בעד ונגד המסע לפולין

newKiticat

New member
זה שונה בכך

שהעיקרון העומד מאחורי ההרגשה הזו היא כיבוד המתים והעבר שלנו על מנת שאסון זה לא יקרה שנית. בניגוד אל אנשים אחרים, אני לא מתיימרת להיות יומרנית ולצאת בהכרזות על שלום כלל עולמי ואוטופיה גלובלית. כי אני לא מטומטמת ויודעת שאני לא יכולה לעמוד מאחורי המילים היפות שלי, גם אם זה רק בפורום וירטואלי. הנקודה היא לא לנקות את העולם הזה מכל אותם "אוביינו". ממש לא. ואם כך את רואה את זה, אז את מסומאת מהמציאות. אני רוצה לראות שלא תראי פיגוע, ולא תרגישי רע, שאלו אנשים שאת מחוברת אליהם קצת יותר מאותו מחבל שהתפוצץ. אני מאמינה שמגיע לעמים שונים להתקיים בצורתם ולא לאבד את הייחוד שלהם למען כולם. אני נגד אלימות. אני מאמינה בהסתגלות של האמונות להתקדמות התפיסה המקומית והעולמית. אני יודעת שאני מרגישה ייחודית ויהודית בכך. אבל איפה לעזאזל בתוך ההצהרה הזו אפשר לתפוס שאני תופסת עצמי כ"גזע ארי"? אם ההרגשות שלך כל כך לא מזדהות עם המצב והקיום הנוכחי שלנו, אז מדוע את גרה בישראל? מתוך נוחות גרידא? מתוך הידיעה שבחו"ל, העובדה שאת יהודייה, עלולה להסתמן כמציירת מטרה עליך? קשה לי לתפוס אנשים עם הצהרות כאלה. באמת. ולמרות שאני לא מכירה אותך במציאות, אני משום מה נוטה להאמין שאת לא בדיוק פעילה בנושא זה. ואם את כן- אז עימך הסליחה. פשוט אדם כזה מזמן היה נתפס ומצוייר על ידי הציבור כקבוצה חיצונית.

well...

כמו שנכתב למעלה, למסע מסוג זה בהחלט יש יתרונות וחסרונות לכאו ולכאן. אני לא חושבת שיש מישהו שיתנגד לרישמת ה-
שנכתבה פה- המסע הזה הוא מסוג הדברים שהלוואי וכל אחד במדינה היה יכול לעבור אותם- ולו רק בגלל שזה קשור להיסטוריה שלנו כעם, כאומה יהודית, וכחברה בכלל. וכמו שיש את המשפט "תמונה אחת (מוחשית) שווה 1000 מילים"- כמה שידברו, ויספרו ויסבירו, זה אף פעם לא אותו הדבר עד שאתה רואה את זה בעצמך: ות'אמת, גם מי שהיה שם, בוודאי יסכים איתי שגם אחרי שרואים את כל הזוועות שנעשו שם לא מצליחים להעלות על הדעת איך בכלל קרו דברים כאלה... ולגבי החסרונות- אני לא יודעת מה עבר בראשם של אנשים אחרים לפני שיצאו למסע, אבל אני באופן אישי לא חששתי במיוחד ממה שאני עלולה לראות. כמובן שבהתחלה יש אישזהו פחד שיהיה קשה לעמוד במעמד מסוג זה ולהתמודד עם המראות הקשים מנשוא, אבל אני לא יודעת אם זה מהווה "תירוץ" בשביל לא לנסוע. מצד שני- אנשים שהנושא הזה לא כ"כ מדבר אליהם, והם לא ממש מעוניינים "לדוש" בו מעבר לנלמד בביה"ס, שלא יצאו! אחרת אותם אנשים סתם יכולים להרוס את כל החוויה המיוחדת של המסע, ולקלקל לחבריהם- וזה מתייחס, לדעתי, לנקודה של "אי מיצוי הרעיון של המסע". אוקצור- מי שהנושא באמת קרוב לליבו, ובאמת רוצה לדעת יותר, ללמוד ליותר, ולחוות דברים בצורה שונה, וכך גם להשכיל ולהתחבר יותר (את זה אני אומרת כי שמעתי מהרבה כאלה שהיו שדווקא אחרי שחזרו לארץ הם הרגישו "ישראלים יותר"), שיסע, ולא יחשוב פעמיים!!! ורק הערה קטנה לגבי המחיר- אני יודעת ומתארת לעצמי שיש הרבה כאלה שמעוניינים לצאת למבע אך מוותרים על הרעיון מפאת המחיר הגבוה. אכן צר לי על כך- אבל תמיד אפשר לנסות ולפנות להנהלת בתיה"ס, לבקש עזרה/מימון, ואולי זה יעזור בסופו של דבר.. וזהו... זה(בערך) כל מה שיש לי להגיד בעניין

לנסוע...בהחלט לנסוע...

