אני אסביר, שוב, מה הבעיה שלי עם העמוד החדש.
1. תמיכה בפיירפוקס. חד וחלק. הרשימה אצלי היא לא כמו ערכי הצבא, התמיכה, או העדרה למעשה, נמצא אצלי במקום הראשון כי היא המטרידה ביותר מבחינתי וממש לא שווה בחומרתה לשאר הבעיות. אני גולש פיירפוקס אדוק, הבלוגיה החדשה לא תומכת בו בכך שאי-אפשר לעבור בין המומלצים לנצפים לקטגוריה השלישית או להעביר את פרקי הזמן ("היום", "השבוע" וכו'). בלי תמיכה בפיירפוקס לי אישית לא יהיה מה לחפש בבלוגיה ומבחינתי אתר "תפוז" מצמצה בבלוגיה. הפורומים והקומונות לא מעניינים אותי כהוא זה. 2. קוביית המומלצים האישית ותגובות אחרונות שאני הגבתי. כן, קראתי שאתם עומדים להחזיר אותה כלאחר כבוד (ופה המקום לשאול האם מדובר רק(!) בבלוגים מומלצים או שגם התגובות האחרונות שלי?). קראתי ואני ממתין. השאלה היא כמה זמן? הקוביה הזו הייתה נדבך בסיסי ביותר עבורי פה בבלוגיה, כך שמרתי על קשר עם בלוגרים שמעניינים אותי ועקבתי אחר התפתחות הדיונים ביני לבין מגיבים אחרים. מיד אחרי התמיכה בפיירפוקס זו הבעיה האקוטית ביותר שיש לפתור, ויפה שעה אחת קודם. 3. תוכן. אני דווקא לא טוען שזה מתפקידכם, העורכים, לברור עבורי את המוץ מהתבן, מה גם שיש לא מעט תבן באורווה הזו שנקראת בלוגיית תפוז ומעט מאד מוץ. ובכל זאת... השיטה החדשה היא, איך נאמר, על הפנים. שתי קטגוריות נסמכות כליל על פופולריות מזוייפת: הנצפים ביותר והמוגבים ביותר. הראשונה תפול קורבן ל"סקריפט קידס" שיכתבו סקריפטים ש"יכנסו" לרשומות שלהם דבר שיעלה את ה"פופולריות" שלהן ויחזיק אותן בראש הרשימה, השניה תפול קורבן לאותם מגיבים עצמיים ובעלי קליקות שמגיבים אחד אצל השני ומנהלים "קרבות תגובות" שבהן כל תגובה זוכה לתגובה וחזור חלילה... ללא קשר כמובן בין התגובות לרשומה או אפילו בין התגובה לתגובת-הנגד. שני המקרים האלו היו קיימים גם בבלוגיה הישנה כך שאני מבקש שלפחות תכבדי אותי מספיק כדי לא לומר לי שאני מקשקש בשכל (גם אם בשפה מאד מנומסת ויפה. אני יודע לקרוא בין השורות). עכשיו, בשיטה הישנה מצאתי מדי פעם בהמלצת העורך פנינה אמיתית שמהרתי להוסיף לרשימת הבלוגים שלי (שהקוביה האמורה חסרה לי מאד, אבל אני ממתין בסבלנות כמו שביקשתם). יתרה מזו, בלוגר איכותי משך אליו בדרך כלל מגיבים איכותיים וכך בשיטת ה"שש דרגות של הפרדה" הגעתי מבלוג איכותי אחד לשני דרך המגיבים. העדר של תוכן איכותי תחת הצפה של תוכן רדוד (הרי מי הם אלו שמנהלים קליקות למינהן? ילדים וילדות בני-עשרה, כותבים בשגיאות כתיב, חסרי ידע או עניין בקורות העולם, עילגים ובעלי יכולת התבטאות קלוקלת) משמעה שיהיה קשה מאד למצוא כותבים איכותיים נוספים. אין לי לא זמן ולא חשק לעבור רשומה רשומה בקטגוריית החדשים ולקוות למצוא איזה כוכב/ת חדשים. 4. היחס הכללי. לומר לנו הגולשים, או בשם השני שלנו באתר הזה: "הלקוחות", תתרגלו זה, איך נאמר, לא מקצועי במיוחד. אני לא מצפה שתורידו את השינויים שעמלתם עליהם לא מעט (אני מקווה לפחות שלא מעט) מפני שהם לא מוצאים חן בעיננו, אבל לומר לנו "תתרגלו", כך במילים המפורשות האלו?! אתם לא חושבים שזו קצת, ממש קצת, חוצפה? קצת טאקט, לא יותר מדי. ישראלים ישראלים, אבל יש גבול בכל זאת. אנחנו נמתין ואנחנו נתרגל, אין לנו ברירה בסופו של דבר (אלא אם כן נחליט לנטוש, "לדבר ברגליים", וזו לא כזו אופציה תלושה מהמציאות, לידיעתכם), מצד שני זה לא יהרוג אתכם לקחת ברצינות את ההערות לשיפור שכתבו לכם פה לא אחד ולא שניים מהגולשים. אתם טוענים שהשינויים נעשו לטובתנו ועבורנו? אז הנה, קבלתם משוב. לא חיובי אבל משוב. עכשיו מגיע הזמן שבו אתם מפנימים ומתקנים מה שאפשר. אני אודה על האמת... אני לא אופטימי מדי וכבר התחלתי לבדוק מה צבעו של הדשא אצל השכנים. אני לא אשקר: גם שם מדובר בצהוב, רחוק ת"ק פרסה מירוק, אבל מאתרים כמו "בלוגר" ו"בלוגלי", לדוגמה, אני לא מצפה לסטנדרטים שאני מצפה מענק תקשורת, האתר המוביל בישראל לקהילות ותוכן גולשים לפי סקר TIM. מ"תפוז".