בהופעת בכורה...

נראה לי שאת נעולה על מה שיש

ובתכנון רצפה זה לא רצוי , אבל מצידי אין שום בעיה, זה הבית שלך . דווקא בגלל המטבח המושקע, יש קשר עין בין דלת השרותים למטבח אלו הם מרחקים קטנים מאוד, זה ממש בתוך המטבח . ההכנסה של החצר פנימה לסלון ולמטבח היא מאולצת, אם היא לא הייתה זה היה אותו הדבר בדיוק , זה רק שינוי צוורה קוסמטי ולא פונקציונלי . הבנתי את החדר שינה של ההורים לאור ההסבר שלך . עדיין החלק של חדרי הילדים ועד חדר שינה הורים נראה לי שאפשר לשפר אותו . החלק הזה מקרין על כל התכנית אור של דירה רגילה בקומות , רק מזה אני חששתי בתכנון שלי שלא יווצר הרושם שתכנון הרצפה דומה לדירה בקומות . אני מכיר את הבעיה, האדריכלית לא תשב כמה שעות בשביל לנסות ולשפר זאת מיוזמתה, אלא תנסה לשכנע לקבל את מה שהיא מציגה . דווקא החזיתות נראות לי בסדר , קווים נקיים בלי הרבה קשקושים . נראה לי שבית כזה יראה יפה חיצונית עם תוספת של כמה עצי דקל בוגרים .
 
האמת... גם לי צורם השירותים

המיקום שלו בכניסה לא ככ נוראי אבל הכניסה שלו היא דרך המטבח מה שאומר שגם היציאה ממנו, מה אומר לך, כדאי מאוד מאוד לשנות את זה אל תנעלי על התוכניות רק בגלל שתכננתם את הבית שעות על גבי שעות לפעמים הערה היא הארה, והיא תציל את הבית, הרבה יותר קל לשנות על הנייר מאשר קירות בנויים
 

fireman

New member
משהו לא מסתדר לי טוב

עם הקיר החוצץ בין "חדר הארונות" לחדר השינה ביחידת ההורים. אני מנסה לחשוב על איזה כיוון אחר... דבר נוסף שלא ירד לסף דעתי זה עניין ה(ספות?!) ליד ארון המטבח והמקלחון שמחובר למזווה....מה הרעיון שם?
 

איריסג

New member
הסברים

הספות במטבח הן למעשה חיבור של פינת המשפחה עם המטבח. זה הולך להיות מרכז החיים האמיתי של הבית. איך אנחנו יודעים? כי ככה אנחנו חיים גם היום (לצערי, לא בדירה שלנו, כי היא קטנה אז זה לא ממש חוכמה) - גם אצל ההורים שלנו, וגם אצל חברים, שמהם "העתקנו" - כשאנחנו אצלם - זה תמיד במטבח / פינת משפחה. הסלון משמש לאירוח "פורמלי". הקיר בחדר ההורים הוא פיתרון הרבה יותר נכון לטעמי מאשר חדר ארונות שבו יהיה בזבוז מקום על מסדרון . התיכנון המקורי היה חדר ארונות מאד גדול, ואחריו חדר שינה. יוצא מסדרון סתמי ומבוזבז. אם יהיה לי זמן יותר מאוחר אני אסרוק תמונה מאחד הספרים של אורלי רובינזון - עם עיצוב של דבר דומה. המיקלחון הוא חלק משירותי האורחים. בחרנו גם בשירותי אורחים לשים מקלחון כדי שבמידה ומגיע אורח ללון - יהיה מקלחון נוסף שיוכלו להשתמש בו, ושהוא קרוב מספיק לממ"ד (שהוא חדר האורחים). לגבי הדלת של השירותים: היא לא ממש במטבח כי יש בין המטבח לשירותי אורחים "מיני - סלון" (פינת המשפחה). שנית - מה שממוקם מול הדלת זה הכיור שיהיה כמובן מושקע ויפה - ולא חלילה האסלה או משהו. במקור הדלת היתה בצד של דלת הכניסה, אבל מעצבת הפנים דווקא הציעה לסובב אותה לצד השני מכיוון שהיא חלק בלתי נפרד מאזור האירוח היומיומי. אני עוד אחשוב על העניין הזה.
 

