הייתי צריכה לקרוא את הכל עוד פעם...
...כמה פעמים, כדי להבין שבעצם אני מסכימה איתך בהכל. ממש הכל. חוץ משני דברים: נקודת המוצא, כלומר ההנחנה הבסיסית, וכן המסקנות, כלומר מה אנחנו צריכים לעשות עם זה הלאה. זה מצחיק אותי... בנוגע להנחות: את מניחה שאלוהים ברא את הכל מאהבה, ולכן כל הקיים ביקום הוא "גוש" של אהבה, ואילו אני מניחה שהכל "התגלגל" ו"נברא" מעצמו מתוך אוסף חומרים ואנרגיה שתמיד היו קיימים (כשם שההנחה של המאמינים הוא שאלוהים תמיד היה קיים, והוא זה שיצר את כל החומר והאנרגיה. אני מתחילה שלב אחד מאוחר יותר, אבל זה בעצם אותו הדבר...), ובעצם כל הקיים ביקום הוא "גוש" של חומר שמשנה צורה ומקום מדי פעם. אני מוצאת שתי מסקנות הגיוניות מפה: האחת היא שאם בעצם הכל הוא גוש אחד שמתנהל מעצמו, אין לנו כל שליטה עליו, וכל מה שנותר לנו לעשות הוא להניח בצד את הדברים שקרו בעבר ולהמשיך הלאה. כי שום דבר לא ישנה, ולא משנה מה נעשה, העולם ימשיך בדיוק באותו מסלול, גם אם יהיו מליון אנשים יותר או פחות חיים בו. כך, אם נתעלם מהדברים הרעים, אז נוכל להמשיך לחיות בשקט, והתוצאה - יהיה לנו טוב. זו, עד כמה שהבנתי, המסקנה לפיה את פועלת. המסקנה השנייה היא שאם רע לנו - אז יש לנו שתי אפשרויות: או להלחם, או לברוח. ובכל מקרה עדיף שזה יהיה מראש, ברגע שעוד צופים שהבעייה מתקרבת, ולא אחרי שקיבלנו את המכה. ואם נעשה את זה, אז לפי דעתי התוצאה היא שיהיה לנו טוב. לשתי השיטות יש את חסרונותיהן, כי האושר והנוחות לא יהיו לתמיד, וזה משום שאני פשוט לא מאמינה שכל העולם יצליח לעבור לחיות בהרמוניה (לפחות לא בתקופת החיים שלי), ותמיד יהיו "התקפות", לצורך העניין נגיד שהן "עלינו". אם נשים את ה"התקפה" מאחורינו כל פעם, הקונה מטאטה, שום דבר לא קרה, ו-הנה זה עבר! אז סבלנו במשך תקופה קצרה, עד שהפסיקו להציק לנו. ואז באיזשהו שלב יתחילו להציק לנו עוד פעם. כי ככה אנשים - אם הם חושבים שהם יותר חזקים, אז הם רוצים להוכיח את זה. וכך אנחנו סובלים מ"התקפות" ו"הצקות" חוזרות ונשנות במשך כל החיים. בנוסף, כמו שהסברתי בהודעה קודמת, אנשים שחיים לפי שיטה זו ייכחדו בסופו של דבר... מצד שני, אם "נתקוף" בחזרה, או אם נוכל, "נתקוף" מראש, אז אולי נסבול תקופה מסויימת מאוד לא נעימה של "מלחמה", אבל אחר כך ה"התקפות" עלינו ילכו ויפחתו, עד אשר יעלמו. לשם דוגמא, אפשר לקחת את ארה"ב, שיש לה הרבה מאוד כח, והיא מרתיעה, ולכן אף אחד לא מתעסק איתה. וה-11/9, לפי דעתי לא יחזור על עצמו, כי ארה"ב הגיבה, הרתיעה, ועכשיו שוב ברור שהיא החזקה. ונראה שמישהו מעז להתעסק איתה, לפחות בשנים הקרובות. מצד שני, נקח אותנו ואת המחבלים, שלא הגבנו, וויתרנו, והבלגנו, ולא נתנו מכה אחת חזקה - והם כל פעם עשו עוד פיגוע, ועוד פיגוע, ועוד פיגוע... ובינתיים אנחנו נהרגים... עד מתי? עד שנכנסנו לעזה ועשינו שם סדר, ועכשיו הם לא באים לפה יותר... ויש הרבה פחות נפגעים! (אגב, ברור באיזו שיטה אני תומכת...)