הפרק מתחיל באישה שממהרת להגיע לאוטובוס, באמצע הנסיעה היא מחליטה לרדת ממנו, היא מרגישה שהיא לא מצליחה לנשום ואז עולה באש.
לפחות הפעם המקרה השבועי לא דוחה
בינתיים וולטר עובר על כתב היד של זי אף טי וחושב שוויליאם בל חיבר את אותו אבל בניגוד לפיטר שמניח ישר שוויליאם אשם בהכל, וולטר אומר שהיה צריך להיות בכתב יד פרק שעוסק במוסריות ומישהו הסיר אותו.
אני אוהבת איך וולטר עדין מגן על וויליאם בל בכזה ביטחון אפילו שעברו איזה 20 שנה מאז שראה אותו.
אוליביה מגיעה לזירת הפשע, יש שם שתי גופות שרופות. אבל אז מתברר לה שיש בעצם גופה אחת.
יואו כל הקטעי דז'ה וו האלה היו פשוט מעולים. גם הצחיק אותי שבקטע הזה אוליביה הייתה צריכה להגיד "bodies" ולהדגיש את הצורת רבים כדי שוולטר ישאל אם יש יותר מגופה אחת. וכשהיא מדגישה את זה, המבטא האוסטרלי קצת התפלק לה
נינה מגיעה לדבר עם ברוילס כדי להגן על וויליאם ועל מאסיב דיינמיק.
מענין עוד כמה דמויות ינסו לשכנע אותנו שוויליאם בל הוא לא מפלצת.
אוליביה נכנסת למשרד של ברוילס כדי לדבר על התיק, היא מבחינה שהוא שינה את הסידור של המשרד וכמו בזירת הפשע היא מתחילה לחוות הרגשה מוזרה כשברוילס אומר לה שיש שתי גופות. מסתבר שהיא בכלל עומדת במשרד של ברוילס שמסודר כרגיל.
עוד סצינה מעולה. אם כי תיאוריית הדז'ה וו של וולטר פחות עובדת כאן. כי אם היא רק מקבלת הצצה ל-road not taken, איך היא מתקשרת איתם שם בעצם? הרי היא ניהלה עם ברוילס שיחה וקיבלה ממנו אינפורמציה שלא הייתה לה, אז זה לא יכול להיות רק בראש שלה.
אבל אהבתי כשהיא נכנסה למשרד שלו ואמרה לו חשבתי שאתה creature of habit.
האריס נכנס וזועם כי הוא שמע שברוילס האשים את בל במתקפה ביולוגית. הוא אומר לברוילס להפסיק עם החקירה, אבל ברוילס רק מעמיד פנים שהוא מסכים איתו ואומר לאוליביה שהם ימשיכו לחקור את בל. אגב מעניין שעכשיו שמתי לב שהאריס היה צריך לבקש מאוליביה לצאת מהחדר במקום לדבר כשהיא שם. כנראה שלא ממש אכפת לו אבל הוא לא אמור לעשות את זה לדעתי.
נראה לי שבגלל שהוא ידע שאוליביה אחראית לציד המכשפות הזה הוא רצה שהיא תשמע את זה ממקור ראשון.
וולטר ואסטריד מנתחים את הגופה ומגלים את זהות האישה, סוזן פראט. צ'ארלי ואוליביה הולכים לדירה שלה ומגלים שהיא אישה סגורה. מעניין שצ'ארלי חושב שזה אומר שמשהו לא בסדר איתה כי אוליביה היא פחות או יותר אותו הדבר
גם אני חשבתי שצ'ארלי בעצם מתאר את אוליביה וציפיתי שמישהו משניהם יציין את זה.
וולטר מגיע למסקנה שמה שקרה לסוזן זה סוג של טלקניסיס, תופעה שבאמצעותה אפשר לעורר עצמים ברמת המולקולרית. ומכיוון שהיכולת שלה כנראה חדשה היא הופנתה כלפי פנים, כלומר הגוף של סוזן.
את פספסת את הקטע הכי טוב בזה וזה שוולטר אמר שיש לה יכולת פירוקנזיס ופיטר מתעצבן ואומר לו שזו אפילו לא מילה ושסטיבן קינג המציא אותה ואז הוא מסתכל על אוליביה וכזה "ראית פעם את פיירסטארטר עם דרו ברימור?" וזה לייק, הסרט האהוב עליי
זהו, זה כל מה שלקחתי מהפרק הזה.
