בהופעת בכורה...

איריסג

New member
בהופעת בכורה...

הבית שלנו. זו סקיצה כמעט אחרונה. היו עוד שינויים של חלונות אחריה, ואולי עוד איזו הזזה של דלת אחת. אבל בגדול - ככה זה הולך להראות.

ענתש

New member
יפה ../images/Emo13.gif יש תמונה של חזיתות ?

אני הייתי פותחת גם דלתות צרפתיות יפות מחדר השינה אל הדק.

איריסג

New member
חשבתי על זה האמת

ואז החלטתי שלא... קודם כל הדק לא יגיע עד חדר השינה. שנית, אמרה תמר המעצבת ובצדק - שחדר השינה הוא המקום האינטימי שלנו - ועדיף שהוא לא יהיה חשוף. נכון שאפשר לשים וילון או תריס - אבל זה לא נראה לי שווה. במקום זה יהיו לי שלושה חלונות - אחד לאיזור ההלבשה, ושניים בחדר - ענקיים, נמוכים שיהיה לכל אחד מהם ספסל. תכף אני אעלה קצת חזיתות. העניין הוא שתמונות החזיתות שיש לי ממש לא מעודכנות - כי את תוכנית החלונות עשינו אחר כך עם המעצבת פנים.

איריסג

New member
החזיתות

ככה יראה הבית בתלת מימד. את ההשראה לחלונות שאבנו מהבניה הטמפלרית. לכן יהיו בבית הרבה חלונות נמוכים (מתחילים 45 ס"מ מהרצפה) וצרים וארוכים. מבחוץ - תהיה מסגרת אבן לחלון - לא עבה (לא סף) אלא משהו בעובי של ס"מ בודדים, בצבע לבן.

איריסג

New member
זוית נוספת

בחזיתות כאן, כאמור, מתוכננים חלונות "סטנדרטים". מאחור - במטבח יש חלון גדול ורחב לכל רוחה השיש (יש לי צד אחד של המטבח שהוא רק ארונות חתונים - ומעליהם חלון). מהמטבח ומהסלון יש יציאה בדלתות בלגיות לדק. בין המטבח לסלון יש פינת אוכל - שמאחוריה יהיה קיר זכוכית בפרופילים בלגים (זו הח' שנכנסת פנימה) - שרובו יהיה קיר קבוע - עם כמה חלונות נפתחים.

פיטנגו4

New member
הערה על בעיה מביכה

אחד הדברים הכי מעצבנים שיש בבית שלי היום, מופיע גם אצלך: חלון מעל האסלה של שירותי האורחים, שנמצא בדיוק בכניסה. כל פעם שאני בשירותים, ויש צלצול בדלת, אז אני מורידה את המים,( ורוחצת-יפה-ידיים-כמו-שאמא-שלי-לימדה-אותי
) ופותחת את הדלת למישהו שיודע בדיוק איפה הייתי לפני 10 שניות, כי הוא שמע את הניאגרה... שלא נדבר על הריח שמקדם את פני הבאים... מאד מביך. את לא יכולה לשנות את זה? למשל, להחליף בין מיקומי חדר השירות והשירותים?

איריסג

New member
יש משהו במה שאת אומרת אבל...

קודם כל - אם תשימי לב - דלת הכניסה אצלנו די עמוקה - ויהיה מרחק של כ2.5 מטר בין הקו של החלון עד הדלת. החלון הוא יותר דרומי. שנית - מול הקיר של הממ"ד (כאילו כהמשך של הקיר שממול) יהיו 3 או 4 עמודי עץ מסיבים, שעליהם אולי יהיה איזה שיח מטפס או צמחיה - וזה יוצר עוד "חסימה". ואין אפשרות להחליף בין אזור השירות לשירותי אורחים מכיוון שאזור השירות - הדלת החיצונית שלו היא לחניה. והקיר השמאלי שלו יהיה גבול החניה.

