גיאומטריה ואמונה - שידור חוזר

aetzbar

New member
גיאומטריה ואמונה - שידור חוזר

מקובל להאמין כי מעגל החסום בריבוע,תופס חלק קבוע משטחו, ולא משנה אם אורך צלע הריבוע 1 מ"מ או 1 ק"מ אמונה זו ניתנת להפרכה על ידי ניסוי. הניסוי: גליל פלדה שקוטרו 1 ס"מ וגובהו 1 ס"מ מונח על כף ימין של מאזניים. 4 גלילי פלדה בעלי קוטר 0.5 ס"מ וגובה 1 ס"מ, מונחים על כף שמאל. התוצאה הצפויה: לא יהיה איזון, כף ימין למעלה וכף שמאל למטה. ההסבר: מעגל בקוטר 1 ס"מ תופס 78.5% משטח הריבוע החוסם. מעגל בקוטר 0.5 ס"מ תופס 78.3% משטח הריבוע החוסם. פירות הניסוי: גיאומטריה חדשה באה לעולם. הערה: אל תאמינו לכתוב, אלא רק לניסוי שתערכו בעצמכם. א.עצבר

למה אתה לא מספק מראה מקום

להודעה שלי שבה הוכחתי לך שהתוצאות שלך מצויות עמוק בתוך שולי השגיאה? לא נראה לך הגון לצרף את המידע הזה?

aetzbar

New member
כנראה שיש רתיעה גדולה מעריכת הניסוי הזה

אי אפשר לפסול ניסוי עם תירוצים של אי דיוק. ניסוי יכול להיפסל על ידי ניסויים חוזרים שיצביעו על אותה תוצאה כאמור... הרתיעה קיימת , ואולי היא נעוצה בחשש שתתחולל "רעידת אדמה" בגיאומטריה. א.עצבר

uzi2

Active member
נכון. אי אפשר לפסול ניסוי רק בגלל שהוא שגוי.

Gidi Shemer

New member
ענק!!

"ניסוי יכול להיפסל על ידי ניסויים חוזרים שיצביעו על אותה תוצאה"

aetzbar

New member
אותה תוצאה שלהם ולא של הניסוי האמור - הבנת ?

שים לב שהברברת נמשכת, ואף אחד לא מוכן לבצע ניסוי. אין כאן מישהו מהטכניון ? ממעבדה פיסיקלית מתקדמת ? הגיע זמן ניסוי..... א.עצבר

Gidi Shemer

New member
פה הטעות שלך

"עלה לטכניון" הוא משפט שגוי. בהנחה שעצבר יוצא מהעיר התחתית הוא למעשה י-ו-ר-ד לכוון הטכניון. אתה שוב שוגה בקונסרבטיביות של חוקי הגאומטריה והפיזיקה הישנים. צא מזה. תעשה ניסוי בביקורך הקרוב בארץ ותראה שלמעשה מדובר בירידה ולא בעליה.

ופה הטעות שלך.

אתה מניח שעצבר מגיע מהעיר התחתית לכיוון הטכניון. כדי להבין את מהות הטעות שלך, אתה צריך להתחשב בכמה גורמים: A) המיקום היחסי על צירי הגובה, האורך,הרוחב של הטכניון והתחנה המרכזית בחיפה. B) הזווית שבין הטכניון, התחנה המרכזית, הקוטב המגנטי. ומרכז המאסה של כדור-הארץ. C) ההסתברות שעצבר יזיז את עצמו ולו מטר אחד. D) ההפרש בלחץ הברומטרי בין העיר התחתית לכרמל. את כל אלה יש להכפיל בריבוע המרחק בין הטכניון לבין מרכזית המפרץ, ונקבל את התוצאה הסופית. כיוון ש-C=0 תמיד (כי עצבר מחכה שמישהו "יגלה" אותו.אולי הוא גם יושב ומחכה שגמדים קסומים ינקו לו את הבית, ושאהבת חייו תצוץ יום אחד מתוך מגירת הגרביים.), קל לראות שההיפותיזה "עצבר יורד לכיוון הטכניון" נפסלת. מש"ל.

aetzbar

New member
גלילאו גלילי ערך ניסויים מדויקים ???

ובכל זאת הוא גילה את הקשר בין זמן הנפילה למרחק הנפילה עצם הניסוי שהצעתי הוא ניסוי פורץ דרך בתחום הגיאומטרי,ואין לדון אותו בתירוצים מפולפלים של דיוק , מדידה ותחום שגיאה. על הניסוי הזה צריך לחזור פעם, ועוד פעם ועוד פעם, ואם כל הניסויים יצביעו על התוצאה המפתיעה של כפות מאזניים לא מאוזנות במגמה המצויינת, הרי מדובר בחידוש. אני מציע שתספר את הסיפור הזה למנחה המעבדה. א.עצבר

Gidi Shemer

New member
השתכנעתי

ביצעתי את הניסוי ארבע פעמים. בכל פעם התוצאה לא היתה התוצאה שצפית. אני מזמין את חברי הפורום לשוב על הניסוי בעצמם, מבלי להיתפס לדעות קדומות. ביחד, נוכל להרים n= 100 ולראות האם מדובר בחידוש או לא. בשלב זה, n= 4 ואין חידוש.

aetzbar

New member
האם השתמשת בגליל פלדה בקוטר 1 ס"מ וגובה 1 ס"מ

האם השתמשת ב4 גלילי פלדה זהה, שקוטרם 0.5 ס"מ וגובהם 1 ס"מ ? באיזה סוג של מאזני כפות השתמשת ? באיזה מצב היו כפות המאזניים בסיום המדידה ? האם צילמת את המדידה ? א.עצבר

aetzbar

New member
נסה להיות פרקטי, ושאל על מחיר הניסוי במעבדה

יתכן מאוד שתתקבץ לה קבוצת תמהונים שתממן את הניסוי הזה, ואז כל הקבוצה הזו ...תכנס אל ההסטוריה... א.עצבר

Gidi Shemer

New member
כבר אין צורך

ניצלתי את קשרי בטכניון (בכל זאת ביליתי שם 10 שנים בעבר) ואכן מעבדה מוסמכת לפיזיקה ביצעה את הניסוי שהצעת. במצב של n=59, כל התוצאות חזרו על עצמן והיו שונות ממה שאתה צפית. אני חושב שאפשר לסגור את הבסטה במקרה הזה, אלא אם... אתה תוכל לשכנע מעבדה אחרת לבצע את הניסוי עוד מאות פעמים ולהראות שההיפותיזה שלך היתה נכונה. הכדור בידיך. אני נעניתי לאתגר.

למעלה