בואו נדבר קצת על גובה ודייטינג

C l u e

New member

הוצאת לי את המילים מהפה, ולא יכלתי לנסח את זה יותר טוב בעצמי.

חמוד1975

New member
תגובה של כניעות לתכתיבים

מי זה "החברה"? החברה כוללת לפחות 50% נשים, זו לא ישות נפרדת. אז פעם שלטו בחברה הגברים, ואז היה משהו בדבריך, אבל היום כבר התקדמנו, ולפחות במדינות מערביות יש המון נשים בעמדות מפתח והשפעה. רבות מהן מצליחות בגדול בלי שום קשר למראה החיצוני, ויש כאלו שממילא כל הטיפוח שבעולם לא יעשה אותן יפות או אטרקטיביות חיצונית, ולמרות זאת הן מצליחות, כי יש בהן הרבה מעבר לכך. אז אם "שופטים נשים לפי היופי שלהן" שזו טענה שאני לא מסכים איתה (למעט תחומים ייצוגיים כמו דוגמנות, עולם הבידור וכו'), אז חלק גדול ממי ששופט, אלו נשים אחרות, כך שעליהן מוטלת חלק מהאחריות.
אתה גם טוען שנשים "מפסידות מכל הסיפור", שנמצאות במילכוד. אז אולי זה אומר שהדרך הזאת לא הוכיחה את עצמה, שהיא פסולה ומזיקה?
לכן חשוב שכל אדם יחשוב באופן עצמאי ולא ייפול לכל השבלונות האלו.
אז בודאי שכל אחת תבחר מה שמתאים לה, אבל מותר לי לראות את זה מהצד כך ש"מתאים" זה הרבה פעמים כלפי התניות הסביבה, ולא באמת בחירה אישית טהורה.

ושוב, נובע מדבריך שעקבים=טיפוח. אז זהו, שלא כל הגברים חושבים כך.

avi1283

New member
לגבי פעם שלטו גברים

זה נכון, אבל גם היום המצב מאוד רחוק מלהיות שיוויוני בהמון היבטים... וזה שיש נשים שהצליחו לא אומר עדיין דבר לגבי עד כמה אנחנו שיוויונים, והאם שופטים לפי יופי או לא.
נכון החברה כוללת נשים, וגם הן שופטים נשים אחרות על פי יופי וגם זה לא בסדר באותה מידה, לכן כתבתי שזה אחריות של החברה, ולא רק של הגברים.

מסכים שהדרך הזאת פסולה ומזיקה, ואתה צודק לגמרי שיש הרבה התניות מהסביבה, וזה לא בחירה אישית טהורה.
השאלה היא מה הפתרון? קל להגיד שכל אחד יחשוב באופן עצמאי, אבל מה זה אומר?
נניח יש לך בחירה בין להוריד שיער, שזה נניח כאבים והתעסקות. לבין לא להוריד אבל אז החברה מגנה אותך בכל מקום, איפה כאן הבחירה החופשית? אתה כבר הפסדת מזה ששתי האופציות גרועות ואתה צריך לשלם מחיר על כך שתלך על פי מה שבא לך.
כך שהפתרון נמצא בזה שלא יהיו סנקציות חברתיות, בזה שלא ישפטו נשים לפי איך שהן הולכות, ולפי זה ימדדו או ישפטו אותן על פי יופין.
ואז אם אתה מנקה את הלחץ הסביבתי, לא מחנך לדרך מסוימת, ועושה את כל האפשרויות (נניח כאן להוריד או לא להוריד שיער) לגטימיות באותה מידה, אז אפשרת כמה שיותר בחירה חופשית אמיתית, והן יוכלו ללכת באמת לפי איך שבא להן להראות.
עכשיו במקרה הזה, אם אתה אומר לאישה שאם היא הולכת ככה אז זה פחות טוב כי בלה בלה בלה, בעצם תרמת לכל השיפוט של הבחירות שלהן ועשית ההפך מלאפשר כמה שיותר בחירה חופשית לנשים עצמן.

חמוד1975

New member
הלכת רחוק מדי.

