בהופעת בכורה...

ענתש

New member
קנית אותי עם הפאטיו.

אני חולה על פאטיו-אים. הזכרת לי - חשוב לתכנן ריהוט לחדרי הילדים רק כדי לראות שנכנס, בדקי עם מעצבת הפנים. כולל אפשרות למיטה וחצי (ילדים מתבגרים רוצים מיטה וחצי ואפילו מיטה זוגית לפעמים...).

עכשיו שמתי לב לחזיתות

עוד יתרון לפטיו , הוא פוטר אותך מהגבהה מאולצת של התקרה . את קירות הפטיו מגביהים ובכך לא צריך הגבהה של החדר אם ההגבהה של החדר נועדה לייצר גלריה אז בעתיד אפשר לצרף את הפטיו לגלריה . לסיכום תכנית דירתית מידי , אין לה ערך מוסף של בית קרקע . כמו חצר פנימית או פטיו שחסרים לי בה ואין גישה נוחה בדלת השלישית החוצה ( הדלת של חדר הכביסה ) אחד המאפיינים הבולטים של תכנון פנימי בבית קרקע הוא 3 דלתות חוץ לפחות, פרט ליציאה מן הסלון החוצה דלת כניסה ראשית, דלת מהמטבח החוצה ועוד דלת הפונה לאחור . בהצלחה !

איריסג

New member
כנראה שבאת לא הבנת את התוכנית עד

הסוף... קודם כל - אין פה שום הגבהה מאולצת. יש הגבהות מאד מחושבות - שיוצרות עניין הן בבית פנימה והן מבחוץ. שנית - יש חצר פנימית ועוד איך. היא אומנם לא ענקית אבל היא קיימת, והיא כמעט עונה על ההגדרה של פטיו: בין המטבח לסלון יש "פריצה" של החצר פנימה לעומק של כשלושה מטר. אל ה"פריצה" הזו יש שתי יציאות - אחת מהמטבח והשניה מהבלון. הקיר שמחבר את שתי הדלתות (שכאילו נדחף פנימה) הוא קיר זכוכית של פרופילים בלגים, קבועים - עם חלונות ציר כפולים (יהיו בטח שניים או שלושה על הרוחב הזה). לבית , אגב , יש לא פחות מ 5 דלתות. תראה לי דירה שיש לה כל כך הרבה כניסות... יש דלת ראשית, יש דלת מהחניה, יש דלת של האמבטיה ויש שתי דלתות יציאה לחצר.

fireman

New member
אני לא רואה בפטיו משהו שמייחד

וילה לעומת דירה... הכל עניין של טעם אישי והעדפה... אני לא הייתי עושה פטיו בתוך הבית שלי גם אם תשלם לי. חלון שמש כן,פטיו בשום פנים ואופן לא.

fireman

New member
טוב....זאת כבר בעיה אחרת

פטיו לשם קומבינה. הופך למודה במדינת ישראל. בשכונה שלנו השכנים צחקו עלינו שלא עשינו כמה פטיו-אים בבית שלנו בכוונה לסגור אחרי הטופס 4. הם צחקו אז, היום הם בוכים. צילום אויר אחד ועירית באר שבע דפקה (סליחה על הביטוי) לכולם את הצורה כולל קנסות ותשלום רטרואקטיבי של מיסים מיום קבלת ביצוע הביקורת האחרונה של הרשות המקומית במבנה.

לא לא זה !

אין לי צורך בשטח של הפטיו , אני רק אסגור את חדירת הגשם ע"י חומר שקוף , שיכנס אור או ע"י תריס .

לפטיו אין גג?

חשבתי שזה חלל סגור גבוה, שאם מחלקים אותו באמצע אין אפשרות לראות מבחוץ, גם לא בצילום אויר. בירושלים השופט בן זימרא נתן פס"ד של קנס + הריסה לחלוקה פנימית מאוחרת כזו, אבל יכול להיות ששם היה מדובר בחלוקה שפגעה ברכוש משותף בבנין, אני לא בטוחה. הלשנה בטוח היתה שם.

ענתש

New member
לא מבינה רגע את עניין הפאטיו הזה...

