ביקור מנכ"ל העיריה בבית הספר הדמוקרטי "מרחב"

תפיסתם הערכית של תושבי רעננה

אני מאמין שתפיסתם הערכית של תושבי רעננה היא דמוקרטית. וברגע שתאפשרו להם הם יוכלו לבחור בבית ספר דמוקרטי בעיר דמוקרטית בארץ דמוקרטית. החינוך הדמוקרטי נמצא בחינוך הממלכתי במקומות בהן הבינו העיריות פלורליזם מהו ואיפשרו להכניס את החינוך לתוך המבחר שלהן. ושוב כדי להגיד פלורליזם בחינוך כדאי גם להבין מהו פלורליזם.
 
עוד הגדרה לפלורליזם

הגדרות שונות לחשיבה פלורליסטית, אולם מהות המושג מתומצתת בהגדרתו הפואטית של איש הרוח ישעיהו ברלין: "[פלורליזם היא] תפיסה שלפיה בני אדם עשויים לשאוף אל תכליות רבות ושונות ועם זאת להיות רציונלים לגמרי, אנושים לגמרי, מסוגלים להבין זה את זה, לגלות סימפטיה זה כלפי זה, להפיק נחת רוח זה מזה".
 

ATAF151

New member
יש בהחלט מו"מ על כלליה

קשה למצוא שני אנשים דתיים שנוהגים בדיוק אותו הדבר לגבי כללי הדת. וקשה למצוא אדם דתי מסויים שלא משנה את מנהגיו הדתיים במהלך החיים שלו. גם החינוך המלכתי דתי על יסודי השתנה. לפני כ 30 שנה נהגו ללמוד שם בנים ובנות יחדיו, ובתהליך של שנים זה השתנה וכיום הם לומדים לחוד. אז מה קרה שם? פשוט מאוד, התנהל מו"מ על כללי הדת, והיה דיאלוג איתה עד שהרוב החליט לשנות את מנהגיו. ואגב, כ 100 מתלמידי הדמוקרטי הם תושבי רעננה. ואם יהיה להם מבנה ומימון, לא יהיה גבול לביקוש אליהם.
 
שלום תמי, בואי נבדוק עובדות, טוב?

עם הבטחות קשה להתכסות בחורף, וקשה ללמד בתוכן ילדים. כל עוד כל מה שיש הוא הבטחות, ועוד מעורפלות, אני מבין את ההורים של הדמוקרטי שלא נאלמים או נעלמים. מה שכן נעלם, הוא כל זכר לשלטים שהיה בהם איזכור שמו של ראש העיר. נראה לי שההורים בסך הכל רוצים הדברות רצופה ורצינית. אין להם ענין בתקיפות אישיות כשלעצמן. עובדה שברגע שנפתח ערוץ הדברות שכזה, נעלמה גם הנימה האישית מהלחץ הציבורי.
 
שאולי אבן רכב, מצידי זה סבבה...

רק שאם תקרא שוב את התגובות הנ"ל זה לא אותו ציור שאתה מצייר... ומבחינתי - הלוואי והעיניין ייפתר במהרה לטובת כל הצדדים...
 

מיקי 65

New member
שלום חנה, תמי, ארז, וכל מי שעוד קורא כאן

חשבתי להתווכח על ההבדל בין מציאות לבין דעות מוקדמות, אבל הנה, יש הזדמנות פומבית לכך: מחר יהיה אפשר לפגוש הורים מהדמוקרטי במספר מקומות מרכזיים בעיר. יהיה להם חומר לקריאה, פנאי לשיחה, ומתן הזדמנות למי שרוצה להזדהות, לעשות זאת. בפלאיירים אפשר יהיה לקרוא בדיוק מה הם טוענים, באילו ביטויים משתמשים או לא משתמשים. אפשר יהיה לשמוע ממגוון אנשים למה הם בחרו בחינוך הדמוקרטי לילדים שלהם, ולמה הוא כל כך חשוב להם, שעשרות מהם מוכנים להתייצב ביום שישי חורפי ברחוב למענו.
 
הורים עמדו משעה 10 עד 14

הכמה נקודות בעיר. בבורוכוב פינת אחוזה, למשל. לי ארקפה. בקניון רננים. בעוד מקומות שאני לא זוכרת. בכל מקום היו לפחות חמישה אנשים. לא ראית אף אחד? חבל. או שעברת בשעה מוקדמת יותר או שלא עברת במקומות אלו.
 

מיקי 65

New member
בשבוע הבא הזדמנות נוספת, ואני אצרף אחר כך גם

תמונות. אני אקל עליך למצוא: ליד מרכז אלרם, מול ארומה ליד ארקפה, זה שמול פארק רעננה. נדמה לי גם בקניון רננים. הרבה אזרחים רעננים אחרים דווקא ראו, עצרו, שוחחו, וחתמו כדי להביע את תמיכתם. הייתי שמחה להזדמנות לשיחה שכזאת פנים אל פנים.
 

מיקי 65

New member
הבטחתי ולכן אקיים: תמונה

בזמן הקצר שהייתי עם שתי קבוצות הורים, היה מרתק לראות את מגוון האנשים שעוצרים לשמוע ולחתום: צעירים, מבוגרים, זקנים, הורים עם ילדים, חובשי כיפות סרוגות, חובשי כיפות שחורות, באמת מכל הקשת של תושבי רעננה. ביום שישי הקרוב, כאמור, תהיה הזדמנות נוספת. שבוע טוב לכולנו בלי רעידות אדמה בלי סופות מטלטלות ושגם הקור יחלוף מהר
 
להתראות...

