בוקר טוב,חוזרת שוב להתייעץ איתכם

באמת בקטנה

את צודקת, אני באמת לא אקרא אף אחד מהם, יש לי מספיק דברים אחרים לקרוא והנושא לא מספיק מעניין אותי בשביל ללמוד אותו לעומק. עם זאת שני המאמרים שבlancet עוררו את סקרנותי היות ומדובר בעיתון רפואי מכובד למדי (למרות שגם לו יש מדי פעם גליצ'ים).
לגבי נושא הפיגור בהתפתחות הנה מאמר המשך שפורסם: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15582061 שמראה שאין הבדל משמעותי בין הקבוצות לאחר הלידה. בנוסף לכך ראיתי שפורסמו לא פחות מ5 הערות למאמר המקורי מ 1993 (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8105165), דבר שמרמז על בעיות מתודיות (מדענים לא נוהגים לכתוב הערות מחמיאות).

המאמר השני מהlancet על דיסלקציה (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1345870) טוען שאין הבדל ביכולות הלמידה בין ילדים שעברו אולטראסאונד לכאלה שלא, כך שלא ממש ברור לי למה הוא נמצא ברשימה. אני מנחש שמי שהרכיב את הרשימה בחר מאמרים על פי הכותרת...

הנה עוד סיבה למה לא לשבת לקרוא את יתר המאמרים ברשימה שנתת...

בכל מקרה

cומcו

New member
רואים שלא קראת את המאמר ואתה כותב רק ע"ס

האבסטרקט.

חבל, זה לא מכובד ולא מכבד לא אותך ולא אותי במיוחד לאור העובדה שאתה לא נותן קרדיט על ההשקעה בעבודה ומזלזל.

את מתכוונת לזה?

ציטוט ממאמר אחד: The risk of having poor skills in reading and writing was no greater for children whose mothers had been offered routine ultrasonography than for those whose mothers had not been offered the procedure.

ציטוט ממאמר שני: There were no significant differences indicating deleterious effects of multiple ultrasound studies at any age as measured by standard tests of childhood speech, language, behaviour, and neurological development.

מצורף קובץ עם מכתבים לעורך שהתקבלו עבור המאמר ומעלים טענות לגבי המתודולוגיה שננקטה והמסקנות הפזיזות שהופקו ממנה. רק לידע כללי מכתב לעורך לא מתפרסם אם אין בו נימוקים הגיוניים, בוודאי שלא בעיתון מכובד כמו הלנסט.

אשמח אם תגידי לי מי מפקח על התכנים בקורס כי אם בשני מאמרים שבדקתי מצאתי כשלים, אני לא רוצה לחשוב מה אמצא אם אמשיך לחפור.

אז תסבירי לי איך אני יכול שלא לזלזל בעבודה רשלנית של מי שהכין את המסמך?

cומcו

New member
ואם תצטט לי את המשפטים שעליהם הסתמכת, האם

זה ישכנע אותי ללא שקראת את המאמרים?

אז, זהו שלא!
לפחות תקרא את השיחה (דיסקשיון) והמסקנות ואז אוכל להתייחס.

ולמה את חושבת שמעניין אותי מה את חושבת?

מעניין שכל פעם שאין לך תשובה את חוזרת לחיקו החמים והנוח של האד הומינם.
אני לא מתכוון להמשיך לבזבז את הזמן שלי עליך או על האולאטסאונד.

cומcו

New member
היכן בדיוק היה כאן אד הומינם?

אתה בנאלי, שכאשר אין לך תשובה, אתה מנפנף באד שמומיום אפילו שאין לך בסיס

המשך כך וממש תשכנע

אד הומינם

כאשר מתייחסים לאדם במקום לטיעונים זה נקרא אד הומינם. עד עכשיו לא שמעתי ולו בדל של תגובה כנגד הציטוטים והקובץ שהבאתי. לעומת זאת קיבלתי הטחת האשמות במקצועיות וביושרה שלי. אם אני כזה רשלן וכל כך טועה למה את לא מתייחסת לטיעונים שלי? בסך הכל מדובר בשני מאמרים ש"לא קראתי", את הרי בוודאי קראת אותם ביסודיות.

