בהופעת בכורה...

איריסג

New member
ובלחץ הקהל....

היינו היום אצל האדריכלית, לעבוד איתה על תוכנית החלונות שהכינה מעצבת הפנים ועל עוד כמה שינויים שאני רוצה. ואחרי שחשבתי על עניין דלת שירותי האורחים - ביקשתי להחזיר אותה למקומה המקורי - דהיינו מהצד השני של השירותים. וככה לא יראו אותה מהמטבח ופינת המשפחה. ותודה לכל מי שהאיר את עיני בנושא הזה.

במבט ראשון נראה טוב

אבל אחכ ראיתי שהורדת את הארונות מחדרי הילדים ובגלל שהזזת את מיקום הדלתות ואופן הפתיחה- אין היכן למקם את הארונות אלא אם כן פותחים את הדלת ומיד ממול ישנה החזית הצדדית של הארון

הבת שלי אוהבת להגיד "בקטנה "

אי אפשר לזכות בכל העולמות במיוחד שאלו הם תיקונים , צריך למחוק הכל ולהתחיל מחדש , אבל אף אחד לא משלם לי על כך . יש מישהיא שקיבלה כסף על כך והיא אמורה לעשות זאת, אם בכלל רוצים .

איריסג

New member
כאמור , את עניין הדלת של השירותים

נעשה בדיוק ככה. חדרי הילדים ישארו כמו שהם היו. החסרונות בתוכנית שלך הם: 1. הוספת לי עוד 4 מטר לבית. אני גם ככה מעל ומעבר למה שתוכנן מראש. 2. יצרת מסדרון מיותר, והמיקום של הדלתות הוא כזה שיהיה מאד לא נוח להכניס דרכם ריהוט גדול (יש שם כל מיני התפתלויות שאני בתוכנית הנוכחית נמנעת מהם) 3. מנישה של פחות ממטר, שאליה יכנסו מכונת כביסה ומייבש - יצרת לי חדר כביסה שלם שאני ממש לא צריכה. יש לי אזור שירות גדול, שעכשיו, כשגם הזזתי את הדלת של השירותים, הוא אפילו טיפה גדל. האיש שלי יודע לכבס גם בלי שיש לו חדר כביסה ענק ומיותר...

אין שום בעיה להכניס אפילו

מיטה זוגית עם גב . מה גם שאפשר לרווח את המעבר, זה לא בדיוק משורטט לפי קנה מידה, כי אין לי תכנת שרטוט . את חדר הכביסה אפשר להפוך לחצר פנימית . גם אני עשיתי כך .

ענתש

New member
../images/Emo41.gif איריס שימי לב -

חיפשתי בכלל מחירים לוילונות אבל מצאתי באיזה פורום שאלה על מטבחים בסגנון פרובאנס ומעצבת הפנים שם המליצה על שתי חברות שעושות: אליה מטבחים ומטבחי פאנל (שאלו החברים של Fireman - הוא עשה אצלהם מטבח ואומר שהם מאד זולים. תסתכלי על מטבח מספר 12 באתר. אבל המעצבת טוענת שהם עושים מטבחים יפיפיים בסגנון פרובאנס. שווה לבדוק אפילו שהם בבאר שבע, אם המחיר משתלם אז שווה לנסוע לשם... יש רכבת
).

איריסג

New member
תודה.

את מטבחי אליה כבר ראיתי בכמה מהספרים של אורלי רובינזון (זה נהיה התנ"ך שלי... יש לי את כל הסדרה). התכוונתי ללכת לראות אותם בכל מקרה, למרות שאני כבר מבינה, אחרי שראיתי לפחות 4 חברות מהסוג הזה שכולם מדברים פחות או יותר על אותו סיפור מבחינת מחיר - אז אני כבר מעדיפה את קצב המוכרים והטובים... לגבי פאנל - הכבאי המליץ עליהם בחום. העניין הוא שזה לא רק נסיעה אחת לבאר שבע, זה כל פעם שצריך אותם זה לנסוע דרומה (ואחרי שהבית יהיה גמור זה לנסוע מאבן יהודה - זה יום שלם כל הסיפור). מה גם שנדמה לי שלא מדובר על באר שבע אלא על נתיבות או משהו - ולשם כבר אין רכבת.

fireman

New member
באר שבע.....

לא נתיבות. האולם תצוגה הראשי נמצא בבאר שבע, המעצבים יושבים בבאר שבע. אין לך מה לחפש בנתיבות.

