בוקר חדש - שרשור חדש

אוקיי אז אולי תוכלי להסביר לי

למה לתת עדיפות לרשומות נצפות ולא לאלה שרק פורסמו? אם כבר לשים משהו כברירת מחדל בדף הבית הזה שלכם, יותר הגיוני לי לשים את ה"חדשים" וכתוב שם שזה בלוגים ואלה רשומות, זה מטעה. ובקשר לדף הראשי, אני לדוגמא, לא נכנס אליו פעם אחת ביום, אני מניח שיש עוד הרבה כמוני. הוא לא תחליף לשער הבלוגיה לא משנה איך הוא נראה.

טל לוין

New member
זו טענה שכבר הגיעה אליי

וכתבתי שייתכן וזה ישתנה בעתיד. כרגע אנחנו בודקים את השטח בעניין זה. טל

קארין101

New member
גם אם ישימו כברירת מחדל "חדשים" תיהיה בעיה

כי אנשים יתחילו לפרסם.. לבטל ושוב לפרסם בכדי להיות שם תמיד. (או למחוק ולפרסם שוב כחדש) אין שום דרך "להתגבר" על הטכניקות של הגולש לקידום עצמי.. אלא אם כן יהיה ברירת מחדל "לבלוגים אקראיים" בכל שיטה אחרת, אפשרי "להערים" על המערכת בכדי לקדם רשומות מסוימות. (מה שכן שיטת "בלוגים אקראיים" עלולה לסחוף אחריה דעות של בלוגרים שיחליטו שהשיטה לא אקראית.. אלא כתובה מלמעלה..) לדעתי הצנועה, רק טעות אחת נעשתה כאן.. הייתם צריכים להעלות את הכל יחד, ולא להעלות טיפין טיפין את החידושים (למרות הקושי הטכני)- אנשים נמצאים באנדרלמוסיה בבלוגיה, חלקם אינם יודעים קרוא וכתוב היטב (כך ניראה) כי הם מתלוננים על הבול הנעלם (ועדיין לא מבינים שהקידום בראשי לא ייעלם),מתלוננים על חוסר של קוביות מסוימות (שיחזרו בקרוב) אנשים רוצים כבר לנטוש.. וכל זה עוד לפני שראו את התוצר הסופי-ישנה התחלה של רצף רשומות הספדה וכדומה, ממש לא נעים.. אני בטוחה ששמונים אחוז מהתלונות יעלמו לאחר העלאת כל החידושים.. לא עדיף פשוט להעלות הכל יחד ולהרגיע את הרוחות?

קארין101

New member
נ.ב.

האחד באפריל.. אפשר להגיד שזו הייתה בדיחה ולהחזיר את זה למצב הקודם

טל לוין

New member
באופן טבעי...

אם מישהו מוחק רשומה וכותב אותה שוב כפוסט חדש אז היא תופיע כפוסט חדש. אבל - כך הוא מאבד תגובות, צפיות וכן הלאה. לכן, לדעתי מעטים האנשים שנוהגים בטקטיקה הזו. כפי שכתבתי כבר, אני עושה מעקב די צמוד על העמוד, ובמידה ויש 'מציפים סדרתיים' הם נחסמים מלהופיע בעמוד הראשי. טל

Tali1912

New member
../images/Emo12.gif

מה נבלע, איך נבלע, יש ימבה של בלוגים עכשיו שתוכל להמליץ עליהם.

פוEט

New member
ב י ז י ו ן !

9 פרסומות בגדלים שונים תקועות בכל חור על גבי עמוד אחד. נוסיף את אלו שקופצים ונקבל חגיגה אחת גדולה. עיצוב גרפי מחריד בצבעוניותו, ולמי שאין אפילפסיה - סביר להניח שיקבל לאחר כמה דקות של התבוננות בדף המוזר שיצרתם. + אין תמיכה בפיירפוקס. תגידו מראש שהאינטרס הראשון הוא איך לתקוע כמה שיותר פרסומות ואז נבין אתכם. בגלל זה גם שיניתם מטקסט לתמונות. רק אל תחרטטו את אלו שעברו את גיל קהל היעד שלכם (14 במקרה הטוב) מה שמכעיס הוא חוסר ההתחשבות בגולשים, ואי-התיעצות איתם. אני בתור בעל חברה בחיים לא יעשה שינוי כלשהו בלי להתיעץ עם עובדיי, וזאת למרות שאני בכלל לא חייב דין וחשבון. זה פשוט עניין של להתחשב.. ולא לחשוב על ההיבט הכלכלי (איך לתקוע כמה שיותר פרסומות למוח, במקרה שלכם).

