בואו נחרוג ממנהגינו. בעיקר על רקע התגובות כאן

  • פותח הנושא u999
  • פורסם בתאריך

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הצלחתי למצוא די מידע על ניקוד עבר שלה

כדי לדעת לגבי התחרות אתמול. כמובן, הכול יחסי, אז זה תמיד תלוי לא רק בהצלחה שלה אלא גם בזו של האחרות. אבל סיכוי ראלי היה. בקפיצה השנייה (אחרי שהיא נפלה בראשונה ונפגעה ברגל) היא קיבלה 13.8 שזה כבר הציון של הבנות במקום ה-10 וה-11 (שהן בעמדת רזרוות לעלות לגמר).
 

BentzWatchJudo

New member
שמע הפוסט הזה שלך מעיד על בורות!

כמובן הבורות היא ביחס למה שכתבת על ג'ודו.

גולן פולק לא הפסיד לצרפתי בינוני אלה לצרפתי שמדורג 7 בתחרות (מקביל לאריק זאבי נגיד רק נקווה שלא בתוצאה שלהם בלונדון).
צרפת היא מעצמת ג'ודו הלוואי והנבחרת שלנו תגיע לרמה של צרפת.
גולן מסוגל לנצח את הצרפתי, וזה עוד יקרה בעתיד, אבל אתמול בניסיון לבצע תרגיל נגד הוא ספג יוקו, קטן ממש דרדלה, אבל זה לא העיקר, יוקו זה יוקו והפסד זה הפסד וזה אכזבה ובעיקר אכזבה לגולן עצמו.
זה שגולן מסוגל לנצח את הצרפתי זה לא אומר שבכל קרב הוא ירד מנצח, זה אומר שמדי פעם הוא ינצח (נפלא!) ומדי פעם יפסיד (אכזב ספורטיבית אבל הי זה רק ספורט)
הצרפתי הפסיד בהמשך לזוכה בזהב!
הזוכה בזהב הוא גאורגי צעיר שאין לו קרטריון ישראלי ופרץ אחרי גולן לסבב. מה תגיד על זה
טומי ממש לא העפיל במזל לשלב הבא, יש החלטות שופטים שלא ברור לאן הן הולכות, פה זה היה ברור וחד וחלק, זה הגיע לטומי.
דרך אגב כבר אין ניקוד קוקה בג'ודו אבל כל ההטלות האלה שפעם היו שוות קוקה והיום לא נותנות ניקוד משפיעות בין היתר על הכרעת השופטים
כמובן שאפשר להתאכזב ולומר שהיה יום מאכזב. הנה אני אומר בעצמי היה יום מלא באכזבות.
מי שקיבל ביקורת תקיפה היה רק אחד שהתנהג בגועל, השאר הביעו את אכזבתם בצורה מכובדת יחסית ואולי היה מי שלא מסכים איתם והביע דעה שונה או העיר להם על דבר זה או אחר אבל הי, בשביל זה מיועד הפורום, להחליף דעות.
 
דרישה של קוקה קולה בתור ספונסר רשמי

אסור שנקודות בתחרות יזכירו שם של ספונסר
 

BentzWatchJudo

New member
מדי פעם מכניסים שינויי שמטרתם שהג'ודו יהיה...

אטרקטיבי יותר, מובן יותר ופשוט יותר בעיני הציבור הרחב וזה אחד השינויים.
שינוי נוסף שהוכנס מאוחר יותר ומסיבה דומה זה האיסור על תרגילים שכוללים תפיסת רגליים (פרט ל- 3 סייגים שבהם מותר לתפוס רגל), התרגילים האלה אפשרו לג'ודוקות לעבוד בונקר ובצורה לא אטרקטיבית לקהל.

דרך אגב עכשיו יש רצון אולי לבטל גם את הוואזרי ושיהיה רק יוקו ואיפון זאת מתוך רצון שהחוקים יהיו כמה שיותר פשוטים ומובנים לקהל הרחב.
בקשר לביטול או אי ביטול של הוואזרי נראה לי שעדיין לא קיבלו החלטה סופית (אבל אני לא בטוח, אולי כבר יש החלטה)
 

JonJon9

New member
אבל האם זה לא יוצר

רידוד של הג'ודו? ככל שאתה מוריד יותר חוקים, אתה הופך את הג'ודו לבעל פחות אלמנטים, ובסוף נצחון יהיה רק על סמך איפון.
את השינוי שעשו לגבי הגעה לקרבות הניחומים אני יכול להבין, כי זה מצמצם את מספר הקרבות של הג'ודוקאות שבבתי הניחומים- אבל זה לא משהו שפוגע בתוכן של הג'ודו.
 

BentzWatchJudo

New member
אני לא יודע יותר פרטים לגבי השינוי הזה

זה משהו שבאויר, אני לא יודע איפה זה עומד ומה הדקויות (השערה: יכול להיות למשל שוואזרי "חזק" יחשב לאיפון וואזרי "חלש" ליוקו)
ממש אין לי מושג כמה זה רציני ומה הסיכוי שהשינוי הזה באמת יכנס לתוקף ציינתי את זה רק בתור משהו שהגיע לאוזני שמדברים אליו.
 
