בקרוב אצטרך להחליף את המשקפי ראייה שלי של הוגו בוס ב-2,000 שקל.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
ככל שזכור לי והיות שהמעיק הסידרתי הזה מפרסם את דברי הקשקשת שלו בכל הרשת,
אתה פשוט לא יודע להעריך אותי.
הוא פרסם את הגיגיו גם בפורום עמית בנושא זה בדיוק. שם מישהו(י)... איני זוכר כבר, השיב(ה) לו,
נורית המיוחדת.
שעיקר החשיבות והמחיר צריך שיהיה מושקע בעדשות
המשקל המדויק של האיזון בין החשיבות של המסגרת לחשיבות של העדשות עצמן נובע מטעם אישי, ומסוג העדשות שצריך אותן, מבחינת המספר בעדשות, סוג החומר וייתכן שגורמים נוספים.
נוצר שם תת דיון שנגע לעובי העדשות, משקלן, החומר ממנו הן עשויות ומי היצרן העדיף עבורו.
נראה לי שאני אלך על היצרן הגרמני. רוטנשטוק? רודנשטוק? :unsure:
אז נכון שהמסגרת זה המראה והשיק, אבל זה החלק השולי, כשהמשקל על האף, איכות הראייה והישמרות העדשות משריטות וכיו"ב חשובים הרבה יותר.
תלוי בשביל מי, ותלוי בסוג העדשות שצריך אותן.
ורבאק. הוא מדבר על גיל 17. גיל שבו נער עדיין לא רגיל לשמור על רכושו כעל זהב. אז דווקא בגיל זה, יש חשיבות לעמידות המוצר יותר מכל דבר אחר.
הכסף לא מעניין.
ושמע אלפיני. אשתי משקפופערית והדיופטר שלה משתנה לרוע מזלה לעתים די קרובות. לכן, עבורה, טקסי החלפת העיגולדים הם כמעט על תקן של שיגרה.
מה יש לה? היא עוד לא למדה לשמור על עצמה?

תקשיב, אתה מתייחס אליי מחריד, אבל בגלל שאני כזה מלך וכזה תותח וכזאת נשמה טהורה, אעזור לאשתך.

אז ככה:

1. לעבור לנורות פלורסנט בכל הבית.

2. להתחיל לאכול הרבה ירקות ופירות, עם דגש על אוכמניות, פטל וענבים שחורים, אבל אם זה יקר לכם, גם תפוחים, בננות, מלפפונים ותירס זה בסדר.

3. לעבור לתה ירוק של ויסוצקי, אבל אם זה יקר לכם, אז אפשר תה ירוק זול יותר.
אז נכון שהיא טרם התנסתה בצייס, אבל רוטנשטוק מככב אצלה רבות.
רוטנשטוק...:unsure:
ונכון שגם למסגרת יש מקום של כבוד.
מה יש לה? לי יש הוגו בוס. אבל בסבירות של 90% נראה לי שהבאים שלי כבר יהיו קרטייה.
אז אם טקס כזה נסגר אצלה בד"כ סביב ה-5 קש"ח? התרגלנו. ולה באמת לא כדאי להשקיע ים במסגרת, מכיוון שממילא היא לא תחזיק שנים ארוכות מעמד.
אני כבר מחזיק 10 שנים :D

מקווה עם הבאות להחזיק 20 שנה.
אז מה כן? משהו נחמד שלא עוטף את העדשות כדי לצמצם משקל: 2 ברגים בכל עדשה וזהו. ותאמין לי שאני מכיר לא מעט משקפופערים.
אני יודע שאתה לא מתכוון לזה ככה, אבל לא יפה להגיד "משקפופרים"...:)
הם נכנסים לאופטיקאי מוסמך. מתאימים להם את העדשות. דנים בכל יתרונות העובי, האיכות, החומר, המשקל והציפויים ואז בוחרים מסגרת שתתאים ליכולות חיתוך העדשה (כן. יש מושג כזה), ומתפשרים על מה שמתאים טוב יותר לחזות ולמחיר. אין כל סיבה לשלם עבור דאווין המסגרת מחיר שהוא פי 3 ויותר ממחיר העדשות ואין שום סיבה לחסוך דווקא במחיר העדשות. לכן, ודווקא בגלל שאצל המחפר הסדרתי מדובר בסדר גודל של דיופטר שנע סביב ה-10? ברור לכולנו שהדבר החשוב ביותר עבורו זה העובי והמשקל. כן חשוב מי יהא יצרן העדשות ובזה נגמר הסיפור. מכאן זורמים לפי צורת החיתוך ויאללה לעיצוב המסגרת.
נמאס לי שכולם חושבים את עצמם מומחים למשקפיים...:confused:
סליחה שחפרתי.
זה בסדר. תמיד הייתי בעד זה ;)

