בואו נחרוג ממנהגינו. בעיקר על רקע התגובות כאן

• פותח הנושא u999
  • פורסם בתאריך

JonJon9

New member
בטח שהגיוני,

אבל לך תסביר את זה לטמקא, מרע (NRG) ועוד, שנעים בתזזיתיות מסקנדל לפסטיבל על הכנה ארוכת טווח.
למרות מה שאחרים אולי אומרים, אני מאמין שלצד המנטלי יש השפעה חשובה באולימפיאדה-
אין מה לעשות- זה המעמד הכי מסוקר ופופולרי בעולם כולו, ומכאן שכל ניצחון מעלה אותה לדרגה של אל וכל הפסד מוריד אותך לקרשים.

uma cuica

New member
כן גם הגיוני

שאם פולק לדוגמה לא היה מצליח בריו כי הוא לא היה מוכן , היו מתלוננים למה לא לקחו אותם לאולמפידה קודם כדי להכיר ולהתקדם.

ענף הקיטור זה ענף ספורט מאוד פופולרי בישראל הרבה יותר מכדורגל ....

להזמין את ארשנסקי ופולק שברור שבאופק

יש סבירות גבוהה להבשלה באולימפיאדה נוספת, זה בהחלט הגיוני.
לא כך במקרים שברור שהסבירות נמוכה עד לא קיימת, לגבי ספורטאים בינוניים(כלומר ללא קבלות משמעותיות) שנמצאים ביחס לטווח הגילאים שבאולימפיאדה הבאה , הסיכוי שהם יגיעו אליהם, אפסי. ראה למשל הגיל הממוצע בהתעמלות הקרוב לתחילת ה-20 , וגילה של מקסיוטה ב 2016- שכבר ישק ל 30.

apy ape

New member
פסמיסט, אני לא מסכים איתך

אין מה לעשות, אנחנו לא צרפת שמתחרים בה על כל משקל בג'ודו 4 ספורטאים. ההיצע שלנו הוא דל. אם נשלח רק מי שלא היה חשש סביר שיעוף בסיבוב הראשון בספורט שנערך בשיטת טורניר או שיסיים בשליש תחתון זה אומר שהיינו צריכים להוריד מהמשלחת את פולק, ארשנסקי, סוסו, פאר, אנדיוני, אדלמן, גניאל, זמירו, שוורץ, אהרונוביץ, שחייה אומנותית ואולי גם סנפורד. 14 ספורטאים. כמעט 40 אחוז מהמשלחת. התפקיד של הגורמים המקצועיים הוא להכין את החברה האלה בצורה המקסימלית להשתתפות במשחקים.

אני עומד מאחורי מה שכתבתי כאן של השנה. העפלה לאולימפיאדה היא ממש לא דבר קל. אם עמדת בקריטריון הבינ"ל זה אומר שאתה ראוי. אין מה לעשות, יש ענפים שנערכים בשיטת טורניר ואז אפשר לעוף בסיבוב הראשון. זה דבר שקורה. אני לא חושב שצריך להשאיר אחד כמו זילברמן בבית גם שזה ברור שבהוא יעוף בסיבוב הראשון (והיה לו מזל בכלל שהוא שובץ לבית עם 2 משתתפים, אז עוד היה לו הזדמנות להכפיל את הבמה האולימפית שניתנה לו). השתתפות באולימפיאדה היא תגמול ראוי לכל ספורטאי שעובד קשה ונמצא מתאים ע"י הענף שהוא עוסק בו. וכן, אפשר גם להצליח... ואני מניח שזה יגיע (אם לא ננסה זה בטוח לא יקרה).

אני חושב שאנחנו קצת נסחפים פה בגלל "אפקט מסקיוטה". בואו נחכה קצת ונראה מה יהיה בסוף האולימפיאדה לפני שנסכם

לא מסכם

מקווה שיהיו עוד מדליות. למיטב זכרוני באתונה, עד המדליה של אריק היו גם המון אכזבות. מצד שני גם אם תגיע המדליה - ואני עדיין מקווה שהיא תגיע, באופוריה של המדליה לא יישכחו גם הבעיות ולדעתי האכזבות שוות גם הן דיון. אני אגב הייתי אחד הפסימיסטים כאן וכל הזמן קראתי להוריד ציפיות וגם ציינתי כאן כמה פעמים שהמדליות אצלנו בדרך כלל מגיעות בשבוע השני ושהאכזבות של ההתחלה רק מוסיפות הרבה לחץ. ועדיין גם בסטנדרטים שלי היה אתמול יום מאכזב מאוד וכן, אפקט מסקיוטה אחראי לכך במידה רבה. לגבי צמצום המשלחת - כן יכול להיות שיש מקום לצמצם את המשלחת עוד. אני אגב לא בטוח שההשתתפות היא כזה תגמול עצום לספורטאים שלנו- אני לא בטוח שמקסיוטה שמחה בדיעבד שהיא נסעה. לפחות אם החבר'ה שלנו היו נהנים מכל המסיבות והבילויים בכפר האולימפי הייתי מפרגן להם - אבל לדעתי מותר להם ללכת מקסימום לשירותים וגם זה בליווי צמוד של איש שב"כ לא?
טוב נו יאללה נגמר. היום יום חדש.