חנה - את מארחת למופת הפורום הוא מקום כל כך מזמין ומאפשר שזו ממש חוויה אני מניחה שזה תוצר של מערכת חינוך פלורליסטית אמיתית זו לא את (ועוד כמה...) זו אני תמשיכו להינות
 
דוגמא נפלאה לממלכתי דמוקרטי בתל אביב

שעובדת כבר שנים (אני מכירה ילדה בת 21 היום, שליויתי מהצד את לימודיה של ביסודי, כחברה של האמא שלה): בי"ס גבריאלי. שווה ללמוד את המודל.
 

amitai3

New member
הענין הוא ב - ממלכתי

זה כל מה שאנו מבקשים איננו מחפשים בדלנות ולא מבקשים לעמצנו מגדל שן אנחנו מבקשים מזה שנים הכרה המאבק הגיע אחרי 5 שנים והשקעה כספית כבדה ביותר (רובנו מוותרים על דברים למען הגדלת תקציב החינוך המשפחתי) משרד החינוך מכיר בנו פדגוגית, ראו את תוכניות הלימודים באו לבדוק בשטח ואישרו בהתלהבות - אבל לפי הנוהל צריך מבנה ציבורי ומבנה ציבורי יש רק - לעיריה ! זה אותו מודל בכל מקום- הורים מקימים בית-ספר -> העיריה נותנת מבנה -> הכרה ממלכתית-עירונית -> בית ספר שפתוח לכל המעוניין ומשולב בחינוך העירוני
 

dmo2

New member
בית הספר הדמוקרטי

זכותו של כל אחד בחוק ללמוד באיזו מסגרת שהוא רוצה. התקציב של משרד החינוך מיועד לבתי ספר ציבוריים וכן לבתי ספר פרטיים הנמצאים באגף החינוך תחת השם מוכרים ולא רשמיים. בתי ספר אלה מפוקחים ע'י משרד החינוך ותכניות הלימודים שלהם מאושרות ע'י המשרד.בתי הספר הדמוקרטיים זכאים לפנות למשרד החינוך ולקבל מעמד של בית ספר מוכר ולא רשמי,דבר שיקנה להם זכות לתקציב שוטף אך לא לתקציב בניה. כללים אלה חלים הן על החינוך החילוני והן על החינוך הדתי. לא יתכן שכל אחד יפתח בית ספר פרטי ללא פיקוח של המדינה ויבקש ממנה ומהעיריה תקציבים.היוזמה של ההורים ברוכה,אך חיבת להיות מדיניות ברורה של העדפת החינוך הצבורי ממלכתי לכל התלמידים על פני חינוך סלקטיבי איליטיסטי. בסופו של יוםהמדינה צריכה לתת חינוך שוויוני לכל והזדמנות שווה גם לחלשים בחברה.
 

lul5

New member
מוסיף לדברי הטעם של dmo2

ואפילו אם העירייה תיתן לכם מבנה (מה גם שלפנכם בתור יש את הבי"ס החרדי ו תל"י ) מישהו צריך לממן את צוות המורים והמדריכים ולממן את תחזוקת בית הספר וכל עוד אין לכם תיקצוב ממשרד החינוך הכסף מגיע מתשלומי הורים גבוהים כ 1500 ש"ח לתלמיד ומי שיש לו 3 ילדים במערכת החינוך ישלם 4500 ש"ח עבור בית הספר לחודש! וזה עוד לפני חוגים ושיעורי עזר שממוצע לתלמיד כ1200 ש"ח בחודש כך שההוצאה לחינוך למשפחה של 3 ילדים בחינוך ה"דמוקרטי" עולה על 8000 ש"ח לחודש ובכן כיצד בית הספר יוכל לשרת את כל תלמידי רעננה ? נניח שעולה חדש חפצה נפשו שילדיו ילמדו בחינוך "הדמוקרטי" האם יוכל לממש זאת אחרי שתקבלו מבנה מהעירייה? האם ילדי יוכלו לממש זאת ולהצטרף לבית הספר ה"דמוקרטי" מבלי לשלם את הסכום הנדרש להפעילו? כך שלפני אישור משרד החינוך והמימון שלו אתם בי"ס ממש לא "דמוקרטי" ושוב המפתח נמצא בוועדה של מישרד החינוך שכן הם בוחנים תפקוד של בית ספר במשך שנים עד שמחליטים להכיר בו כמוסד מוכר ולא רשמי ולהם יש את השיקולים הלאומיים של טובת החינוך לכלל ילדי המדינה ונזהרים שלא לפגוע בחינוך הממלכתי ציבורי ושיקולים פדגוגים נוספים זה שיהיה לכם מבנה לא אומר שתקבלו אישור! ולראיה לרשת תל"י בארץ יש מספר בתי ספר על אזוריים מוכרים ע"י משרד החינוך ולתל"י רעננה יש מבנה כבר מספר שנים ועדיין לא קיבלו את אישור המוסד ממשרד החינוך !וזאת למרות שוב שיש להם מבנה בייחד עם החינוך הממלכתי (מגד)ובקשתם למשרד החינוך הייתה הרבה לפניכם (זאת לאחר בירור עם משרד החינוך) אז מה נשאר לנו שהעירייה תתן לכם מבנה ואתם תקיימו בו בית ספר פרטי לאלה שיש בידם סכומי כסף כדי לבדל עצמם מכל שאר החברה ..... לא בבית סיפרנו....... ערב נעים
 
למעלה