הנתונים האלה לא רלוונטיים

ריאלית, כל הספורטאים בעלי הסיכוי הממשי למדליה בין ה-37 שנשלחו על ידי ישראל, עדיין יכולים להשיג אותה. ועדיין, גם אם זה יקרה, כמה מדליות יהיו שם? 2-3, מתוך 37? זה עדיין יהיה אחוז נמוך. אז מה הפתרון, לשלוח עשרה ספורטאים בלבד כדי להגביר את האחוז?

הדבר החשוב הוא כמו שציינת, משהו שלא באמת ניתן להשוות אותו למדינות אחרות - מי עומד בציפיות ומי לא. כי חוץ ממספר מועט של שמות גדולים, אנחנו לא באמת שמים לב לספורטאים ממדינות אחרות שמאכזבים.
 

nitsansh

New member
יש מספר אפשרויות להשוואת הישגים

הראשון הוא כמובן המיקום בתחרות.
השני הוא המיקום לעומת הצפי.
השלישי, בענפים שבהם יש תוצאות, הוא השוואה לתוצאות שהושגו בעבר.
הרביעי הוא השוואת המיקום לתחרויות באותה רמה בעבר (אולימפיאדה ניתן להשוות בד"כ לאליפות עולם)
החמישי הוא השוואה להישגים של ספורטאים אחרים מאותה מדינה.
 
הנח לי לשנות את ההגדרה

מדובר בהשוואה שאף אחד לא השקיע כדי לעשות אותה. יותר קל לומר שהישראלים קורסים.
 
הינה עוד דוגמא

אחד הענפים שבהם יש לנו נציגים לאורך השנים באופן עקבי ללא יוצא מן הכלל הוא קליעה. מאז 1960. בכל האולימפיאדות הללו היו לנו נציגים חזקים - בחלקם, בעיקר בעשורים האחרונים נציגים עם הצלחות מצוינות באליפויות עולם. לכל אורך השנים הללו ב14 אולימפיאדות שונות רק אחד הצליח לסיים בשמינייה הראשונה (מקום שמיני - אני מניח שעלה לגמר אם היה אז גמר).
 

nitsansh

New member
ב-1984 לא היה גמר בקליעה

יצחק יונאסי הוא בעל הישג השיא של הקליעה הישראלית באולימפיאדת לוס אנג'לס, וצריך לקחת את ההישג הזה בערבון מוגבל בגלל היעדרות קלעים ממזרח אירופה.
למיטב זכרוני, אפשר לדבר על הצלחות של קלעינו בתחרויות בינלאומיות רק משנות ה-90, כאשר ההישג הבולט באותו עשור היה הזכייה של בוריס פולק במדלית זהב באליפות העולם 1994, שבעקבותיה הוא הגיע לאטלנטה 1996 כמועמד בכיר למדליה. הוא היה אלוף העולם הישראלי הראשון בתחרות אולימפית.
 

nitsansh

New member
אלה ההשוואות שאני נוהג לעשות, כשיש לי זמן...

למשל במקרה של עמית עברי:
המיקום שלה, נכון לעכשיו, הוא עליה לחצי הגמר (מקום 1-16)
לפי הצפי של לוסטיג, זה הישג מעולה.
היא שיפרה את השיא שלה, לכן היא עמדה בהצלחה גם במבחן הזמן.
למיטב זכרוני, היא לא עלתה לחצי גמר באליפות עולם במשחה הזה, אז גם זה הישג.
לסיום, היא הגיעה להישג הכי טוב של שחיינית ישראלית בהסטוריה האולימפית. המיקום הסופי שלה יקבע את הדירוג בין כל השחיינים.
אם אני זוכר נכון, מספר הפעמים ששחיינים ישראלים דורגו בין 16 הראשונים הוא 11: אברהם מלמד ב-1968, יורם כוכבי ב-1984, השליחים ב-1996, אורבך, חליקה וגת ב-2000 (וגם אולי נבחרות השליחים), נבו (פעמיים), שפירא וברנע ב-2008, נבו ב-2012.
 

uma cuica

New member
יש הגיון במה שאתה אומר

מצד שני להביא מתחרים פוטנציאלים לאולימפידה גם אם לא ישגו מדלייה, זה הכנה שיש בה הרבה הגיון וזה נראה עבודה נכונה שיש בה ראייה לעתיד היותר רחוק\ ובנייה של הספורטאי באופן הדרגתי שזה מה שצריך....
נכון שיש חוסר חינוך אבל לצערי התקשורת מאוד אשמה בזה, הכל בנוי רק על כתורת וזה נותן לצופים אשליה שאם פולק לא זוכה מדליית זהב זו אכזבה אולימפית צורבת, ואם הוא היה מתאמן עד ריו וב2016 זו הייתה האולמיפידה הראשונה והוא היה קורס מרוב מתח מה היה אז ?
(כל הספורטאים ששמעתי במשלחת אמרו שאי אפשר להבין מה זה אולמפידה עד שאתה שם, שזו עבודה מנטלית מאוד קשה לשכנע את עצמך שזה רק עוד תחרות ושלא כל העולם צופה בך עכשיו, וזה עדיין קשה)
 
למעלה