אז אין פתרון מיידי, ואני מודע לזה שהמצב האוטופי של חברה לא שיפוטית כלפי מראה לא יתקיים. מצד שני, כרגע המצב הוא שנשים (למרות שלא רק הן) מגזימות בתפיסתן לגבי "מה מקובל", על מה יקבלו "גינוי" ועל מה לא. בכך הן עושות עוול ישיר לעצמן.
אז אני מפריד כרגע בין מנהגים קוסמטיים שבאמת מקובלים לאורך שנים, למשל הסרת שיער בבית השחי/ברגלים), כאלו מסוג שבהחלט קשה לשבור אפילו לאורך דור, ומי שלא תלך לפיהם אכן תזכה להרמת גבה או אפילו סלידה (לא קורא לזה גינוי). כמו שנאמר כבר, אלו דברים שמשנים את מראה הגוף עצמו.
הדיון התחיל בכך שדיברנו על ענייני לבוש והנעלה, כאלו שלא משנים כלום בגוף, ואחרי הורדתם הוא ממילא נשאר בדיוק כמו קודם, ומסיבה רציונלית זו, משמעותם פחותה בעיני ובעיני עוד כמה אנשים פה. כבר היום אלו לא עניינים שמישהי תקבל, חס וחלילה, "גינוי" בגלל קיומם או בגלל העדרם. יש המון נשים שהולכות ללא איפור, ללא שמלות, וללא נעלי עקב למשל. לאף אחד זה לא נראה משונה, או מקומם. זה יכול למצוא חן או לא.
אז אם נחזור להתחלה, הרבה פעמים בשל רצון "ללכת על בטוח", "להיות בסדר", נשים מאמצות את המנהגים האלו עד כדי אובססיביות, למרות שגם אם לא היו עושות את זה, לא היה נגרם להן כל נזק, אפילו ההפך. עובדה שאפילו בפורום הקטנטן הזה מיד נמצאו אנשים שותפים לטעמי- לא אוהבים נעלי עקב, לא אוהבים איפור.

לגבי המשפט האחרון שלך- מעבר לדברים שיכולים להשפיע על הבריאות, לעולם לא אגיד למישהי שמשהו אחד "פחות טוב" אלא שהוא "לא לטעמי". אלו דברים שונים.
הרי תמיד יהיה טעם אישי, ובזה לא תוכל להלחם.
כל מראה שהוא תמיד עלול לקבל ביקורת, אבל אם היא אישית-אמיתית ולא סתם נגזרת מהתניות, הרי שהיא לגיטימית וצריך לדעת להתמודד איתה. ביקורת כזו לא מסרסת את הבחירה, כי אין שום חובה להתכופף בפניה. אם יהיה לכך "מחיר" הרי שהוא דומה ל"מחיר" שהיה מתקבל בשימוש במראה ההפוך. (כמעט) אף אחד לא יכול למצוא בעיני כולם.

מנומשת27

New member
צא מהסרט.

אתה יודע איך התגובות לבחורה משתנות ברגע שהיא יוצאת מהבית מאופרת, מתוקתקת ועל עקבים? (שלא לדבר על כך שהימנעות מהסרת שיער, סידור גבות ושמירה על משקל הן בכלל לא אופציה למי שבורכו בתחומים האלה).

חמוד1975

New member
את רואה רק את מי שמגיב

טוב, אז שוב, הפרדתי בין דברים שהם הגוף עצמו (משקל ושיער) לבין דברים חיצוניים.
אז דעי לך שמדובר באנשים עם טעם מסויים, אולי דוקא את קירבתם את מחפשת, או שדעתם חשובה לך, וזכותך.
זכרי שאת שומעת רק את מי שמגיב, ברור שמי שלא אוהב איפור או עקבים לא יגיד לך "אוי, חבל שהתאפרת/ששמת עקבים היום", אלא פשוט לא יגיד כלום, או יהיה מזוייף ויצטרף למחמאות.
זוכר שכשהייתי בתיכון היה נשף, ולפניו היתה התכנסות כיתתית כזאת. מראש לא התכוונתי להשאר, כי נשף זה דבר מגעיל בעיני ולא מעניין בשום צורה. אז כולם דפקו הופעות, חליפות, שמלות וכו', ורק ידידה טובה שלי ואני הגענו בג'ינס, טריקו ונעלי ספורט (היא כמובן היתה גם ללא איפור). היופי היה שעשינו את זה ללא תיאום, פשוט זה האופי שלנו והלכנו איתו עד הסוף. אז אולי אני עוף מוזר, אבל לאותה ידידה שהיא לא מלכת היופי, למרות ההתנהלות הזאת, מעולם לא היו שום בעיות בתחום הזוגי או המיני.

