בתמונה: אתיאיסט מתפלל לצ'ארלס דארווין

לא, חביבי, זה אתה שלא מבין את גודל הטמטום של עצמך.

זה מאוד נדיר שהרפואה המודרנית מתעסקת בסימפטומים ולא בגורמים למחלה, אם כי היא אכן יותר רפואה אקוטית מאשר רפואה מונעת. כאשר אתה חולה בשפעת אין לרפואה מה לעשות אלא להקל על הסימפטומים מכיון ששפעת היא מחלה נגיפית. לעומת זאת, כאשר יש לך אמבות הרופא יכול לרשום לך כדורים שיעזרו לגוף שלך לחסל את הטפילים שחיים לך במערכת העיכול.
בנוסף, הרפואה כבר כמה שנים טובות הולכת מאוד חזק לכיון של רפואה מונעת, אבל למה שתתן לעובדות לבלבל אותך?
&nbsp
גיל העולם מחושב במספר דרכים שונות שכולן מצביעות על אותו סדר גודל, וכולן מבוססות על עובדות, ולא על ספקולציות כמו שאתה חושב.
&nbsp
הקידמה העלתה מאוד את רמת החיים. לא שהיא חפה מבעיות, אלא שהיתרונות שלה עולים על החסרונות בהרבה. איכות החיים לפני 100 שנה היתה משמעותית פחות טובה מאשר היום, לפני 200 עוד פחות מזה ואני בטוח שרובנו המוחלט נסבול מאוד אם נצטרך לחיות אפילו שלושה ימים כמו שחיו לפני 1000 שנים.
איזה מחלות בדיוק הן תוצאה של הקידמה? אני מאתגר אותך למצוא לי אחת כזו.
בינתיים, העובדות בשטח מספרות את ההיפך - הכולרה משתוללת באופן כמעט בלעדי בעולם השלישי, כמו גם הצרעת ושלל מחלות אחרות שכאן בעולם המערבי הן זכרון רחוק.
&nbsp
השפעת הספרדית הרגה בין 50 ל 100 מליון איש בתחילת המאה הקודמת. להשוואה, מגיפת השפעת ב 2009 (שפעת החזירים) הרגה לפחות 17,690 איש (ואמנם אין הערכה למספר מקסימלי אבל ההגיון אומר שאם יש פחות מ 18,000 מקרים בטוחים, המספר האמיתי לא גבוה בהרבה, בטח לא פי 10 ובוודאי לא מתקרב למספרים של השפעת הספרדית). (כל המידע הזה נמצא בויקיפדיה, אתה יכול לבדוק בעצמך).
&nbsp
הסיבה שאנשים היום עובדים יותר היא לא הקדמה, אלא הקפיטליזם.
אף אחד לא מונע ממך לעבוד שלושה ימים בשבוע, אלא שאנשים התרגלו לרמת חיים מסויימת, שדורשת לא מעט כסף. אתה אפילו לא יודע מה זה עבד, אל תחשוב לרגע שניתן להשוות בין עבד לבין מי שחי היום במדינה מערבית.
&nbsp
שוב, אני לא אומר שהכל ורוד, ובוודאי שיש דברים שאפשר וצריך לשפר - אבל הטענות שלך פשוט לא מתאימות למציאות, ומה לעשות, רובנו חיים דוקא כאן ולא בעולמות הרוח הדמיוניים שלך. ואם כבר נגענו בעולמות הרוח - מה אתה יכול לספר עליהם שיגרום למישהו שלא מאמין כמוך לחשוב שהם בכלל קיימים?

Feanor75

New member
הטיעונים שלך מאוד חלשים

אפילו מטופשים יש לומר, אבל לא ציפיתי ליותר מזה.
&nbsp
אתה מדבר על המאה הקודמת- אחרי המהפיכה התעשייתית.
&nbsp
גיל העולם- כמו שאמרתי, המחקרים שהזכרת כולם מבוססים על הנחות יסוד מוטעות עד כדי גיחוך. אני מציע לך לצפות בסרטון הזה:
https://www.youtube.com/watch?v=CtfTaa8-BGE
&nbsp
לרפואה עוד יקח זמן רב להשלים את התהליך שאתה מדבר עליו ולהפוך לרפואה אמיתית. וכשזה יקרה היא תלך ותתקרב במסקנות שלה לרפואה האלטרנטיבית שכבר קיימת, כולל גם רפואה סינית, קבלית, הודית וכיוצא באלה שקיימות כבר אלפי שנים. אז תחליט בעצמך לאיזה סוג של רופא ללכת. הרפואה המודרנית מצטיינת בעיקר בריפוי חולאים מודרניים. אפילו הדוגמא שהבאת קשורה לתהליך של עיור וקידמה, שיצר את התנאים למגיפה.
בני העולם השלישי באזורים שהושחתו ע"י מדינות המערב, כמובן זה לא רלוונטי לנושא. מתוך בורות אתה קובע שבעבר ובמדינות עולם שלישי החיים פחות טובים. אם היית מטייל שם בכפרים היית רואה מציאות אחרת, בתנאי כמובן שהיית משתחרר מהעיוורון.
&nbsp
אם אתה חושב שתעשיות התרופות תוותרנה על הפרנסה שלהן בכזאת קלות, אתה טועה. הם ממנות את המחקרים שאתה מתייחס אליהם כמדע.
&nbsp
הקפיטליזם הוא תוצאה של הקידמה, ללא מכונות אין קפיטליזם. ואף אחד לא יכול להשתחרר ממנו גם במשטרים שנקראים דמוקרטים. אנשים אנוסים לעבוד יותר בין אם הם רוצים את היתרונות המדומים של הקידמה ובין אם לא.
-אף אחד לא מונע ממני לעבוד משרה חלקית? טעות גסה. המערכת פשוט בנויה ככה שלרוב המעסיקים זה לא משתלם. ומה שיותר גרוע, השעבוד הוא חלק מהתרבות, עובד שייבקש לעבוד פחות או חלילה לצאת לחופשה של ממש, יזכה לתגובה שלילית מצד המעסיק שלו שהוא חלק מהמערכת והוא מתוכנת לעקם את הפרצוף, העובד אם יעז לבקש ברוב המקרים יימצא את עצמו בלי עבודה. הם פוגעים בחירוותו של האדם.
אם הייתה לך טיפה של מודעות, משהו עמוק בתוכך היה מתקומם על החיים המודרניים האלה, על המחסור בחופש. אתה אמנם עוד צעיר אבל כבר היית צריך להתחיל להתעורר. זה יבוא לך אולי בגיל 65, כשהמודעות תתעורר ותצטער על כל השנים שהלכו לריק.
אם היית ער, היית מסוגל לבחון את המניעים שלך ולגלות שהם מאוד פרימיטיביים.
&nbsp
בכל זאת זה בידיים שלך, אתה יכול להתעורר אפילו עכשיו. אם יש לך סיפוק מהחיים הנוכחיים שלך ואם אתה לא פוגע באף אחד, אז כנראה שאתה לא צריך לשנות דבר. כל דבר יבוא בזמן שלו. חיי החומר הם שלב קשה בהתפתחות האדם, אבל הוא חייב לעבור אותו, גם אם למטרות שונות לגמרי ממה שהוא חושב.
&nbsp
&nbsp