דנה A

New member
../images/Emo45.gifבית יפה

נראה ממש נחמד יהיה מעניין לראות אותו בסיומו. אהבתי את חדר השירות המתחבר למטבח- אצלי הוא בקומה השניה- כי הבית בעל שתי קומות.. המטבח נראה לי קצת גדול, אותי זה הרתיע- כי יש לי קיר של 5+ מ' ולבסוף החלטתי לפצל אותו כי לא רציתי להתהלך כל היום מפינה לפינה מיקום גב המיטה נראה לי לא הכי נוח, אבל אני בטוחה שתשני את זה.. התיכנון בחזיתות הוא צביעה בצבעים שונים?? ראיתי משהו כזה שהיה ממש מקסים

איריסג

New member
גודל המטבח

כמו שהגדיר אותו האדם הפשוט - זה מטבח שיש לו בית... זה מכוון לגמרי, והאמת - לו היה לי עוד מקום - הייתי עושה אותו אפילו יותר גדול. כשישבנו על הפרוגרמה של הבית , אישי ואני, התחלנו אותה מהמטבח. שנינו באים מבתים שבהם המטבח הוא מרכז הבית. עד היום כשאנחנו מגיעים להורים (של כל אחד מאיתנו) ארוחת הערב היא בפינת האוכל ה"קטנה" שנמצאת בתוך המטבח, ואח"כ יושבים ומקשקשים ומקשקשים ומקשקשים - תמיד סביב שולחן האוכל. פינת האוכל ה"גדולה" והסלון הם מקומות שבהם נעשה שימוש רק באירוחים "פורמלים". גם אצל החברים הכי טובים שלנו זה אותו דבר - כשאנחנו אצלם זה תמיד במטבח, ובפינת המשפחה שצמודה אליו. לכן עשינו כזה מטבח גדול, שהוא "לכאורה" לא פרופורציונלי לגודל הבית. אבל זה מכוון וזה נפלא בעיני. אני לא חושבת שאני אתחרט בעניין המיטה של חדר ההורים. כשזה יהיה מוכן (במהרה בימינו אמן ואמן) אני מבטיחה להעלות תמונה לפורום. ובעניין החזיתות - כן. הרעיון הוא שכל "קוביה" תהייה צבועה בגוון מעט אחר. עוד לא בחרנו כמובן את שילוב הצבעים, אבל זה כנראה יהיה בכיוון השילוב של הבז' והחאקי (אבל אולי אני אצליח לשכנע את האיש לאיזה אלמנט כחול גם).

דנה A

New member
מטבח שיש לו בית..

גדול כרחפנית לא קטנה אני בדכ' מוצאת את עצמי הולכת הלוך ושוב כדי להביא את מה ששכחתי בפעמים הקודמות.. אז לכן מטבח גדול מלחיץ אותי, (בגלל זה תכננתי מטבח שמקסימום אני מסתובבת במקום..
) חיפשתי בספריה שלי תמונות של בתים עם חזיתות שמזכירות את שלכם, אבל עם שתי קומות, כשכל קובייה צבועה בצבע אחר, אני חושבת שהם מאבן-יהודה (ראית אותם?) מדליק לדעתי למרות ששלי ייצבע באפורים למינהם..

איריסג

New member
אבן יהודה מלאה בכאלה

ויש לי חשד סביר שחלק ניכר מהם הוא מבית היוצר של חיה מסינג, האדריכלית שלנו. הבעיה היא שרוב הבניה באבן יהודה היא אכן בניה בקומות כי המגרשים קטנים. אנחנו התברכנו במגרש מאד גדול (יחסית למה שקורה באבן יהודה... ) ולכן אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לבנות בקומה אחת. אנחנו מאד אוהבים את הסגנון הזה. האמת שגם אני אוהבת יותר את הגוונים האפורים, אבל האיש שלי נוטה יותר לבז'ים, ומכיוון שגם זה יפה בעיני, אז לא נלך לרב על זה (לא הלכנו לרב להתחתן, אז נלך אליו שיחליט על הצבע? ) ובעניין המטבח - קודם כל חלק מהגודל שלו נובע מהעובדה שיש בו גם פינת משפחה , שהיא סוג של "מיני סלון" - יהיו בה ספה, כורסה וטלויזיה. זה מה שיש בסלון הנוכחי שלנו... שנית - אם מתכננים את המטבח כמו שצריך, על פי "משולש העבודה" אז גם אם שכחת משהו - את לא עושה מסע כומתה כדי להביא אותו. אצלנו למשל, על האיש יהיו הכיריים וכיור קטן, וביניהם משטח עבודה, ומתחת לכל העסק הזה יהיו כל הארונות שרלוונטים - למשל, מגירת בקבוקים (לכל ענייני השמן, חומץ וכו'), מגירת תבלינים, ומעל הכיריים, סביב הקולט, אני רוצה לעשות מתלים לכל ה"ששת". זה נורא נוח. ואם זה לא יילך, אז תהיה גם מגירה ל"כלי עבודה" - ששת, סכיני חיתוך, כלי מדידה וכו'.

למעלה