איריסג

New member
ואגב

אני לא מבינה מה רע בדיוק בתכנון שהוא כמו "דירה"... זה נהיתה איזו קללה חדשה או משהו? חוץ מזה, תראה לי דירות חדשות שבונים היום עם כאלה גדלים של חדרים. אני לא חושבת שתמצא. עצי דקל, בוגרים או לא בוגרים, לא יהיו אצלי גם אם יתהפך העולם. צר לי, עניין של טעם. כל העצים אצלנו בבית יהיו עצי פרי.
 

ענתש

New member
גם אני לא אוהבת את עיצובי

הגינה הטרופיים. בבית הנוכחי הגנן נחנק כשאמרתי לו שאני לא רוצה שום דבר טרופי - לא דקלם ננסיים ולא גדולים ולא כלום. אז הלכנו ביחד למשתלה ואני בחרתי ויש לנו גינה פורחת ויפה עם הרבה מטפסים וזוחלים ובלי אף אלמנט טרופי. מאד מיוחדת.
 

פיטנגו4

New member
דקלים זה לא רק טרופי

יש אלפי (!!) מיני דקלים, חלקם טרופים וחלקם לא. דוגמאות למה שכולם מכירים: תמר מצוי ותמר קנרי, וושינגטוניה, ויש כמובן עוד הרבה דקלים שאינם טרופיים ואינם יוצרים אוירה טרופית. יש נמוכים, גבוהים, מרובי גזעים וחד גזעים, וגם כאלה שהעלים שלהם בכלל לא דומים למה שאנחנו רגילים לראות אצל דקלים (דקל "זנב הדג", למשל) דרך אגב, מה שנקרא בארצנו "דקל קוקוס" הוא בכלל איננו קוקוס... (השם שלו סייגרוס רומנזוף) ומי שחושב שיצמחו לו קוקוסים - טועה... אבל אולי יפלו עליו חריונים של עטלפים... גינה ישראלית או אוסטרלית גם יותר קלה לתחזוקה, דרישות מים מצומצמות יותר, וכמובן יותר מתאימה לאויר ולנוף. גינה ישראלית יכולה להיות מאד צבעונית עדינה ויפה כל עונות השנה, והיא בכלל לא רק אפורה ויובשנית כפי שהתדמית אומרת.. לא יודעת למה הגנן שלך נחנק, אולי בגלל שגננים הם מאד שבלוניים ואוהבים טרופי (סליחה על ההכללה). אני קופצת משמחה על לקוחות נדירים שאומרים לי "לא טרופי".... ואם הם אומרים "מדשאה קטנה" או "בכלל בלי מדשאה" אז בכלל הם זן נדיר...
 

ענתש

New member
אפשר לנצל אותך ?