אני חזרתי לפני שבועיים ככה, אחרי הרבה התלבטויות עם ךנסוע או לא, ואני בהחלט יכולה להגיד, שאני לא מתחרטת שנסעתי. אמנם זה היה הדבר הכי קשה שעשיתי בחיים שלי, ואני נשברתי כל כך במהלך המסע, אבל בהחלט היה שווה את זה. לגבי הסיבות לא לנסוע...אז... - מחיר, אצלנו עלה המסע כ1,010 דולר...אנשים עם בעיות כלכליות שיצאו למסע קיבלו סיבסוד, השתתפות בית ספרית בתשלום, לדוגמא, ידיד שלי, קיבל סיבסוד של כ70% מביה"ס... על סעיף המחיר אפשר להתגבר...רוב הפעמים. - חשש שהמסע יהיה כבד מדי....זו היתה החששה הראשית שלי בהתלבטות, כמעט והחלטתי בלילה שלפני לא לנסוע, אבל בסופו של דבר, כן המסע הזה מאוד קשה, אבל, גם אנשים כמוני,שנשברו בו לגמרי, עוברים אותו, והבנייה המחודשת של עצמך לאחר מכן...לפי דעתי רק מועילה לך. - חשש שחלק מהתלמידים לא ימצו את המסע עד תום....תמיד יהיו כאלה. כמו רבים מבני המשלחת שיצאתי עימה שיצאו רק כי "חו"ל עם חברים זה מאגניב". אז תמיד יהיו את אלה,כאן התפקיד שלך כמישהו שיצא איתם לא לקלות שלהם במסע להעיב על המסע האישי שלך. אז יש כאלה, שלא מבינים כל כך את מהות המסע, אלו שיעירו לך על הקושי להיכנס למשרפה שאת יודעת שכנראה שבדיוק פה נשרפה המשפחה שלך....אבל אם ניתן לאלה להשפיע עלינו, ובגלל אלו נוותר על המסע הזה,הפגיעה היא רק בעצמנו. לסיכום, בהחלט לצאת.

hanavat

New member
המסע שלי

את הטיול לפולין עשיתי בסוף כיתה י' ממש מוקדם יחסית אחרי שבכיתה י' נפגע בי"ס שלי בצורה מאוד משמעותית מטרור - אמא ואחות של תלמיד מהשכבה ושני אבי צדק ז"ל שלמדה אצלי וכן 4 בוגרים שנהרגו לאורך השנה. המסע לפולין לא הי קשה מאוד ובטח שלא מזעזע !!! אני מצטער לאכזב את כל מי שמצפה למסע ארוך ומלא דיכאון, במקרה שלי היה פשוט כיף . יצאתי עם החברים הכי טובים שלי , והמורים הכי טובים שלי , המדריכה הייתה מורה מבי"ס. כן היו בטיול את הקטעים שבהם היינו נדרשה רצינות אבל רוב הטיול עבר עלינו בנסיעות (נוסעים מרחק השווה למדינת ישראל 3 פעמים) או במקומות קלים יחסית - מכרות המלח, קרקוב שהיא עיר ממש מדהימה , ורשא שהייתה מלאה אנדרטאות וכ"ו . הקטעים הקשים היו במחנות אושוויץ, מיידאנק , טרבלינקה, ואתר הירי ביער לופוחובה . כך בהרבה מובנים הטיול הזה היה גם ניקויי ראש לקאת כתה י"א , כן היו קטעים קשים - מיידאנק הוא המחנה הקשה ביותר - אפשר לתפוס אותו בניגוד לאושוויץ שהוא גדול מדיי או טרבלינקה מימנה לא נשאר כלום . אני אומר אל תשתמשו בסעיף הזעזוע כסיבה לנסיעה - מי שראה שבועיים לפני המסע אוטובוס מפוצץ ומפויך כשהוא יודע שבתוכו יש תלמידה מהשכבה שלו לא יזדעזע שם ולצורך העניין כל מי שרואה חדשות וצופה בחדשות אחרי פיגועים ירגיש בפולין שחרור מהתופת . בכל מקרה המסע מומלץ בגלל הלימוד ובגלל שחשוב להראות : אנחנו זוכרים !!! והמחיר ... אל תשכחו שמדובר בחו"ל - טיסה , ביטוח, מלונות, אוכל ומים מינרליים לאורך כל הטיול- מאבטח, מדריך ומלווים . בקיצור תסעו , תלמדו , תהנו ותצברו כוחות לקראת הלימודים .

ORITA9

New member
את ממש צודקת..

היו רגעים מאוד קשים במסע שהיית נדרש להיות רציני וגם נכנסת מאוד עמוק לקטע של המסע וגם אפילו בכית... אבל מהר מאוד יוצאים מזה כי לוקחים אותך להמון מקומות אחרים ואתה נמצא עם חברים שלך ככה שאתה גם נהנה מעצם העובדה שאתה טס לשבוע רק עם חברים!

ORITA9

New member
המסע שאני עברתי..

השנה אני יצאתי למסע לפולין..חשבתי המון אם לצאת או לא לצאת גם בגלל המחיר למרות שהוא היווה חלק קטן בסופו של דבר.. אחותי הגדולה יצאה למסע בעבר וחזרה ממנו מבינה וגאה בכך שיצאה.. התחלתי ללכת למפגשים והחלטתי שאני מעוניינת לצאת, המסע היה מסע של הבנה אבל בלי הרבה להתפלצן הרגשתי שם המון ועברתי חוויות שאני אזכור כחוויות שמחברות אותי גם לעם היהודי וגם לאנשים שאיתם יצאתי.. אין ספק שהיו שם רגעים שהרגשתי שלא הרגשתי בחיי קודם לכן וכמה שזה קשה יש גם (המון) רגעים כיפים אז כדאי לעבור את זה בשביל לדעת שהיית מסוגל, בשביל להבין וגם בשביל להנות (כמה שזה נשמע לא יפה..)

PaNDa BoY

New member
חלק ממטרות המסע היא ההנאה..אני

לא מוצא שום סיבה להתבייש בזה..

למעלה