בטלויזיה מפרסמים על חלוקת שקיות רב פעמיות

SicTransit

Active member
באשכול הזה אני איתך ב 100%

(וזה לא קל לי...
)

d70

Well-known member
לגבי הקופות האוטומטיות
שרוצים לשלם נשאלים כמה שקיות לקחנו ויוצא זיכוי לשקית רב פעמית בהתאם לגודל הקנייה.

3תיתי

New member
חוק מיותר ומטופש

שקיות האלבד, לא מזהמות? הצבע שלהם מזהם מאד את המים. את שקיות הסופר, הרבה אנשים מיחזרו. אני השתמשתי בהן לפחי אשפה בשרותים, לנשיאת דברים, לניקוי ארגז הצרכים של החתול ולאיסוף מה שהכלבים משאירים. עכשיו, אצטרך לקנות שקיות במיוחד לשם כך, שכן שקית ב-10 אגורות יקרה מאד לשימושים שלי. איפה איכות הסביבה בדיוק?

trilliane

Well-known member
מנהל
ראשית, השקיות החדשות שמחלקים אינן שקיות אל-בד, למיטב הבנתי

כבר עברו לשקיות פלסטיות.
&nbsp
שנית, עדיין ניתן למחזר שקיות שמקבלים בשלל מקומות אחרים, למשל ברשתות הפארם ובחנויות אחרות.
&nbsp
שלישית, לכל מי שאני מכירה שאגר שקיות לשימוש חוזר כבר יש מצבור שקיות שיספיק לשנים הבאות...

3תיתי

New member
אנחנו לא נכנסים לרשתות פארם. לא קונים בהן.

(יקר!) ולי אין מאגר גדול. לקחתי שקיות לפי הצורך באריזה, ואני משתמשת בהן שוב. יוצא, שאני צריכה או לקנות שקיות, ו-10 אכורות לשקית, זה לא זול. זה מצטבר, או לקנות שקיות במיוחד, שהרי צריך שקית לפחי האשפה בשרותים. צריך שקיות לארגז החתול ולצרכי הכלבים. אז מכריחים אותי לקנות, ולהשתמש בהן רק פעם אחת. איפה בדיוק איכות הסביבה? לח"כים הפופוליסטים, הפתרונות.

trilliane

Well-known member
מנהל
וברשתות/חנויות אחרות? באמת חסרות שקיות בארצנו?

גם אני לוקחת רק לפי הצורך ועדיין מצטברות אצלי הרבה... בחנויות פרטיות קטנות (ללא שקיות ממותגות); בדוכנים; כשקונים דברים קטנים... למעשה השקיות הקטנות שמקבלים בכל מיני מקומות קטנים הן אלה שאני שומרת במיוחד לפח הקטן בשירותים.
&nbsp
מסכימה שאם המטרה היא להשתמש בשקיות בהמשך, 10 אג' זה לא זול; מנגד עכשיו מכריחים אותם לעמוד בסטנדרט מינימלי מסוים, אז אולי באמת ניתן יהיה להשתמש בשקיות האלה בהמשך. לפחות חצי מהשקיות שהייתי מקבלת בשופרסל היו נזרקות כי עד שהגיעו הביתה כבר לא היו שלמות ולכן לא מתאימות לשמש כשקיות זבל, כלומר נעשה בהן שימוש אחד בלבד – לא ממש איכות הסביבה.
&nbsp
ואם שום דבר מזה לא מסתדר, קונים בכמה שקלים חבילת שקיות, ואז את יכולה לקחת אותן איתך לסופר ולהשתמש בהן ואז להשתמש בהן שוב, או פשוט להשתמש בהן למטרה הסופית וחסל. אם בלאו הכי את משתמשת באותה כמות שקיות (למטרות הביתיות) ולא משתמשת בנוסף בשקיות בסופר, הרי שאין פגיעה באיכות הסביבה לעומת המצב הקודם.
&nbsp
אבל בהתחשב בכך שבד"כ יש שקיות ש"מתות" מדרך מהסופר לבית ואז נזרקות ובהתחשב בכך שלא כולם כמוך (אלא סתם לוקחים שקיות בלי לדפוק חשבון ואז זורקים אותן בבית) אפשר להבין למה זה יכול לתרום לאיכות הסביבה או לכל הפחות לא להרע את המצב. אם החוק ישיג את מטרתו (פחות שימוש בשקיות בסופר) זה יהיה לא רע בכלל. נחיה ונראה.

3תיתי

New member
ת'אמת?

מרבית הקניות שלנו, מאיביי, או "סתם" בחנויות מכוונות. באמת אין לנו די שקיות. אני לא עושה את הקניות השבועיות, וגם אז, מכוון שתמיד יש לי במכונית עגלת שוק, השקיות לא נקרעות. יוצא, שבעצם קונסים ומטרטרים. היחידים שאולי ירויחו מהעניין, אלה הסופרים הגדולים, שעכשיו לא צריכים לספק שקיות בחינם. אני אגב מאמינה, שזו הסיבה האמיתית לחוק.

trilliane

Well-known member
מנהל
אז אתם מקרה קיצון חריג. מה שאת מתארת לא מייצג את רוב הקונים

ומה לעשות שחוקים לא נכתבים במיוחד עבורך או עבורי אלא עבור כלל האוכלוסייה, הלקוח הממוצע. גם אני קונה המון במרשתת ועדיין לא חסרות שקיות בחיי, כי לא כל דבר אפשר או מתאים לקנות אונליין ומנגד לא כל דבר אני קונה ברשתות השיווק.