אם אפשר הסבר. רלוונטי לי לבניה... כי אני רוצה אפשרות לאיזה חדר עתידי וכרגע אין לי מספיק אחוזי בניה לעשות אותו. אני שוקלת להנמיך תקרה במקום אחר (שיהפוך ל"שטח אחסון" בהגדרה) כדי שתהיה לי אפשרות לחדר העתידי אבל זה נראה לי דבילי "לשלם" עכשיו על מהשהו שאולי לא אצטרך בעתיד (כי לא בטוח שאצטרך את החדר הזה. בעלי, בניגוד אליי, לא מתכנן ילד נוסף)
נגיד שבניתי את כל אחוזי הבניה המותרים שלי. אחרי X שנים הוספתי את החדר הנוסף. עכשיו צילמו אותי, הלשינו עליי whatever. זה רק עניין של קנס ? כי לשלם כסף לא אכפת לי... אני מוכנה לשלם אפילו לפני הבניה כמה שהם רוצים כדי שזה יהיה מאושר. אבל יש מצב לאשר תוספת בניה מעבר לאחוזי הבניה של הבית ? ואם אי אפשר לאשר ואני בונה בכל זאת והלשינו עליי - זה קנס (או כל תשלום כלשהו) או שאני אצטרך להרוס ? כי כסף לא אכפת לי לבזבז על זה, אבל להרוס אכפת לי.

fireman

New member
הגדלת אחוזי בניה

הדבר קיים ואפשרי ואת לא היחידה ששואלת ומבקשת. ניתן לגשת לרשות המקומית ולהגיש בקשה להקלה באחוזי בניה. הדבר בד"כ נתקל בפחות קשיים כאשר לא מבקשים הקלה לחריגה מקווי בניין. בעיקרון ניגשים לרשות המקומית ומגישים בקשה להקלה מX% ל Y% מעבר לכך תקבלו הנחיות שונות ומשונות כמו פרסום מודעה בעיתון יומי גדול והמתנה לשמיעת התנגדויות במשך 30\60 יום (סליחה אני באמת לא זוכר). אם אין התנגדויות הועדה המקומית סביר להניח שתאשר את הבקשה. כמובן שהבקשה צריכה להיות פרופורציונלית.... אם מותר לך לבנות 30%, יהיה הגיוני לבקש הקלה ל34-35%....אבל לבקש הקלה ל50% זה יהיה לאנשים בוועדה חומר לבדיחה במשך שנה שלמה
אם ההקלה תאושר תצטרכי לשלם אגרות בניה נוספות על השטח הנוסף שתבני וכמובן את המיסים העירוניים הרגילים בתוספת השטח שנבנה מעבר לאחוזי הבניה המותרים בתקנון. בהצלחה!

ענתש

New member
אז מ-40% לכמה הגיוני לבקש ?

(בודקת שנכנס לי החדר שאני רוצה).

ענתש

New member
400 מ"ר. מותר לבנות 40%

וחסרים לי... אל תצחק, אבל עם כל מה שצריך כדי שהחדר יתקיים צריך משהו כמו 24 מ"ר (כי צריך למשוך לשם מסדרון בתוך הבית. החדר יהיה בנוי על הגג כקומה שניה, כי כרגע הקומה השניה קטנה מהראשונה. את המסדרון שיגיע אליו בתוך הבית צריך גם לבנות).

fireman

New member
רגע רגע רגע....

תבדקי מה אומר התקנון לגבי בניה בקומות אצלנו למשל אם בונים בקומה אחת מותר לבנות עד 40% משטח המגרש אם בונים 2 קומות החלוקה היא עד 35% בקומת הקרקע ועוד 25% בקומה השניה, בסה"כ 60%. ייתכן ואת כלל לא צריכה הקלה מאחר ובד"כ התקנון מחלק את התסכית של השטח בצורה מסויימת. 40% זה לאוו דווקא בסה"כ של שתי קומות ייתכן ו40% מדבר רק על הקומה הראשונה. היו לי חיים כל כך קלים עכשיו בשביל לענות לך אם החוק בעניין הזה היה או שחור או לבן.....יש המון אפור, המון!!!!!