nitsansh

New member
אם יש צורך להזכיר... יש במשלחת 7 ספורטאים שלא

השיגו את הקריטריון הישראלי הרגיל, ונכנסו על תקן של "חריגים"...
לעומת זאת יש 4 ספורטאים שהשיגו קריטריון בי"ל ולא נשלחו ללונדון... לפחות לשניים מהם היה להערכתי סיכוי להצליח באולימפיאדה לא פחות מאלה שכללת ברשימה שלך...

trilliane

Well-known member
מנהל
ולכן לדעתי יש לשלוח כל מי שמשיג את הקריטוריון

ואם יש גם מקום לחריגים (ובואו נזכור שאלה חריגים שהוועד האולימפי מאשר, לא סתם אנשים שישראל יכולה להחליט שהיא שולחת אותם על דעת עצמה) אז יש מקום לחריגים, כדי להכין ולהכשיר אותם לעתיד וגם זה בסדר גמור בעיניי.

nitsansh

New member
הבעיה היא שלציבור מספרים שמצפים למדליות

וקשה להסביר, אם תסלחי לי על הביטוי, שבמשלחת יש גם דרג וגם זרג...

trilliane

Well-known member
מנהל
זו לא צריכה להיות הבעיה של הספורטאים...

שידאגו להסברה ראויה וירגיעו את התקשורת. ולגבי המשפט השני, הוא מכוער, לא לעניין ולא ראוי לתגובה בעיניי.

trilliane

Well-known member
מנהל
בדיוק!

אני כל כך מזדהה עם הנאחס הזה, זה בדיוק כפי שהרגשתי בטסטים שנכשלתי בהם... מתאמנים הרבה, מגיע רגע האמת, ואז טעות מטומטמת של חוסר ריכוז גומרת הכול ומאותו הרגע הלך הריכוז והלך הכול ואני ממשיכה ברצף טעויות מביכות...

זה נורא נורא נ-ו-ר-א קשה להצליח להדחיק את הכישלון ולהמשיך הלאה. ולריה לא הראשונה שזה קורה לה, אבל היא היחידה שמייצגת אותנו בתחרות ולכן הכול נופל עליה... במדינות ששולחות נבחרת אם אחת מפשלת קשה יש מי שיחפו עליה וגם מלכתחילה יש ענף חזק יותר ורמה גבוהה בהרבה וים של מתעמלות לבחור מהן את המעולות שבמעולות, ועדיין חלקן נופלות... מישהו ראה את הסינית שקפצה ונפלה על הפנים?

וזוכרים את היפולטו, היריב החזק של שטילוב שהתרסק על המזרן בקרקע? הוא הגיע לאולימפיאדה רק עבור הקרקע! (נפל על הפנים והלך הביתה).

צפיתי היום כמעט בכל המוקדמות ומקסיוטה ממש לא היחידה שנפלה ומעדה באופן מביך. אכן, מזל נאחס. אני מקווה שהיא תדע לצמוח מזה ולהתחזק, ולזכור שכשמגיעים לתחתית, הדרך היחידה היא למעלה.

לכל ספורטאי יכולים להיות ימים רעים מאוד

אבל יש מקרים שהכישלון ידוע מראש.
אני בהחלט יכול להבין פרץ של הזדהות עם ספורטאים שמגיעים אחרונים, כפי שהקהל בסידני וגם בלונדון עודד בקריאות רמות שחיינים שמגיעים דקה אחרי כולם.
הבעיה היא כלל לא אצל מקסיוטה שעשתה את מיטב יכולתה, אלא אך ורק במערכת ששיטת הרכבת הנבחרת(נבחרת להזכיר לכולנו מלשון המובחרים, ולא המישתחלים) שחייבת לעבור בדיקת בקרת איכות.

יש מקומות כאמור שצריך להקל את הקריטריון הקיים, ויש מקומות שיש להדק אותו.
זה משהו שגם בעין בלתי מזוינת ניתן היה לצפות אותו מראש.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני ממש לא חושבת שהבעיה במערכת ההרכבה

מבחינתי שישלחו כל ספורטאי שעומד בקריטריון בינלאומי. כל ספורטאי שעובר את רף הכניסה לאולימפיאדה ראוי מבחינתי להיות שם. גם אם הם לא מצליחים לעשות את המקסימום שלהם, מבחינתי הגאווה היא לדעת שהם מייצגים את המדינה שלי, וגם יום רע הוא עדיין ייצוג בכבוד מבחינתי. אני בהחלט חושבת שההשתתפות והרוח הספורטיבית והעובדה שיש בישראל ספורטאים ברמה אולימפית הם חלק בלתי נפרד מהעניין, ולא רק המדליות, הגמר או השיא האישי. זה בהחלט מאכזב כשלא עומדים בציפיות, ועדיין, אני בעד הקלה בקריטריונים ולא החמרה או סינון. זו הדרך לגדל כאן קצת יותר ספורטאים שיהיה להם למה לשאוף.