לא מחכה לתשובה, מנצלת... מצרפת תמונה של הגינה שלנו (בערך, היו הרבה שינויים מאד אבל זו התמונה במחשב היחידה שיש לי אז היא תאלץ להספיק. עשיתי עליה עיבודים קצת). סתם לשמוע את דעתך בכללי... אם בא לך. אם לא - תתעלמי. התכנון של הגינה שלנו נובע מהעובדה שאנחנו אוהבים פרטיות. ואנחנו אוהבים גם אפשרות לפרטיות עם האורחים שלנו במובן שיתכן שבעלי יארח חברים ואני אארח חברים והילדים יארחו חברים ואף אחד לא ירצה לראות את החברים של השני
אז אנחנו מתכננים גינה (וגם בית) עם "נישות" שאפשר לשהות בהן. מקווה שאנחנו לא עושים סלט של סגנונות ורצונות מרוב שאנחנו "רוצים" (עיניים גדולות). מצרפת את התמונה והנה ההסבר: הכיוונים כתובים על התמונה בשחור. נתחיל ממזרח למערב - האזור הסגול - בעקרון אלו חניות שאנחנו מחוייבים לעשות. בפועל לא מתכוונים לחנות שם אלא ברחוב (מושב קטן ואנחנו ממוקמים על מפרץ חניה) ולכן נרצף אותם יפה בגרניט פורצלן ונשים שער אטום (שלא רואים מהרחוב מה יש בפנים) ונעשה שם סוכה כזו, כמו בוסתן, עם מטפסים שיקרו לגמרי את כל החלק הזה ושולחן עגול וכסאות לשבת. מכיוון ששער הכניסה הוא בצד השני (הדרומי) תהיה שם סוכה פרטית כזו שתהיה אליה יציאה פרטית מחדר האורחים/משחקים. האזור החום - זה שטח מרוצף דק שיכיל גם ג'קוזי (ספא) שקוע בדק. בדק יהיו אזורים שהוא יפסיק ויהיו שם חלוקי נחל לבנים ואיזו שהיא צמחיה שבעלי מגדיר "בסגנון יפני" ואני לא מבינה מה זה אומר (עוד לא הגענו לחלק של עיצוב נוף, זה רק הרצונות שלנו מדברים). לבעלי הדק מתחבר עם יפני וזה מה שהוא רוצה. האזור התכלת - זה נחל שנשפך לבריכת דגים בסדרה של מפלים קטנים (כי השטח משופע באזור הזה). ירדנו מעניין הכלור במים כי אחנו רוצים בין הנחל והקיר צמחיית מים ובתוך הנחל צמחיה. ירוקת זה גם טוב לנו. זה יהיה כנראה בלי דגים כי לא בא לנו להשתעבד לזה (כשמישהו חי שם אז חייבים, כשלא אז אפשר להזניח עד שאין ברירה
). ליד הנחל יהיו אבני מדרך וצמחים זוחלים כאלו כדי שיהיה אפשר להגיע מהדק לחצר הקדמית (הרוחב בין הקיר של הדו והקיר של הבית בשביל הזה הוא כ-2 מטר בפועל, בציור הזה פחות. היה שם שינוי בתכנון של הבית). החלק הורוד - (בצד הצפוני) גינת עצי פרי קטנה ותבלינים. כי היא ביציאה מהמטבח ומפינת האוכל ושם יהיה גם שולחן האוכל והכסאות. העיגולים החומים שציירתי זו מסלעה כי הגינה היא בשני מפלסים פה, בצד האחורי. יהיו כמובן מדרגות (זה איזה 3 מדרגות בגובה לרדת לדשא אבל עוד לא יודעת איפה. על המסלעה אני רוצה שיחים כאלו, עם פרחים וצמחים זוחלים עם פרחים לרוב (כמו כובע הנזיר למשל). הירוק זה כמובן דשא. והריבוע הצהוב הקטן הוא פנטזיה קטנה שלי שבטח לא יהיה לנו כסף בשבילה בהתחלה... טאבון לפיצות עם פרגולה מעל וספות זולה. אבל כשזה יהיה - זה יהיה אזור מקורה בדק. ואני ארצה מטפסים על הפרגולה. החלק האחורי פתוח לשדות ותהיה בו חומה נמוכה כדי למנוע סחף של אדמה, אבל לא משהו שחוסם את הנוף. זהו, אשמח לשמוע דיעה.
 

