בהמשך לדיונים שלנו

respecta1

New member
לא, פשוט הבנתי מההקשר של דבריך

שאת מנסה להראות שיש עוד כמה..... בוא נגיד ככה לאומנים מזרחיים (
) כמוך..ואז את מביאה קישור למאמר פסיכולוגי שמראה איך יש אנשים שמסבירים את אי הצלחתם בסיבות פוליטיות.. אז כן, לא מובן. ובכללי,לצאת מקונצפירציות, מעטים ובהחלט שוליים האנשים שחושבים כמוך.. ברור לכולם מה המצב היום שכמובן נשארו שרידי גזענות (בשני הצדדים) אבל בכללי זו תופעה שולית, והגזענות הישנה התחלפה בחדשה - רוסים ואתיופים.

ksimeroni

New member
גזענות לא מתחלפת

היא תמיד נשארת גזענות - התעמרות בכל מי שהוא לא אתה. זה שהיום נראה שרק האתיופים והרוסים סובלים מגזענות (האתיופים אגב פי כמה וכמה מהרוסים), זה רק בגלל שהם חדשים פה, אבל זה לא אומר שהממסד הציוני "שכח" את ה"אחריות" שלו לדכא גם את שאר האוכלוסיות, זה פשוט הפך כבר לנורמה. ממסד גזעני ישאר ממסד גזעני ואת זה בדיוק אנשים (אלק לאומניים) כמוני (וכמו יתר יהודי ערב, תרצה או לא) באים לשנות.

respecta1

New member
"יתר יהודי ערב"

בכל מקרה תאמיני במה שאת רוצה, זכותך - אם רבים אחרים לא שינו את דעתך אני כן? אבל לפחות דיי עם החשיבה המצחיקה הזו ש"שאר יהודי ערב" חושבים כמוך.. אני ממוצא מזרחי, אני גר באילת עיר שברובה מזרחית - ועד היום לא הכרתי מישהו שחושב כמוך, או אפילו טיפה דומה. ואגב מוזר איך הלכת מדעותיך דווקא לשמאל הקיצוני, שאם נשאר מקום שיש בו גזענות של אשכנזים נגד מזרחים - זה שם.

ksimeroni

New member
יהודי ערב לא יכולים להיות שמאלנים

ה"שמאל" בישראל לא דומה לשמאל בשאר העולם זהו "שמאל" אליטיסטי, מדכא וגנב אז התיאוריה שלך נופצה - אני לא שמאל ולא שמאל קיצוני

ksimeroni

New member
כן ברור

רן כהן לבדו מצליח להפריך את "השקר" הזה... מה היית עושה בלי רן כהן מזל שהוא קיים הרי רן כהן אחד שווה למליון יהודי ערב... מכווווולם רק הוא "הצליח" להבין את מה שכווווולנו לא הבנו, חכם.

ksimeroni

New member
המפלגות הערביות

לא פועלות בשבילי כיהודיה, אלא פועלות לטובת ערבייי שראל, אז אין לי אינטרס להיות חלק מהם. המפלגות החרדיות הן לא יהודיות אלא חרדיות, והן אנטי ציוניות אבל לא מהסיבה הנכונה - אין להם שום בעיה עם גזענות, שכן גם הם נגועים בה ובגדול, יש להם בעיה עם העלייה לארץ ישראל לפני בוא המשיח, וזה לא ענייני שיריבו הכת הציונית עם הכת החרדית על מה שהם רוצים. לי כיהודיה אין חלק בעניין.