טל לוין

New member
ביקורת זה דבר אחד

אתה יכול לא לאהוב את העיצוב, השינוי, לומר שיש באגים ודברים לתיקון. לומר שלא מתחשבים בגולשים ולא מתייעצים איתם זה לא רק לא מדוייק - זו שגיאה חמורה. אני מתכתבת בממוצע עם 50 גולשים ביום אם לא יותר. הרוב המכריע של ההתכתבויות האלה נובע מטענות יש לגולשים על קידומים, בקשות לשינויים וכלפי העורכים שאינם מונעים משיקולים טהורים. כפי שכתבתי בהתחלה - את כל הטענות הקונקרטיות ניקח לתשומת ליבנו. אני רק מציעה שלפני שמטיחים בפנינו האשמות כמו 'חוסר התחשבות בגולשים' כדאי להכיר את כל העובדות. טל

פוEט

New member
אני לא מדבר עליך ספציפית

כמובן שהתפקיד שלך הוא לספוג את הטענות, ולא להיות אחראית לבניית "מוצר" כגון הבלוגיה. אליך אין לי טענות. באמת שלא צריך להיות איינשטיין בכדי להבין מה האינטרס שמוביל את העיצוב החדש. ואני חוזר שוב, עמוד הבית הזה הוא זלזול בגולש נטו.

לורי247

New member
צודק ב100000000000000 אחוז טל

לא ירחיב במילים אבל ממש לבקות עם העיצוב החדש,,,,,,,,, עצוב ומעציב ,,,,,,,,, ללא מילים מיותרות בברכה רחל

טל לוין

New member
אמרת את הדברים כמה פעמים

אני מתייחסת לכל הטענות שלכם ברצינות. אין צורך לחזור על אותן מילים שוב ושוב.

אני אסביר, שוב, מה הבעיה שלי עם העמוד החדש.

1. תמיכה בפיירפוקס. חד וחלק. הרשימה אצלי היא לא כמו ערכי הצבא, התמיכה, או העדרה למעשה, נמצא אצלי במקום הראשון כי היא המטרידה ביותר מבחינתי וממש לא שווה בחומרתה לשאר הבעיות. אני גולש פיירפוקס אדוק, הבלוגיה החדשה לא תומכת בו בכך שאי-אפשר לעבור בין המומלצים לנצפים לקטגוריה השלישית או להעביר את פרקי הזמן ("היום", "השבוע" וכו'). בלי תמיכה בפיירפוקס לי אישית לא יהיה מה לחפש בבלוגיה ומבחינתי אתר "תפוז" מצמצה בבלוגיה. הפורומים והקומונות לא מעניינים אותי כהוא זה. 2. קוביית המומלצים האישית ותגובות אחרונות שאני הגבתי. כן, קראתי שאתם עומדים להחזיר אותה כלאחר כבוד (ופה המקום לשאול האם מדובר רק(!) בבלוגים מומלצים או שגם התגובות האחרונות שלי?). קראתי ואני ממתין. השאלה היא כמה זמן? הקוביה הזו הייתה נדבך בסיסי ביותר עבורי פה בבלוגיה, כך שמרתי על קשר עם בלוגרים שמעניינים אותי ועקבתי אחר התפתחות הדיונים ביני לבין מגיבים אחרים. מיד אחרי התמיכה בפיירפוקס זו הבעיה האקוטית ביותר שיש לפתור, ויפה שעה אחת קודם. 3. תוכן. אני דווקא לא טוען שזה מתפקידכם, העורכים, לברור עבורי את המוץ מהתבן, מה גם שיש לא מעט תבן באורווה הזו שנקראת בלוגיית תפוז ומעט מאד מוץ. ובכל זאת... השיטה החדשה היא, איך נאמר, על הפנים. שתי קטגוריות נסמכות כליל על פופולריות מזוייפת: הנצפים ביותר והמוגבים ביותר. הראשונה תפול קורבן ל"סקריפט קידס" שיכתבו סקריפטים ש"יכנסו" לרשומות שלהם דבר שיעלה את ה"פופולריות" שלהן ויחזיק אותן בראש הרשימה, השניה תפול קורבן לאותם מגיבים עצמיים ובעלי קליקות שמגיבים אחד אצל השני ומנהלים "קרבות תגובות" שבהן כל תגובה זוכה לתגובה וחזור חלילה... ללא קשר כמובן בין התגובות לרשומה או אפילו בין התגובה לתגובת-הנגד. שני המקרים האלו היו קיימים גם בבלוגיה הישנה כך שאני מבקש שלפחות תכבדי אותי מספיק כדי לא לומר לי שאני מקשקש בשכל (גם אם בשפה מאד מנומסת ויפה. אני יודע לקרוא בין השורות). עכשיו, בשיטה הישנה מצאתי מדי פעם בהמלצת העורך פנינה אמיתית שמהרתי להוסיף לרשימת הבלוגים שלי (שהקוביה האמורה חסרה לי מאד, אבל אני ממתין בסבלנות כמו שביקשתם). יתרה מזו, בלוגר איכותי משך אליו בדרך כלל מגיבים איכותיים וכך בשיטת ה"שש דרגות של הפרדה" הגעתי מבלוג איכותי אחד לשני דרך המגיבים. העדר של תוכן איכותי תחת הצפה של תוכן רדוד (הרי מי הם אלו שמנהלים קליקות למינהן? ילדים וילדות בני-עשרה, כותבים בשגיאות כתיב, חסרי ידע או עניין בקורות העולם, עילגים ובעלי יכולת התבטאות קלוקלת) משמעה שיהיה קשה מאד למצוא כותבים איכותיים נוספים. אין לי לא זמן ולא חשק לעבור רשומה רשומה בקטגוריית החדשים ולקוות למצוא איזה כוכב/ת חדשים. 4. היחס הכללי. לומר לנו הגולשים, או בשם השני שלנו באתר הזה: "הלקוחות", תתרגלו זה, איך נאמר, לא מקצועי במיוחד. אני לא מצפה שתורידו את השינויים שעמלתם עליהם לא מעט (אני מקווה לפחות שלא מעט) מפני שהם לא מוצאים חן בעיננו, אבל לומר לנו "תתרגלו", כך במילים המפורשות האלו?! אתם לא חושבים שזו קצת, ממש קצת, חוצפה? קצת טאקט, לא יותר מדי. ישראלים ישראלים, אבל יש גבול בכל זאת. אנחנו נמתין ואנחנו נתרגל, אין לנו ברירה בסופו של דבר (אלא אם כן נחליט לנטוש, "לדבר ברגליים", וזו לא כזו אופציה תלושה מהמציאות, לידיעתכם), מצד שני זה לא יהרוג אתכם לקחת ברצינות את ההערות לשיפור שכתבו לכם פה לא אחד ולא שניים מהגולשים. אתם טוענים שהשינויים נעשו לטובתנו ועבורנו? אז הנה, קבלתם משוב. לא חיובי אבל משוב. עכשיו מגיע הזמן שבו אתם מפנימים ומתקנים מה שאפשר. אני אודה על האמת... אני לא אופטימי מדי וכבר התחלתי לבדוק מה צבעו של הדשא אצל השכנים. אני לא אשקר: גם שם מדובר בצהוב, רחוק ת"ק פרסה מירוק, אבל מאתרים כמו "בלוגר" ו"בלוגלי", לדוגמה, אני לא מצפה לסטנדרטים שאני מצפה מענק תקשורת, האתר המוביל בישראל לקהילות ותוכן גולשים לפי סקר TIM. מ"תפוז".

