גיאומטריה ואמונה - שידור חוזר

לפי מקורות המידע שלי,

א.עצבר הוא מעגל החסום בריבוע שקוטרו 1מ"מ. זו כנראה גם הסיבה שהוא מסתמך על ידיעה טבעית בכל הנוגע לגיאומטריה.

ושוב - וכנראה בפעם האחרונה,

כי גם לסבלנות שלי יש גבול... זה שאתה כתבת משהו מהרהורי ליבך, ואז שלחת אותו לפורום אינטרנט פתוח, לא הופך אותו לפרסום. אני חוזר - זה לא (קרא בעיון: ל-א) הופך אותו לפרסום. דרך אגב, חיפשתי "המספרים המידלגיים של המעגלים" בגוגל. קיבלתי מספר תוצאות נמוך. כותרת התוצאה הראשונה היא "טרחנים כפייתיים במתמטיקה".

deathcaster

New member
שים לב לשיחה הזו

מלפני 5 שנים: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=457&MessageId=95399222 נראה העתק די דומה לדיון שנמצא כאן... 5 שנים (והרבה לפני זה) הוא מקשקש על זה שצריך לעשות ניסוי ומספיק לדבר על כך.... אבל זה מה שהוא עושה... רק מקשקש ומצפה שאחרים יעבדו עבורו.... או שההסבר הפשוט יותר הוא שהוא סתם אדם מסכן ומשועמם שרק מחכה שמישהו ייקח את השטויות שלו ברצינות. אני נוטה לחשוב בכיוון של האפשרות השנייה. ובאופן לא מפתיע, אם הוא לא יתעלם מהתגובה שלי, הוא יכתוב לי משהו כמו "שמור על ראש פתוח ועולם חדש ייפתח בפניך" או ממבו ג'מבו דומה.

זה די עצוב, בסה"כ

אני רוצה להאמין שמי שכותב שוב ושוב בכל המקומות שהוא מכיר את אותם הדברים, מאמין כנראה באמת במה שהוא כותב. וזה שהוא ממשיך בזאת כבר שנים, ולא מנסה להבין את מה שאומרים לו, מלמד שהוא יחיה את חייו בתחושה של תסכול ואכזבה. חבל.

aetzbar

New member
ניסוי עצבר למתחילים

מקובל להאמין כי כל מעגל החסום בריבוע,תופס 0.785399 משטחו. אמונה זו תכונה "אמונה גיאומטרית ראשונה" להלן תופיע הוכחה המפריכה את האמונה הגיאומטרית הראשונה. זוהי הוכחה מעשית חדשנית,התקפה לתחום הגיאומטרי. הוכחה זו תכונה "ניסוי עצבר" ניסוי עצבר הוא מטלה קשה לביצוע,המתאימה למוסד מכובד כמו לדוגמה המעבדה הלאומית לפיסיקה, גבעת רם ירושלים תיאור ההוכחה: מגוש ברזל שמשקלו הסגולי הוא 7.842877 גרם/סמ"ק, ניצור גליל בעל צורה גיאומטרית מושלמת ככל האפשר, וזאת בעזרת ציוד מכני המתקדם שיש בעולם. ייצור זה וכל התהליכים הבאים אחריו יתבצעו באולם בעל טמפרטורה קבועה של 18 מעלות. דרישות דיוק לגבי קוטר הגליל. הגליל יהיה בעל קוטר לא ידוע, הנמצא בין 2.00001 מ"מ , ל 1.99999 מ"מ על פי נתונים אלו גם שטח המעגל של הגליל אינו ידוע, אך הוא נמצא בין שני ערכים. את שני הערכים נחשב על פי אמונה גיאומטרית ראשונה. הערך המינימלי של שטח המעגל האמור, 3.1415645 ממ"ר הערך המקסימלי של שטח המעגל האמור, 3.1417687 ממ"ר דרישות דיוק לגבי גובה הגליל. גובה הגליל לא ידוע, והוא יימצא בין 50.00001 מ"מ לבין 49.99999 מ"מ מדרישות הדיוק של קוטר הגליל וגובהו נגיע לנפחו נפח הגליל גם הוא לא ידוע, אך הוא נמצא בין שני ערכים הערך המינימלי של נפח הגליל - 157.0782 ממ"ק או 0.1570782 סמ"ק הערך המקסימלי של נפח הגליל - 157.0885 ממ"ק או 0.1570885 סמ"ק ומנפח הגליל ומשקלו הסגולי , נגיע אל משקלו הערך המינימלי של משקל הגלךיל 1.231945 גרם הערך המקסימלי של משקל הגליל 1.232026 גרם הפרכת אמונה גיאומטרית ראשונה כאשר גליל זה יישקל במאזניים אנליטיות המבחינות באלפית גרם, תתקבל תוצאה של 1.226 גרם ( הפחתה של כ 6 אלפיות גרם ) תוצאה זו תעיד כי מעגל החסום בריבוע שאורך צלעו 2 מ"מ, תופס רק 0.7818 משטחו ( ולא 0.785399 משטחו ) ערך נפח הגליל הוא 0.15636 סמ"ק, ומשקלו 1.226 גרם. גיאומטריה חדשה בהמשך ניסויים כאלה יתברר כי לכל מעגל יש תפוסת שטח ייחודית, בין 0.78 ל 0.785 ככל שהמעגל זעיר כך תפוסת שטחו תתקרב אל 0.78 משטח הריבוע החוסם ככל שהמעגל גדול, כך תפוסת שטחו תתקרב אל 0.785 משטח הריבוע החוסם. תיאור זה מניח את היסוד לגיאומטריה חדשה, והיא הגיאומטריה של הקווים העגולים. תחום התופעות הזעירות יש להדגיש כי ניסוי עצבר שייך לתחום התופעות הזעירות שקשה להרגיש בהן. גם ניסוי קוונדיש הוא כזה - המקושר לניוטוטן גם ניסוי אדינגטון הוא כזה ,המקושר לאיינשטיין. כל ניסוי דרמתי חייב להיות בתחום התופעות הזעירות, שאם לא כן היינו מגלים אותו מזמן א.עצבר