BravoMan

Active member
טוב, אני מניח שעבור מישהו שמאמין בלי סיבה

שתהליכים בטבע "משנים הילוך" באקראי כדי להתאים לכתבים אנושיים מתופשים, גם המגפה השחורה התרחשה היסטורית אחרי המהפכה התעשייתית...

אתה מדבר?

נו, אז מה הגיל האמיתי של העולם, ועל סמך מה אתה קובע את זה?
&nbsp
רפואה אמיתית? כלומר, כזו שמסוגלת להציל אדם ממוות בייסורים מפצע קטן שהזדהם ע"י זריקה פשוטה? אולי כזו שביחד עם עוד גורמים הצליחה להגדיל את תוחלת החיים הממוצעת של המין האנושי פי 2 ואפילו פי 3?
&nbsp
מתוך בורות אני קובע שבמדינות עולם שלישי החיים פחות טובים? חביבי, אני הייתי במדינות עולם שלישי. ראיתי במו עיניי מצורעים מקבצים נדבות ברחובות וישנים על המדרכות כי אין להם איפה לגור. הזמנתי ילדה קיטעת לארוחה חמה, היא התרגשה עד דמעות ולא הפסיקה להודות לי. התארחתי אצל משפחה שהבית שלה הוא בסך הכל גדרה עשויה מקוצים, התארחתי אצל משפחה שכל הבית שלהם הוא חדר אחד, בו חיים חמישה אנשים ופרה, אז אל תגיד לי שאני מדבר מתוך בורות! אתה לא יודע עלי כלום אבל אתה מספיק יהיר (ומטופש) בשביל לכתוב שאני לא יודע על מה אני מדבר.
&nbsp
הדוגמה שהבאתי מראה שבמאה השנים האחרונות הרפואה התפתחה בצורה דרמטית. אתה רוצה דוגמאות למחלות שלא קשורות לעיור וקדמה? סבבה. מה דעתך על צרעת, דיזינטריה, קדחת הנילוס המערבי, דבר, טיפוס? אף לא אחת מהן נפוצה בעולם המערבי כמו שהיא נפוצה במדינות עולם שלישי, או כמו שהיתה נפוצה בעבר.
&nbsp
המהפיכה התעשייתית היא הבעיה שלך? למה, שיטת הפיאודלים היתה טובה יותר? אולי הקומוניזם גרם לאנשים לחיות טוב יותר? אולי אנשי המערות חיו טוב יותר מאשר אנשים במאה העשרים ואחת? בכלל טרחת לבדוק על מה אתה מדבר?
&nbsp
אף אחד לא מונע ממך לעבוד במשרה חלקית. יש מגוון שלם של עבודות במשרה חלקית, פתח מדור דרושים מדי פעם ותראה בעצמך.
בנוגע לבקשות לעבוד פחות או לחופשים, זה כבר תלוי במעסיק הספציפי. אני אישית מעולם לא נתקלתי בסירוב כאשר ביקשתי חופש.
&nbsp
אם היתה לי טיפה של מודעות הייתי מתקומם על החיים המודרניים האלו? מה גורם לך לחשוב שאני לא? ההבדת בינינו הוא שאני רציונאלי. אני יודע שעל מנת להמשיך לחיות ברמת החיים שאני מספק למשפחה שלי אני צריך לקרוע את התחת. וסדר העדיפויות שלי הוא שונה משלך. אני מוכן לעבוד קשה. ומאיפה המשפט הזה "אתה אמנם עוד צעיר"? לא סיפקתי גיל בתפוז ואני לא זוכר שכתבתי מה הגיל שלי אי פעם כאן בפורום. על סמך מה אתה חושב שאני צעיר?
&nbsp
אתה כל הזמן מדבר על חיי החומר מול העולם הרוחי, אבל בינתיים, לא סיפקת שום דבר שיאפשר לאדם הגיוני להאמין שבכלל קיים עולם רוחי. אתה עסוק בלהשמיץ את החיים המודרניים ואת הקדמה, אבל כל ההשמצות שלך נופלות בביקורת הכי שטחית, ומה שיש לך לומר בתגובה זה לתקוף את זה שמבקר את הטענות שלך (תקיפה שכשלעצמה נועדה לכשלון מכיון שגם כאן אתה כותב לפני שאתה טורח לברר את העובדות).
&nbsp
כאשר תהיה מוכן לנהל דיון בוגר, ולספק איזה שהוא בדל של ראיה כדי לבסס את הטענות שלך, אשמח לנהל איתך דיון כזה. עד אז, הסבלנות שלי לשטויות שאתה כותב די נגמרה. היה שלום ותודה על הדגים.

