ואני חושב שאתה, כמו קודם, ממהר להסיק מסקנות
על מצב שאתה לא מכיר עד הסוף ולאו דווקא מבין.
אצלנו הזוגיות נפתחה מתוך אידיאולוגיה. יש לנו רשימת ערכים שאנחנו מאמינים בה. לא בגדנו לפני כן. לא הכשרנו שרץ. זה גם לא בא מתוך צורך עמוק.
זוגתי שתחיה, היא דוגמא מצויינת לזה. אין לה ממש צורך לצאת ולחפש. אם זה הגיע לפתחה כל דבר נשקל, אבל באופן אקטיבי אין יוזמה כי אין צורך. זה הגבול שלא קיים, זה הכל. אני לא מכיר דוגמאות יותר מובהקות למקום של אידיאולוגיה מול צורך. אין צורך. אפילו את הסנדביץ' בבוקר אני מכין לה בדיוק אותו דבר, בלי גיוון, כבר שנים. הילדה שלי בת שש ואצלה כן יש צורך לגוון את הסנדוויץ' והיא כן רוצה לפעמים מזה ולפעמים מזה.
יש דוגמאות אחרות. אנשים שמבחינתם זה או פתוחה, או שקרים ובגידות. אנשים שפתחו מתוך "כורח" ומתוך הבנה שאם לא כך הקשר לא יחזיק מעמד. אצל חלק מהם, זו פשרה של המציאות. הם לא לגמרי שלמים עם זה ומבחינתם בעולם הרצון שלהם, הם היו בחופש מלא ובן הזוג סגור בויטרינה, נר חנוכה לאחרים. אני לא מתאר מערכת אידיאלים אלא מערכת רגשית שאין סתירה בינה לבין אידיאולוגיה. האידיאולוגיה יכולה להיות שם וגם לא להיות שם. אנשים שמבחינתם זוגיות פתוחה היא פשרה רגשית ואלטרנטיבה טובה לבגידה לאו דווקא מרגישים נוח עם הסטטוס הזה. מבחינתם זה משהו שלא שלמים איתו, כמו ההומו שמאמין שככה הוא, אבל "ברור לו" שמשהו דפוק איתו והוא היה מעדיף "להירפא מזה". על הסקאלה בין זה לזה יש אינספור גוונים.
זה בדיוק כמו המקרים של ההומו שמקבל את עצמו כפי שהוא באופן מוחצן, זה שמסתיר מתוך פרטיות וזה שמתוך בושה. אצל אחד תראה זוגיות בפייסבוק ותמונות וחיים גלויים ומוחצנים, בערך במקביל לסגנון החיים שלי. אצל זה שמסתיר מתוך פרטיות סביר שלא ינופף בזה אבל גם לא ישקר. אם תשאל תקבל תשובה שזה פשוט לא עניינך. מה שקורה במיטה שלו ובחיים שלו זה משהו פרטי שהוא שומר לעצמו. אצל זה שמסתיר מתוך בושה תראה שקרים. הוא יוכל לעטוף את עצמו במסכה של "דון ז'ואן". בדיוק ככה גם ירגישו צורך מי שמתביישים בסטטוס שלהם להציג תמונה אחרת.
זה אולי ההבדל הכי בולט - מי שמסתיר מתוך פרטיות לא יציג כנראה תמונה מזויפת אלא פשוט לא יציג תמונה בכלל.