאלה. השאלה היא מה גורם לאדם להיות חנון ולא מה זה חנון. אם בגרמניה הנאצית היתה התדמית של הארי המושלם, הבחור יפה התואר והחסון, החנון בדרך כלל האנטי של זה... גנטיקה גרועה... אבל כמובן גם חברתי מבחינת ההוריםאם הילד חי בבית קטן בערבה, נניח כמו בל מ"היפה והחיה", בן אדם שהספרים הם חבריו יותר מאשר אנשים בשר ודם... אני מניח שנפתח על זה שרשור חדש...

The Guru Chai

New member
אמ, עברתי פה במקרה

ואני לא יכול שלא להגיד שמה שאמרת עכשיו הוא יותר מטומטם ממה שהיא עושה. סלח לי, אבל אני מכיר הרבה ערסים שהם אחלה אנשים, והרבה חנונים שהם זבלים, לבוא ולהגיד שחנון יותר טוב מערס או פריק זה לעשות בדיוק את מה שהיא עשתה.

The Guru Chai

New member
הווו, זה היה מכוון יותר לכיוון

ההודעה של תמיר. למרות שגם האמירה שלך, "לכי תבלי עם בחורים שיעשו לך רע ושיהיו לך חיים נפלאים..." היא קצת מעצבנת.

תמיר1991

New member
תמיד לכל דבר שכל אחד יגיד יהיו

מתנגדים - ואני מקבל את זה... כמו שאמר אדם - זכותי לתעדף את הקבוצה שלי על פני אחרות. ובכל מקרה, פריקים ופקאצות לרוב זה בסדר [ולפעמים יותר מבסדר], אבל ערסים שהם אחלה אנשים?
זה קצת מפריך את כל הטיעון שלך... תמיר.

תראה...

הרבה חנונים שהם זבל? יחסית לכלל החנונים? השאלה איך אתה מגדיר. לפי דעתי לא צריך להכליל, כל מקרה לגופו. באופן כללי, יש קבוצה של אנשים בעלי מאפיינים די אחידים. כמובן כאן אנחנו חוזרים לשאלה מה הוא החנון בכלל. בשורה התחתונה, סתם סערה בכוס קפה (שאני מכור כל כך! אוה, נורא) לפי דעתי הצדק עם דין ותמיר, אבל אני די משוחד

האמת,

אני לא מכיר אף ערס שהוא אחלה של בנאדם, ואני מהמר שאני מכיר יותר ערסים מכמעט כל אחד בפורום, בהתחשב בעברי כילד שמשחק כדורגל בשכונה. יש אולי כמה חבר'ה טובים בעלי מאפיינים ערסים, או ערסים שבעל כורחי נאלצתי להתרגל אליהם. אבל באופן כללי, אם האוכלוסיה הזו תושמד, אנחנו נצא נשכרים יותר מאשר נפסדים (האמת היא, שאחרי שקראתי את "עולם חדש ומופלא" הבנתי את נחיצותם של בני האפסילון לעולם ואני כבר לא תומך בהשמדת הערסים).

תמיר1991

New member
צר לי, את פשוט מגעילה אותי.

שלא לדבר על החברות שלך...
פשוט זוועה, במקום ללכת עם הלב אנשים הולכים עם הסטיגמות. שתהיה התבגרות מהירה... תמיר.

למעלה