כל כך מכעיס!
קראתי את הכתבה הנוספת של בן כספית. הייתי חייבת לכתוב מכתב לעורך. אני פשוט מתחלחלת ממה שקורה כאן. אם יש לכן כוח - זו תגובתי לעורך: באמת שאיני מבינה אותך, מר כספית. בעוד אנחנו מגחכים על התגוננויות והשתוממויות של אנשי מפתח במדינה, אתה רוכש מקום של כבוד בקרבם. איני ממעריצי אייזנברג, אבל הזדעזעתי ממה שעוללת לנער. אני קוראת את רשימת התארים המכובדת לצד שמך ותוהה - האם אינך מנוסה מספיק בתקשורת כדי לדעת על כוחה העצום? בתדהמה מהולה בצחוק, אני קוראת את דבריך: "פרשת ג'קו", בה נטלתי חלק מסוים". לא נטלת חלק מסוים. היית בהחלט בעמדת מפתח. וכמו רבים מאנשי המפתח במדינה, אתה משתמש בתירוץ הנדוש "דברי הוצאו מהקשרם". ומה עשית אתה? האם לא ניפחת מעבר לכל פרופורציה את מעשיו של אייזנברג? דרסת פרות קדושות והולכת עם מתלהם תחת סיסמאות של משפחות שכולות, חיילים מתים ופצועים. לאיזו תגובה ציפית?? נכון, אייזנברג התלהם באותו ראיון אומלל שנותח עד מיאוס. אבל גם אתה עירום מתחת. גם אתה התלהמת במאמר אומלל משלך. לכן אני מציעה שתבדוק מה משתקף במראה בה אתה מביט. וצר לי, מר כספית, אבל אם נשתמש בדימויים שאתה מביא בהתגוננות הנוספת שלך, בלול התרנגולות הזה אתה השוחט. חד וחלק. ואתה משתמש באותה סכין שאתה חרד לצופי "יס" מפניה – סכין התקשורת. הנער הזה שוחרר ע"י בעלי תפקיד בצבא כי שכל את אביו ואולי יש סיבות נוספות. איני הדוברת שלו ואיני מכירה אותו. אך בהנחה שההיכרות שלי ושלך עם אייזנברג מבוססת על אותם פרסומים וראיונות - הוא מעולם לא אמר משהו בגנות משפחות שכולות או חיילים חיים או מתים. אתה דורש צדק לגבי אמיתות דבריך, ואני מציעה שתחפש אותו בקרבך. האם אתה סבור שעשית צדק במאמר שלך? אני בטוחה שתשובתך תהיה חיובית. אתה בטוח בדבריך. רק ראה איך אותו נער בתול (ובזכותך) נטול התקשורת גילה מודעות ואינטיליגנציה רגשית להדים שפיזרו דבריו והפרשנויות להם, התנצל ולקח אחריות, בעוד שאתה נוקט במנגנון הגנה "שונה" במורכבותו. ההתנצלות שאתה מביא כאן סתמית, מתנשאת ומיותמת. אני מסכימה רק עם דבר אחד מדבריך. אכן נוצר פה מעגל שוטים ומצעד הבלים. אני לוקחת בו חלק, כיוון שאני מגיבה כעת לדבריך. ואני מבקשת ממך לכבות כבר את הלפיד שאתה נושא, כדי שיוכל כל משתתף לחזור לביתו הוא, ולהגשים את רצונו, בין אם הוא לשנוא מישהו ובין אם הוא ללכת להופעה ולשמוע רק מוסיקה. תודה.