אה, וגם שאוליביה אמרה שהיא לא ראתה אותו, קצת מאוכזבת ממך אוליביה, לא אשקר
צ'ארלי מתקשר לאוליביה בנוגע לתוצאות של הצ'ק שנמצא בדירה של סוזן; הוא של עו"ד בשם אייזיק ווינטרס. צ'ארלי ואוליביה הולכים למשרד שלו אבל המשרד נעול אז אוליביה פורצת אליו. יש פה דיאלוג קצר ומשעשע: צ'ארלי: למה אני לא מופתע שהבאת את זה? [נראה לי שזה אולר? אולי משהו אחר] אוליביה: כי אתה מכיר אותי יותר מדי טוב. צ'ארלי: אם ניתפס, אני לא מכיר אותך בכלל
זה לא אולר, זו ערכה לפריצה של מנעולים. גם לי יש כזו אבל אני לא יודעת להשתמש בה
וכן, השיחה הזו הייתה משעשעת
הם נכנסים למשרד ומגלים שסוזן השאירה הודעות לווינטרס בנוגע למבחנים. לאחר מכן אוליביה יוצאת והיא רואה בניין עולה באש. בדומה לפעמים הקודמות, היא חוזרת למציאות ורואה שהכל בסדר.
בהתחלה זה הרגיש לי קצת כמו אסון התאומים עד שנזכרתי שהם בכלל בבוסטון. מלחיץ קצת.
היא מספרת את זה לפיטר ולוולטר, הדבר הראשון שוולטר שואל אם היא בטוחה שהיא לא לקחה כדורי LSD
הוא אומר לה שיכול להיות שהיא חווה דז'ה וו
כמובן שוולטר ישר חושב שכולם עושים סמים
וכן, התיאור שלו לדז'ה וו זה אחד הדברים המענינים שנאמרו בסדרה. כמובן שאני לא מאמינה בזה, אבל זה הסבר ממש יפה, וממש אהבתי את זה.
אסטריד מוצאת קורבן נוסף ואוליביה ופיטר הולכים לפגוש אותו אבל מסתבר שהוא בכלל מדמיין ומאמין שהוא ספוק ממסע בין כוכבים
פתאום במבט לאחור אני קולטת כמה שזה מצחיק
בסצנה הבאה נינה מדברת עם ראש ממשלה ומנתקת עליו (חחח כן) בשביל שיחה אחרת שמתגלה כיותר דחופה.
אני כבר חשבתי שוויליאם בל התקשר אליה. בכל זאת, האיש העשיר בעולם...
אוליביה רוצה לחזור ליקום המקביל כדי לזהות את הגופה השנייה.
גם אני רוצה לחזור לייקום המקביל. צ'ארלי שם נראה רע. ואולי סתם אנשים עם צלקות בפנים מרגישים לי רעים
אני מאשימה את הוליווד בתפיסת העולם המעוותת הזאת כי תמיד שרוצים להראות שמישהו רע דופקים לו איזו צלקת בפנים.
בינתיים האריס מגיע אליה ודורש ממנה לעבור הערכה פסיכיאטרית, הוא גם אומר שההערכה הפסיכיאטרית היא פקודה
יואו איזה מעיק הוא. איזה מזל שנפטרו ממנו בסוף הפרק! הללויה.
אז בקשר לאחים התאומים הטיעון של השחקן אחד מהפרק הראשון תקף גם פה
סורי אני יודעת שזה פרט קטן ושולי ועדיין זה מעצבן אותי.
חחח ראיתי את זה וישר חשבתי שזה יעצבן אותך
נראה לי שעושים את זה מטעמים תקציביים, לא? יותר זול לשלם לבן אדם אחד
פיטר מחלץ טביעות אצבע בדרך מגניבה, מסתבר שמה שהוא עשה במהלך כל הפרק זה להכין לוולטר עותק דיגיטלי של התקליטים של וולטר שניזוקו.
זה היה כזה חמוד מצידו
ו-וולטר, אוי וולטר... "כשפיטר היה בן 5 הוא הכין לי מחזיק מפיות ממקלות של ארטיק. עיצוב מחריד, חסר תועלת לחלוטין"
זה עובד והם שומעים מה קרה בדירה. אוליביה אומרת שהפלאפון שלה מסוגל לחייג למספר לפי צלילים (זה דבר אמיתי? כי אם כן זה ממש מגניב) והיא מתקשרת להאריס (הלם!)
