hrpbiiapnrpeltework
Well-known member
אתה פשוט לא יודע להעריך אותי.ככל שזכור לי והיות שהמעיק הסידרתי הזה מפרסם את דברי הקשקשת שלו בכל הרשת,
נורית המיוחדת.הוא פרסם את הגיגיו גם בפורום עמית בנושא זה בדיוק. שם מישהו(י)... איני זוכר כבר, השיב(ה) לו,
המשקל המדויק של האיזון בין החשיבות של המסגרת לחשיבות של העדשות עצמן נובע מטעם אישי, ומסוג העדשות שצריך אותן, מבחינת המספר בעדשות, סוג החומר וייתכן שגורמים נוספים.שעיקר החשיבות והמחיר צריך שיהיה מושקע בעדשות
נראה לי שאני אלך על היצרן הגרמני. רוטנשטוק? רודנשטוק?נוצר שם תת דיון שנגע לעובי העדשות, משקלן, החומר ממנו הן עשויות ומי היצרן העדיף עבורו.
תלוי בשביל מי, ותלוי בסוג העדשות שצריך אותן.אז נכון שהמסגרת זה המראה והשיק, אבל זה החלק השולי, כשהמשקל על האף, איכות הראייה והישמרות העדשות משריטות וכיו"ב חשובים הרבה יותר.
הכסף לא מעניין.ורבאק. הוא מדבר על גיל 17. גיל שבו נער עדיין לא רגיל לשמור על רכושו כעל זהב. אז דווקא בגיל זה, יש חשיבות לעמידות המוצר יותר מכל דבר אחר.
מה יש לה? היא עוד לא למדה לשמור על עצמה?ושמע אלפיני. אשתי משקפופערית והדיופטר שלה משתנה לרוע מזלה לעתים די קרובות. לכן, עבורה, טקסי החלפת העיגולדים הם כמעט על תקן של שיגרה.
תקשיב, אתה מתייחס אליי מחריד, אבל בגלל שאני כזה מלך וכזה תותח וכזאת נשמה טהורה, אעזור לאשתך.
אז ככה:
1. לעבור לנורות פלורסנט בכל הבית.
2. להתחיל לאכול הרבה ירקות ופירות, עם דגש על אוכמניות, פטל וענבים שחורים, אבל אם זה יקר לכם, גם תפוחים, בננות, מלפפונים ותירס זה בסדר.
3. לעבור לתה ירוק של ויסוצקי, אבל אם זה יקר לכם, אז אפשר תה ירוק זול יותר.
רוטנשטוק...אז נכון שהיא טרם התנסתה בצייס, אבל רוטנשטוק מככב אצלה רבות.
מה יש לה? לי יש הוגו בוס. אבל בסבירות של 90% נראה לי שהבאים שלי כבר יהיו קרטייה.ונכון שגם למסגרת יש מקום של כבוד.
אני כבר מחזיק 10 שניםאז אם טקס כזה נסגר אצלה בד"כ סביב ה-5 קש"ח? התרגלנו. ולה באמת לא כדאי להשקיע ים במסגרת, מכיוון שממילא היא לא תחזיק שנים ארוכות מעמד.
מקווה עם הבאות להחזיק 20 שנה.
אני יודע שאתה לא מתכוון לזה ככה, אבל לא יפה להגיד "משקפופרים"...אז מה כן? משהו נחמד שלא עוטף את העדשות כדי לצמצם משקל: 2 ברגים בכל עדשה וזהו. ותאמין לי שאני מכיר לא מעט משקפופערים.
נמאס לי שכולם חושבים את עצמם מומחים למשקפיים...הם נכנסים לאופטיקאי מוסמך. מתאימים להם את העדשות. דנים בכל יתרונות העובי, האיכות, החומר, המשקל והציפויים ואז בוחרים מסגרת שתתאים ליכולות חיתוך העדשה (כן. יש מושג כזה), ומתפשרים על מה שמתאים טוב יותר לחזות ולמחיר. אין כל סיבה לשלם עבור דאווין המסגרת מחיר שהוא פי 3 ויותר ממחיר העדשות ואין שום סיבה לחסוך דווקא במחיר העדשות. לכן, ודווקא בגלל שאצל המחפר הסדרתי מדובר בסדר גודל של דיופטר שנע סביב ה-10? ברור לכולנו שהדבר החשוב ביותר עבורו זה העובי והמשקל. כן חשוב מי יהא יצרן העדשות ובזה נגמר הסיפור. מכאן זורמים לפי צורת החיתוך ויאללה לעיצוב המסגרת.
זה בסדר. תמיד הייתי בעד זהסליחה שחפרתי.