בינה מלאכותית / גולם

vizini

New member
גם אם...

אותה רשת נוירונים לא תוכנתה מראש לומר את המשפט המביע דאגה לבריאותו של המתכנת, ולא תוכנתה מראש להגיב לשיעול, ובכל זאת היא עושה זאת? אתה פשוט זרקת את החץ ואח"כ ציירת מסביבו עיגול.

אלי ו.

New member
רשתות נוירונים אינן מתוכנתות מראש

לעשות דברים. קשרים ברשת מתחזקים ככל ש"מאמנים" את הרשת להגיב לתבניות שונות. כך שהשאלה שלך (אם בכונה או לא) היא מכשילה. אני מציע שנעזוב טכנולוגיה ספציפית. השאלה הפשוטה היא האם בגלל שמשהו נראה לנו בעל רגשות הוא אכן עם רגשות? בוא ונשאל שאלה הפוכה, האם אדם אוטיסט שאינו מסוגל לתקשר הוא חסר נשמה? האם טומי שכמאמר השיר היה חרש עיור ואילם נטול נשמה? אני מניח שכולנו נסכים שזה אינו המצב.

vizini

New member
ממש לא.

רשתות נוירונים פותחו כחיקוי לפעולת המוח האנושי. אם הם באמת מצליחות לחקות אותו, (שים לב - לא להתחזות אלא לחקות את פעולת המוח!) איפה פה השאלה המכשילה? לגבי אוטיסט - אני בכנות לא יודע. יש אוטיסטים בדרגה פחותה שנראה בבירור שהם בעלי תודעה. אולם יש אוטיסטים בדרגה חמורה שכלל לא ברור אם יש להם תודעה או לא.

אלי ו.

New member
יש ספקטרום אוטיסטי

שבקצה אחד שלו יש אוטיזם מוחלט ובצד השני אדם נורמלי (אני אוהב להקצין ולומר שבקצה השני יש כלבלב שרוצה לתקשר עם כל אחד) יש תסמונות כמו PDD, PPD/NOS,HF PDD אספרגר ועוד שהם רמות שונות של אוטיזם. הענין הוא שיש מיעוט אוטיסטים בעלי אינטיליגנציה תקינה ואף מעבר לכך. הבעיה שלהם היא בעיקר תקשורתית. הנקודה היא שתצפית חיצונית (בגלל בעיות תקשורת) לא תזהה מודעות או "נשמה". למרות זאת לפי מבחן האנלוגיה של מסורתי נניח שיש להם נשמה. מכאן שמבחן חיצוני יכול לעבוד אולי כ IF אבל לא כ IFF (מבחן "אם" לעומת מבחן "אם ורק אם")

vizini

New member
לגמרי לא.

מבחן האנלוגיה של מסורתי לא יהיה תקף לגביהם. בדיוק כפי שהוא לא תקף לגבי אדם מת. אדם מת לא אנלוגי למסורתי, וכך גם לא אוטיסט (נכון, מסורתי? אני צודק? אתה לא אנלוגי לאוטיסט?)

בסדר.. בוא נהפוך!

אתה טוען שגם אם נבנה משהו זהה לחלוטין למוח שלך, לא יהיה לזה מודעות. אם כך, מניין לך שלך יש מודעות?

אלי ו.

New member
יש משהו זהה למוח האדם

קוראים לזה מוח של אדם מת. אתה מסכים איתי שאין לו מודעות.

vizini

New member
לא זהה.

אדם מת כאשר מוחו מת. מוח מת אינו זהה למוח חי, כי מרבית תאי המוח בו מתים.

אלי ו.

New member
בוא ואשאל אותך שאלה אחרת

שיבוט של אדם, האם ייצור את אותו האדם בדיוק או שמה אדם אחר? אם אדם אחר, מכאן ששעתוק מכני אינו מעתיק גם את המודעות

אינני רואה כיצד השאלה נענתה..?

שיבוט יוצר אדם אחר עם גנים זהים לאדם שממנו שיבטו.

אלי ו.

New member
שאל כל הורה לתאומים זהים

מאיזה גיל היה ברור שמדובר בשני תינוקות בעלי אופי שונה לגמרי ותראה שאנשים בעלי מטען גנטי זהים לחלוטין הם למעשה מאוד שונים.

vizini

New member
כן ולא.

יש מחקרים רבים על תאומים זהים, כאלה שגדלו ביחד וגם כאלה שהופרדו מידתם. מסתבר, שיש תכונות נפשיות זהות גם אצל תאומים שהופרדו בלידתם (ולפיכך הם תוצאה של מבנה תורשתי של המוח) ויש תכונות שונות גם אצל תאומים שגודלו יחדיו (ולכן הם תוצאה של לימוד וסביבה).

אלי ו.

New member
בתור אב לתאומים (לא זהים)

יצא לי להכיר ולדבר עם עוד הורים לתאומים (גם זהים) אחד הדברים המענינים זה שמגיל 0 אפשר לראות הבדלים משמעותיים בין התינוקות. למשל האחד חקרן וכל מה שמענין אותו זה להביט על העולם, מיקום עם תצפית טובה (רצוי על אמא) עושה אותו מאושר, אוכל זה מטרד הכרחי, בעוד האחר מתלהב מכל ארוחה (עד כדי קשיים באכילה מרוב התלהבות) ובין הארוחות מעדיף להתכרבל וכלום לא מענין אותו. ההבדלים נראים מלידה, אתה יכול לדבר על השפעות סביבתיות בתוך הרחם, אבל קצת יהיה קשה לקחת את זה ברצינות.

vizini

New member
לא תמיד בתאומים זהים המוח זהה.

כמו שטביעת האצבעות בתאומים זהים אינה זהה בהכרח, כך גם מבנה המוח. יש מבנים דומים בתוך המוח, ויש שונים. העניין הוא שמאוד קשה למדוד את ההבדלים הללו, כי הרי לא ננתח תינוקות תאומים רק כדי לבדוק את מוחם... לכן כל הבדיקות והניסויים הם בהכרח חיצוניים והתנהגותיים, וגם כך, במחקר מבוקר (ולא בהתרשמות אישית של הורה זה או אחר) ניתן לעמוד על הזהה והשונה בהתנהגות של תאומים זהים.

masorti

New member
מעניין שבתאומים זהים...

אתה מכיר במגבלות הבדיקה החיצונית וההתנהגותית, אבל ב"תאומים" שאחד מהם אדם והשני מחשב - אתה מתעקש שמבחן טיורינג (שהוא בדיקה חיצונית והתנהגותית בלבד) מספק את כל המידע על קיום המודעות.

vizini

New member
מוזר שאתה לא מבין את ההבדל

בין קיום תודעה לבין דקויות של מבנה המוח. בחינה חיצונית יכולה לומר דבר כללי כמו אם יש או אין תודעה, אבל לא כמה נוירונים יש במוח או מה מספר הקשרים הממוצע בין נוירונים.

למעלה