פעם אכן הייתה אפליקציה כזאת. אני לא יודעת אם היא עדין קיימת.
אבל כן, זה בהחלט היה מפתיע שזה חייג להאריס. (אם כי אני לא יודעת אם היית צינית או לא כי המילה הלם תמיד נשמעת לי כמו העמוד אינסטגרם של ישראל בידור
)
אוליביה וצ'ארלי עוקבים אחרי האריס כדי לראות לאן הוא הולך. אני מתה לדעת איך השיחה עם ברוילס הלכה כי מן הסתם הם לא עשו את זה על דעת עצמם והיו איתם עוד סוכנים.
ממש לא יפתיע אותי אם הם עשו את זה על דעת עצמם.
אוליביה מוצאת את ננסי, האריס כולא אותה בחדר עם ננסי שבינתיים נמצאת בלחץ (שמשפיע על היכולת שלה לשלוט על היכולת שלה), אוליביה מנסה להרגיע את ננסי ולגרום לה להתמקד במשהו אחר על מנת שהיא לא תפוצץ את שתיהן
אוליביה מרגיעה נשים שעומדות להתפוצץ זה מוטיב חוזר בסדרה אני מבינה
וולטר ופיטר שותים משהו בבית קפה, פיטר הולך לשירותים, אוליביה נכנסת ומתחילה להתעמת וולטר לגבי הניסויים שהוא ובל ערכו עליה ועל שאר הילדים ו-וולטר מפגין חרטה ומתחיל לבכות.
אני חושבת שהסצינה הזאת די הבהירה את מה שדיברנו עליו לגבי הפרק הקודם. אני באמת חושבת שוולטר לא זכר את הניסויים האלה לפני המקרה של ניק. ועובדה שהוא גם לא באמת זוכר מה הייתה הפואנטה שלהם עדין. מסכן, הוא צריך איזה וולטר שיבוא ויכניס אותו לצינוק הזה שהוא מכניס את אוליביה לשם כל פעם כדי לשלוף לו זיכרונות מהראש או משהו
נינה מגיעה לבית של ברוילס ומספרת שהאיש הקירח שהציל את פיטר ו-וולטר תועד מספר רב של פעמים ב-24 שעות האחרונות ומביעה חשש.
אז אולי הוא באמת היה בפרק הקודם!
וולטר יושב לבד במעבדה והאיש הקירח מופיע ואומר לו שהגיע הזמן ללכת, וולטר לא מתנגד ויוצא איתו.
כל הפרק היה מעולה אבל זה היה השיא!!
נינה מגיעה לאחוזת של בל (נראה לי?) יש מצב שזה הבית שלה אבל אני לא סגורה על זה.
אה, אני בכלל אל חשבתי שזה בית. היה נדמה לי שהיא עדין במאסיב דיינמיק. נראה שהיא גרה שם בתאלכס
אני עדיין לא בטוחה מה לחשוב על השיחה של וולטר ואוליביה, אני יכולה להבין את שני הצדדים וכואב לי על שניהם, אולי אמור לי לכאוב על אוליביה ושאר הילדים יותר כי בסך הכל היו ילדים תמימים שעשו עליהם ניסויים אבל קשה לי לכאוב על וולטר. מה שמעלה את השאלה לגבי האחריות של וולטר ומוסריות וכו'. זה נושא כבד מדי בשבילי כרגע.
אני חושבת שדווקא הקטע בסוף לפני שהאובזרבר מגיע והוא מוצא את הפרק החסר על המוסריות והוא מקריא חלק ממנו שאומר שבתפיסה שלהם הילדים אמורים להציל את כולם- ונכון שזה לא תירוץ לעשות ניסויים על בני אדם- כן מראה שהם באמת עשו את זה כי הם האמינו שזו הדרך היחידה לנצח את המלחמה. כלומר באיזשהו מקום היה חשוב לי לדעת שוולטר לא סתם היה שותף לניסויים בילדים בגלל שהוא פסיכופת שסתם רוצה לדעת מה יקרה אם נזריק לילדים בני 3 חומרים מפוקפקים.