ביקור מנכ"ל העיריה בבית הספר הדמוקרטי "מרחב"

בינתיים, כבר 5 שנים...

שהילדים שלנו לא מקבלים את התקציב המגיע לכל ילד לפי חוק מהעירייה ומהמדינה . אולי זאת הסיבה שלא רוצים שנהיה מוכרים - כרגע מישהו פה מרויח

ATAF151

New member
הם כבר היו ברעננה

בעבר הם כבר היו ברעננה ולא קיבלו שום דבר. בשנה הבאה הם שוב ברעננה ובינתיים אין כוונה לתת להם משהו.

ארזS

New member
שילמדו בבית ספר ממלכתי רגיל ברעננה

ויקבלו כל מה שמקבלים התלמידים האחרים שלומדים במוסד כזה. גם תלמידים דתיים שלומדים במוסדות פרטיים מופלים לרעה אך משפחותיהם [בניגוד לכם הדמוקרטים] מודעות לכך ולעובדה שהם אלה שבחרו ללכת בדרך אחרת ולכן לא באים בטענות לאף אחד.

אני חייבת שתעזור לי להבין משהו

בגלל שאין לנו מבנה והכרה, אנחנו נאלצים לגבות תשלומי הורים, ואז אתה אומר שאנחנו אליטיסטים. עכשיו אנחנו נלחמים להיות מוכרים, כך שכל ילד יוכל לבחור בביה"ס כאופציה מתוך מע' החינוך הרגילה ואז אתה אומר שאנחנו באים בטענות, ושנישאר בי"ס פרטי. זה לגמרי מבטיח את העניין שכל מה שנעשה יוכל לזכות ממך לביקורת - מציעה לך לרשום על זה פטנט...

ארזS

New member
למה את כותבת דברים שלא כתבתי ?

לא טענתי שאתם אליטיסטים [למרות שאני חושב ככה] כפי שלא טענתי שעמיתי הדתיים [אני חובש כיפה סרוגה] הם אליטיסטים בגלל ששולחים את ילדיהם לחינוך פרטי , אז אנא אל תכתבי דברים בשם אומרם אם הוא לא אמרם... ודרך אגב, אם תשימי לב בכלל לא השתתפתי בדיון הארוך הקודם כי למען האמת הנושא הזה שלכם לא בראש מעייני [בלשון המעטה] ורק הפעם הערתי בגלל הסגנון הבוטה שלך שאת דוחפת את הנושא בכל שרשור למרות שזה לא שייך לאותו שרשור ואת כבר הופכת אותי לרשם פטנטים... איך אומר אחד מהחברים שלי ? בחייאאאאת זומזום...

חוץ מלומר שכתבתי דברים שלא אמרת...

כתבת למעשה שאתה מאשר את כל מה שכתבתי... אם אתה תסתכל בשרשורים האחרונים תראה שאני לא הכנסתי (ולא דחפתי) את הנושא לאף שרשור - מגיבה בלבד ואני לא מבינה מאיפה כל האנטי של משתתפים רבים בפורום מגיע אני לא רואה בבתי הספר העירונים, והדתיים והפלורליסטים למיניהם איום אני חושבת שיש מקום לכולם, ושבמדינה דמוקרטית ישנה הזכות לבחור את החינוך לפי תפישת ההורים הלוואי שהיה ברעננה בי"ס דמוקרטי לפני שנים - מבטיחה לך שאז לא הייתי טורחת להקים אחד כזה... לא חייבים להסכים עם הדרך, אבל אני לא מצליחה להבין ממה נובעת ההתנגדות לך יש ברעננה את החינוך שאתה בחרת? אני ממש שמחה בשבילך אבל גם אני רוצה את החינוך שאני בחרתי!!

ארזS

New member
שלילי חד משמעי !

אני לא מאשר את כל מה שכתבת. ובעניין החינוך שבחרתי, עד לתחילת שנת הלימודים הנוכחית לא היה ברעננה בית ספר תיכון דתי, אז טלי קורה בבקשה.

בתור אחד שהנושא לא בראש מעייניו...

הקדשת לי הרבה זמן היום - תודה מזמינה אותך לבוא לבקר אצלנו, אולי תראה משהו אחר ממה שחשבת

ארזS

New member
את מתעלמת ושוב מתעלמת

ולא עונה על מה שכותבים לך... ארז כותב משהו והדמקרטית בשלה לא מתייחסת ומסלפת... ממש דמוקרטיה במיטבה. תמשיכו כך ותשיגו המון... תודה על ההזמנה. מוותר בשלב זה.

