בעד ונגד המסע לפולין

PaNDa BoY

New member
בעד ונגד המסע לפולין

כמו בכל פורום שמכבד את עצמו, צריך לפתוח שרשור בעד ונגד..
(בתקווה שאם השרשור ימצה את עצמו הוא יכנס למאמרים). אז למה כן לנסוע למסע
1. מסע משמעותי- הסיבה המרכזית- המסע נותן כ"כ הרבה, שלרבים קשה לתאר את החוויה שעברו. המסע הוא חוויה של פעם בחיים, והזדמנות של פעם החיים -וחבל מאוד לפספס אותה.
2. התחברות לשואה, הזדעזעות והבנה עמוקה של הסבל שעבר העם היהודי בתקופת השואה- האמת שכל מילה מיותרת, זוהי המטרה של המסע- ורוב המשתתפים במסע, יוצאים בתחושה שהם נגעו ולו במעט, במה שעבר על קורבנות השואה.
3. גאווה לאומית (לארץ ישראל ולעם היהודי)- תוכלו לקרוא בנושא בשרשור הזה.
4. ידע היסטורי- הכוונה היא ידע נטו שהתלמיד רוכש על השואה ויעזור לו בהמשך: המחנות, הלך הרוח באותה תקופה, עליית היטלר לשלטון, הקהילה היהודית באותם שנים, מעשי הוונדאליזם, ליל הבדולח, הפתרון הסופי וכו'.
5. גיבוש חברתי- אמנם סעיף לא משמעותי לטעמי (הכוונה היא לצאת לטיול רק בגלל הגיבוש החברתי), אך ניתן לקרוא עליו בשרשור הזה.
6. המסגרת- מסגרת הביה"ס ועצם זה שיוצאים עם חברים למסע, נותן הרבה מאוד. העובדה שיוצאים עם חברים, וניתן לדבר עם החברים/המורים/המדריכים על מה שעובר עוזר מאוד, ונותן פרסבקטיבה אחרת למסע.
7. בכל זאת חו"ל וכיף- על אף שמדובר במסע לא פשוט, יש הרבה זמן חופשי והרבה מקום לכיף. אחרי הכל מדובר בחו"ל. אז למה לא לנסוע למסע
המחיר- לכל הדעות מדובר במחיר יקר לטיול. תוכלו לקרוא על זה בשרשור הבא (כדאי גם לקרוא את התגובות).
חשש שהמסע יהיה כבד וקשה מדיי- למרות שלפי דעתי החשש הזה מיותר, רבים פוחדים מהמראות שיראו ומהחוויות שיתקלו בהם במהלך המסע, ולכן בוחרים שלא לנסוע.
מצד שני, חשש שחלק מהתלמידים לא ימצו על המסע עד תום- ייתכן ויש כאלו שלא ימצו את המסע, בגלל שיראו בו מסע יותר כיפי מאשר מסע חוויתי ומשמעותי. במקרה כזה, מיותר לשלוח את התלמיד, ולשלם סכום גבוה כ"כ של כסף. אז מה דעתכם? יש לכם מה להוסיף?

אוהד11

New member
לדעתי, החיוב במסע זה הוא מוחלט

הנקודות "נגד" שהעלית בטלות בשישים (אמנם אין לזלזל בעלות הנסיעה).

חשוב מאוד לנסוע לפולין....

אך החיסרון הבולט שבגללו לא כולם יוכלו לנסוע הוא עלות הגבוהה של הנסיעה. זה לא אומר שלא צריך לנסוע בגלל זה, אך צריך למצוא דרכים, כדי להתגבר על מכשול זה וחלק מהן כבר נאמרו כאן.

DEADSTAR1

New member
צודק .. אבל ..

צודק בקשר לזה שצריך למצוא דרכים ליסוע למרות הקשיים . אני חשבתי שלהוריי יהיה כסף כי תמיד היינו במצבב בסדר , אז לא עבדתי על מנת לחסוך את הכסף לנסיעה. ופתאום סבי חלה , היינו צריכים לשלם המון כספים למטפלים , לתרופות שהמדינה לא מממנת. ולא היה לי זמן לעבוד בזמן זה , כי בדיוק יש לחץ של בגרויות שאליהן אני צריכה ללמוד . מאוד רציתי להיות שם .

thunderstorm

New member
אני חושבת..

שהעלת את הנקודות הנכונות, אבל כמו שאמרו לפניי - הסיבות לצאת עולות על הסיבות לא לצאת, ולכן בהחלט כדאי לצאת למסע הזה!

אני לא בטוחה...

