בעיית השמנה

לא רוצה לדכא אותך, אבל 4 שנים זה לא ממש הרבה...

לא שאני אומרת שהוא צודק, אבל המקרה שלך הוא לא ממש "הוכחה" שהוא טועה. 4 שנים זה מעט.

shron17

New member
זה לא העניין ,,

הרי ההתייחסות שלו בכלל לא הייתה מכוונת אליי, (רק נתתי זאת כדוגמא),
העניין שלו הוא בהכללה ,כאשר הוא טוען שכול אלה היורדים במשקל,זה יגרום להם
לחוסר פרופורצייה בגוף, ושכול מי שיורד במשקל ,עולה שוב בחזרה,
וזה בכלל לא מדוייק,זו הרי הכללה מוגזמת,כי לא כולם משמינים שוב,
יש הרבה אנשים שמפחיתים במשקל ונשארים במשקל תקין -
אני מכירה המון כאלה,אבל אותם הוא לא מכיר.

הרזיה זה פשוט מצב מורכב...

כן, גם אני מכירה הרבה סיפורי הרזיה. אבל ברוב הסיפורים האלו מדובר על אנשים שניסו לא פעם ולא פעמיים לרזות, ורק בפעם העשירית או העשרים או אפילו יותר הם הצליחו. וקצת קשה לשים את האצבע על מה גרם להם להצליח דווקא בפעם הזו, וכנראה הסיבות משתנות מאדם לאדם. יש כאלו שפשוט מצאו בדיאטה הזו שיטת אכילה שהתאימה להם, אחרים בגיעו לאיזושהי צומת בחיים שבה ההשמנה הפריעה להם להתקדם הלאה וזה נתן להם מוטיבציה לרזות, ויש כאלו שפשוט התבגרו מספיק כדי להתמיד בתוכנית.

כך שאי אפשר להסיק מסיפור אחד לשום כיוון - לא להצלחה ולא לכשלון.

papillon10

New member
תעשה טובה לעצמך וזרוק אותה כמה שיותר מוקדם , חבל על כל שניה

היי כמה עצוב שיש אנשים כמוך

היי

לאחר שקראתי את התגובות ואת ההודעה שלך כמובן אני מבינה שיכולה להגיד רק דבר אחד!
תיפרד ממנה ואל תגיד לה שזה בגלל המשקל אלא בגלל המוח שלך והרוע שלך! למה לכל הרוחות יצאת איתה מהתחלה אם ידעת שהיא לא רזה בעיניך! למה לבחור מישהי ולמרר לה את החיים?! ולמשוך את הקשר שנה בתקווה שהיא תרזה אם זאת לא חוצפה אז מה זאת חוצפה?
מי אתה שתבחר מישהי כפרויייקט מלכתחילה לא אהבת אותה אז למה להמשיך למה לצפות לשינוי מימנה?
למה היא בכלל חייבת שינוי להשתנות עבורך?!
היא לא חייבת כלום נקודה!!! רק עבורה אם בא לה שתוריד במשקל ואם לא אז שתהנה מעצמה איך שהיא ומגיע לה שמישהו יעריץ אותה יאהב אותה כמו שהיא עם שינווים ובלי שלא יראה בה רק שומן!
כל כך מרגיז אותי הדבר הזה...
תחפש לך מישהי רזה מקל דקה שחלילה לא תעלה במשקל אחרי לידה אם אתה בכלל רוצה ילדים...
כמה טיפשות לצאת שנה ביחד ולהיזכר שזה מפריע !
מאחלת לה שתמצא גבר עם לב טוב ! ושלא תתקל בחארות כמוך !

לגבי מה שהציעו פה שתבשל בריא ותעשה איתה ספורט וכאלה זה נחמד מאוד אבל למי שמהתחלה מציע את זה ואוהב באמת
ולא מתנה את הקשר בכך שאם תרד במשקל אשאר אם לא אז לא.
אם רוצים לעזור מאהבה בלי התנייה זה מעולה אם לא ויש התנייה אז עדיף להיפרד.

דף חדש4

New member
היא לא חייבת לרדת במשקל והוא לא חייב לקבל אותה כמו שהיא

היא צריכה לרדת במשקל רק אם היא מחליטה שזה חשוב לה. בלי קשר אליו.
והוא לא צריך להשאר איתה אם מפריע לו שהיא שמנה. מותר לו שזה יפריע לו.

Purple Mushroom

New member
בעיית קבלה

אתה צריך לקבל אותה כמו שהיא. אם מפריע לך המשקל, או צורת הגוף שלה, אתה צריך לדבר איתה. למרות שהנושא רגיש.
אתה לא צריך לסיים את הקשר בגלל זה. אם יש אהבה אמיתית, כבר מעל לשנה, אתה צריך ויכול לדבר איתה על הנושא, על כל נושא שבעולם אפשר לדבר.

אני גם מכיר את זה, היו לי בנות זוג עם משקל גדול יחסית, וגם כעת, יש לי בת זוג, כמו הקודמת, שמבחינתי, משמינה מנחת.
אפשר לדבר, ואפשר לשנות. אבל אתה צריך לאוהב אותה כמו שהיא קודם כל :)

:)

הגדרת היטב את הבעיה, אתה רק לא מבין אותה..

ציטוט: "הבעיה היא שמבחינתה ובאופן ברור זה נושא מאוד מאוד רגיש והוא לא לדיון ולא יהיה בו שינוי ."

יש אנשים שהשומן הוא שכבת מגן בעבורם, מכל מיני בחינות / סיבות. אני למשל אחת מהן, אז אני אוכל להסביר כדוגמא את הסיטואציה אצלי.