פיטנגו4

New member
בכיף ../images/Emo6.gif../images/Emo24.gif

התכנון שעשית זה שלב ראשוני בתכנון, זה נקרא בין השאר "תרשים בועות". בודאי שזה לא מתקרב אפילו לתכנון גינה מלא, ולשם כך אני ממליצה להזמין מעצב גינות מקצועי. התכנון שלך זה הצהרת כוונות, עיצוב מקצועי נותן גם "אופי" וייחוד לגינה, וגם - כמובן, כולל תכונית צמחיה, השקיה ותאורה מפורטים. יש לערב מעצב גינה בשלב מוקדם ככל האפשר, כדי להעשות הכנות מתאימות לחשמל, תאורה והשקיה לפני סוף שלב השלד. כל ההערות שלי הן אינן מהבחינה ה"מעשית" ולא מהבחינה העיצובית, כי אין לי בכלל מספיק פרטים לכך.
האזור הסגול במזרח: סוכת המטפסים זה נחמד מאד, אבל (1) מטפסים ירוקי עד יגרמו לך שהצד המזרחי של הבית יהיה מוצל גם בחורף.(2) תצטרכו לסים מיכלי ענק כדי לאפשר למטפסים לגדול. אולי עדיף להשאיר חורים בריצוף. (3) כל צמח שתשימו שם ישיר את עליו, פרחיו ופירותיו. גם ירוקי עד משירים, אבל לא בסתיו אלא בכל השנה. יהיה לך שם ריצוף גרניט פורצלן. אם את מתיחסת לעלים ופרחים כלכלוך, אז חישבי על כך שוב. (4) ריצוף חוץ בגרניט פורצלן זה ענין לא רק של טעם, כי יש לבדוק שהוא לא הופך להיות חלק ומסוכן בלחות (טל או אחרי גשם). בריכה גיאומטרית עם צמחיה, ליד דק עם צמחיה יפנית (אדר? במבוקים?) זה דוקר מתאים, בתנאי שליד הבריכה לא שותלים צמחיה טרופית אלא צמחית גדה כגון במבוק, גומא, ועשבוניים שונים. גינת עצי פרי בצד צפון - אפשרית רק אם יש שמש מלאה. להרבה עצים אין לך שם מקום, וחשוב מאד להקפיד להמנע משתילה צפופה מידי. אזור תבלינים ביציאה מהמטבח זה המקום המומלץ. תנאי חצי צל רצויים, אבל לא צל מלא (שילוב צל מעצי הפרי ומהבית). מיקום שולחן הגינה לא ממש מוצלח. רוב האנשים יושבים בגינה בערב, פרגולה עליונה לא תצליח להצל על המשטח, כי השמש תבוא בזווית ממערב. אפשר שיהיה שם בצד המערבי עץ צל שבערב ישליח את צילו לכיוון השולחן, חלון לנוף יהיה מסביב לגזע שלו. בריכה עם צמחיה זה מקסים. אני הייתי מסדרת פינת זולה ליד הבריכה: השילוב של טפטפוף המים, רחש הבמבוק, והנוף - זה האיזיאלי לזולה. בתכנון שלך האיזור הזה "לראותו בלבד". בזבוז. על פניו, המיקום הזה נראה לי עדיף בהרבה על המיקום שאת בחרת. בבריכה חובה(!!) לשים לפחות דגי גמבוזיה (קטנים, אפורים) שהם זוללי יתושים. בלעדיהם תהיה לך בריכת גידול ליתושים
אלו דגים שלא דורשים טיפול. מאד מצחיק שהתכנון הזה דומה בכמה מובנים לתכנון שעשיתי פעם, לגינה של דונם, עם יציאה שתכננתי מחדר הורים לדק עם ג'קוזי שלידו בריכה אורכית עם מפלים... גם שם היה כיוון לנוף, במקרה ההוא נוף של שדות וגם היתה בריכת שחיה, במפלס הרבה יותר נמוך ממפלס הבית. (זה באמת! אני מוכנה לשלוח לך תוכניות!) אשמח לענות על עוד שאלות, אפשר גם במסרים. חג שמח!
 

ענתש

New member
תודה על ההערות, לוקחת לתשומת ליבי.

אני יודעת שמטפסים גורמים לליכלוך, מבחינתי זה לא ממש ליכלוך אז בסדר ובכל מקרה כמובן שהתכוונתי לשתול אותם בדמה (משאירה פס צרלא מרוצף לצורך כל) ולא בכלים. וברור לגבי ריצוף חוץ - גם ביציאה מהסלון ופינת האוכל כנ"ל. מהסוג שלא נהיה חלק. ליד הבריכה ביציאה מהסלון יש אזור מרוצף שלא ממש תיכננתי מה לשים שם מבחינת ריהוט חוץ כי נראה לי שזה מפריע לראות של הנוף מהסלון... אולי נשם שם איזה כורסא ליד הבריכה. הבת שלי ביקשה ערסל.
 