ksimeroni

New member
לא לא לא אל תתבלבל

זה שיש הוכחות להיותם של האשכנזים צאצאי כוזרים שהתייהדו, לא אומר שהם לא יהודים. מה שכן - זה מסביר מאיפה באה הכת החרדית המוזרה שצמחה מתוך היהדות ולא מוכרת לאף יהודי גלותי אחר. לחרדים היו רגשי נחיתות כלפי יהודי ערב אז הם החליטו להקצין את הדת היהודית ולהיות יותר יהודים מיהודים כביכול, לכן היום כשהם מנסים לגרור אדם לשורותיהם, הם משתמשים במילה המצחיקה "להתחזק", כאילו יהודי ערבי מסורתי הוא לא מספיק יהודי, הוא צריך "להתחזק" ולהפוך לחרדי. כן בטח... האנשים האלו הם חולי נפש מוזרים, כל קשר בין המנהגים הביזריים שלהם לבין היהדות לא קיים כלל וכלל, הם נחשבים כאילו ליהודים, אבל יש בכת שלהם המון מנהגים ומעשים פגאניים שלא היו מעולם נחלתה של היהדות (גם לא אצל האשכנזים הדתיים), אף אחד לא שמע על הרעיונות המוזרים שלהם שהם המציאו בחסות היהדות כביכול. הציונים הם עוד כת שפרשה מהיהדות, הם לא מאמינים ממש בתורת ישראל, אלא רק מתי שנוח להם. מבחינתם אין חשיבות ללא לעבוד בשבת או לא לפתוח מסעדות ביום כיפור... כי הדת היהודית שולית בהוויה שלהם. זה שהיהודים נמצאים פה בזכות הדת היהודית לא עושה עליהם רושם, הם מנפנפים בזה מדי פעם כשצצים כל מיני ערבים שמבקשים "מדינת כל אזרחיה", אבל בזאת מסתכמת הזיקה שלהם ליהדות. הרי מיסד היהדות, תיאודור הרצל, בכלל רצה להתנצר. הפתרון שלו לבעיה היהודית היתה לבקש מהכנסיה הנוצרית לקבל את היהודים לשורותיה. מי שנשאר הם העם הנורמלי - מאשכנזים, דרך יהודי ערב והאיסלאם ועד האתיופים... אלו היהודים שנותרו.

respecta1

New member
מה עם הדתיים דוגמת ש"ס?

ממוצא מזרחי. מה את חושבת? הציונות זה לא כת, זה אמונה שיכולה להיות אצל כל אדם בעולם זה כבר יותר דעה פוליטית מאמונה שצריך להקים\לקיים מדינה יהודית במדינת ישראל ה"ציונים" הם לא אחד, יש שמאל שהוא כמו שאמרת ויש ימין שרובו מסורתי\דתי, ובכל מקרה 90 אחוז מיהודים במדינה הם ציונים. 90 אחוז מלבד שמאל קיצוני ושלוחות חרדיות מסוימות.. האמת אולי גם יותר מ90 אחוז.. כי הציונות היא אמונה\דעה פוליטית - לא קונצפירציה אשכנזית מוקיונית..

ksimeroni

New member
גם אתה לא מבין

זה שרוב היהודים מאמינים שזאת ארץ אבותיהם ורוצים לבנות פה ארץ יהודית לכל יהודי העולם, לא הופך אותם לציונים. התנועה הציונית עשתה דברים איומים בחייה, בהיפוך גמור למה שתורת ישראל מטיפה, ומי שקורא לעצמו היום "ציוני" חייב לתת דין וחשבון על המעשים האלו שלה (אפילו אם מי שעולל אותם כבר לא בין החיים), כי הציונות היא מנטרה, הציונות היא אורח חיים, היא כת דורסנית ושולטת, היא לא סתם... יהודית. לא כל היהודים הם ציונים, לא כל מי שמאמין במדינת ישראל- מדינת היהודים הוא ציוני... מי שמאמין בזה הוא פשוט יהודי שמאמין בתורת ישראל, לא בתורה הציונית.

מי שמאמין שמדינת ישראל היא מדינת היהודים

הוא ציוני!!!!! על זה הציונות מדברת ולא על תאוריות קשר מטורפות עם מדינות ערביות שהן למעשה "ציוניות"

למעלה