סתם מבקרת

Active member
מסכימה איתך. גם בעיני החוק הזה נועד להוציא כסף מכיסם של

הצרכנים ולהעבירו לכיסם של אלו שיתעשרו על חשבוננו, בדיוק כמו שעשו עם האפודים הזוהרים במכוניות והפיקדון על בקבוקי זכוכית.
לאיכות הסביבה החוק הזה לא יתרום מאומה. אנשים ימשיכו להשתמש בשקיות ניילון רק שעכשיו ישלמו עבורם.
חלם זה כאן.

trilliane

Well-known member
מנהל
מי בדיוק "יתעשר"? רשתות השיווק לא מקבלות את הכסף אליהן

"הסכום המבוקש יגיע במלואו לקרן הניקיון של המשרד להגנת הסביבה וישמש לפרויקטים לצמצום זיהום האוויר ברחבי הארץ ולהסברה על החוק החדש."
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001113279
&nbsp
והמטרה שהצרכנים ישתמשו בשקיות רב-פעמיות ולא ישלמו על השקיות מלכתחילה. הסכום ירד מ-30 אג' במקור ל-10 אג', סכום שאפשר לעמוד בו. גם בחו"ל מקובל ששקיות בסופר אינן בחינם, זו לא המצאה ישראלית.
&nbsp
אני ממש לא מסכימה שפיקדון על בקבוקים לא עוזר; הם נאספים הרבה הרבה יותר. למעשה אפילו אם זורקים סתם בקבוקים (החייבים בפיקדון) לפח או לרחוב, יש מי שיאסוף אותם עבור הכסף.
&nbsp
לגבי אפוד זוהר, זה חוק מציל חיים. כבר נסעתי בכבישים חשוכים וראיתי בקלות אנשים בשוליים טוב יותר בזכות האפוד. למעשה בישראל לא משתמשים די במחזירי אור בלילה. הלוואי שהיו משתמשים בזה יותר גם רוכבי אופניים, חלקם מוותרים על הפנס וזו סכנת נפשות.

רוב הזמן נח

Well-known member
הפקדון לבקבוקים הקטנים הוא טוב

למרות שיש מי שעושה עליו רווח, גם האזרח מרוויח ומשלמים לו עליהם.
מה שאי אפשר לומר על הבקבוקים הגדולים ומיכלי הפלסטיק, שיש מי שעושה עליהם רווח, אבל מבחינת האזרח מצפים שזאת תהיה עבודה בהתנדבות.
&nbsp
&nbsp
בקשר לאפוד הזוהר, כבר הוכיחו שהחוק נולד איך ורק כי היה להם חומר מיותר והחוק יצר מונופול שחייב קניה רק מהם. מה שהפך אותו לחוק מושחת ופסול.
&nbsp
מלכתחילה אם רצו לקדם חוק מציל חיים היו צריכים לאפשר קניה של אפוד ממי שרוצים ולאפשר למי שרוצה לייצר אותו. ולא כך היה.
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
"טוב" זה עניין יחסי... האזרח לא "מרוויח" ולא "משלמים" לו

אלא מחזירים את הפיקדון שנגבה מראש.
&nbsp
עבודה בהתנדבות?
גם לא משלמים לך כדי לזרוק את הזבל בפח, אז אני מבינה שאתה זורק אותו לרחוב?
&nbsp
לגבי האפוד, גם חגורת בטיחות או קסדה אינן בהתנדבות.

רוב הזמן נח

Well-known member
אם כל מי שהיה קונה בקבוק או פחית היה מחזיר אותה בשביל לקבל

תכסף, אז אף אחד לא היה מרוויח. במציאות המוצר עדיין נזרק ויש מי שאוסף אותו.
לכן יש כאן רווח לציבור שמחזיר אותו. מה שלא קורה בבקבוקים הגדולים.
&nbsp
לגבי שאר הדברים שלך כאן, הם לא ממש שווים התיחסות מחוסר ההיגיון שבהם לנושא.
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן, אף אחד לא מרוויח מהחזרת בקבוק או פחית שהוא עצמו קנה

יש מי שמרוויח מהחזרת בקבוקים ופחיות שאחרים לא החזירו. כן, זה הרעיון בפיקדון, ברור לכול, כך כתבתי בעצמי, אין צורך לחזור על ההסבר הברור מאליו. אבל זה לא יותר נוח, זה רק נועד לתת תמריץ לאנשים אדישים ולא אכפתיים כמוך.
&nbsp
אנשים כמוני ממחזרים ומפרידים פסולת גם כשלא משלמים להם, כי אכפת לי מהסביבה שאני חיה בה. גם על נייר אף אחד לא משלם לי ובכל זאת אני זורקת כל חיי ניירות וקרטונים (לא גליים) לפחים של "אמניר" ולא לפח האשפה, ולפי העומס בפח אני ממש לא היחידה.
&nbsp
אני גם מעדיפה לתקן או לקחת ולמסור יד שנייה במקום לקנות חדש. אני גם מעדיפה לא לקחת שקית בחנות כשמציעים לי אם אני לא צריכה, ופעמים רבות אני מוותרת מראש ושמה בתיק.
&nbsp
זה חסר היגיון בעיניך? עצוב.

רוב הזמן נח

Well-known member
החברות האלה אוהבות אנשים כמוך

שעוסקים בהתנדבות למיין פסולת ועושים עליכם רווח בחינם. אחלה דיל.

יקח כמה שנים עד שתביני שמנצלים אותך.

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה פשוט עיוור למה שקורה בעולם ואז סתם יורד עליי. חבל.

רוב הזמן נח

Well-known member
מיחזור ואיכות הסביבה זה עסק שעושה רווח

וזכותו. אבל למה אנחנו צריכים לעבוד בחינם? אפשר גם לנו לתת קצת.
&nbsp
כמו עם הבקבוקים הקטנים והפחיות, שהסברתי עליהם קודם.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הוא לא. אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר. חבל.

למעלה