deathcaster

New member
נו?

אז פנית למעבדה בירושלים וביקשת שהם יבצעו את הניסוי? והמילה "הוכחה" אינה רלוונטית להודעה שלך... הוכחה מתרחשת לאחר ביצוע הניסוי, הדירותו והסקת מסקנות לא פזיזה. כרגע אתה יכול לכנות אותו לכל היותר השערה בלתי מבוססת.

aetzbar

New member
ניסוי עצבר למתקדמים

ניסוי זה מבוסס על אמונה גיאומטרית מספר 2, המתייחסת להיקף של מעגל החסום בריבוע. אמונה גיאומטרית מספר 2 : היקפו של כל מעגל החסום בריבוע, = כ 0.785399 מהיקף הריבוע החוסם השערה: היקפו של מעגל החסום בריבוע = (מספר בין 0.785399 ל 0.79 ) מהיקף הריבוע החוסם. ככל שהמעגל זעיר, כך המספר האמור יתקרב ל 0.79 ככל שהמעגל גדול, כך המספר האמור יתקרב ל 0.785399 את ההשערה הזו אפשר להוכיח רק בדרך מעשית, אך זו מטלה קשה ביותר. בדרך מעשית זו גלגל מניע גלגל אחר על ידי חיכוך היקפי - וצפוי להתברר בה - כי מספר היחס של קוטרי הגלגלים (אינו שווה ) למספר היחס של סיבוביהם. א.עצבר

הרבה יותר טוב

לפחות יש דרישות דיוק ותחזית. אבל זה עדיין לא מספיק. 1. למה דווקא ברזל? אולי חומר אחר מתאים יותר? 2. דרשת בקרת טמפרטורה. לאיזו רמת דיוק, ולמה? 3. דרשת "ציוד מכני המתקדם שיש בעולם". בדקת מהו? האם הדיוק שהוא מאפשר מספיק לך? אולי הוא בכלל יותר ממה שאתה צריך וסתם תשלם יותר? 4. קוטר: דרשת דיוק של 5 ספרות אחרי הנקודה - מ"מ בדיוק של עשרה ננומטר. האם זה בכלל אפשרי? 5. גובה: כאן אתה כבר דורש דיוק של 6 ספרות... 6. מדרישות הדיוק שלך אתה מקבל משקל מוערך בדיוק של הספרה החמישית אחרי הנקודה. לעומת זאת, הערך לפי התיאוריה שלך שונה כבר בספרה השניה. אז למה להפריז בדרישת הדיוק? אתה *מקווה* להגיע למסקנה שהניסוי בלתי אפשרי טכנית, או לכל הפחות יקר מכדי שיהיה סיכוי שמישהו יבצע אותו? ושאלה נוספת לשיקול דעתך (נשאלת עליה בעבר והתעלמת): בוא נניח תסריט לא ריאלי לפיו פיסיקאי כלשהו מחליט לבצע את הניסוי. והוא מבצע אותו, ואכן התוצאות מגלות גיאומטריה חדשה. מה לפי דעתך יקרה? מה שיקרה לפי דעתי הוא: 1. פרופ' X ישלח את המאמר לפרסום. הוא לא יזכיר אפילו ברמז את השם הבדוי א. עצבר. 2. המאמר ידחה בשלב ראשון 3. פרופ' X יציג את התוצרים בכנסים, יפרסם גם בערוצים פחות יוקרתיים. התוצאות הלא קונבנציונאליות ילכו ויחשפו לעולם - תחת שמו 4. עוד ועוד מעבדות ישחזרו את הניסוי. הפרסומים שלהם יצטטו את הפרסומים המקוריים של פרופ' X. 5. פרופ' X יזכה בפרסום ובפרסים בינ"ל, כולל פרס נובל 6. התגלית תכנס להיסטוריה כ"ניסוי X" 7. אף אחד לא יזכור אותך. אפילו אם תפנה לפרופ' X, איך הוא ישתכנע שאתה (האמיתי) הוא עצבר הבדוי? ואם הוא יחליט לשמור את כל התהילה לעצמו, איך תשכנע את העולם שהרעיון היה שלך?