Feanor75

New member
טוב

אדם שחי נכון לא יחלה (אלא אם כן זה הגורל שלו). כבר הסברתי שהחיידקים התוקפים אינם הגורם למחלה אלה הגוף עצמו, שהאדם ע"י הרגלים רעים הביא למצב שיש בו חלקים שהגיעו עד לרמה של ניוון, זה הגורם האמיתי למחלה, החיידקים הם רק המוציאים לפועל. כיום האדם חי בצורה מאוד לא בריאה לכן הוא חולה יותר.
מה שווה לאדם לחיות 80 שנה בתור זומבי שצורך תרופות, כשהוא בכלל לא מאושר? עדיף לו למות בגיל 40 מוות טבעי אחרי חיים סבירים. וגם לא השתכנעתי שבעבר לפני המהפיכה התעשייתית בהכרח חיו פחות. אולי הייתה יותר תמותת תינוקות וזה היטה את התוצאות אבל זאת הטעייה. כבר היינו בסרט הזה אני חושב, לא מבין למה אתה דבק בטיעונים כאלה.
&nbsp
אם תשים לב המלצתי לך להתבונן בעולם השלישי לא מתוך עיוורון, ואת זה כנראה שלא עשית גם אם ביקרת שם. ושוב נתת דוגמאות לא תקיפות על עוני ברחובות- רחובות הערים שם אנשים מנוצלים בגלל חדירת התעשייה. בכפרים האנשים די שמחים, הרבה יותר מאנשים מערביים, גם אם אין להם (ובעיקר בגלל שאין להם) את כל המותרות שאתה רואה בהם יתרון ברמת החיים. תרבות המערב מבוססת על ממכרים, וזה אומר אשליה של אושר שמביאה לחולי ולדיכאון. אני מציע לך לבקר שוב בעולם השלישי והפעם ללא דעות קדומות.
&nbsp
משרה חלקית או מלאה, אני אישית בכלל לא יכול להתפרנס מתחום העיסוק שלי, אני אמן. הייתי עבד של המערכת רוב השנים, אבל לפחות ידעתי שאני עבד. אי אפשר להתפרנס מציור או ממוסיקה בעידן המודרני, אלא אם כן יש לך מזל גדול או אם אתה מוכר את נשמתך לשטן ויוצר לפי האופנה, זבל מודרני ופלצני. בעבר אמנים ומוסיקאים היו בעלי מקצוע מבוקשים, היום זה נדיר מאוד למצוא מישהו שמתפרנס מזה.
ממציאים שמות של מחלות כמו "הפרעות קשב וריכוז" - אתה באמת מאמין שיש דבר כזה? אין דבר כזה. אבל ככה מוכרים תרופות, תאמין לי.
&nbsp
מהו גיל העולם האמיתי, מאז שהוא מוצק? אני לא יודע, אולי 200 אלף שנים, אבל לא מספר אסטרונומי מדומיין. בידע שאני מכיר יש היסטוריה שונה לחלוטין, מתחילה עוד הרבה לפני היווצרות כדור הארץ.
&nbsp
משום מה חשבתי שאתה עוד לא בן 30, ייתכן שבלבלתי עם משתמש אחר, וגם הכינוי נשמע צעיר. אם תשים לב אתה הוא זה שהתבטא בחוסר נימוס והוריד את הדיון לפסים לא תרבותיים.
יש לך מערכת סינון, אתה פשוט מתעלם מכל מה שלא נוח. הסברתי לך שבעבר הספיק מפרנס אחד ועכשיו אפילו שניים לא, אפשר להתייחס לזה כאל עובדה, ואפילו רק מזה אפשר להסיק שמשהו מאוד לא בסדר בשיטה, ושאתה קורע את התחת לא בשבילך אלא כדי לאפשר למעמד השליט להישאר בעמדה שלו. האמא יוצאת לעבוד משאירה פעוטים בבית בגיל ינקות וכך נוצרות אצלם בעיות פסיכולוגיות חמורות, זה נפוץ מאוד כיום. האדם מאבד את היכולת לשמוח ולא משנה כמה מסכים יש לו בבית וכמה רכבים ומטוסים. וזאת רק דוגמא אחת משלל בעיות פסיכולוגיות שיש לאנשים כיום. למזלי אני פטור מכל הצרות האלה.
כדי שתסכים להיות עבד לימדו אותך את כל השקרים על העבר, צבעו אותו באור שלילי. אפילו בימי הביניים אם לא חיית תחת עריץ אכזר במיוחד, סיכוי סביר שאיכות החיים שלך הייתה גבוהה מזו של היום.
&nbsp
שפיפון ים סינגפורי, אל תדחה על הסף את קיומו של עולם הרוח. אני גדלתי כאתיאיסט ממש כמוך, אני טיפוס רציונלי ביותר וכיום אני מאמין בלמעלה מ90 אחוז בעולמות הרוח וכל זה. אני לא קדוש אחרת כבר הייתי יכול לדבר איתך בוודאות על הדברים האלה, אבל עשיתי כבר צעדים ראשונים וחוויתי דברים. כל אחד יכול. מהמקום שלי אני גם יודע להתבונן על האתיאיסטים ולראות איך הם אפופים באשליה שלהם, איך הם מקיפים את עצמם בהרגלים ובחומרים שמושכים את האדם למטה וגם מביאים לאמונה המוזרה שלהם.
תלפטיה, חלומות נבואיים, סיאנסים וגלגול נשמות- הכל אמיתי וגם יש הוכחות לזה, רק המדע המודרני עם הכלים שלו לא מסוגל לחקור תופעות כאלה אז הוא נוטה לבטל אותם, ומכיוון שהן מאיימות עליו וגם על התעשיות ששולטות בכם, דואגים לגלגל על זה. כמו שפעם הכנסיה רדפה את מי שאמר שהכדור עגול, עכשיו המדענים עושים את זה כנגד מי שמוכיח משהו אחר.