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
נכנסתי לשוונג אתך מחפוש. קבלת ממני טו פור וואן.

גש מהר מהר למשרד הפנים, לפני שהם סוגרים, ושנה שמך ממח"פ למחרטט.

איזה פוסט ניפוח שכל.
שוב מגילות?

אם ההזיה שסיפרת לנו על המספרים הגבוהים שלך היא אפילו חצי נכונה
אין מצב שהפתרון היה בדמות משקפי שופוני הוגו בוס באופטיקנה ב2000 ש"ח פלוס מינוס. הנזק הכספי המצטבר להוריך כבר היה צריך להיות משמעותי הרבה יותר , נסה בין 6000 ל 8000 ש"ח לפחות, כמו גם במקום מותג קוסמטי היית נאלץ להכיר את מקצועני העדשות בתחום אצל אופטיקאי מקצועי ועם שמות מותגים רציניים יותר דוגמת צ'ייס , רוטנשטוק, ואופטיקה שמיר.
עוד מישהו שנדמה לו שהוא מבין משהו מהחיים שלו :rolleyes:

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אתה פשוט לא יודע להעריך אותי.
אז בגלל שאיני יודע להעריך אותך, הבטחתי לעצמי שלא אגיב לך עוד, למעט התגובה שאני מצרף כאן.

הערה: איכשהו, אצלי משהו כנראה השתבש ביכולת התגובות שלי באתר זה ולכן יצרתי קווי הפרדה בין נושא לנושא. הוספתי כוכבית לכל תגובה שלי אליך.

----------------------

נורית המיוחדת.
המשקל המדויק של האיזון בין החשיבות של המסגרת לחשיבות של העדשות עצמן נובע מטעם אישי, ומסוג העדשות שצריך אותן, מבחינת המספר בעדשות, סוג החומר וייתכן שגורמים

* אני מבין שתגובה זו אינה נוגעת לי ואתעלם.

---------------------
[/QUOTE]
נראה לי שאני אלך על היצרן הגרמני. רוטנשטוק? רודנשטוק? :unsure:

* לך על מה שאתה רוצה. בכל מקרה, עדיף צייס שגם הוא גרמני. בעיקרון, רודנשטוק מדורג בטיפונת פחות אבל עדיין? פחות. צייס הוא מס' 1 ועל כך יעיד כל אופטומטריסט.

---------------------
[/QUOTE]
תלוי בשביל מי, ותלוי בסוג העדשות שצריך אותן.

* כשרכשו לך את המשקפיים הראשונות, הייתה אפשרות לבחור בין זכוכית לפלסטיק לטוב ולרע ואולי המשקפיים שלך הן מזכוכית. אבל:
1) זכוכית שבירה. פלסטיק לא.
2) ציפויים נפגעים בשניהם.
3) בשנים האחרונות חדלו לייצר זכוכית כדי למנוע מנוסעים ברכב מצב בו כרית אוויר תרסק את העדשה ותזרוק לעין שברי זכוכית. היו מקרים שהסתיימו ברע ועל כן אין כיום אפשרות לרכוש זכוכית. זה מה שאמרו לי וזה מה שאני כותב כאן. תקן אותי אם אי טועה ואכן יש מצב שאני טועה.

----------------------
[/QUOTE]
הכסף לא מעניין.

* אולי אותך. אותנו כן. אבל מי סופר.

----------------------
[/QUOTE]
מה יש לה? היא עוד לא למדה לשמור על עצמה?