ענתש

New member
אהף והריבוע בגינה זו לא בריכת

שחיה אלא ציור שהאדריכלית עשתה (אחרי שבדקה בספר שמפרט על סוגי ספורט שונים כמה מקום צריך) שמראה לבעלי שיש שם מקום לשולחן פינג פונג ומקום לשחק (לרוץ מסביב). אנחנו כנראה נפלס שם באמצע ואולי גם נרצף משטח כדי שהשולחן יעמוד ישר. בעלי אוהב מאד מאד פינג פונג והוא ואח שלו יכולים להעביר ככה שבתות שלמות (אח שלו גם היה מקצוען בנבחרות נוער, כבר לא...).
 

פיטנגו4

New member
ברור, הבנתי שזו לא בריכת שחיה

כתבתי על בריכת שחיה בגינה אחרת... שמעתי שפינג-פונג הוא הספורט לאנשים מאד אינטילגנטים... סיפר לי את זה מישהו שהיה פעם אלוף ישראל, והוא סיפר לי לאיפה במשק הישראלי הגיעו האנשים שאיתם התחרה... הוא עצמו מאמן ספורט.
 

איריסג

New member
ומה אם הם אומרים לך - רק עצים

שנותנים פרי ונותנים צל ? כי זה מה שיהיה אצלנו - עצי פרי, וביניהם גם כמה כאלה שגם נותנים פרי וגם צל (נניח תאנה...). דשא יהיה רק בצד הצפוני ואין לי שום כוונה לשפוך מטרים על גבי מטרים של דשא. יש לנו לדעתי בסביבות 150 מטר פנויים מקדימה, שבהם בוודאי לא יהיה דשא. מה שיהיה שם זה משטח של טוף או חצץ, ובתוכו ישולבו עצי פרי, זיתים, עצי הדר וכו'. אני כבר כל כך רוצה שיהיה לו פירות מפרי גני....
 

fireman

New member
תחשבי פעמיים, אפילו שלוש

לפני שאת שותלת תאנה בגינה. כמו כל העצים ממשפחת הפיקוסים, עדיף להשאיר בעציץ. אני אומר את זה מניסיון מר של אנשים שגם אם היו מוכרים את הפירות של התאנה שהיו להם במשך כל השני הם לא היו מצליחים לכסות את עלויות הנזקים.
 

ענתש

New member
אני אישית לא בעד...