aetzbar

New member
אני יודע כי עם דרישות דיוק פחות מחמירות

ניתן יהיה להבחין בתוצאות המצופות (הניסוי שאני ערכתי מוכיח זאת) כל הבטחון שאני מפגין בתוצאות, נובע מהניסוי שנערך על ידי באמצעים ממש פשוטים. את דרישות הדיוק המינימליות ההכרחיות, אני משאיר לצוות המקצועי שיצטרף לניסוי זה. צוות זה גם יבחר את החומר המתאים (ברזל, נהב, ???? ) על פי רמת הפיזור האחיד של החומר בנפח (כדי להשתמש בכלל "משקל משתקף בנפח ) בראש צוות זה צריך לעמוד מומחה גדול בענף המתכת ( אולי אפשר לעניין את מר סטף וורטהיימר ) אין ספק שפיסיקאי סקרן צריך להוביל את המבצע הזה ואיפה ראוי שניסוי זה ייערך אם לא במעבדה הלאומית לפיסיקה אני רואה את ראשיתו של הכוח המניע לניסוי זה,נובע מפורום חדשות המדע יש לפרסם ולעניין , לדחוף ולספר, והעניין יתחיל לקרום עור וגידים ובקשר לפרופסור X , אל תדאג , בבוא הרגע המתאים , א.עצבר יופיע. בברכה א.עצבר

אחרון ודי

שים לב למה שאתה כותב: - מישהו אחר יבצע את החישובים במקומי - מישהו אחר יבחן את החומרים הרלוונטיים - מישהו חשוב יעמוד בראש הצוות, אבל אני לא אפנה אליו - מישהו שלישי יעשה זאת - בראש המבצע יעמד בעצם פיסיקאי, ולא איש תעשיה... אבל גם אליו אני לא אפנה - המעבדה הלאומית צריכה לבצע את הניסוי, אבל לא בדקתי אם הם בכלל מבצעים ניסויים, ואין בכוונתי לפנות אליהם - מישהו אחר (מהפורום???) ידאג לתיאומים כלומר: מישהו שאינו אתה יתאם, יבחר, יחשב, יבצע ניסוי, ילחם... עצבר, שים לב בבקשה - האם עד כה הצלחת לשכנע, ולו אדם יחיד בצדקתך? ואם לא, האם זה רק בגלל ה"פחד" של כולם? וגם אם כן, למה שמישהו יתגבר על ה"פחד" אם אתה לא נותן לו סיבה טובה להאמין ששווה לעשות זאת? אם אתה באמת רוצה שמשהו יצא מהרעיונות שלך, אתה *ורק אתה* תצטרך לעשות את חלק הארי של העבודה. אחרת דינך להשאר מתוסכל. זאת ההודעה האחרונה שלי אליך בשרשור זה.

aetzbar

New member
זה בסדר, הרי את הניסוי כבר ערכתי

ומי שירצה לחזור עליו....יבורך א.עצבר

deathcaster

New member
אני מצפה שאם יש ניסוי

שהוא קרוי על שמך, אתה תהיה גאה בו, ותשלח לינק אליו בצורה בוגרת ולא תשלח אנשים לחפש אחרי הזנב שלך... אבל ציפיותיי ממך כנראה מוגזמות... אבל "שם מקורי 19" כבר עשה את החיפוש והגיע למסקנה שלא מדובר בשום ניסוי...אלא עוד מגילה עצברית חסרת ערך פרקטי. אני מן הסתם אאמין לו ולא לך.