תקשיב, אתה מתייחס אליי מחריד, אבל בגלל שאני כזה מלך וכזה תותח וכזאת נשמה טהורה, אעזור לאשתך.

אז ככה:

1. לעבור לנורות פלורסנט בכל הבית.

2. להתחיל לאכול הרבה ירקות ופירות, עם דגש על אוכמניות, פטל וענבים שחורים, אבל אם זה יקר לכם, גם תפוחים, בננות, מלפפונים ותירס זה בסדר.

3. לעבור לתה ירוק של ויסוצקי, אבל אם זה יקר לכם, אז אפשר תה ירוק זול יותר.

* אין כל קשר אבל תודה על העצות.

--------------------
[/QUOTE]
רוטנשטוק...:unsure:

מה יש לה? לי יש הוגו בוס. אבל בסבירות של 90% נראה לי שהבאים שלי כבר יהיו קרטייה.

* כל אחד ובעיותיו ובחירותיו. היא מעדיפה רודנשטוק (זה השם הנכון). לגבי המסגרת? מעולם לא בדקתי. היא מעדיפה מסגרת עם ברגים לעדשות, כלומר, רק גשר לאף וזרועות. פחות משקל. חבר טוב שלי מעדיף "חצי מסגרת" עם הדבקה עליונה של העדשות. שוקל טיפה'לה יותר ושומר קצת יותר טוב על העדשות.

--------------------
[/QUOTE]
אני כבר מחזיק 10 שנים :D

מקווה עם הבאות להחזיק 20 שנה.

* שיהיה לך בהצלחה. איש עדיין אינו יכול לנבא את הנולד אבל לקוות זה הכי בסדר שיש.

--------------------
[/QUOTE]
אני יודע שאתה לא מתכוון לזה ככה, אבל לא יפה להגיד "משקפופרים"...:)

* אולי אנחנו בני דורות שונים. כשהייתי ילד כל מרכיב משקפיים כונה "משקפופער" וככה התרגלתי, הן אם זו אשתי, הן אם זה חבר/ה שלי והן אם זה היה אבי ז"ל שהיה וואחד משקפופער עם מספרים גדולים
נמאס לי שכולם חושבים את עצמם מומחים למשקפיים...:confused:

* כפי שאתה רואה... גדלתי סביב משקפיים ואיכשהו גם העדפתי (לרוב) בנות משפופעריות.

------------------
[/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE]

ai27

Well-known member
מבין, מדבר, קורא וכותב בעברית ובאנגלית.
קצת מאכזב שלא ניצלת הזדמנות ללמוד עוד שפה
הבית-ספר שלמדתי בו היה טוב באופן יחסי.
אין לזה שום קשר לעיר או לבית-ספר.
יחסי לעיר...
אנשים בלתי כשירים יש בבתי-ספר בלוד בדיוק כמו בבתי-ספר בתל-אביב או בכל מקום אחר, ובדיוק כפי מה שיש אנשים כאלו גם בבתי החולים, בבתי המשפט ואפילו באוניברסיטאות.
לא באמת. למורה יש דינמיות לבחור בין בתי הספר באזור שלו
ולרוב זה מוביל את המורים המנוסים והמוכשרים לבתי הספר עם הציונים הכי גבוהים והאלימות הכי נמוכה.
אז בית הספר שלך הוא הכי טוב בלוד, אבל מפסיד מורים טובים לבתי ספר בערים סמוכות.
זה למה כפי מה שכתבתי, כשאתה היית תלמיד חטיבת ביניים ותיכון בשנות התשעים, אצלך בבית-ספר היו מורות שמקללות את התלמידים, ולמה כשאני הייתי תלמיד חטיבת ביניים ותיכון בשנות ה-2010, אצלי בבית-ספר היו אנשי צוות בית-ספר שמרימים ידיים על התלמידים, ואני ממש לא הייתי המקרה היחיד.
אצלנו היו הטרדות מיניות מצד מורים
מורים עישנו בכיתה.
וידעו שלא יעשו להם כלום בגלל הוותק
ספציפית, להזכירך, גר בשכונה הכי טובה בלוד, ולמדתי בבית-ספר אחד מהטובים בלוד, איפה שמשרד החינוך משקיע בתלמידים, לפחות בחלק מהכיתות, סכומים של כ-20,000 שקל לתלמיד בשנה, שאני לא יודע עד כמה אתה מבין עניין, אבל מדובר בהשקעה גבוהה פר-תלמיד מצידו של משרד החינוך.
שכונה טעונת טיפוח.
אני מבין שאתה אומר שהיית כל-כך חכם שלא היה להם מה ללמד אותך...
זאת השטות שלך, לא שלי.
המורה מלמדת מהספר, לרוב מקריאה
ואפילו לא עוברת על כל הפרקים בספר
אז למה לשגע תלמידים סתם?

