כמובן שאת צודקת
עם זאת הספר אינו אמור להיות מדעי, הוא בא ללמד את הנוצרים המאמינים. אגב, מאוד מפתיע אותי שבכלל צצה אנטישמיות בעולם הנוצרי, כי ממה שאני רואה כיום הנוצרים (הפרוטסטנטים לפחות) מאוד אוהבים את ישראל, היהודים, ורואים עצמם כהמשך היהדות ושהם חייבים ליהדות את קיומם. אני מניחה כי הרומאים, על מנת שיוכלו לנכס לעצמם את ישו, היו חייבים להאשים מישהו אחר במותו - את היהודים. אבל עדיין, אם ישו בחר להקריב עצמו על מנת להושיע את מאמיניו, הרי שכל מי שהרג אותו, יהיה מי שיהיה, היה בעצם הכלי למילוי בקשתו של ישו. טוב, אני חוזרת סביב עצמי, אני פשוט עוד לא מצליחה להבין כיצד אנשים מאמינים בישו... התורה שלהם אגב מאוד פשוטה: כולנו חוטאים; אלוהים אוהב אותנו למרות זאת; הוא שלח את בנו ישו שיקריב עצמו עבורנו כדי לכפר על חטאינו; אם נכיר בכך שישו הוא בן אלוהים, הרי שנזכה לחיי עולם (לא נגיע לגיהנום). לי זה נשמע כל כך פשטני. איפה כל היופי שיש ביהדות? כל ההתפלפלויות? לא הכל כל כך חד משמעי, את הכל אפשר לפרש במספר דרכים, יש הסברים לדברים. ולמרות התשובות שקיבלתי קודם, מוזר שאדם מסויים בנצרות מחליט כי מי שנוצרי אינו חייב בקיום המצוות שנתן אלוהים כי הוא אינו יהודי. אדם מסויים מקבל החלטה שרירותית כי מי שמאמין בשליחו של ה´ (לכאורה) - ישו, שהוא יהודי, מפסיק להיות יהודי. פשוט לא מצליחה להבין את ההגיון כאן. לא היה מישהו שקם וצעק גוועלד? ושוב, מצטערת שאני כל הזמן חוזרת על עצמי, אבל זה מעסיק אותי בתקופה זו.