בהמשך לדיונים שלנו

אנטוליו

New member
../images/Emo132.gifאני מאירופה ואני סבלתי מהאנטישמיות שם.

אם אין לך יותר מדי מושג למה אנו שנואים כ"כ, אני מוכן לעזור לך. בתור התחלה אני מציע לך לעיין בשני חיבוריי בנושא.

איש לא טוען ל"שואה " במדינות ערב- הטענה

היא לאפליה ורדיפה על רקע דתי ולאומי והדרך היחידה של העם היהודי שתהיה לו היכולת להגן על עצמו היא במדינה משלו, קרי מדינה יהודית. הנני משוכנע שאינך טוען כמו שנטען פה, שהממשלות הערביות שיתפו פעולה עם הציונות שנתיים אחרי שנלחמו בה במלחמת השחרור. הנני מזכיר לך כי חג' אמין חסייני שלח מתנדבים לבוסניה כדי להילחם ביהודים- כך שהאנטישמיות בקרב הערבים הרבה יותר מוקדמת מטענותיך וודאי שלא נובעת מהמלחמה בטרור הפלסטיני..

היו ממשלות ערביות

ששיתפו פעולה עם הציונות וסללו את הדרך לסילוק היהודים ולהקמת המדינה היהודית. חוסייני לא פעל ממניעים אנטישמיים, היה לו מניעים לאומיים ואינטרסים אחרים, האירופאי ראה ביהודי גזע נחות שצריך להשמיד, זו אינה משנתו של המופתי שרצה מדינה בפלשתין ולא מדינה יהודית, ומספר החיילים הערבים בנפלו בקרבות נגד הגרמנים כפול פי מאה מחיילי המופתי שנשלחו לאימונים בבוסנייה.

למופתי היו מניעיים "לאומיים " באירופה ?

בנוגע לשיתוף הפעולה חבל שהמדינות הללו שפכו דם יהודי וגם של חייליהן ונלחמו במדינה שהם שיתפו פעולה עם הקמתה....

הם לא נלחמו ממש

תוצאות המלחמה מעידות על כך וגם חומר היסטורי שנחשף מדיי שנה ושנה אומר הרבה על איכות צבאות הללו שהוקמו ע"י הבריטים והצרפתים, במיוחד הירדנים שנלחמו על גבי חמורים וסוסים.

בגלל זה איבדנו אחוז שלם מהיישוב היהודי?

ודווקא הצבא שגרם את רוב הנזקים היה הלגיון הירדני. גם כשמפסידים- צריך להפסיד בכבוד.

הכוונה היא

שהיישובים היהודיים שנפלו או נחרבו עקב המלחמה הוא קטן יחסית למספר היישובים היהודיים שהיו קיימים או יחסית למספר היישובים הערביים שהוחרבו.

הכוונה למס' ההרוגים שהיו אחוז שלם מהאוכלוסייה

על היישובים שנחרבו לא היה יותר מדי זמן לחשוב - אל תשכח שחלק לא מבוטל מאותה אוכלוסייה היו פליטים שבקושי שרדו את הזוועות של אירופה. האנשים האלה חיו על נראטיב כל כך מפלצתי שמי חשב אז בכלל על יישובים? לגבי מה שקרה ליישובים הערבים, ובמיוחד לתושבים שלהם - אין ספק שזה אסון וטראומה לא קטנה עבורם.. מאז שהבנתי שמדובר בכ- 700,000 איש שנאלצו להשאיר את רכושם מאחור, אני מתפלא בכל פעם מחדש מדוע כ"כ קשה למיינסטרים הישראלי להכיר בכאבם של אותם אנשים. הרי אין בעייה לזכור את האסון שקרה להם ולהכיר בו רשמית, מבלי שהדבר ישלול את זכותה של מדינת ישראל להתקיים, ומבלי שהדבר יציג את ישראל כאחראית הבלעדית לבעייה.

מפחדים שאם יעשו זאת תשלל זכות קיומם

ויפתחו את הדלת לחזרת הפליטים, להפך לפי דעתי, זו תהיה הזדמנות לפיוס היסטורי בין שני העמים.

ככל שאני חושב על זה יותר..

אני מגיע למסקנה שהפחד הזה לא מוצדק. איך הכרה בסבל שלא אני גרמתי למישהו (אלא זה קרה שני דורות לפני, תוך כדי מלחמה, ואני נולדתי כאן ואין לי בית אחר) יכולה לשלול את זכות הקיום שלי? זכות הקיום שלי נובעת מהעובדה שאני כאן ואני קיים. בדיוק כמוך. מה זה משנה מה הלאום שלי, וכמה דורות המשפחה שלי חיה כאן? אם כבר זכות הקיום שלי מוטלת בספק אצל כל מיני לאומנים ערבים, ההכרה שלי באסונם של הערבים לא תגרום להם להקצין יותר משהם פנאטים כבר עכשיו. מי שהולך ומפוצץ את עצמו העיקר להרוג כמה שיותר יהודים, לא יכול כבר להקצין יותר מזה... חבל שהציבור הערבי בחר לציין את יום הנכבה שלהם דווקא על יום העצמאות. למעשה זה לא מאפשר לי ולאחרים לציין את האסון שקרה להם, ובלי כל קשר - לחגוג את העובדה שאני חי במדינה עצמאית.

מה זה "בחר". זה מאד נחמד לפנטז על זה שהנכבה

היא משהו נפרד מהעצמאות שעליה אתה מדבר (אם אפשר לקרוא עצמאית למדינה שנשיא ארה"ב אוסר עליה לנהל מו"מ עם מדינה שכנה שלה, ושמייבאת את נגיד הבנק המרכזי שלה מחו"ל). אבל הנכבה היא חלק בלתי נפרד מ"העצמאות" הזאת. אם בעיניך עצמאות זה שלטון יהודי-ציוני על הארץ, אז כיבוש הישובים הערבים שהיו בה והברחתם או גירושם של 3/4 ערבים שגרו בהם, והריסתם של כ-500 כפרים היו תנאי לזה. אי אפשר היה שהפלסטינים יבחרו במועד אחר. השאלה היותר מעניינת היא האם זאת הדרך היחידה לעצמאות שאתה מכיר. גם אם האנגלים היו יוצאים מפה בלי שבן גוריון היה עושה את הנכבה היינו חיים במדינה עצמאית, שלטון בפלסטין/א"י שהפלסטינים שותפים בו (ומייצגים את רוב תושבי הארץ, כפי שהיה אז המצב) הוא לא שלטון זר מיינד יו.

אתה מתכוון ללגיון הירדני?

זה היה הצבא הכי מקצועי באזור! מי אחראי לדעתך לכך שהציונים לא הצליחו להשתלט על הגדה המערבית ומזרח ירושלים? יכול להיות שהם נלחמו על גבי חמורים וסוסים - אבל אסור לשכוח שכל המדינות באזור היו חדשות. לבנון קיבלה עצמאות ב- 1946 למשל. וחוסין אכן היה זכור כאן כאיש של כבוד, בגלל העובדה שהוא כיבד כל הסכם שחתם עליו. חוץ מזה, הרבה דברים מוזרים קרו כאן אז. המדינות השכנות נלחמו כדי לעזור לאוכלוסייה, לא? אז איך קרה שפתאום התנערו מאותה אוכלוסייה ולא עזרו לפליטים להשתקם אצלם? איפה האחריות?? לא מצליח להבין.

העובדה היא שמדינת ישראל שיקמה את הפליטים

היהודים שבאו ממדינות ערב והפליטים הפלסטינים פליטים כבר 60 שנה!!!

למעלה