לאחר מספר מקרים טראומתיים שעברתי החלטתי ברמה הנפשית, תחילה שלא במודע, כילדה, כיום במודע
להפוך לחסרת צורה ולכמה שפחות אטרקטיבית (כי ישנן נשים מלאות / שמנות שעדיין נראות טוב..)
וכך בעצם להגן על עצמי מפני פגיעות עתידיות ככל האפשר..

נכון שישנו הצורך להראות מושכת בפרט בפני בן הזוג, אך הפחד מלהיות פגיעה יותר מאשר מי שאיננה מושכת - הרבה יותר חזק..

גם בן הזוג שלי רוצה שאוריד במשקל, למרות שהסברתי כמה הדבר מהווה בטחון בשבילי וחשוב מבחינתי לפחות כמו שלא להכנס למטווח יריות
ההבדל הוא שאנחנו כן מדברים, שהוא לפחות ברמה הרציונאלית מסוגל להבין את העניין, ואני מספיק בוטחת בו כדי להסביר לו.. גם אם ברמה האישית עדיין קשה לו עם זה
הוא לפחות מבין שאני לא עושה לו בדווקא, ומספיק בן אדם כדי להתגבר על זה ככל האפשר..
דבר נוסף הוא שאני נמצאת בהליכים לשיפור מקור הבעיה.. למען שנינו וללא קשר למשקל שלי.

אם אתה באמת אוהב את בת הזוג שלך, נסה להיות קצת פחות אטום והחלטי, אולי אז היא תבטח בך מספיק כדי להסביר לך למה זו החלטתה באמת
כי חוסר תקשורת על נושא שמפריע לך, גורם לך לחשוב אולי שהיא עושה לך בדווקא או משהו, ובטח לא משנה את הרגשתך כי אם מחמיר אותה..
נסה להסביר לה את עניין חשיבות הדיבור על זה מבחינתך, שאתה רוצה להבין אותה יותר, שתוכל יותר לתמוך בה, תוך הבטחה לקבלה והכלה, ולא שיפוטיות וביקורת.

אני בכ"א מאמינה שאם היית מספיק תומך ופחות ביקורתי, אולי היא היתה נותנת לך צ'אנס ומשתפת אותך
זה חשוב גם לזוגיות.. רוב ככל הזוגיות מושתתת הרי על עניין התקשורת בין בני זוג, והיכולת לבטוח ולתת אמון..

בהצלחה.

דף חדש4

New member
הוא לא צריך להפוך את הבעיה שלה לבעיה שלו

כל ההסברים הכי פסיכולוגים ועמוקים בעולם לא מהווים לא תרוץ ולא סיבה. זה שיש סיבות להשמנה- לא משנה כהוא לזה לעובדה שיש בעית משקל שמפריעה לו לקשר. הסבר מעולה, ונוגע ללב ככל שיהיה לבעיה הזו (פגעו בי בילדות ואני מפתחת הררי שומן כדי להגן על עצמי. הבן אותי. אני קורבן ואדם נטול יכולת. רחם עלי ואל תדרוש ממני כלום!) אינו הסבר שצריך לענין את בן הזוג ואין סיבה שיקח חלק בדנמיקה הלא בריאה הזו של הקורבן שלא מסוגל לעשות שנוי ושל בן הזוג שנדרש לקבל אותו בכל מחיר. הוא ממש לא חייב לקבל אותה בכל מחיר. הוא צריך למצוא מישהי שהוא כן יכול לקבל בכל מחיר.

בורות ואטימות כשלך אינן תכונות שאפשר להכניס לזוגיות

&nbsp
אני מוכנה להתערב שאו שאתה לבד, או שאתה חרא של בן זוג.. ורחמיי עליה..
&nbsp

&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

anesthesi

New member
אם המשקל שלה גורם לך לדחיה - תיפרדו

נשמע שאתה לא בחור עדין במיוחד. בכל מקרה, נראה ששניכם צריכים מישהו אחר כבן זוג.

דף חדש4

New member
אתן לך תשובה חד משמעית- אין לקשר הזה סכוי

א. מותר לך להעדיף נשים רזות יותר. אם נעלבו פה כמה אנשים שמנים בגלל העדפתך- זו בעיה שלהם. בעית המשקל שלה מפריעה לך? מותר לך.
ב. אין סכוי שזה הולך להשתנות. מנסיון. כל החיים שלי שמעתי את אבא שלי מתלונן על בעית המשקל של אמא שלי- ואני מדברת איתך על יותר מ 50 שנה. היא לעולם לא רזתה והוא מעולם לא הפסיק להתלונן. היו להם נשואין גרועים.
ג. אתה צריך לקחת החלטה עם עצמך- שלא קשורה בשום שינוי שאותה בחורה צריכה או מצליחה לעשות- האם אני מוכן לחיות איתה ככה- כמו שהיא עכשיו? כן- אז קדימה. לא- אז צא משם.
היתה לי התלבטות דומה כשיצאתי עם גבר מאד שמן בגלל אשיותו הטובה ופניו הנאים- ואני זוכרת שהתייעצתי גם עם רופא המשפחה שלי- מה הסכוי שאדם כל כך שמן ירד במשקל (ועוד בשבילי. לא כשהיוזמה באה ממנו) התשובה היתה- נידנוד ראשו של הרופא לשלילה.
החלטתי- שזה מפריעה לי מדי ועזבתי. לא רק אסטתית והפגיעה הממשית בחיי המין אלא גם בריאותית- המחשבה שאצטרך להתמודד בעתיד עם בעיות סביב ההשמנה שלו , בעיות שכבר התחילו (בעיות של וורידים ברגליים למשל, הזעה בלילה, נחירות, כולסטרול).
בקצור יקירי- מקווה שהבנת.
אתה תעשה גם לה טובה אם תשחרר אותה- למישהו שיאהב אותה כמו שהיא.

למעלה