חמוד1975

New member
אגב, רק שתביני, איך אנשים כמוני מסתכלים על כך

מי שנראית טוב- לא זקוקה כלל לתוספות.
מי שלא- התוספות לא יעזרו לה.
מישהי (באמצע) שלכאורה עשויה להראות טוב בגלל תוספות כאלו ואחרות- אשליה זמנית שסופה להתנפץ בסוף היום.

נכון שיש אנשים שמה שנראה בציבור מספיק להם, וזה מה שהם תופסים בתור "המראה של הבנאדם".
אצלי זה לא לא כך, מה לעשות, ואני לא היחיד.

מנומשת27

New member
שמע, התגובות כאן דווקא מאוד מעודדות בעיני

מה שמפריע לי הוא הביטול של הלחץ העצום שמופעל על נשים ללכת לפי הנורמה. ולא נראה לי שגבר - במיוחד כזה שמתלונן על הגובה שלו - יכול לשפוט את מידת הלחץ הזה ואת המידה שבה נשים המשלימות איתו, באמת דופקות לעצמן כדור ברגל.

יותר מזה, אתה לא יכול לבחור בלהטוטים רטוריים אילו שינויים נראים לך (כי הם חלק ממראה הגוף) ואילו שינויים הם מיותרים. כולם מיותרים, לא מעטים כרוכים במאמץ וסבל, אף אישה לא נולדה חלקה, רבות לא נולדו חטובות ורבות אינן חטובות. סה לה וי.

Reyn

New member
התגובה שלו כ"כ אינטיליגנטית ומנומקת

ותראי איך הגבת עליה כמו ילדה בחטיבת ביניים. לא קצת מביך אותך להשתתף ככה בדיון?

not lonely

New member
למה זה צריך להביך אותה?

שתגיב איך שנראה לה לנכון.
הפורום הזה זאת במה וכל אחד יכול להביע את דעתו או אם רוצים גם סתם לזרוק משפט באוויר.

למעשה אני יכול להגיד שדווקא התגובה שלך. התגובה הספציפית הזאת לא ראויה.

turangaleela

New member
אני יודעת איך

לא משתנות בשיט.
ראיתי מחקר כזה שעשו פעם- אין לי כוח לפרט אבל מהסקנה- גברים נמשכו יותר לנשים בלי אפור בכלל. אחרי זה בהפרש מאוד קטן לנשים עם מעט איפור, ובהפרש ממש ממש גדול לנשים עם איפור מלא.
מסקנה? אם זה כבר משפיע אז להיפך ממה שנדמה לך.

Reyn

New member
את שמה לב שבתגובה הזו

סתרת וביטלת את הטענות שלך בכל שאר התגובות, על כך שהחברה מכתיבה לנשים אידיאל יופי בלתי אפשרי ומחייבת אותן לקנות מוצרי טיפוח יקרים וכו' וכ'ו?
כי בשורה התחתונה, המציאות היא מה שכתבת עכשיו: כשאתן יוצאות מהבית, לא מעריכים ולא נמשכים אליכן יותר בזכות האיפור והלבוש. כל ה"תכתיבים החברתיים" האלה נמצאים רק בתוך הראש שלכן.

turangaleela

New member
כן, זה רק בראש שלנו. בטחכל הנשים משוגעות

ובעצם הן אלה שהמציאו לעצמן את זה. פשוט באמת ממש רצינו לדפוק לעצמינו את הגב עם עקבים, לקום כל בוקר שעה לפני הזמן בשביל איפור, לעשות ניתוח פלסטי בכל איבר בגוף ולהרגיש חרא כלפי עצמינו אם לא עשינו את כל זה... ברור, הרי זה אנחנו עשינו לעצמינו..

אין פה סתירה עצמית שלי בכלל. מיתוס היופי הוא לא נועד שנשים יהיו בדיוק לפי הטעם של גברים, במיוחד כי אין דבר כזה, כי לכל אחד יש טעם שונה- עובדה שיש פה כאלה שאומרים שהם כן אוהבים נשים עם איפור. לא סתרתי ולא ביטלתי שום דבר. מעולם לא טענתי שאידאל היופי הומצא על ידי כל גבר עלי אדמות.
אני לא אתחיל להסביר לך כאן על רגל אחת את כל המורכבות של העניין הזה. המלצה שלי- תקרא את "מיתוס היופי" של נעמי וולף ואולי תצליח להבין משהו מכל זה.