וסוסי בר שחולים ומתים מקוליק, זה בגלל שהם חיו לא נכון?

אתה מקשקש. הגורמים לרוב המחלות ידועים. נכון, יש מחלות שנובעות מאורח חיים לא בריא, אבל יש לא מעט מחלות שיתקפו גם את האנשים שמנהלים את אורח החיים הבריא ביותר. אין אנשים שמעולם לא נתקפו במחלות. גם לא חיות. זה פשוט חלק טבעי מהחיים.
&nbsp
נתתי גם דוגמאות של אנשים שחיים בכפרים, ואפילו דוגמא למשפחה שחיה מחוץ לכפרים.
&nbsp
אתה לא יכול להתפרנס? בעיה שלך. זה הקפיטליזם, זה לא המודרניות.
אתה חי, נכון? יש לך מחשב ואינטרנט, אני מניח שגם יש לך מה לאכול ולשתות.
כלומר שאיכשהו אתה כן מתפרנס, גם אם זה לא במקצוע שאתה מעדיף לעסוק בו.
הפרעת קשב וריכוז? כן, יש דבר כזה. יותר מזה, לי אישית יש הפרעה כזו. אני מודע היטב למה היא גורמת.
&nbsp
על סמך מה אתה קובע מהו גיל העולם? זרקת מספר, בוא תסביר איך הגעת אליו.
&nbsp
אני הוא זה שהתבטא מולך בחוסר נימוס? מתי?
אני יודע טוב מאוד שבעבר הספיק מפרנס אחד למשפחה והיום לא, אבל זה נובע ישירות מעליה ברמת החיים - מה לעשות, רמת חיים גבוהה דורשת יותר כסף. ההורים שלי, למשל, יצאו לחופשה במקרה הטוב פעם בכמה שנים. נסעו לחו"ל בפעם הראשונה הרבה אחרי גיל שלושים. ההורים שלהם יצאו לחופשות רק בפנסיה. סבא וסבתא שלי היו בחול פעם אחת, בגילאי 65+. אני הייתי פעם ראשונה בחו"ל בגיל 13, הבת שלי היתה בחו"ל פעם ראשונה בגיל שנה וחצי, ופעם שניה בגיל 4. האם אתה רואה את הדפוס?
&nbsp
אני ממש לא מתעלם ממה שלא נוח, אני מתעלם ממה שלא ניתן להוכיח. קראתי גם אני את הנזיר שמכר את הפרארי שלו, ראיתי את הסרט "הסוד", נחשפתי להמון בולשיט כזה.
אף אחד מהם לא סיפק בדל של ראיה לטענות שלהם.
&nbsp
אתה מאוד בספק אם אתה טיפוס רציונלי. טלפתיה, חלומות נבואיים, סיאנסים וגלגול נשמות, הכל אמיתי? בולשיט!. קרא על קרן ג'יימס רנדי ועל הפרס בסך מליון דולר שהם מציעים למי שיוכיח תופעה על טבעית כלשהי. מיותר לציין שאף אחד עוד לא הצליח.
הנה עוד שאלה בשבילך - איך זה שמעולם לא זכה איזה חוזה עתיד כזה בלוטו?
המדענים לא רודפים אף אחד. את המדע מעניין דבר אחד - לגלות את האמת על המציאות. מה שבטח אי אפשר לומר על שום מוסד דתי אי פעם.
&nbsp
אתה טוען שתופעות על טבעיות קיימות במציאות? אין בעיה, תוכיח. ספק להם תשתית ראיות אמינה, הצע ניסוי שמאפשר לבדוק את הטענה הזו. אני מבטיח שאם תשכנע אותי, אסע איתך בעצמי לג'יימס רנדי ונתחלק במיליון דולר חצי חצי.

Feanor75

New member
דארוויניזם באנושות?

אוי לו לאדם שמאמץ ערכים של ממלכת החיות ודוגל ב"חזק שורד", בקפיטליזם. הוא מאבד את זכותו המוסרית להגנה מפני בריונות והוא גם ייתן על כך את הדין בבוא הזמן. שים לב לאוכלוסיה המבוגרת בתרבות שלך, אזרחים סוג ב', צעירים מזלזלים בהם ונמנעים מלהתרועע איתם, תזכור את זה כשתגיע לגיל הזה פתאום דברים ייראו אחרת. גם יסממו אותך בשלל תרופות כדי להאריך את החיים שאתה כל כך מוקיר, יהפכו אותך לזומבי שחייו הם סיוט.
עליי לציין שאני לא זקוק להגנה הזאת כי אני דווקא בצד ש"מרוויח" מזה. הייתי מוותר על זה בשביל עולם מתוקן.

אני לא יודע למה סוסי הבר חולים, לא מוציא מכלל אפשרות שחיה בטבע תחיה לא נכון, אם למשל המזון הטבעי שלה נעלם מהשטח והיא עוברת לתזונה שפחות טובה לה, שלא לדבר על כל הזיהומים והשינויים הסביבתיים של התעשייה שהתפשטו בכל הכדור. עדיין חיות בר בריאות לאין ערוך יותר מהאדם המודרני. וכל זה סטייה מהעיקר- אתה לא מכיר את הכוחות שפועלים ביקום. אתה אפילו לא מבין מהי מטרת החיים שלך.

