בוקר טוב,חוזרת שוב להתייעץ איתכם

חבובות3

New member
בוקר טוב,חוזרת שוב להתייעץ איתכם

אז,הבת שלי כרגע בת שלושה חודשים ושבוע.
להזכירכם,אני בהתלבטות בעניין החיסונים.עד כה לא חוסנה כלל.
על חיסון הרוטה החלטתי לוותר וכעת אני בהתלבטויות ואשמח לשמוע את דעתכם.
דבר ראשון,האם לחסן את חיסון הפרוונר?
דבר שני,את החיסון המחומש החלטתי לתת כפי שהוא ולא לפצל כפי שעשיתי עם הגדול.
האם לתת קודם את המחומש ואחכ במידה ואחליט את הפרוונר,או שעדיף אחרת?
בכל מקרה אני לא אתן את שניהם באותו היום ואני עושה מרווח בטחון של חודש בין חיסון לחיסון.
דבר נוסף,האם לדעתכם יש משמעות לדחות עוד קצת את מתן החיסונים? האם אז יש להניח שמערכת החיסון שלה תהיה יותר יציבה וחזקה?
אשמח לתשובותיכם
יום טוב לכולם

תשובה קצרה

בגלל שאת ההמלצה הקבועה שלי בדבר המקום לייעוץ רפואי כבר קיבלת אני לא אחפור יותר בנושא.
אני לא נותן ייעוץ רפואי (וטוב יהיה אם גם יתר חברי הפורום יעשו כך) אני אתייחס רק לשאלתך האחרונה. המשמעות של דחיית החיסון מבחינה ביולוגית היא יצירת חור בהגנה, כלומר אם ביתך תחשף מסיבה כלשהי לאחת המחלות נגדה היא לא חוסנה, הסיכוי שלה להדבק יהיה גבוה בהרבה.

תעשי את ניהול הסיכונים שלך (ובבקשה דברי גם עם אחד הרופאים עליהם המלצתי בהודעה הקודמת שלך).

להוסיף על תשובתך

הצד השני של המטבע בדחיית החיסון היא מתן אפשרות לגוף הפעוט להתחזק ולהתמודד טוב יותר עם נטל החיסון.

על מה זה מבוסס?

האם יש מחקרים שהראו שתינוקות רכים מתקשים להתמודד עם נטל החיסון?

פולספגן

New member
למשל בגלל ההתפתחות העצבית שעדיין לא הבשילה

כנ"ל למחסום ה-BBB שעדיין לא נסגר.

אל תשכח, שהכמות היא אותו כמות ללא תלות בגיל התינוק.

לא שאלתי מה הסיבות, אלא אם יש ביסוס מחקרי

חיסונים ניתנים כבר עשרות שנים למיליוני ילדים בעולם, אז אם יש בעיה ספציפית עם תינוקות רכים והיא אינה בעייתית כשהם גדלים הרי שאמורים להיות נתונים המגבים זאת.

פולספגן

New member
רוב תופעות הלוואי שנידונים כאן בפורום זה בגלל

גיל החיסון.
סביר מאוד להניח, שאם היה ניתן בגיל מאוחר יותר, כמעט ולא היית שומע על תופעות לוואי.

אגב, אפילו לתופעות הלוואי המקומיות יש הבדל בין הגילאים ולראיה תראה את תופעות הלוואי של חיסון ה-MMRV הניתן בגיל שנה לעומת אותו חיסון הניתן בכיתה א' כאשר בגיל שנה, תקבל יומיים שלושה ראשונים חום ואח"כ מיום חמישי עד ה-10 ולעיתים עד היום ה-14 ואף יותר לעומת ילדים בכיתה א' שלא יהיה להם שום דבר מזה.

וזה מבוסס על...? (שוב, הכוונה לנתונים)

תופעות לוואי אינן מעידות בהכרח על קושי בהתמודדות עם "נטל החיסון" וגם תופעה כמו חום עדיפה על הסכנות שבמחלה. יש כאן איזו סתירה שקשה לי להבין - אם גוף התינוק קטן וחלש והמערכת החיסונית שלו מתקשה להתמודד עם הנטל, אז המסקנה המתבקשת היא שמוטב שיתמודד עם החיסונים (שלרוב הם חומר "מת") מאשר עם הדבר האמיתי כי נגדו בכלל חבל לו על הזמן...

יש מחקר של אוניברסיטת חיפה בנושא...

על ההשפעה של ריבוי חיסונים ביום אחד על התינוק. אתה מוזמן לחפש אותו באינטרנט. תקציר המחקר והמלצותיו התפרסמו ב-YNET (לפני שהם הפכו למטיפים בעד חיסונים).

המסקנה שלו היא חד משמעית: לפצל את החיסונים בשל הסבל שזה גורם לתינוק...
מעבר לכך... ה"דבר האמיתי" (דהיינו: המחלה) בעיקר במחומשת הוא כל כך נדיר עד לא קיים בארץ שלנו שלחכות חודש בין חיסון לחיסון זה ממש לא משמעותי...

ועוד דבר... חיסון הפרבנר בעיקרון הומלץ עד שהוא נכנס לסל התרופות רק לילדים בעלי מערכת חיסונית חלשה ולא לכלל הילדים וזה מבלי לדבר על החסרונות הרבים שקיימים בחיסון הזה (שוב, לא מזמן התפרסמה כתבה ב-YNET על היעילות המפוקפקת של החיסון הזה לפי מחקר שנעשה בארה"ב. המחקר אפילו גילה שבעקבות החיסון שלא כל כך יעיל מסתבר, מתפתחים זנים עמידים יותר ומסוכנים יותר... כך שאנחנו די רודפים אחרי הזנב של עצמנו ואולי אפילו מסכנים את הילדים העתידיים שלנו עם החיסון הזה), כך שגם פה לא הייתי ממהרת לתת את החיסון הזה ואין פה שום דבר בהול ורציני מעבר לפאניקה מיותרת של מטיפי החיסונים.