את יודעת מה, עזבי אל תטרחי. זה לא הפורום לזה וזה גם לא ממש מעניין אותי. אני מנתק את עצמי מהדיון.

פתאום נפל לי אסימון קטן

היות ומדובר בעבודת גמר שאת מפגינה בה כזאת בקיאות יכול להיות שאולי זאת העבודה שלך...
אם ורק אם זה המצב אני רוצה להתנצל על דבר או שניים:
בפורום הזה לפעמים מרוב שנסחפים בלהט הדיון כל אחד בהתאם לדיעותיו המצב מגיע לעלבונות אישיים. אין לי שום כוונה או רצון לפגוע בך (או בכל אחד אחר מהפורום) באופן אישי. בהנחה שאת זאת שכתבה את העבודה אני בטוח שהשקעת פרק זמן לא מבוטל בעוד שאני בא ובמחי מקלדת מבטל את כל ההשקעה וקורא לך רשלנית. על כך אני רוצה להתנצל. אין הדבר אומר שאני חוזר בי מהקביעות המדעיות, בהחלט יתכן מאוד שטעית אבל אין לי שום זכות לבטל את עבודת הגמר שלך ולקרוא לך רשלנית.
בכל מקרה כפי שאמרתי היות והנושא לא באמת מעניין אותי ואין לי זמן עניין או רצון לעשות סקירת ספרות מסודרת אני דבק במה שאמרתי ואני מתנתק מהדיון.
שיהיה לך יום טוב.
חסון

שים לב למה שכתבתי

אני לא חוזר בי מהקביעות אבל אין לי כוונה או רצון לרדת לפסים אישיים ולפגוע באיש. זה פשוט לא הסגנון שלי. עבודת גמר זה דבר שמשקיעים בו לא מעט זמן ואנרגיה ואם מעבירים עליו ביקורת היא צריכה להיות עניינית ולא אישית (לפחות לדעתי).

zlp

New member
בקיצור, בואי נודה

הבאת מאמרים לא רלוונטיים ומיושנים מבלי שקראת אותם.

מי שמצביע על כשלים זוכה לגינויים אישיים.

מה שלא ברור הוא להיכן נעלמה הבושה שלך.

cומcו

New member
המאמרים הם החל מ-1980 עד 2003

זה בסדר, אתה יכול להמשיך לשקר לעצמך ולזלזל באינטליגנציה של הקוראים שלא מסוגלים לקרוא את השנה של המאמר.

zlp

New member
3 מאמרים מתוך 12 הם ענתיקות

עוד אחד לא רלוונטי אפילו כשמסתכלים על הכותרת.

אם מישהו קנה את הסיפור שניסית לספר כאן אז הוא הרוויח את הזלזול ביושר.

zlp

New member
מחקרים משנות השמונים?

מחקר שבודק השפעה של אולטרסאונד אחרי חימום מכוון באולטרסאונד?

קראת את המחקרים האלה או שאת עושה "העתק-הדבק"?

זה לא הגיל זה התרגיל

אין בעיה עם מחקרים ישנים כל עוד השיטות רלוונטיות

zlp

New member
יש.

העובדה שיש מחקרים ישנים לגבי סכנות לכאורה בפרקטיקה נפוצה כמו אולטרסאונד "צועקת" שיש מחקרים חדשים יותר שמפריכים אותם.

cומcו

New member
אתה יהיר ולא ראוי לתגובה

מה גם שצרפתי רק 3 מאמרים משנות ה-80, אבל מה לבלבל אותך כאשר אתה מנסה לעשות דמוניזציה לצד השני.

למעלה