לא יודע מה רנדי עושה ומה הקריטריונים שלו, זה גם לא מעניין אותי במיוחד. אנשים שפוסלים מראש, כמו גם כמוך, גם אם יחוו התגלות זה לא יספיק להם להודות שיש משהו מעבר, הם יכניסו את זה למגרה של תופעות לא מוסברות ואחרי כמה זמן הם כבר יאמינו שהחוויה הייתה חלום או הזיה. חוסר היכולת להוכיח משהו לאדם שאוטם את עצמו לא הופך את הדבר ללא אמיתי.
ממליץ לך לקרוא את הספר "הוכחה לגן עדן" של מנתח המוח ד"ר אבן אלכסנדר. גם את הספר "מסע הנשמות" של ד"ר מייקל ניוטון. אתה יכול לראות בזה הוכחות, או שתטען שהכל בלוף. אלו אנשים שבאים מהאקדמיה וחושבים רציונלי, הם מדברים בשפה שלך.
והנה אחד שיכול לקחת מיד את הפרס של רנדי שלך, ד"ר מסארו אמוטו, שהוכיח שמים מגיבים למילים חיוביות או שליליות.
https://www.youtube.com/watch?v=ujQAk9EM3xg
אבל הוא כמובן לא יזכה באגורה כי כל הקרן הזאת היא כנראה סוג של רמאות.
"הסוד" ודומיו הם גימיקים מודרניים. מורים ותורות רוחניים שמלמדים איך "להצליח" בחיים ואיך להרוויח כסף, הם מזויפים. ליתר דיוק הם מביאים שקרים עטופים באמיתות, זה מלכודות מהסוג המסוכן ביותר, לכן תמיד טוב להטיל ספק.

האמת על התרופות הפסיכיאטריות, חד וחלק:
https://www.youtube.com/watch?v=I7p3R2ogYps
וזה נכון גם לגבי תרופות אחרות.
אני כבר מזמן הבנתי שכל התעשיה הזאת היא שקר ורוע.
תבחר אם אתה רוצה להתעורר או להישאר בכלא של איזור הנוחות שלך.
אם יש לך זמן מאוד כדאי לצפות בכל הסרטונים החשובים האלה שהבאתי כאן.

לפחות אתה מודה שחיות בר חולות לפעמים.

זה כבר שיפור מהפעם האחרונה שהיית כאן בפורום.
&nbsp
לגבי שאר הקשקושים - זה בדיוק מה שזה. קשקושים.
את הספר של ד"ר אלכסנדר כבר הביאו כאן לפניך, אתה יכול לחפש בפורום את ההתיחסויות אליו.
לגבי מייקל ניוטון אודה ואתוודה שאין לי מושג מי זה ומה הוא כתב, אשתדל לחפש את הספר ולראות על מה הוא מדבר.
מצחיק שהזכרת את ד"א אמוטו, ועוד בהקשר של ג'יימס רנדי - שים לב מה כתוב בויקיפדיה בנושא:
&nbsp
"טענותיו של אמוטו לא זכו להתייחסות רצינית בקרב החוקרים, מאחר שהניסויים שביצע לא נעשו בתנאי הניסוי המקובלים בעולם המדע ומעולם לא הוצגו כנדרש לבקורת עמיתים. נסיונות לשחזור הניסוי לא העלו את אותן התוצאות [1] . ג'יימס רנדי, קוסם מקצועי העוסק בין היתר בחשיפת נוכלים ושרלטנים הטוענים לכוחות על טבעיים, הציע לאמוטו סכום של מיליון דולר אם יצליח להוכיח את טענותיו בתנאי מעבדה תחת פיקוח, אולם אמוטו סירב." (ההדגשה שלי). צא וחשוב, מדוע אמוטו סירב להוכיח את הטענה שלו, ועוד להרוויח על זה מליון דולר? האם יכול להיות שזה בגלל שהטענה שלו בלתי ניתנת להוכחה?
מדהים שבעיני מי שכל כך רוצה להאמין הרמאים הם האמינים בעוד האנשים שחושפים אותם הופכים לרמאים.
&nbsp
תעשיית התרופות לא חפה מבעיות, ואפילו בעיות חמורות, עם זה אני מסכים. היד מאוד קלה על ההדק בכל מה שנוגע לתרופות פסיכיאטריות, גם עם זה אני מסכים מאוד.
אבל זה לא אומר שכל התרופות הן רעות, או שיש איזה קונספירציה כלל עולמית לשלוט באנשים דרך תרופות פסיכיאטריות.
&nbsp
לבעלי ההון יש דרכים יעילות יותר לשלוט בנו, ואתה יודע מה, גם בך, אפילו שאתה חושב שאתה כבר לא עבד של המערכת, ובישראל בעיקר, כאשר בערך 10 משפחות מנהלות כ 95% מהמשק. אתה חי באשליה אם אתה חושב שהצלחת לברוח מזה. אתה מן הסתם עובד, ואתה מן הסתם קונה דברים בכסף שאתה מרוויח. יש לך מן הסתם חשבון בנק - בכל אחת מהנקודות האלו יש יד ארוכה שנכנסת לך לכיס, ואתה אפילו לא תמיד יודע את זה. יש לך חסכון פנסיוני? הוא עובד אצל איזה טייקון. יש לך קרן השתלמות? מי משתמש בכסף שלך בזמן שאתה צובר אותו? אתה שולח אותי לראות סרטים? הנה בשבילך סרט לראות: שיטת השקשוקה. רוצה עוד משהו טוב? מגש הכסף.
אתה מבין, אני יודע טוב מאוד שמנצלים אותי. אני לא היחיד, מנצלים את כולנו, כל הזמן.
אבל זה לא אומר שאתן לכל שרלטן בעולם לנצל אותי, ובטח לא שאאמין לכל שטות שמישהו אומר רק כי היא מבטיחה נחמה לא חומרנית. זה ההבדל העיקרי בינינו.
&nbsp
תעשה לעצמך טובה ופקח את העיניים. תרגל חשיבה ביקורתית והסקת מסקנות ואולי, רק אולי, תבין שאתה עובד על עצמך בעיניים.
&nbsp

Feanor75

New member
ומה בכך?