ענתש

New member
כתוב בדיוק כך:

שטח בניה - 40% בשתי קומות + מבני עזר בקומת המרתף + עליית גג בין שיפועי גג הרעפים + חניה. תכסית קרקע לקומה אחת - 30% זהו, מה אני מבינה מזה ? שבקומת הקרקע אני יכולה לבנות מקסימום 120 מ"ר ואז בקומה העליונה נשאר לי 40 מ"ר. או שאני יכולה לבנות בקומת הקרקע פחות ובעליונה יותר ולא יותר מ-160 מ"ר. לא ?

fireman

New member
זה אומר:

מותר לך לבנות עד 30% בקומת הקרקע. אם ניצלת את המקסימום האפשרי בקומת הקרקע קרי 30% נותרו לך עוד 10% לבניה בקומה השניה. את יכולה לחלק את זה איך שבא לך אבל אסור לך לחרוג מ30% בקומת הקרקע. 20%+20% זה אפשרי בהחלט. אגב, זה נשמע לי ממש מעט.... אצלנו בשתי קומות מאפשרים לבנות עד 60% משטח המגרש ולא יותר מ35% בקומת הקרקע.

fireman

New member
אגב, בכל מקרה מדובר בהקלה של

בערך 6% בחישוב קל שעשיתי בראש. זה לא בשמים.

Rשף

New member
וכמובן היטל השבחה

שעשוי להיות לא קטן, כדאי להתייעץ עם שמאי לפני הצעד. ההיטל הוא 50% מעליית ערך הנכס עקב ההקלה שניתנה.

איריסג

New member
אז ככה...

1. דלת שירותי האורחים ממש לא פונה למטבח. היא פונה לחדר השירות. המטבח זה הדבר הענקי שמעל שירותי האורחים וחדר השירות (עם האי באמצע). המטבח הבוטיקי הפלצני, זוכר?
2. אין לי אפשרות לרבע את חדרי הילדים או להגדיל אותם (לצערי) מכיוון שאם אני נניח מגדילה (וחשבתי על זה) ומתיישרת עם קו הבית השמאלי - אני צריכה לעשות שינוי בכניסות שהוא מאד בזבזני מבחינת שטח, הוא יוצר מין "שן" בין החדרים, שתקשה עלינו למשל להכניס לשם ריהוט (הדלתות יהיו ב 90 מעלות למסדרון. להאריך את החדרים זה עוד יותר דבילי. ולעשות אותם אחד אחרי השני ייצור לי מסדרון ארוך ומיותר. 3. חדר השינה של ההורים - המיטה לא באמצע החדר. מכיוון שזה שירטוט דו מימדי אתה לא יכולת לדעת, אבל מאחורי המיטה יתרומם קיר שמשני צדדיו יהיה מעבר לאזור השינה. הקיר הזה יהיה מעט יותר נמוך מהתקרה בחדר, ולמעשה תהיה שם הנמכה של כל אזו רההלבשה. יהיה שם ארון קיר גדול, וממולו , על הקיר המדובר, תהיה מראה ואולי כמה נישות. בקצה העליון של החדר (בקצה הרחוק של הארון) יהיה חלון שיכניס אור טבעי לאזור ההלבשה. הצד של הקיר הזה לכיוון המיטה יהיה עם תאורת לילה שקועה (וגם עם תאורה עליונה שתשטוף לכיוון התקרה הגבוהה) ואולי עם נישות במקום שידות לילה. 4. אין אפשרות להוציא את חדר ההורים יותר החוצה - אנחנו בול על קו בניין. ופטיו האיש שלי לא אוהב. תנור חימום גם לא יהיה בבית הזה. זה בית באבן יהודה, לא בצפון - ולכן חימום במזגן מספיק לנו לגמרי. ההורים של האיש שלי בנו אח יפיפיה. הפעילו אותה שנה אולי שנתיים - ומאז היא תקועה באמצע הסלון. הגג אצלנו לא שטוח לגמרי. זאת אומרת - זה לא גג רעפים אלא גג שטוח - אבל יש הפרשי גבהים בין החלקים של הבית - וזה עושה עניין (תוכל לראות את זה בחזיתות שאת התמונות שלהן העלתי). 5. "חדר הכביסה" הוא לא ממש חדר. הוא יותר פינה / נישה למכונה ולמייבש - ודלת מהאמבטיה של הילדים החוצה - גם כדי לתלות כביסה וגם כדי שאם הם חוזרים ממש מלוכלכים מהגן / מהים / מהשלוליות- אפשר להכניס אותם הישר למקלחת בלי לעבור איתם בכל הבית... 6. לכן סעיף ו' הוא לא רלוונטי.

למעלה