עכשיו 2 הילדות הגדולות שלי קיבלו תעודה
אחת ממוצע 99
השניה ממוצע 95
וזה לא שהן מאוד מתאמצות. אחת לומדת במקביל רוסית, אחרת בנבחרת ספורט

ציונים זאת לא מטרה, זאת תוצאת לוואי של שליטה בחומר
לא מאשים אף-אחד בשום דבר. זה לא היה מעניין בכלל מה הציונים. זה לא היה בשבילי אישיו. זאת בכלל לא הייתה סוגייה. הבית-ספר לא היה מעניין. הציונים לא היו מעניינים.

הייתי עסוק בכתיבת העבודות המדעיות והספרותיות הטובות והחשובות בהיסטוריה.
זה, היה מעניין :)
בבתי ספר טובים יותר משלך יש תוכנית הצטיינות כזאת
הכרה בפרויקט/עבודה מדעית ברמה אקדמית כציון בגרות

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
קצת מאכזב שלא ניצלת הזדמנות ללמוד עוד שפה
אין צורך בידיעת שפה שלישית. גם אין צורך בידיעת שפה שנייה, אם השפה הראשונה היא אנגלית.

ללמוד, צריך ללמוד את מה שצריך. לא שטויות.
יחסי לעיר...
יחסי לכל בתי-הספר במדינה.
לא באמת. למורה יש דינמיות לבחור בין בתי הספר באזור שלו
ולרוב זה מוביל את המורים המנוסים והמוכשרים לבתי הספר עם הציונים הכי גבוהים והאלימות הכי נמוכה.
כפי מה שיש מורים גרועים בכל מקום, כך גם יש מורים טובים בכל מקום. אתה סתם מתפלסף.
אז בית הספר שלך הוא הכי טוב בלוד,
לא אמרתי את זה.
אבל מפסיד מורים טובים לבתי ספר בערים סמוכות.
כפי מה שהם מפסידים מורים טובים אלינו.
אצלנו היו הטרדות מיניות מצד מורים
מורים עישנו בכיתה.
וידעו שלא יעשו להם כלום בגלל הוותק
נורא, אבל דברים כאלו, נראה לי שזה היה יותר באשר לרוחה של התקופה ולא לרמת המורים וזילות ההשכלה הגבוהה. בכל מקרה, אלימות פיזית עדיין מנצחת.
שכונה טעונת טיפוח.
השכונה הכי טובה של עיר בינונית? לא נראה לי. יש שכונות שהרבה יותר טעונות טיפוח.
זאת השטות שלך, לא שלי.
המורה מלמדת מהספר, לרוב מקריאה
ואפילו לא עוברת על כל הפרקים בספר
אז למה לשגע תלמידים סתם?
אז אתה אומר שלמדת לבד...
עכשיו 2 הילדות הגדולות שלי קיבלו תעודה
אחת ממוצע 99
השניה ממוצע 95
וזה לא שהן מאוד מתאמצות. אחת לומדת במקביל רוסית, אחרת בנבחרת ספורט
ממוצעים שכאלו הם עדות בוטה לציון אינטליגנטי גבוה במקביל להיעדר גאונות אינטלקטואלית והיעדר חיי חברה.