עוד פעם עם העיקר ההשתתפות נו באמת זה פתטי

העובדה שיש בישראל ספורטאים ברמה אולימפית גורמת לך לגאווה? יפה אבל איך יודעים שהם ברמה אולימפית? באולימפיאדה מוכיחים שאתה ברמה אולימפית וולריה לא נתנה היום הופעה ברמה אולימפית. גם ורשביאק, או לוסטיג או אלכס גלעדי מייצגים אותך וגם הפקידה בשגרירות ישראל באנגליה - מה הגאווה בזה שמישהו מייצג אותך? הגאווה צריכה להיות באיך שהוא מייצג אותך. אם מישהו יתחיל לדלג על רגל אחת בריצת מאה מטר תהי גאה בו? זו אולימפיאדה. כל המדינות שולחות נציגים שייצגו אותן. ולכל האנשים שאומרים שצריך לדעת גם איך להפסיד אני אומר נכון צריך לדעת גם איך להפסיד אבל צריך לדעת גם איך לנצח! ואיך לעמוד בלחץ! ואיך להצליח בכל שעות היממה (ולריה אמרה שאולי זה בגלל שהתחרות הייתה בבוקר).
זה באמת מגוחך. נכון פעם באולימפיאדה העיקר היה ההשתתפות אבל זה כבר מזמן לא ככה - היום המטרה היא לנצח או לפחות להשיג איזה שיא אישי או לפחות תוצאה מכובדת. זו מטרת האירוע. אז את לא יכולה להגיד מבחינתך יש מטרה אחרת. זה כמו שתשלחי לתחרות נגינה עולמית מישהו שלא מצליח להוציא צליל ותגידי שמבחינתך מטרת האירוע הייתה שהוא יפגוש מוסקיאים מוכשרים מכל העולם. מה לעשות שזו לא המטרה.
שלא תביני לא נכון כואב לי הלב על ולריה - ברור שהיא מסכנה וזה יהיה אירוע טראומטי בשבילה. אבל זה חלק מהמשחק הזה שנקרא אולימפיאדה, מה לעשות. זו תחרות לאומית כשל אחד מייצג את המדינה שלו וכולם עוקבים אחריו ויעניקו לו תהילת עולם אם יזכה ומתאכזבים אם הוא לא זוכה.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא זה לא. מדובר בספורטאים טובים שעובדים קשה

וגם להיות בין עשרות הטובים בעולם בתחום מסוים זה ממש לא דבר של מה בכך. כמה מאיתנו יכולים לטעון שהם הטובים ביותר בעולם במה שהם עושים? מאיפה היוהרה הזאת לקטול אדם שנפל?

אתה יכול להמשיך לשפוך רעל מהמקלדת כאילו כולנו מייקל פלפס, אותי זה לא ישכנע אז חבל לך על הזמן. מגעיל אותי לקרוא את הדברים שאתה כותב אז אני אפרוש מהדיון בשלב הזה, אתה תמשיך לחשוב מה שאתה רוצה, אני אמשיך להיות גאה בכל הספורטאים האולימפיים שלנו בלי יוצא מן הכלל.

nitsansh

New member
אולימפיאדה זה לא פרס "העובד המצטיין"

בספורט תחרותי הגורם הקובע הוא התוצאות, ולא שום דבר אחר.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם קריטריון אולימפי זה לא פרס "העובד המצטיין"

אכן התוצאות קובעות והן הביאו אותם לאולימפיאדה ועל כך אני מפרגנת ומצדיעה להם. אני מבינה שאני כנראה זן נדיר במדינתנו, אבל ממש אין לי כוונה לשנות את דרכיי.

nitsansh

New member
אני מעריך מאד את ההשקעה של הספורטאים

אבל העיקר בספורט תחרותי הוא "מבחן התוצאה".

trilliane

Well-known member
מנהל
אחלה, ומבחינתי הם עברו את המבחן, בעצם השגת

הקריטריון. חשוב שיצליחו באולימפיאדה כמה שהם רק יכולים ומבחינתי גם מקום 10, 20 או 30 זה מכובד ביותר, מדובר על צמרת הספורט העולמית וזה ממש לא דבר של מה בכך. אני מבינה שרובכם לא חושבים כמוני, בסדר, אבל נראה לי שהנקודה מוצתה, לא?

למעלה