שו גונב מה גנבתי לך../images/Emo6.gif שוב השמאלנים אשמים?
ואווו נדב, אל תיסחף, איך הגענו פתאום לארצות הברית והשחורים? הרי בתי ספר נפרדים יש גם היום, והיו מאז שהחלה ההתישבות הציונית בארץ (זאת דרך אגב חלק מהביקורת שלי על התנועה הציונית, שמעולם לא עלה בדעתה שאם כבר באים לארץ הזאת אז אולי כדאי לחיות עם תושביה וללמוד איתם באותם בתי ספר, למרות שאני חייב להודות שלפני הנכבה, לפני עזיבת הפליטים כשהיינו בארץ מיעוט יחסית אליהם, הרבה יותר יהודים דיברו ערבית). הדרישה של הפלסטינים אזרחי ישראל, היא לא לשנות בתי ספר, אלא שבתי הספר שקיימים כבר במערכת החינוך שלהם יהיו בניהול עצמאי, כמו שהחרדים נהנים ממערכת חינוך בניהול עצמאי. זה לא יגרום להם לא לדעת עברית, כי את העברית הם לומדים היום כשפה זרה ראשית והם ימשיכו ללמוד אותה כשפה זרה בכל קונסטלציה. אבל התכנית שלך היא למחוק את הזהות הערבית הפלסטינית שלהם- העברית צריכה להילמד כשפה ראשונה? מה פתאום? פה אתה, שכל-כך מרבה לדבר על זכות ההגדרה העצמית של העם שלך, רוצה פתאום לבולל בכוח מבחינה תרבותית את העם שחולק איתך את המדינה שאתה גר בה? ולא, הם לא כמו הלטינים בארה"ב, הם לא מהגרים, הם העם שישב פה כשאנחנו הגענו (יודע מה? אפילו לפי המינוח שלך- חזרנו) לארץ. כשבני אדם מהגרים לארץ אחרת, הם לוקחים על עצמם בחירה להפוך למיעוט במדינה אחרת מסיבות שונות, וברור להם שישלמו על זה את המחיר של התבוללות תרבותית מסוימת, אם לא הם אז ילדיהם או נכדיהם. אבל כשבני עם גרים בארץ מסויימת עם התרבות שלהם, ובאים לארץ מהגרים (או עולים) מיבשת אחרת ותרבות אחרת, זה נראה לך הוגן לדרוש מבני הארץ להיטמע בהם? לגבי כל נושא ההפקעות אחי, כדאי לך לקרוא קצת באינטרנט על הפקעת קרקעות מערבים מאז קום המדינה. אתה תגלה כמויות עצומות של קרקע, מעל ומעבר בהרבה ביחס למה שהופקע מיהודים, ככה שדוגמה על זוג זקנים זה או אחר או אפילו 20 זוגות לא מנחמת. אבל בעיקר מה שהכי מקומם בעניין הוא שמאזרחי ישראל הערבים הפקיעו לא כמו שמפקיעים אדמה באיזה ארץ רגילה בשביל לפתח את האזור- בארץ הפקיעו אדמות מערבים מסיבה פוליטית של להפלות בין יהודים לערבים- כדי להקים עליהם ישובים ליהודים, כדי "לחורר" את הרצף של הישובים הערבים באזור מסויים ולשים ביניהם חיץ של יהודים, "שלא יתפשטו יותר מדי". אתה בתור ערבי (לא בתור בֶרבֶרי
) איך היית מגיב לדבר כזה? בחיאת תענה לי בכנות.