לא חושב שטענתי אי פעם שחיות בר אף פעם לא חולות, אלא שהן חולות באחוז מזערי. תתייחס לעיקר, למשמעות של הדברים, אם אתה רוצה להתקדם ולא לדרוך במקום.
טוב אולי אתה מתקדם בקצב איטי אם אתה מודה בבעיות הקיימות ובזה שאתה עבד. אם היית בונה את עצמך מספיק חזק, אולי זה עוד יקרה, תלמד שאפשר להשתחרר. זה מתחיל בפנים, בהכרה שאתה אדון לחיים שלך ואתה לא מוכן לתת לאחרים לנהל לך את החיים ולשעבד אותך. בינתיים אתה עדיין מציית לגמרי לתכתיבים שלהם, לפי כל מה שאתה כותב.
&nbsp
ויקיפדיה היא מטריאליסטית לחלוטין ולא מבינה דבר שמעבר לפיזי. יש שם הסברים מגוכחים וחובבניים במיוחד בנוגע לכל מה שאין לו הסבר מדעי כמו למשל חוויות סף מוות וסיאנסים, למעשה כתובים שם שקרים. לא מפתיע שד"ר אמוטו סירב לניסיו אצל אדם כמו רנדי, תפעיל את המחשבה ותראה שזה סותר את עצם הניסוי, הרי אם החלקיקים מגיבים למחשבות ולדיבור, כמובן שהם יגיבו אחרת בתנאים של ניסוי ושל סקפטיות. וזה נכון לגבי כל מי שדורש הוכחות וכבר החליט מראש שהוא דוחה את זה.
אדרבא, רנדי כבר היה צריך לתת את הפרס שלו ליורשי העיזבון של שרדינגר עבור הניסוי שעשה שהוכיח שהמתבונן משפיע על החלקיקים בתצפית שלו- דבר הזוי ובלתי אפשרי במושגים של המדע המטריאליסטי. וגם קירליאן שבמקרה גילה והוכיח את קיום ההילה, האורורה שיש לכל עצם (שמעתי שמדענים רבים שחקרו את הנושא חזרו בתשובה) דבר שהיה ידוע למקודשים כבר מלפני דורות רבים. אלה רק אנשי מדע, יש עוד רשימה ארוכה.
מישהו שמנגן לפני קהל, אם יושב בקהל אפילו רק אחד שיש לו ביקורת על הביצוע, תהיה לזה השפעה רעה מאוד על המוזיקאי, בלי פרופורציות, כי כשהוא מנגן הוא נמצא במצב רוחני ועדין מאוד שאפשר בקלות להרוס אותו. אני חושב שהוא גם יוכל להרגיש את זה גם בלי קשר עין עם אותו אדם. תשאל מוזיקאים. אתה לא יכול להסביר דברים כאלה במושגים מטריאליסטים.
אם תשתחרר מהחשיבה הגסה תבין איזו השפעה יש לכוחות המטריאליסטים שמקיפים אותך באורח חיים ההרסני שלך. תלמד מה ההשפעה האמיתית של אלכוהול, תרופות, רעש, ישיבה ממושכת מול המחשב. לעומת שהייה בטבע, נשימה של אוויר נקי, מדיטציה ולימוד של תכנים רוחניים אמיתיים.
&nbsp
טעית בהשערות שלך. אמנם יש לי עדיין חשבון בנק ואני יודע שגונבים ממני בכל רגע, ושהבנקים הם רעיון שמבוסס על אשליה, על כסף שלא באמת נמצא שם וזה נדון לקטסטרופה במוקדם או במאוחר. לכן כל מה שיש לי הושקע בנכס, כדי לתת לי קצת יותר ביטחון. אני לא עובד במקום מסודר, אין לי פנסיה. החיים שלי טובים מאוד כבר תקופה של יותר מעשור גם אם זה יכול להפתיע אותך, כי כשאני מחובר לאינטרנט וכותב בפורומים האנרגיה מנותבת לביקורת, כי אני רוצה לפקוח לאנשים את העיניים ולשחרר אותם, לנפץ את השקרים ששולטים בכם. אני תמיד חייב להתנקות מזה אחר כך.
אני לא קונה שום דבר שאין בו צורך, אין לי טלוויזיה ולא כבלים. אינטרנט אני מקבל בחינם, לא בתור חסד אלא כי אני דייר רצוי במקום שבו אני שוכר, אצל אנשים טובים שיש איתם שיתוף פעולה. אתה לא תאמין איזה כוח יש לצד הטוב, כמעיין המתגבר, לא משחק-סכום-אפס כמו זה שאתה משחק בג'ונגל שלך. בטוב כולם מרוויחים.
כשהאדם משתחרר מהכבלים, הדברים פשוט קורים, בצורה שהוא לא חשב ולא דמיין לפני כן בזמן שהיה משועבד, בכיוונים שהוא לא צפה.
ברירה טבעית זה מושג של חיות וגם זה בעירבון מוגבל ביותר כי אתה לא יודע דבר על תודעת החיות והכוחות שמאחוריה. האדם הוא בקטגוריה שונה, אין לו שום קשר לברירה טבעית תתחיל להפנים את זה.
האבולוציה האמיתית היא רוחנית: מינרל, צומח, חי, תודעת-אני וכן הלאה לשלבים שיבוא בעתיד. אתה יכול לראות שהמגמה היא בכיוון של חופש. אתה תתקדם רק אם תנהג באומץ לב, תצא מאיזור הנוחות הכלא שלך ותתחיל להשתחרר.
&nbsp
בכל זאת אני מעריך אותך על כך שאתה לא נאטם לחלוטין ומנסה לבחון את הטיעונים הנגדיים, נסה לבחון אותם ללא דיעה קדומה.
&nbsp
יום טוב

אתקן את עצמי.