פיטנגו4

New member
גם אצלי

הדלת יותר עמוקה מחלון השירותים, ויש מטפס ריחני (יסמין סמבק, מומלץ!) ועוד כמה צמחים ריחניים, אבל זה לא חוסם לא את הניחוחות ולא את רעש הניאגרה... תמיד, אבל תמיד(!!!) כשאני מתעצלת ללכת לשירותים האחרים, אז בדיוק מישהו מגיע... זה מביך נורא. תאמיני לי... גם אצלי המבנה דומה, של מזווה/חדר שירות מימין לשירותים, וגם אצלי אי אפשר להחליף, כי יש יציאה לחצר אחורית שתולים בה כביסה, ויש ממנה גם יציאה לחנייה... לו יכולתי, הייתי מחליפה את מיקום הדלת הצדדית, וגורמת שחלון השירותים יפנה לחצר האחורית ולא לשביל הכניסה. זה בתכנון לבית הבא...

איריסג

New member
אם זה ה"פאק" היחידי בבית, מצבי טוב.

ניסיתי להסתכל שוב, ואני לא רואה שום דרך אחרת... מעבר לזה, יש כל כך הרבה הגיון באיך שארגנו את אזור החניה - השירות - מטבח, שאין צ'אנס שאנחנו נוגעים בו. אם החלון לא יהיה ממש מעל הניאגרה זה ישנה משהו?

פיטנגו4

New member
התכנון מקסים

את צודקת, עדיף שיהיה פאק אחד קטן מאשר הרבה גדולים! אני כ"כ מצטערת שאף אחד לא העיר לי על ה"פאק" הזה כשראה את הבית שלי על הנייר, לכן כאשר ראיתי את זה אצלך, הערתי לך... אני מקווה שהבנת את כוונתי. בהצלחה!

איריסג

New member
שלא תביני לא נכון

זו הערה מאד חשובה ונכונה. ואולי אם היינו חושבים על זה מלכתחילה היה לזה פיתרון. למרות שכשאני מנסה להזכר בסקיצות קודמות - זה די היה אותו דבר - רק שהשירותים היו מהצד השני (מצד שמאל של הדלת). הבעיה היא אותה בעיה... נו, ככה לפחות אני אזכור לנסות למעט ולהשתמש בשירותים האלה...

ענתש

New member
ושני חדרי ילדים - זה מספיק ?

אני מנסה להסתכל קדימה אל העתיד... אני לא כל כך מסתדרת עם הילדים בלי מרחב משחקים כלשהו, כי אחרת כל הבלאגן בסלון. אפילו חדר סגור שיכול להיות חדר משחקים. הממ"ד מיועד למשהו ? אולי הוא יכול להיות הפתרון. ומה תעשו אם תצטרכו עוד חדר ילדים ?

איריסג

New member
את ממש לא מקשה.

וכן - הממ"ד בגדול הוא הפוטנציאל לחדר ילדים שלישי. עד אז - הוא יהיה חדר העבודה שלנו, שבו תהיה גם ספה נפתחת - כדי שהוא ישמש חדר אורחים. ואם אכן יבוא יום ונצטרך אותו כחדר ילדים - יש לנו עדיין אפשרות לבנות יחידה נוספת בחצר (הרי המגרש במקור הוא לדו משפחתי) - והיא תשמש לנו כמשרד. מבחינת מקום לשחק כדי שזה לא יהיה בסלון - אני בכלל שוקלת שבשנות חייהם הראשונות , הילדים (שכזכור עוד לא נולדו ...) ישנו בחדר אחד והחדר השני יהיה חדר משחקים. ובנוסף - יש את פינת המשפחה. נכון שאני לא ממש אהיה מאושרת שיהיה שם אוסף הבימבות שלהם - אבל מכיוון שאני לוקחת בחשבון שזה מרכז הבית, אז נו, שיהיה ...

ענתש

New member
פינת המשפחה זה פתרון טוב.

אולי תצטרכי לעשות איזו שהיא הפרדה זמנית בין המטבח לפינת המשפחה כשזה יקרה (למשל קיר גבס נמוך...) כדי שלא יבואו לכיריים ולמטבח בגיל הזה שאי אפשר לשלוט עליהם (בדיוק יש לי אחד כזה בבית כרגע... שנה וארבע, איזה גיל
). שני ילדים בחדר - יש כאלו שעושים את זה מאידיאולוגיה. אני חושבת שטוב שיש לך גם אופציות אחרות... אצלינו למשל זה לא היה עובד, מתכון לכך ששני הילדים לא ישנו בלילה (הוא יעיר אותה בטוח והיא פשוט לא תיתן לו לחזור לישון).

