בהמשך לדיונים שלנו

מצד אחד זה נכון..

מצד שני, ההשקפה ההומניסטית המערבית כללה גם זריקת שתי פצצות אטום על אוכלוסייה אזרחית.........

יפן יכלה גם לנהוג אחרת ולעשות אינתיפאדות

במקום זה הם בלעו את המחיר (המפלצתי יש לציין) ונטלו אחריות על עצמם. היו אגב 3 יפנים שביצעו כאן פעילות טרוריסטית. שניים מהם נהרגו, אחד ניצל. זה מה שאבא שלו כתב לראש הממשלה דאז, גולדה מאיר: "הוד מעלתך, הגברת מאיר, הריני מביע את התנצלותי הכנה על התקרית שבה גרם בני השלישי, קוזו, תוך המטרת אש מנשק אוטומטי, למותם ופציעתם של מספר אנשים חפים מפשע, בני ארצך וארצות אחרות, בנמל התעופה הבינלאומי של תל אביב. בארבעים השנים האחרונות, כאדם שעסק בענייני חינוך, עשיתי מאמצים לחנך את הילדים היפנים כך שיהיו בני נוער הגונים. אין כל אפשרות להביע במילים את ההפתעה, הזעם והצער שפקדו אותי, כאשר נודע לי שפשע מתועב ואכזרי כזה נעשה על ידי בני שלי. אני מאמין, כי לעת הזאת, כבר מבקש קוזו מעומק ליבו לכפר על פשעו. אני מבקש בכל לב כי בני יוצא להורג לאחר שיוטל עליו העונש המרבי, וזאת בהקדם האפשרי, בתום החקירה. יורשה לי להוסיף, כי התקרית האכזרית הזאת נגרמה על ידי כמה קיצונים שמאלנים בראשותו של קוזו, אולם רוב העם ביפן מתעב את הפשע וחושש שהתקרית עלולה לסכן את הידידות בין בני ארצך לבין יפן. לבסוף, הריני מתפלל לעילוי נשמותיהם של האנשים שנהרגו ולהחלמתם המהירה של הפצועים". זו נטילת אחריות! זה כבוד! כנראה שיש לנו מה ללמוד מהיפנים בנושא הזה.

איפה? האמריקנים החזיקו את אזרחיהם היפנים

בהסגר. עם זאת, יש לכבד את העם היפני בלי קשר לעובדה שהטרור של קוזו אקמוטו לא קשור לאטום.

לכן אמרתי שהם שילמו מחיר מפלצתי

הם הפסידו במלחמה באופן שאינו משתמע לשתי פנים, התקפלו וסגרו את הנושא בכבוד. בלי נקמות, בלי סיפורים ובלי קונצים. הטרור של קוזו אוקמוטו לא נעשה על דעת הממשלה היפנית, מן הסתם - ובכל זאת ראית איך אביו התנצל על מעשיהו של בנו באצילות מעוררת התפעלות. יש, יש מה ללמוד מהם..

asparagos

New member
במיוחד לגנרלים שלהם

שאם היו אלה יפנים - לא כריתת אצבע ולא חרקירי, הם היו מכניסים עצמם לבלנדם ולוחצים על ON, וגם זה לא ימחוק את הבושה...

כי אתה למעשה שולל את זכותי להגדרה עצמית

במדינה שלי ודוחף למדינת כל לאומיה ( אינך מתעניין באמת בזכויות אזרח ). מדינת כל לאומיה בהכרח תהיה ערבית ולא דמוקרטית ולפי הרוח הנושבת אצלכם- באם חס וחלילה נגיע לזה זו תהיה ח'ליפות.

אף פעם אתה לא יכול לדעת את האמת

ואתה האחרון שיגיד לי במה אני באמת מתעניין, ואם היו לי שאיפות לאומיות הייתי מצהיר עליהן ולא מסתיר אותן.

הרבה אנשים מתבלבלים ברגע שמישהו

מצד אחד קוטל את התרבות המערבית, ומצד שני מדבר על סוג של אפלייה שקיימת בישראל - אבל קיימת גם בהמון תרבויות אחרות, כולל זו של מדינות ערב, ובעוצמות הרבה יותר גבוהות. השליטים באותן דיקטטורות תוקפים ללא הרף את הנעשה בישראל כביכול בשם הצדק, בזמן שאצלם בבית מתרחש חוסר צדק הרבה יותר גדול. ברגע שאתה משתמש בטיעונים דומים לשלהם, ולעיתים רומז שהאחריות למתרחש בעולם הערבי מוטלת בעצם על ישראל או על מדינות המערב, זה מבלבל.

קוטל ?

למה אתה מתכוון בזה שאני קוטל את התרבות המערבית? אני כאן ואכיפת לי מכאן, מה שיש במצריים אינו קשור אליי, והאחריות על המתרחש בעולם הערבי נופלת על הערבים ולא על ישראל.

אני מסכים איתך, אבל בהתחלה גם אני התבלבלתי

זה פשוט נובע מהעובדה שהמצרים ואתה משמיעים לפעמים את אותם הטיעונים, ולא תמיד טריויאלי וברור שאתם עושים זאת ממניעים שונים ומתוך מטרה שונה. קשה לי להיזכר כרגע בדוגמא שאתה ספציפית קטלת את התרבות המערבית (חוץ מפעם אחת שדיברת על כלובי סוללה
לעומת הערבים שמגדלים תרנגולות בחצר) והכוונה שלי היתה כללית.

primus solus

New member
זה גורלם הנצחי של המהגרים

היום בני עדות המזרח שבשנות ה-50 היגרו כקהילה מפלים לרעה אתיופים ורוסים

תמיד היה קיים כאן הרגש הזה כלפי עולים

אבל היתה קיימת גם תחושה שכולם הגיעו מאותה מציאות פחות או יותר בארצות המוצא, של צרות ורדיפות לעומת עתיד חדש שיהיה טוב יותר כאן - והתחושה הזו איכשהו הצליחה להדביק את העיסה הזו של אוכלוסיות שונות.. ולמה בעצם נראה לך מוזר שהם מגדירים אותך כישראלי והם חסרי חוט שדרה? זה מאד הגיוני - אתה נולדת כאן והם לא.

למעלה