tomeriko t

New member
טל יקירתי!

בוקר טוב ויום טוב ושיהיה כמה שיותר קליל, אני מבין לפי ההודעות שקראתי כאן בפורום שעברו עלייך שעות לא קלות ביומיים האחרונים מאז עלה העמוד החדש של הבלוגיה. האמת שגם אני כמו הרוב כאן לא ממש התחבר לעמוד החדש, אבל כמו כל שינוי בחיים צריכים לנסות להתרגל גם אליו ולבחון אותו למשך זמן לראות אם הוא שינוי חיובי או שלילי לפני שמבקרים אותו. שאלה קטנה לי אליך - עד היום רוב הגולשים שהגיעו אליי לבלוג ועקב כך עשו מנוי לבלוג שלי היו דרך בחירת העורך. מה יהיה מהיום? תהיה בחירת העורך? איפה היא תמוקם? איך בלוגר יידע שהוא נבחר לבחירת העורך? איך ברשומה עצמה ידעו הקוראים שבלוג זה נבחר לבחירת העורך? אודה לך גם אם תסבירי למה התכוונת כשאמרת דירוגים. בכל אופן, שיהיה רק בהצלחה ומאחל לך חוזק נפשי מול כל ההתקפות כאן:) הכי חשוב לחייך תמיד:) שלך, תומר...

טל לוין

New member
נשמה!!

תודה על החיזוקים - אני אכן שוקלת לעבור לארץ אחרת או לחילופין לעשות קרחת (מה קרה? - אם נינט עשתה אז לי אסור?) בחירת העורך עברה כולה לעמוד הבית הראשי - שם יהיו יותר קידומים. הורדנו את הבולים מהרשומות משום שזה יצר יותר מדי תככים בבלוגיה. כרגע אנחנו עדיין חוככים האם להוסיף לרשומה שקודמה כיתוב שיצהיר על כך שקודמה בעמוד הבית. אני חייבת להודות שלדעתי כל בחירה שלא נעשה כאן תגרור אחריה טענות לכאן ולכאן. כאמור - זה עדיין לא הוחלט סופית. לגבי הדירוגים - מדובר משהו חדש, שאני לא יכולה לפרט לגביו. הוא יעלה ממש בקרוב ואז תדעו הכל. טל

למעלה