נ.ב. אני לא כותבת קבועה בפורום... פשוט עם הילד הראשון שלי חקרתי כל כך לעומק את הנושא (כמו שאני עושה עם כל דבר כמעט שחשוב לי) ואני ממש לא בעד פאניקה בעניין הזה....

zlp

New member
זה לא עובד ככה

ראשית, לא קובעים מדיניות על סמך מחקר אחד. אלא אם זה מחקר ענק, וגם אז זה נעשה רק אם יש ממצאים תומכים.

שנית, לזרוק "יש מחקר" זה לא רציני. בדיוק ההיפך מחקירה מעמיקה של הנושא.

תמשיך לחיות בבועה שלך אם זה עושה לך טוב

יש מחקר זה אומר שנעשה מחקר. נתתי את שמו של מי שעשה את המחקר והיכן אפשר להתחיל לחפש אותו. אם זה מעניין אותך, אתה מוזמן לחפש (נראה לי שאתה שבוי, אז לא ממש תחפש).

כנראה שבשבילך משרד הבריאות זה קודש הקודשים והמחקרים האמינים בעיניך הם מחקרים שממומנים ע"י בעלי אינטרס. אותי דווקא מעניינים אלו שלא...

אני רוצה לקרוא

אמרת יש מחקר של אוניברסיטת חיפה. זה לא מספיק לי את יכולה להיות יותר ספציפית? קישור למחקר או לכתבה בווינט בבקשה

באנדרואיד אני לא יודעת איך לצרף קישור. תקיש

בגוגל: אוניברסיטת חיפה פיצול חיסונים ynet ותקבל את הכתבה הזו ראשון ברשימה.

חומר למחשבה

המאמר פורסם בווינט ולא בעיתון מדעי שעובר ביקורת עמיתים, זה כבר מעלה המון סימני שאלה. על כל פנים אני אחפור קצת ואחזיר תשובה בקרוב.

הבטחתי ואני מקיים

בתור אב לילדים שאחד מהם בתחילת תוכנית החיסונים אני מודה שהסוגיה של תלתולית1 ניקרה לא פעם גם במוחי. הפעם החלטתי ללכת לראש ופניתי לפרופ' רישפון - יו"ר הועדה המייעצת לחיסונים של משרד הבריאות עם שלוש שאלות ויאמר לזכותו שהוא ענה לי כמעט מייד:

מדוע משרד הבריאות לא ממליץ על פיצול חיסונים?
הסיבה העיקרית לא לפצל מתן חיסונים לימים שונים היא למנוע דחיה בקבלת החיסון, מצב שיביא שהילד לא יהיה מחוסן בגיל המתאים.

למה מחסנים תינוקות רכים שעוד לא זוחלים נגד טטנוס שמועבר על ידי פציעה?
העקרון של גיל מתן חיסון הוא הגיל הנמוך ביותר בו המערכת החיסונית כבר בשלה לפתח חסינות מתאימה והחיסון בטוח בו, והסיכון לחלות מתחיל. חיסון נגד טטנוס ניתן כבר מגיל חודשיים כי החסינות נגד טטנוס מתפתחת בהדרגה עד חסינות מתאימה אחרי קבלת 3 מנות. כדי להספיק לתת את כל ה-3 המנות עד הגיל בו גדל הסיכון שהילד יפצע וכבר לא יהיו לו נוגדני אם ( 6 חודשים בערך) יש להתחיל ולתת את המנה הראשונה בגיל חודשיים. אגב ילד עלול להפצע גם בגיל מספר ימים. החסינות נגד טטנוס בחיסון שניתן מגיל 6 שבועות ומעלנה אינה תלויה בגיל. ילד בן שנה שיקבל מנה אחת של חיסון נגד טטנוס לא יהיה מחוסן היטב נגד טטנוס אלא כאשר יקבל את המנה השלישית.

מה עמדת משרד הבריאות בנוגע למחקר של אוניברסיטת חיפה?
עמדת משרד הבריאות היא שמחקר קטן ולא מבוקר ובעייתי מבחינת שיטותיו כמו זה ששלחת לי אינו משנה דבר מול ממצאי מחקרים מבוקרים גדולים שלא הדגימו ממצא זה ואשר עליהם מבוססת המדיניות בעולם. מדובר בעבודת תזה של אחות טיפת חלב אשר נגועה בפגמים מתודולוגים משמעותיים.

zlp

New member
ההתייחסות שלך לא מכבדת

אני רגיל שכשמפנים אותי למחקר יש לפחות את השם של אחד החוקרים.

בכל מקרה, קיבלתי את עצתך ומצאתי את הכתבה ב ynet. אנסה בהקדם להשיג את המקור.

תודה.

מצטערת אם אתה מרגיש ככה. התחושה שלי ש

התשובות שלך מזלזלות באינטילגנציה שלי ולכן קיבלת תשובות בהתאם.

zlp

New member
התשובות שלי מתארות את המציאות

א. לא קובעים מדיניות חיסונים על סמך מחקר בודד.
זה מודגש אפילו בכתבה. זה מה שבאתי להאיר- אין כאן שום זלזול באינטלגנציה אלא תיאור כיצד דברים מתנהלים.

ב. ציינת שלמדת את הנושא לעומק. כתבות בריאות ב ynet, אפילו כתבות מצויינות, אינן לימוד לעומק. לכן הסקתי שקראת את העבודה המקורית ותוכלי לקשר אליה.

אם כבר, יש כאן מתן קרדיט.

למעלה