לא כתבת שחיות בר אינן חולות, כתבת, ואני מצטט: "חיות בר כמעט בכלל לא חולות." זו היתה טענה שגויה כשכתבת אותה בפעם הקודמת, והיא לא פחות שגויה גם עכשיו.

עם כל הכבוד למה שאתה חושב עלי, אני לא הנושא כאן. הנושא הוא האם אתה מסוגל לגבות את הטענות שלך בראיות כלשהן. עדיין לא סיפקת ולו בדל של ראיה שתומך במה שאתה כותב, רק סיפקת תירוצים מדוע אינך מסוגל לעשות זאת.

בנוגע לטענות של ד"ר אמוטו, אם הוא הצליח לבצע "ניסוי", מדוע שום ניסוי שבוצע אחר כך לא הצליח לשחזר את מה שהוא טוען שקרה? תוצאות שאינן ניתנות לשחזור אינן קבילות.

בנוגע לשטות שכתבת על רנדי ושרודינגר, כדאי שתדע שמכניקת הקוואנטים היא אכן מוזרה, אבל היא בהחלט תחום מדעי לכל דבר. אין בה ולו דבר אחד שסותר את המדע המטריאליסטי. למעשה, המדע המטריאלסטי משתמש במכניקה קוואנטית כדי לייצר את המחשב שאתה משתמש בו עכשיו כדי לקרוא את ההודעה הזו.

לגבי קיריליאן וההילות המחושמלות - גלעד דיאמנט מסביר את הנושא טוב ממני. (יש גם חלק שני, מומלץ בחום).

לגבי הטענה שלך על מופעים מול קהל, אנא התכבד להציג ראיות. אני מכיר כמה וכמה אמנים מבצעים, מעולם לא שמעתי טענה דומה.

לגבי שאר הטענות שלך - אשריך. אורח החיים שאתה מקיים אולי מתאים לך כמו כפפה ליד, אבל הוא לא מתאים לכל אחד.

Feanor75

New member
זה כבר הוסבר בהודעה האחרונה שלי

למה ד"ר אמוטו לא ירצה או לא יוכל לשחזר את הניסוי בכל מגע שלו עם אנשים מסוגו של רנדי ושלך.
הדיון איתך לא מתעלה לרמה גבוהה כי אתה מתחבא מאחורי הדרישה להוכחות, שאינה לגיטימית כפי שכבר אמרתי בהתחלה. אתה גם קטנוני בטיעונים, מחכה בסיבוב ונתפס לשטויות.
"חיות בר כמעט בכלל לא חולות." זו קביעה נכונה למדי, הרבה יותר מרוב מכריע של קביעותיך, במיוחד כשמדובר בהשוואה שערכנו בין חיות בר לאדם.
&nbsp
מה שמאפיין את החשיבה שלך הוא הסתכלות לקויה על המציאות והסקת מסקנות לקויה.
אני אמרתי שמכניקת הקוונטים שגויה? בכלל לא. זו תאוריה חלקית ביותר כמו שאתה יודע. היא הבהירה למדענים שהמציאות שונה לחלוטין ממה שהם חשבו עד אז, ובמילים אחרות, שהם לא מבינים כלום. היא רומזת למציאות מסוג אחר לגמרי ונוגעת בכיוונים שיכולים לתת אישור למדע רוחני. בדיוק מהסיבה הזאת המדענים תקועים כבר כמה עשורים בניסיון שלהם לגבש פיסיקה אחידה, כי הם תקועים בחשיבה המטריאליסטית. כבר אמרתי לך שאם הם יתקדמו אי פעם הם יגיעו למה שהיה ידוע כבר מזמן למתקדשים.
חשיבה מוטעית- כיוון שאתה מוקף בתופעות רוחניות שאפשר לקרוא להן ניסים כל עוד לא מבינים אותן. אבל כשמבינים זה לא הופך אותן למשהו לא רוחני. אפילו אלוהים הוא מדעי.
מדענים מוצאים רק את הביטוי הפיזי לתופעות רוחניות, כי הכל מקורו מהרוח, ואז הם נופלים לאשליה שהם מצאו את הגורם לבעיה. מישהו סובל מדיכאון בגלל מחסור של חומר כזה או אחר במוח? חשיבה מטופשת לגמרי. הסבל שייך לעולם הנפש ולפיכך הגורם הוא נפשי, גם אם יש לו ביטוי פיזי. נדמה לי שכבר הסברתי גם את זה.
&nbsp
אנשי מדע נאחזים בקרנות המזבח כדי לשמור על המדע הגווע שלהם. זה מובן וצפוי שאנשים שלמדו שנים באוניברסיטה לא ימהרו להודות שהכל שטות ושהם לא מבינים כלום, הם ידחיקו כל עוד אפשר. אז אני מבין מאיפה הטיעונים שלך באים.
בכל זאת אני לא מזלזל בך, וגם לא ממליץ לך דווקא לפרוש. התחום שלך נותן לך פרנסה ותחושת חשיבות, זה בסדר. בזכותו אתה משתלב בחברה, לא גונב ולא הורג. זה מתאים לרמה הרוחנית שאתה נמצא בה עכשיו, וכל עוד אתה מרגיש סיפוק אז כנראה שזה בסדר. אני יודע גם יותר לעומק את הכוחות שפועלים פה, אבל זה כבר לא יעניין אותך.

"מתחבא מאחורי הדרישה להוכחות"?

