בהמשך לדיונים שלנו

חוק השבות הוא חוק לאומי ממניעים לאומיים,

אין לו קשר לגזע ולכן הוא לא גזעני, המניעים שלו אינם גזעניים, ההקשר שלו - גם הוא אינו גזעני, אני יודע שאתה מאוהב בהגדרה "גזעני" אך כאן אין לזה שום קשר. גם חוקי ההגירה באירופה היום מפלים אירופאים לטובה מול לא אירופאים ואין להם שום קשר לגזענות - זכותם המלאה. ישראל היא לא מדינת מקלט עולמית, היא הוקמה על ידי יהודים, למען יהודים, היא לא חייבת לאף אחד שום דבר. ברגע שאדם הוא חלק מהעם היהודי זה מספיק, הוא לא צריך שום דבר יותר, לא הגיוני? לך אולי זה לא הגיוני, על פי ההגיון שלי - הכי הגיוני בעולם, זה הבית הלאומי שלו. זכות השיבה? לפלשתין כמובן, כאן זו ישראל. 48? 48' מתה מזמן היום אנחנו ב2008, שיתגברו על זה, הם הובסו והם לא יכולים להתאזרח כאן, שילמדו כבר להפסיד בכבוד!

מבחינתך הגיוני מבחינתי גזעני

זה כמו להגיד שברגע שאדם הוא מוסלמי הוא יכול מייד להתאזרח ולהפוך לאזרח ערב הסעודית או כל מדינה מוסלמית אחרת, הכי הגיוני בעולם, לא?

זכותה של סעודיה כמדינה והבית לקלוט

את כל המוסלמים הסונים למדינתה. וזכותה של מדינת ישראל |כמדינת העם היהודי לקלוט כל יהודי הרוצה לבוא אליה. לשם כך הוקמה המדינה

הסעודים היו תומכים לפי דעתי כמו שהיהודים

ברובם המוחלט תומכים בכך שיהודים יגיעו ויבססו את המדינה בתור מדינה יהודית. ברור לי שאתה כערבי אוהב את זה פחות- זב"שך.

בוא נגיד שהם היו תומכים למרות שזה סיכוי קלוש

כי בד"כ בני אדם לא ממש אוהבים את הזרים שבאים לגור בקרבם, שפה שונה, מנהגים שונים, תרבות אחרת, המשותף להם הדת?, אז מה, גם זה שונה לפעמים. בכל זאת מה היה קורה אם היו מפלים את הסעודים ומעניקים לסונים העולם החדשים שיוויון אזרחי מלא?

בתור יהודי אני רואה ביהודים שבאים לפה אחים

ולא זרים ואין לי כל בעייה שהם יקבלו שוויון מלא. חוששני שהסיבות שזה מפריע לך הן לאומניות ולא ענין "אזרחי " גרידא.

כל בני האדם הם אחים

בינתיים אני רואה שהאתיופי והרוסייה שעובדים איתי מרגישים שהם מופלים לרעת לעומת הישראלי, זה הגיע למצב שבו הם רואים ומגדירים אותי כישראלי והם חסרי המעמד ועמוד השדרה, מדינת משוגעים.

אולי

תלוי איפה ובאיזה איזור בכפר שלי למשל חיים יותר טוב מהאתיופים שיש לידנו, בכל מקרה לנו ולהם מגיע שיוויון אזרחי מלא.

למעלה