אני במקומך לא הייתי כל-כך מתלהב. זה לא אסון, אבל יש לאיפה השתפר, אינטלקטואלית וחברתית.
ציונים זאת לא מטרה, זאת תוצאת לוואי של שליטה בחומר
גאונים אינטלקטואליים אמיתיים בדרך כלל לא ישלטו בחומר משעמם שנכפה עליהם מבחוץ על-ידי גורמים מלמעלה, אלא ירדפו אחרי התשוקות האמיתיות שלהם.
בבתי ספר טובים יותר משלך יש תוכנית הצטיינות כזאת
הכרה בפרויקט/עבודה מדעית ברמה אקדמית כציון בגרות
אני משער לעצמי שתוכנית ההצטיינות המדוברת הינה שגויה, מטומטמת ובלתי אפקטיבית.

ai27

Well-known member
אין צורך בידיעת שפה שלישית. גם אין צורך בידיעת שפה שנייה, אם השפה הראשונה היא אנגלית.
התועלת השולית תמיד פוחתת,
אך יש תועלות מסויימות. במיוחד אדם בעל אינטלגציה גבוהה - שחווה סבל ופגיעה מוחשיים כשהוא לומד פחות מדי.

בשנה האחרונה גם אני התחלתי ללמוד שפה נוספת [אבל לא רוסית. עקב ניהול גרוע, רוסיה ואוקראינה גורמות נזק אדיר לדוברי הרוסית]
ללמוד, צריך ללמוד את מה שצריך. לא שטויות
כמובן עדיף ללמוד דברים שהתועלת השולית מהן גבוהה,
אבל לכל הפחות -למידת שפה נוספת משפרת את יכולת הלמידה ויש לזה השפעה על קצב הזדקנות המח למשל
יחסי לכל בתי-הספר במדינה.
כפי מה שיש מורים גרועים בכל מקום, כך גם יש מורים טובים בכל מקום. אתה סתם מתפלסף.
בכל המדינה יש מחסור במורים טובים - ולכן יש תחרות עליהם בין בתי הספר
במיוחד ברמות הגבוהות [5 יחידות]
יש פער גדול בין בתי הספר
השכונה הכי טובה של עיר בינונית? לא נראה לי. יש שכונות שהרבה יותר טעונות טיפוח.
כל בתי הספר בעיר שלך זכו לתקצוב-עודף כדי לפתור את הבעיה העתידית.
אז אתה אומר שלמדת לבד...
אנשים חכמים לומדים לבד, ונעזרים במורה רק כשהם מתקשים [נדיר]
ממוצעים שכאלו הם עדות בוטה לציון אינטליגנטי גבוה במקביל להיעדר גאונות אינטלקטואלית והיעדר חיי חברה.
אין קשר ישיר.
הבת הגדולה שלי נהנית מחיי חברה עשירים
השניה נוטה להתמקד בחברה אחת. זה עניין של נטייה אישית - ולא קשור לאינטלגנציה
אבל שמנו לב שבתקופות בהן היא והחברה התרחקו היא סבלה.
אני במקומך לא הייתי כל-כך מתלהב. זה לא אסון, אבל יש לאיפה השתפר, אינטלקטואלית וחברתית.
גאונים אינטלקטואליים אמיתיים בדרך כלל לא ישלטו בחומר משעמם שנכפה עליהם מבחוץ על-ידי גורמים מלמעלה, אלא ירדפו אחרי התשוקות האמיתיות שלהם.
זה מאפיין של אוטיסטים
גאונים אמתיים לא יתקשו עם החומר הבסיסי, וגם ילמדו בעצמם חומר מתקדם
אני משער לעצמי שתוכנית ההצטיינות המדוברת הינה שגויה, מטומטמת ובלתי אפקטיבית.
ביסודי הן מאוד התחברו לתוכנית ההצטיינות
בסופו של דבר הן בחרו לא להמשיך איתה. היא התמקדה בהרחבת אופקים [מבוא למשפטים, אומנות] ובעצם הייתה יותר דומה לחוג ברמה גבוהה

אבל יש מחירים - כי זה אומר לא להגיע לבית הספר יום בשבוע, ואז צריך להשלים
הם נהנו מזה ביסודי, בו הרמה נמוכה מאוד, ובפועל חצי מהזמן חוזרים על מה שנלמד בשיעור הקודם
אבל עכשיו הן לא נהנות להפסיד חומר ואז להשלים מזמנן הפנוי [הרמה סבירה והן גם לומדות יותר שעות]

למעלה