בוקר טוב,חוזרת שוב להתייעץ איתכם

zlp

New member
זה בסדר, את יכולה להמשיך להשמיץ

זה כביכול פוטר אותך מתשובות קשות.

היריון אינו מחלה, ואין קשר לנקודה שלי

זה נכון שבישראל יש היסטריה לגבי ילודה (גם בכמות טיפולי הפוריות ובכלל) אבל בחרת כאן דוגמה נקודתית מאוד שקשורה למנטליות הישראלית (מאוד פרו ילודה) ולא לנושא הכסת"ח הרפואי שאליו התייחסתי. הכוונה שלי הייתה שכאדם בא לרופא עם בעיה והוא יישלח לכל מיני בדיקות יקרות שחלקן פולשניות ולא נעימות או שאם יהיה ספק אם לעשות ניתוח או לא הרופא נוטה יותר להמליץ לעשות גם כי הוא מרוויח מזה וגם כדי שלא יאשימו אותו שלא הציע. זה לא משהו שהמצאתי, שמעתי הרצאות של אנשי מקצוע בנושא (ולמען האמת זה די ידוע... הנתונים על מערכת הבריאות בארה"ב מוכרים וידועים לשמצה).

cומcו

New member
מה הקשר?

דברתי על בדיקות במהלך הריון, אז מה זה משנה הפרו ילודה?
אני מדברת על בדיקות פר הריון וזה בדיוק כפי שרשמתי!

אם כבר, אז להפך, דווקא דתיים, עושים פחות בדיקות, כי הם נגד הפלות ומוכנים להתמודד עם כל תינוק שיוולד להם.
להשכלתך, דתיים עושים בדיקות גנטיות לפני השידוך וזהו!

ואני לא דיברתי על היריון, אז באמת אין קשר

הורים רוצים לא רק כמות אלא גם איכות, שהילד יהיה מושלם. זהו, זה המשפט האחרון בנושא היריון שאני כותב. אין לי כוונה להיכנס איתך לפינה הזו שמלכתחילה לא קשורה לנקודה שלי רק לצורך הוויכוח. זה פשוט לא רלוונטי.

cומcו

New member
ברור לי שאתה לא אוהב לראות עובדות שסותרות את

דבריך, שכמות בדיקות ההריון היא בלתי פרופורציונלית לעומת ארה"ב או כל מדינה אחרת שממעטים בבדיקות הריון בניגוד גמור למה שכתבת.

ברור לי שאת אוהבת להתווכח, תבלי

התיחסתי לנקודה שהעלית, הסברתי למה היא לא רלוונטית לנקודה שלי (שאני יודע מהי כי היא... הנקודה שלי ואני יודע למה התכוונתי), הבהרתי שוב את כוונתי למקרה שהיא לא הייתה ברורה, ומעבר לזה אין לי מה להוסיף. את רוצה להמשיך לחפור על בדיקות היריון? לבריאות.

cומcו

New member
כשמדובר על כסת"ח רפואי, כלל לא משנה אם זה

בדיקות הריון או כל דבר אחר.

טענת טענה שבארה"ב יש בדיקות יתר לשם כסת"ח והראתי לך שזה לא נכון, אבל מה שחשוב הוא שאתה מאמין לעצמך

שוב, זה משנה, כי היריון הוא מקרה נקודתי

שבו מדינת ישראל קצת "משוגעת" לעומת שאר העולם, וטרפת הבדיקות כאן לא נובעת מהרופאים אלא לא פחות מההורים. אני מתייחס לאדם שמגיע לרופא עם בעיה, לא להורים היסטריים שרוצים שהילד יהיה המושלם באדם. יש מבין?
מערכת הבריאות האמריקנית ידועה בחוסר היעילות שלה ובכך שהיא מוציאה הרבה יותר משאר העולם לעומת התפוקה וההצלחות שלה. אלה נתונים מספריים שאי אפשר להתווכח איתם. אז הראית שבישראל מוציאים יותר בנושא ההיריון לעומת ארה"ב, ואללה, זה נכון, כל הכבוד לך, אבל לא על זה דיברתי, והבהרתי כבר שלוש פעמים שלא על זה דיברתי... אז אם את רוצה להמשיך להתעקש על פינה לא רלוונטית לדיון בכלל ולפורום בפרט רק לשם הוויכוח, תהיני, אבל באמת שאין לי רצון לשתף איתך פעולה. חוץ מזה כבר סיכמת שאין טעם להתדיין איתי, נכון? אז יאללה, תמשיכי הלאה כמו גדולה ותעזבי אותי בשקט.

cומcו

New member
שוב, אתה טועה

הרופאה שלי כן רצתה לדחוף אותי לבצע את בדיקת ניטור מי השפיר במיוחד לאור העובדה שהיא מבצעת את זה

כמו כן, היא דחפה לעשות את כל בדיקות ההריון ואמרה לי לקבוע תור לפי תאריכי הבדיקה.

מה שכתבת על הורים היסטריים, הוא רק נכון לחלק מההורים שהולכים לרפואה פרטית ולא לאלו שהולכים דרך הקופה.

אני יודעת שקשה לך איתי, אבל גם לי קשה עם העיוורון שלך בכל מה שקשור לחיסונים.

לגבי הפרבנר

לגבי חיסון הפרבנר להלן מספר פרטים לגבי החיסון (אם זכרוני אינו מטעני, זה אותו חיסון הניתן בארה"ב):
החיסון הניתן בישראל נגד דלקת ריאות, Prevenar של חברת Wyeth.

החיסון הניתן בארץ הינו חיסון המכיל 13 זנים והינו חיסון חדש שאושר לשימוש בארה"ב בשנת 2010 ואין לגביו מידע רב עדיין. מצ"ב עלון היצרן של חיסון זה.

מעלון זה ניתן ללמוד מספר דברים:
- החיסון לא יגן על כל מי שיקבל אותו
- משך ההגנה של החיסון איננו ידוע
- מידע על יעילות ובטיחות החיסון לגבי ילדים הנמצאים בקבוצת סיכון למחלות זיהומיות מוירוס הפנוימוקוק - איננו זמין. יש לשקול מתן החיסון לילדים בקבוצת הסיכון על בסיס פרטני
- במחקר הבטיחות (לפני אישור החיסון) הושוו שיעורי תופעות הלוואי של מקבלי החיסון לקבוצת ביקורת שקיבלה חיסון פרבנר קודם - לא פלסבו ניטרלי! (זו פרקטיקה מקובלת בתעשיית החיסונים, לא ייחודי לפרבנר 13). לפיכך, לא ניתן להעריך את שיעורם האמיתי של תופעות הלוואי מחיסון זה בהשוואה לאי-קבלת חיסון. יחד עם זאת, הטבלאות מציגות שיעורי תופעות לוואי סיסטמיות (מערכתיות) גבוהים במיוחד (טבלה 4, טבלה 8). בין תופעות הלוואי שדווחו לאחר אישור שיווק החיסון (ע"י הציבור, מקבל החיסון): דום נשימה, תגובות אלרגיות, לרבות הלם, נפיחות עורית מסכנת חיים, ועוד.
- יעילות החיסון (מוגדרת רמת נוגדנים מעל רמה מסויימת חודש לאחר מתן החיסון) גבוה יחסית: בין 87% ל 98% (לזנים שונים הכלולים בחיסון).

למעלה