Reyn

New member
לא מעניין אותי מי המציא מה. פשוט לא מעניין.

מישהו גם המציא חליפות לגברים. עולה מליונים, לא נוח, לוהט בקיץ, צריך להיזהר מלכלוך במידה קיצונית, העניבה מחניקה. סיוט.
לא מעניין אותי מי המציא חליפות. לא לבשתי חליפה מעולם. לא מתכוון ללבוש חליפה לעולם. לא רוצה לעבוד בעבודה שמחייבת לבישת חליפה. גם אם הייתי מגיע לעבודה כזו, הייתי מנסה להימנע מהחליפה בכל מחיר. גם אם לא הייתי מצליח להימנע מכך בעבודה, לא הייתי מעלה בדעתי ללבוש חליפה בזמני הפנוי שנתון לגמרי תחת שליטתי.

מעולם לא הרגשתי ששופטים אותי בנושא הזה. גם אם מישהו ישפוט אותי, זה לא מעניין לי את קצב הציפורן בזרת של רגל שמאל.
אנשים שנכנסים לכל מיני משבצות שהחברה כביכול "מכתיבה" להם עושים זאת מתוך - - - * ב-ח-י-ר- ה * - - -. שלא יתלוננו, לא יקטרו, ובעיקר לא יתרצו לי תירוצים על על "תכתיבי החברה".

לא אכפת לי מנעמי וולף. לא אכפת לי מי יצר איזה אידיאל יופי, מיתוס או לא מיתוס. אני חי איתך באותה חברה, לא על הירח. אני רואה סביבי גברים ונשים אחרים שלא חיים על פי "תכתיבי החברה" (כולל נשים שלא מתאפרות, לא נועלות עקבים, לא לובשות בגדים מציקים, ויש אפילו כאלה שלא מסירות שיער, "השם ישמור!!").
אז אל תסבנו אותי עם הקשקושים האלה. מי שרוצה להתלבש, להתנעל ולהתאפר באופן לא נוח, עושה את זה מרצונה החופשי. נקודה.

חמוד1975

New member
אוקיי, אז כמה שעות לא הייתי כאן...

מאז הדיון התפתח ושמח לראות שאני ממש לא בדעת יחיד, במיוחד מזדהה עם מה שכתבת כאן reyn, בעניין זה אתה מאוד מזכיר לי את עצמי.
האמת שהחלטתי שלא אגיב לכולם, גם לדברים שעיצבנו אותי, גם כי ממילא הדיון די מיצה את עצמו, ובעיקר כי פשוט אין לי זמן. כל ההתדיינות (החשובה) הזאת גזלה ממני זמן יקר שבו הייתי אמור לעבוד (אני בין השאר עצמאי שעובד גם מהבית).
אז לפחות כרגע לא אוסיף. תודה לכל תומכי, וגם לאלו שבדעה שונה, וכתבו את דעתם בצורה מושקעת, מנומקת ורהוטה (והיו כאן כמה כאלו). כיף לנהל איתכם דיון.

מנומשת27

New member
מישהו דיבר (בהכרח) על גברים?

קודם כל, עוד לפני שאישה מתאפרת, היא צריכה להסיר שיער, למרוט גבות, לשמור כל חייה על משקל תקין ובאופן כללי לחיות תחת משטר טיפוח קפדני. שנית, בחירה נכונה של לבוש, יוצרת הבדל מהותי ברושם. איפור הוא התוספת הכי פחות מהותית לכל אלה. מרווח התמרון של אישה - בתוך סט הציפיות החברתיות ממנה - בהינתן שהיא רוצה להתקדם בחיים, הוא צר באופן מהותי משל גבר.

Lee Rock

New member
לא הבנת למה את מתכוונת כשאמרת

"בהינתן שהיא רוצה להתקדם בחיים". את טוענת שרוב המנהלים הם חזירים שובניסטים שמעסיקים נשים לפי הקריטריון הזה?
אני שואל באמת כי אני לא מכיר את התעשיה.
או שזה לתפקידים ספיציפים שיש צורך במראה רשמי, במקרה זה ידרשו גם מגבר להתגלח כל יום ולהתלבש נאות.
ותתפלאי שיש גם גברים שמורטים גבות, אחרת ישארו עם גבה אחת.

למעלה