ענתש

New member
אה, זה כי לא קראתי את ההסבר.

קיר בפרופילים בלגיים (מה זה אומר ?)

איריסג

New member
הכיריים אצלי על האי

ואני לא מניחה שכאשר יהיה אוכל על הגז הם יגררו כיסא ויטפסו... לגבי המלבנים: במקור , בפינת המשפחה יש טלויזיה, (צד אחד של נישת גבס) ומאחוריה (צד שני) רציתי קיר שעליו תמוקם שידה "אנדלית / פרובנס" - כזו שידה רחבה, שחלקה התחתון הוא ארונות ומגירות, וחלקה העליון מדפים שחלקם סגורים עם ויטרינה וחלקם פתוחים. (אני תיכף אחפש משהו כזה ואעלה תמונה להמחשה). מעצבת הפנים שלנו הציעה, ואנחנו מאד אהבנו - להכפיל את הקיר הזה גם לקיר נוסף ממול, ומעל שניהם ליצור הנמכה של התיקרה - כך שנוצרת מעין ח' בכניסה לבית. (מין שער מרובע) העומק שלו יהיה כ 1.2-1.4 הגובה יהיה 2.8 אני מניחה (הגובה של החלק הזה של הבית הוא 3.8) ואז - בהנמכה יכנסו כל ענייני מיזוג האויר (עם פתחים לכיוון הסלון, הכניסה והמטבח / פינת משפחה) וזה גם ישבור קצת את הכניסה לבית - שאם לא - נכנסים וישר "נופלים על פינת האוכל והחלון הענק שמאחוריה. לי זה גם מצויין כי זה מוסיף לי עוד שידה שבה אני אוכל לאכסן כל מיני פיצ'יפקס (יש לי אוסף ספלים למשל. יש לי טונות של ספרי בישול, מגזיני עיצוב וכו' וכו'). הבעיה היחידה היא ששידה כזו עולה (אצל נגרי הבוטיק שלי... כי אני צריכה מידות מדויקות) כ 10,000 ש"ח. כך שכשיש שתיים...

ענתש

New member
זה בדיוק מה שיש לאמא שלי.

צחקו עליה כשהיא בנתה את זה (לפני 10 שנים) אבל זה נורא יפה... מין ח' כזו בין הסלון למטבח שרגליה פונות לסלון ובתוכה חלוקה של מדפי עץ, ארונות סגורים בזכוכית ומקום לטלויזיה. נשמע מכוער כשמתארים אבל בעצם נורא יפה...

כל תכנית היא בסיס לשינויים

כמה הערות בונות , הן לא חייבות להתקבל . א. דלת שירותי אורחים פונה למטבח , אני מבין למה עשית אותה כך, אבל ראוי לשקול להעביר את הדלת לקיר ממול ואת דלת הכניסה לבית להחליף בין החלק הצר לרחב ב. חדרי ילדים במידות האלו לא נוחים לשימוש . לרבע אותם יותר או להגדיל את הרוחב למשל 380X350 . ג. חדר שינה הורים, המיטה באמצע החדר ? לא משנה . הוא ארוך מידי לטעמי , בזבוז של שטח . ד. אני הייתי מקטין את חדר הורים מוציא אותו יותר החוצה ובין הסלון לחדר שינה שם פטיו , יתרונותיו ידועים הופך תכנית תואמת דירה בקומות לתכנית בית קרקע , חוסך באחוזי בניה , ואפשר לסגור אותו בעתיד . אפשר בקלות להעביר דרכו ארובה של תנור חימום אם יש צורך , אם הגג שטוח הוא גם נותן אלמנט עיצובי לגג . אם יש בקומה מעליו יחידת דיור, אפשר בעתיד לסגור את הפטיו ולהוסיפו ליחידת דיור . ה . הייתי מנסה את המקלחת וחדר הכביסה לשנות כך שיהיו לאחד ליד השני ולא אחד אחר השני . ו . את חדר הילדים הרחוק מן הכניסה , הייתי מנסה לסובב ב 90 מעלות ובכך לאפשר את ביצוע סעיף ה. זה מזכיר לי את האדריכל שלי, כל סקיצה שהוא היה מסיים הוא היה אומר לך הבייתה תחשוב ותחזור עם 20 הערות וחוזר חלילה, עד שלא יהיו הערות

למעלה