יש לך מכרים עם גינות כאלו ? כי ההורים של ימושבניקים ולא חזרו על הטעות עם הבית השני שלהם. ככה: קודם כל מסכימה עם Rשף שתאנה הוא עץ בעייתי. הוא אלרגני מאד והחלב של התאנים הבוסר עלול ממש לעשות כוויה למי שנוגע (ילדים... ילדים). גם עצי זית לא הייתי מחזיקה בבית היות וזה העץ הכי אלרגני שיש (להורים שלי מטעי זיתים, למאכל וזיתי שמן, בני 70 שנה בערך, אני יכולה בקלות ובעלות הובלה לעקור משם כמה ולהביא לחצר - בחיים לא). אחר כך - חייבים להתיעץ עם מישהו שמבין בזה ושהתנסה בזה על סוג העצים וכמות העצים. את חייבת לשתול את זה כך שסוג העצים יהיה מגוון ויתן פירות בעונות שונות. ואת צריכה להזהר מעומס. בסופו של דבר זה נמאס ואז את מתמודדת עם חצר מלאה יתושים כתוצאה מפירות שתוססים על העץ או נופלים ונרקבים ותוססים על הרצפה. ואל תשכחי שמתחת לעצים לא צומח דשא (בגלל הצל) ויש לך גינה לא נעימה לישיבה כי הכל אדמה לחה עם ריח של פרי רקוב
להורים שלי יש חברים שנטעו משהו כמו 40 עצי פרי, בעיקר פירות הדר, מסביב לבית. כל הזמן הם מחפשים אנשים, אשכרה ברחוב, שמוכנים לבוא ולקטוף ולקחת פירות כי העצים בני 30 בערך ונותנים המון המון המון פירות והם לא עומדים בקצב. אני לא אומרת לא לעשות. אבל ההורים שלי עשו יותר חכם - הם עשו חצר אחורית נעימה עם דשא ומסלעה ומעל המסלעה, במופרד קצת מהחצר ומרוחק מהבית עשו מין בוסתן קטן עם עצי פרי מגוונים (סך הכל כ-20 עצי פרי אולי וכל אחד סוג אחר) - חלק פירות הדר (יש פומלית, תפוזים, לימונים, קלמנטינות) וחלק לא (מנגו, אבוקדו, ליצ'י שבינתיים שורד כי הוא עץ מאד עדין, רימון, שזיף ולא זוכרת מה עוד... אחד הוא גויאבה תותית שהבת שלי נטעה ביחד עם סבא לפני שנתיים ומאז היא דואגת לשלומו כשאנחנו באים. אה, ועץ קארי, התבלין. אבא שלי הודי במקור... אחלה עץ). אפשר גם עץ תמר אבל זו התעסקות (צריך להפרות את הפירות מעץ זכר). בכל מקרה המטע הוא התעסקות כי אם את רוצה לראות פירות שווים את צריכה לכסות כשיש מעט פירות כדי שהציפורים לא יעשו לך שמות בפרי שעל העץ (ואז הוא נרקב על העץ). אבא שלי נוהג להשאיר פתח על כל עץ לציפורים ולהגיד שזה המעשר שלהם...
אצל ההורים שלי זה רחוק מספיק מהבית כך שאם הפרי נופל ונרקב ויש תולעים וזבובים זה לא מורגש. יש לכם מספיק שטח, אני מניחה, כדי לעשות גם משהו כזה, תשקלו את זה. ותחשבו טוב על הכמויות שאתם יכולים לצרוך כשאתם נוטעים.
 

איריסג

New member
נתתי את התאנה כדוגמה...

קודם כל ברור שאני אתייעץ עם מישהוא שמבין לפני שאני אשתול. אני לא מתכוונת להתפרע עם עשרות עצים. אני כן רוצה עץ זית (אבא שלי כבר זומם על מסיק כל שנה... יש לו סבלנות להתעסק עם זה, שיהיה בריא). להורים של האיש יש עץ אבוקדו - הוא גם נותן יופי של צל והוא גם נותן אחלה פרות. בדירה הקודמת היה לי עץ מנגו. איזה כייף זה... לסבא שלי היה בית בגדרה. וכל זכרונות הילדות שלי הן משלל עצי הפרי שהיו לו שם, שהוא היה קם מדי בוקר לטפל בהם, והיה מגיע אלינו לביקור עם סל מלא פירות מהגינה. זה כייף ענק. היה לו שם מכל טוב הארץ - לימונים, תפוזים, פומלות, רימון, שלושה פקנים ענקיים (הנה עץ שנותן אחלה צל, וגם פירות), גפן, אגסים, שזיפים, אפרסק, מישמיש ועוד ועוד... ובין הצלחות של העצים הוא היה שותל אבטיחים ומלונים ועגבניות ומלפפונים... וזה משהו שאני מאד רוצה לשחזר ולו חלקית. אני יודעת שזה התעסקות. נתחיל בקטן, ונראה איך אני מסתדרת...
 