הייתרונות בולטים וברורים לכל מי שהיה במסע. הייתי רוצה לדבר על חסרון מסויים. המסע הזה משנה את הבן אדם. לפחות, הרבה אנשים הוא משנה. אותי הוא שינה. האמת, הרבה יותר בגלל הקטע החברתי - לטובה כנראה. מצד שני, נעשיתי נורא רגישה ורגשנית. אני לא בטוחה שהייתי בנוייה לזה. אולי הייתה חסרה לי בגרות נפשית כי כל דבר קטן שקשור בזה גורם לי לבכות עכשיו. ופעם זה לא היה ככה. המדריך שהיה לנו במשואה (אני לא זוכרת את שמו, אבל הוא בן אדם ממש ממש חכם! אני מעריצה אותו!) אמר שלדעתו הגיל המתאים למסע הזה הוא גיל אוניברסיטא. אז האנשים הרבה יותר בשלים לקבל את מה שיש שם, ובגיל תיכון יש רק מעטים כאלו. הוא גם אמר בהדגשה שהוא לא אומר שאין קשר בין העובדה שאנחנו נוסעים לפולין בי"א-י"ב ובין העובדה שאנחנו מתגייסים שנה אחר כך. כאילו, בכוונה מנסים לעשות לנו משהו ולהשפיע עלינו...

PaNDa BoY

New member
../images/Emo45.gif נכון, אצל לא מעט זה חיסרון

בולט, מצד שני חלק יראו בזה יתרון- שכן אפשר להגיד שהבנת את המסע עד תום.
יתרון בולט נוסף שלא הזכרתי בהודעה הראשונה היא האמונה בערך האדם - אצלנו בכל אופן הגדישו את זה במיוחד- עד כמה חשוב להיות הומניים אחד לשני, לעזור ולתמוך כשצריך. אני בטוח שרוב משתתפי המסע לקחו את זה איתם.

a e q u i t a s

New member
את צודקת!!!!!

כמו שרשמתי בפוסט הקודם פה, המדריך שלך אמר שהגיל המתאים הוא גיל אוניבירסטה ולא גיל תיכון, מה גם הוא גם רמז שיש קשר לעובדה שאנו קרובים לגיוס ולבין המסע לפולין, לא רציתי לקשור את זה בצורה כה בולטת, אבל אם כבר ציינת את זה, אז זה נקודה שצריכים לדבר עליה, חוסר הסובלנות כלפי אוכלוסיות זרות והגברת נטע הלאומניות והקיצוניות שבתוכנו!!

מיכלוש7

New member
לדעתי צריך להוריד את סיבה מס' 7../images/Emo70.gif

לנו לא היה הרבה זמן פנוי בשביל לעשות כיף וטוב שכך. מה שיוצא בסופו של דבר זה שהרבה ילדים זוכרים רק את ה"כיף" וה"סבבה" מהמסע ולא את החלקים הבאמת משמעותיים... ואז כמו שמישו פה כבר אמר פעם-כבר עדיף לעשות טיול שנתי לצרפת או לונדון

זה לא כ"כ נכון

לנו היו קטעים שמאוד נהנתי בהם, זה לא הוריד בשבילי את החשיבות של הקטעים שקשורים לשואה, וממש לא הפך אותפ לפחות משמעותיים. נכון שהנושא העיקרי הוא השואה אבל צריך קצת הפוגות.

PaNDa BoY

New member
../images/Emo45.gif אפשר לשלב בין 2 הדברים

וחייבים הפוגות- בדיוק בגלל העובדה שהמסע קשה ומשמעותי..

newKiticat

New member
אצלנו ההנאה

הייתה בקטע של חברותא. בלי פאבים או דברים כאלה. לשבת ולדבר, סתם להכיר עוד מישהו. ליצור קשר. להתחבר. הייתה לנו אחת מהקבוצות הכי מאוחדות שאנשים ראו מזה שנים.... ותאמינו לי שלא צריכים הנאה "שטחית". לנו היו טישים אומנם בהשראת הדתיות של בית הספר שלי, אבל זה רעיון מעולה. זה חיבר אותנו עדיין למשמעות הטיש, שתינו קצת, רקדנו, שרנו, היה כיף לא נורמלי.....

LadySpeedStick

New member
בקשר

ל"למה לא---", האחרון. אני לא מסכימה. אני בספק אם יש מישהו שלא הפתיע את עצמו בתגובה שלו למסע. ומי שלא עבר את זה לא יודע איך זה מרגיש אחרי. אני חושבת לזה חצוף לקבוע מי כן מתאים למסע ומי לא, ולהחליט בשביל התלמיד אם הוא ימצה את המסע הזה. אני אפילו חושבת שזה משנה את אותם הילדים מאוד, ודווקא הם מאוד צריכים להיות שם. אני יכולה להגיד לך, שבמשלחת שלי היו ילדים, (שהיו על תנאי) שהפתיעו אותי לגמרי ולקחו את זה נורא ברצינות, נגד כל הציפיות.