תגובה

אני מאמין שאתה צודק בכך שאני מבין את שפתך ואת הניסוי האמור. אני מאמין, לעומת זאת, שאתה טועה אם אתה חושב שהאחרים לא מבינים זאת. הנקודה היא, שוב, שכדי שיתייחסו אליך ברצינות, חובה *עליך* לעשות פעולות הכנה שישכנעו בכדאיות ההתייחסות. ואם אתה לא טורח אפילו לבצע חשבון שגיאות פשוט, ולתת ניבויים לתוצאות פרט ל"שונה ממה שאתם חושבים", אז זה לא יקרה.

aetzbar

New member
אני לא מחפש שייתיחסו אלי ברצינות, אני מצפה

שאנשים יוקסמו מרעיון הניסוי, ...וירוצו לערוך אותו איזה שכנוע זה שכולו רצינות ? מה יש כאן להרצין ? הקסם הוא העיקר כל העולם מצפה לאיזון בכפות המאזניים, (כי כך כתוב בספרים ) והנה מתרחש קסם, ואין איזון בכפות איפה ראית שכנוע רציני בקיומו של קסם ? אחרי שהקסם הופך להיות עובדה, אפשר כבר להציג תיאוריה "רצינית" אבל תיאוריה "רצינית" לעולם לא תניב קסם. עזוב את הרצינות, ועבור לעולם הקסמים אם אתה מסוגל, סחף אחריך קבוצת סקרנים ומתפלאים שיציגו ניסוי קסום בפני העולם ואם אינך מסוגל, תודה רבה על כל מאמציך "הרציניים" מי קבע שיש דרך מסוימת להציג רעיון ? מאיפה נובע מקור הסמכות הזה ? הסמכות שלי היא חירות האדם, חירות זו הניבה רעיון קסום, ואתה בא לפרוט אותו לקמצוצי רצינות ? לא בבית ספרינו בברכה א.עצבר

לא נכון

העולם לא מחכה לאיזון בכפות, בדיוק מהסיבות שציינת לעיל - לעולם לא נצליח ליצור גלילים ברמת דיוק מושלמת, ולכן לא יתכן שיוויון גמור במסות שלהם. מה שהעולם כן מצפה לו הוא, סטייה מהשיוויון המוחלט שתימצא בתוך שולי השגיאה של נתוני המערכת. לדוגמה - עם הדיוק של גובה הגלילים היה של 99% ושאר הנתונים היו מדוייקים, הסטייה משיוויון משקלים הייתה גם היא של אחוז אחד (למעשה - עד 2% במקרה שבאחד יש סטייה לכיוון החיובי ובשנייה לשלילי), וניתן לחשב בקלות את ההשלכה של הסטייה הזו על הזווית של כפות המאזניים. הניסוי שלך תאם בצורה מושלמת את הצפי של המדע - הוא סיפק שגיאה (שמתבקשת בהתחשב בעובדה שלא יכולת להשיג דיוק מושלם) , אך השגיאה הזו הייתה בתוך שולי השגיאה המצופים, כפי שמלמד החישוב שהצגתי לך בעבר. מה צריך יותר מזה?

aetzbar

New member
מה צריך יותר מזה ?

צריך לבחור גוש ברזל גולמי שהתקרר לאט לאט. מגוש ברזל זה צריך לייצר גלילים עם המכשור המכני המתקדם ביותר שיש בעולם. צריך למדוד את קוטרם וגובהם עם מכשירי המדידה המדויקים ביותר שקיימים בעולם צריך לדאוג לסביבה בעלת טמפרטורה קבועה של 20 מעלות. צריך להשתמש במאזני כפות הרגישים ביותר שיש בעולם, שיופעלו בחדר ללא משב אוויר. כל אלה יספקו לך את הנתונים לחישובי שגיאה. לאחר כל החישובים תגלה להפתעתך מצב של אי איזון, החורג מהנתונים האמורים. אבל כל אלה נובעים בפשטות מידיעה טבעית ידיעה טבעית זו נובעת מאין סוף צורות של הקווים העגולים. ידיעה טבעית זו אינה זקוקה למכשירים, למכונות, וליצור מדוייק מספיק לראות כי לכל קו עגול יש צורה ייחודית משלו, ומכאן כבר נולדה גיאומטריה חדשה בגיאומטריה זו כל קו עגול תופס שטח ייחודי משטח ריבוע חוסם השטחים הייחודיים נעים בין 78 % ל 78.5% אני מציע להתחיל לעשות ניסויים א.עצבר

למעלה