פיטנגו4

New member
לא להתיעץ עם סתם "מישהו"

אפילו לא עם גנן, אלא עם מתכנן גינות מקצועי או הנדסאי אדריכלות נוף, הוא האדם איתו את צריכה להתיעץ לפני תכנון הגינה. אבוקדו לא מומלץ ליד זית - בגלל צריכת מים שונה לחלוטין (האבוקדו עץ הפרי עם צריכת המים הגדול ביותר, הזית יסבול מעודף מים). צריך לשתול אך ורק פירות שאוהבים, אחרת באמת יש יותר מידי פירות שנרקבים. עצי פרי הם קשים יותר לטיפול, בגלל כמות מזיקים גדולה. יש להבין את זה לפני השתילה. את צודקת שזה הרבה התעסקות, ולכן מתאים רק למי שאוהב את זה או שיכול לממן גנן מקצועי (בד"כ גם לא גנן זול, בטח לא חאפר), שיגיע בתדירות גבוהה. הזית והפקאן הם אלרגנים ביותר, ולא מומלצים לשתילה אם מישהו מהמשפחה אלרגי לפריחתם. תאנה אפשרית בהחלט, במרחק של 8 מטר מהבית, מחומות ומביוב יש לשלב נשירים וירוקי עד, לפי גדלים כבוגרים. יש עצים שצריכים בני זוג להפריה. אפשר לעשות שהבוסתן יהיה מאד נחמד לשהייה: אפשר ורצוי לשלב אפשרות לישיבה בין העצים... לא בהכרח כיסאות, יש עוד אפשריות... טוף או חלוקים בין עצי הפרי בבוסתן לא מומלץ. גם כי הוא קשה לניקוי, וגם כי לא מאפשר טיפול נאות בעץ, למשל מילוי גומה במים, תיחוח קומפוסט. צמחים משתרעים דוקא יוצא יותר יפה ויותר מוצלח. אפשר לשים גם חיפוי של רסק עץ בלי יריעה מתחתיו, וכך הוא מתפרק עם הזמן ותורם לקרקע. עוד הערה, שנראית לי אמנם לא רלוונטית כי רוב הכותבים כאן מהשרון, אבל אולי רלוונטית למישהו שיקרא: חמרה, בניגוד לתדמית שלה, היא אדמה דלה מאד! זה ממש חול עם קצת צבע מהברזל. אם יש לכם בגינה אדמה כבדה וכהה (בכרמל, בעמקים), לא לבקש להחליף עם חמרה!!! בהצלחה!
 

רינתפ

New member
עץ זית ../images/Emo31.gif

לנו היה עץ זית גדול בבית הקודם עם המון זיתים שנשרו מהעץ עוד בטרם הם הספיקו להיות מספיק גדולים למסיק, הזיתים נשרו קטנים לאדמה ועשו המוןןןן לכלוך. הדשא מתחת לעץ צמח בקושי והיה מאוד קשה לנקות ולטפל באזור. בנוסף באזור של עץ הזית לא יכולתי ללכת יחפה כי ללכת על העלים הנושרים והיבשים היה כמו ללכת על קוצים
.
 

פיטנגו4

New member
זית ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

עץ זה לא רהיט ולא פסל. זה דבר חי, וכך צריך להתייחס אליו. לכל עץ יש את המקום הנכון לו. זית הוא עץ ארץ ישראלי, גם מראה יפהפה, גם גזע מדהים, וגם משמעות היסטורית עצומה. מי שנוטע עץ זית עתיק (שזה לא הפורום לחשוב מאיפה הוא נעקר) ושותל אותו במקום לא נכון ומטפל לא לא טוב - כנראה במקרה שלך שילוב של זבוב הזית שלא טופל והשקייה לא מתאימה, אז שלא ילין על העץ, כי לא בעץ האשמה אלא במתכנן ובמטפל. ובטח ובטח שזה לא עץ שאפשר לפסול אותו צריך לדעת את מגבלותיו ואת התנאים הדרושים לו, כמו בכל עץ. אני שומעת על ימין ועל שמאל שפוסלים פיקוסים, שהם עצים "נוראיים" "אסורים" "שיש להכחיד אותם" הבעיה היא לא בפיקוסים, אלא במיקום השגוי שבו שמים את העצים המדהימים הללו. הבעיה היא באדם שלא נתן לפיקוס את המקום הראוי לו.
 
למעלה