PaNDa BoY

New member
אז כנראה שלא הבנת אותי נכון,

או שאני לא ניסחתי את עצמי היטב. אף אחד לא קובע בשביל התלמיד שום דבר, ואני יודע שזה משפיע גם על תלמידים פחות רציניים (וגם לפי דעתי- לא לנסוע בגלל השיקול הזה נראה לי דבר שטותי). ובכל זאת, אני יודע על תלמידים שמבחינתם האישית בלבד בחרו שלא לנסוע למסע, משום שלא היו מוכנים למסע משמעותי וחשבו שהם לא ימצו את עצמם בגלל ה"רוח השטותית" שבהם. הם העדיפו טיול בארה"ב או באירופה, על פני המסע- והשיקול הזה היה מרכזי מבחינתם. אמנם נתתי טיעונים בעד ונגד, אבל זה לא אומר שאני מסכים עם כולם.

LadySpeedStick

New member
ממה שכתבת

זה נשמע שגורם חיצוני קובע בעניין. ברור שאם זו ההחלטה של הנוסע אז זה משהו אחר.

ואני, למשל, מכירה אנשים שנורא...

... התאכזבו. הם הרגישו כאילו המסע הזה לא נוגע להם, הם לא הרגישו שום רגש חזק במיוחד ולא חזרו עם שום ערכים או מסקנות מיוחדות... ואלו אנשים רציניים שבאמת הקשיבו וניסו "להיות שם", אבל זה פשוט לא השפיע. יכול להית שזה היה גם בגלל המדריכה שלנו, שהייתה ממש לא טובה. אחרי 3 ימים החליפו לנו אותה, לפי בקשתינו. אבל כנראה הם כבר נאטמו... או שיכול להיות שזה היה בגלל שהם באו עם צפיות מאוד גבוהות. והתאכזבו. וכאן באה העצה שלי לאלו שעוד לא יצאו: "כגודל הציפיות, כך גודל האכזבה". אל תפתחו ציפיות יותר מדי גדולות. אל תחשבו שאתם הולכים להרגיש ממש מה שהרגישו האנשים שחיו בתקופת השואה (וחס וחלילה שתרגישו דבר כזה!!), ואל תצפו להבין למה הדבר המחריד הזה קרה ואל תצפו לפתח רגשות פטריוטיים חזקים בעקבות המסע, או כל ציפיה אחרת, שהיא גדולה, ובעצם לא תלויה בהחלטה שלכם. זה פשוט משהו שקורה מעצמו, שוב רק לחלק מהאנשים. בואו עם ציפיות מינימאליות - לראות את המקום בעיניים, לשמוע עוד דברים על השואה, ללמוד על ההסטוריה של הקהילה היהודית בפולין. אם תפקחו את העיניים כדי לראות, תפקחו את האוזניים כדי לשמוע ותפתחו את הראש כדי ללמוד ולהבין, רק כדי לממש את הציפיות המינימאליות שלכם, ואחר כך תחשבו על זה קצת, השאר יבוא מעצמו. אתם תבינו לבד. לא צריך להתאמץ בשביל להבין. המוח הוא איבר חכם במיוחד והוא יודע להסיק מסקנות אם נותנים לו מספיק נתונים ונותנים לו זמן לחשוב עליהם. אז תנו לו...

vardarozovsky

New member
מסע לפולין

ביולי השנה , רק ביולי השנה הרגשתי שאני מסוגלת לנסוע לפולין, עד אז הרגשתי שאני לא מסוגלת, עלי להבהיר אני ילידת הארץ, אם וסבתא . כל השנים מלווה אותי ההרגשה שאני ומשפחתי בני מזל שנולדנו פה אבל אם היינו שם גורלנו היה נחרץ. קראתי הרבה על השואה קראתי , מה שנקרא ספרות שואה גם קצטניק וגם פרימו לוי ואידה פינק. לעצם העניין המסע היה חשוב לנפשי מה שרואים משם לא רואים מכאן , אם לדבר בסיסמאות.הכאב שלי היה גדול כאילו זה קרה אתמול ולי באופן אישי . אני מרגישה הזדהות גדולה מאד עם העם שלי לדעתי זה מסע חשוב מאד . אנשים צעירים , תלמידים , הם אמנם חסרי נסיון חיים , אבל הם תמימים וקולטים הכל . .שלי .זה מסע מאד חשוב שכל יהודי שיכול צריך לערוך . אני בעד

למעלה