דרך אחרת

מהי הדרך ???? מה שיש !!!! מי קבע הזמן ?? והאינרציה!! מימי המאה ה!!!19 זהו, אין שינוי, בואו נעצר ונשמור על הקיים!! כשמסביבנו העולם משתנה ברגעים אלה ממש. למה אני מרגישה נסיגה לימי הבינים???? הדרך שלך היא דרך מכובדת ואני מאחלת לך בהצלחה בדרכך ובאשר תבקש. ומאחלת אותו הדבר גם לי.

גם ילדים בחינוך הביתי מקבלים את התקציב...

שמגיע לכל ילד. וגם ילדים בחינוך הדתי. אנחנו אזרחים משלמי מיסים וילדינו מופלים לרעה - חד וחלק!

amitai3

New member
ברור שהמנכ"ל בא בשם ראש העיר ובשליחותו

אז לכתוב ששמחנו שחופרי בא להתרשם? האמת שבא המנכל. האם אנחנו כותבים בצורה לא ברורה?? 5 שנים של הדברות עם העיריה לפי כל הכללים לא הועילה- סופו של עניין דחפו אותנו למלחמה על קיום בית ספרנו. בתור כל העולם ואשתו הייתי מצפה שתצרפי קולך לקריאה לחופרי למצוא לנו פתרונות הגיוניים. אנו זקוקים לתמיכה ציבורית ונראה לי שבעלי דעה והשפעה בעיר צריכים לתמוך בענייננו גם אם את ילדיהם לעולם לא ישלחו לבית ספר דמוקרטי רעננה מרחב, ולו רק בשם הדמוקרטיה

יצאתם קבל עם ועדה, אז למה להתלהם כשיש הבטחה

מראש העיר שימצא לכם פיתרון?! העובדה שהמנכ"ל ומנהלת אגף החינוך הגיעו לביקור, לא הפסיקה את ההתלהמות שלכם כנגד ראש העיר... אתם מתנהגים כ"מחרחרי מלחמה" ולטעמי התנהגותכם מיותרת לחלוטין... אם תחפצו, שאצרף קולי לקריאה לראש העיר למצוא לכם פיתרונות, אזיי רדו מהעץ ושבו למשא ומתן שקט ורגוע... אהיה אף מוכנה להגיע באופן אישי אליכם ולהיות שותפה במציאת הפיתרונות... - נשתמע... תמי.

amitai3

New member
הבטחות יש כבר שנים זמננו אוזל עכשו

לא להתבלבל : המנכ"ל ומנהלת אגף החינוך הגיעו לביקור רק אחרי שיצאנו קבל עם ועדה !!! קודם נדחקנו עם הגב אל הקיר והיגיעו מים עד נפש ... אחרי שקראנו בקול את צרותינו העיריה ענתה תשובות משונות דרך העיתונים והודעות בפורום לאחר שהבהרנו כי נמשיך להרעיש -פתאם נמצאו חורים, קצרים, בלוח הזמנים של המנכ"ל- והוחל משא ומתן. עכשו העירייה חוזרת ומציעה להקים מסלול דמוקרטי באחד מבתי הספר בעיר תוך כדי ריקון מתוכן של רעיונות החינוך הדמוקרטי בעיני רובנו זה "מריחת זמן" או "קולות של מוכנים לשתף פעולה " ולא ממש מו"מ- יש עוד צד על העץ מולנו.... איני יודעת מה תפקידך בכח אבל אם את באה בידיים נקיות, את מוזמנת להצטרף לתיווך הירידה מהעצים. כל פתרון שיביא בסוף תהליך הכרה ממלכתית-עירונית מקובל עלינו, ובתנאי שיתחיל לנוע עכשו וברצינות, ויתורים בדרך צריך משני הצדדים אחרת אין מו"מ. אל תטעי איננו "מחרחרי מלחמה" אבל מרגישים כ-נלחמים על קיום בית ספרנו - והפעם לא נוותר עד למציאת פתרון הולם

השפה האורווליאנית פה מדהימה אותי ממש.

חנה, היו כאן שתי הודעות שטענו שאת משתיקה ומדירה את נושא בית הספר הדמוקרטי מהשיח - והן נמחקו. כי לא צייתו לבקשתך לגבי מיקום ההודעות בשרשורים. זה לא נחשב לאלימות. אבל הורי ילדים שמצפים לסיוע בחינוך ילדיהם, מראש העיר שהתחייב לחינוך פלורליסטי ובפועל גורר אותנו במשך שנים ללא פתרון - הם מחרחרי מלחמה. ממש אורוול. הכל הפוך!

למעלה