אז מה אני אמור לעשות, פשוט להאמין כי אתה כתבת?
&nbsp
הסיבה האמיתית שד"ר אמוטו לא יוכל לשחזר את הניסוי שלו היא שמלכתחילה זה לא היה ניסוי, אבל למה שתיתן למציאות לבלבל אותך?
&nbsp
&nbsp

Feanor75

New member
העובדות הן לא בצד שלך

אני רק חובבן, אם יש לך זמן אני ממליץ לך ללמוד מאנשים שהיה להם ידע כמו רודולף שטיינר. כל המדענים שאי פעם שמעת עליהם בכל תחום שהוא, הידע של כולם ביחד על היקום הוא אפילו לא עשירית ממה שהיה לשטיינר.
באתר הזה למשל יש מאות מאמרים מתורגמים לעברית, זה מכרה זהב של ידע:
http://www.daniel-zehavi.co.il/lectures/nf_lectures.asp?order=koteret
פשוט לבחור הרצאה וללמוד.

אם תעשה מדיטציות, תתבונן פנימה לתוכך וגם החוצה על היקום, הנפש שלך תתעדן, פחדים ייעלמו וידע אמיתי יתחיל לזרום אליך, עולם המושגים וכל תפישת היקום שלך ישתנו.
אם אי פעם תזכה להתקדש גם אתה תוכל לעלות לעולמות הרוח ולקבל את כל הידע, להתחבר למרכז המידע של כל היקום, מה שנקרא "הרשומות האקשיות". אבל זה מצליח רק כשהאדם בשל לזה וזה באמת מתאים לו, הוא ייכשל אם המטרה שלו היא להשיג עוצמה או הוכחות למשהו.

hnc

New member
לא חבל לך על הזמן?

אתה מנסה לשכנע את השפיפון הזה שהוא מטומטם בדרגה קוסמית.
הוא כל כך סתום ולא מבין עד שאין הבדל בינו לבין איזה דג מעמקים שאפילו לא מסוגל להעלות בדעתו שיש משהו מעבר למים שבהם הוא חי מהיוולדו ועד מותו...
אני הפסקתי לכתוב כאן כי המנהל החליט למחוק לי שרשורים והודעות שהיו שעשוע עם חיות מחמד כמו דג המעמקים הנ"ל, ומאחר ולי אין פה דבר חוץ משעשוע אז כאמור הפסקתי לכתוב כאן ותעשה בחכמה אם גם אתה תפסיק לבזבז את זמנך.
וכאן אתפוגג לי שוב.
ביי ביי.

Feanor75

New member
בתור אדם מאמין אם יש לך מה לומר, אתה חייב להם את זה

האתיאיסטים חיים בסבל ובחשיכה. הרבה מהם אנשים טובים ואפילו חכמים שרק לא מבינים שהם שבויים באשליה ובשיעבוד.

Hameln

New member
התכונה שאני הכי מעריך אצל מיסטיקנים היא הענווה שלהם.

BravoMan

Active member
דבר אחד אני לא מבין:

אם אתה באמת ובתמים מאמין בכל מה שכתבת פה, למה את גר בישראל ומחובר לאינטרנט?
&nbsp
למה אינך עובר לאיזה כפר נידח בעולם שלישי וחי שם חיים מאושרים ונקיים מהרוע המודרני?
&nbsp
האם אתה באמת נמנע לחלוטין משימוש ברפואה? לא לוקח תרופות? אף פעם לא חולה?
&nbsp
אני רואה שאין לך בעיה לדבר בשם אנשים אחרים ולהחליט עבורם מתי הם צריכים למות, אבל האם אתה בתור מי שכבר מלאו לו 40 מוכן למות? מה אתה עושה בחיים בכלל? למה לסבול?

Feanor75

New member
חשיבה שטחית

בקשר לשאלה הראשונה
כתבתי כבר שהקידמה נחוצה להתפתחות האנושות למרות שדרדרה מאוד את רמת החיים. אבל אתה לא יכול להבין זאת.
אם אתנתק מהמחשב ומהחשמל זה לא יהפוך את כל הסביבה לטובה, היא עדיין מושחתת ואני נעזר בהם כמה שאפשר. ואכן אני משתדל להמעיט בשימוש בטכנולוגיה, לכן מצבי טוב יותר.
&nbsp
בקשר לשאלה השנייה
היום הזמנתי כרטיס להודו, אבל אשרת השהייה מוגבלת לחצי שנה, וחוץ מזה תייר שמטייל לבד זה לא חי כמו מקומי. הוא בחזקת זר.
&nbsp
לשאלה השלישית
אני לא משתמש בתרופות. מחלות נפוצות כמו נזלת ושפעת יוצרות תהליך טבעי של ניקוי הגוף מרעלים. למה שאכניס לגופי רעל כימי שיעצור את התהליך המבורך הזה?
אני עדיין חולה פעם בשנה או שנתיים בגלל שהתזונה שלי לא בריאה לגמרי. מחלה קטנה שעוברת מהר ואחריה מרגישים כמו חדשים, כמובן במנוחה ובלי שום תרופה ורופא. רק מטומטם לוקח תרופות במצב כזה.
&nbsp
מי אמר לך שאני סובל בחיים? אני מאחל לכל אחד לחיות טוב כמוני. אולי אתה סובל אז קשה לך להבין את זה? חוץ מזה שאנשים בסביבה טבעית ורחוקים מהקידמה הם מאריכי ימים.
ולמרות שאפילו בעולם הזה טוב לי, אני מוכן למות כי אני יודע מהו העולם הזה ויש לי ידיעה לגבי מהו העולם האמיתי.
&nbsp
ואתה? למה אתה ממשיך את הסבל? לא נמאס לך להיות מנוצל ולעבוד בשביל המושחתים שנהנים על גבך?

למעלה