גיאומטריה ואמונה - שידור חוזר

Gidi Shemer

New member
בשביל שהוא ייערך

אני צריך לקבל את כל התנאים מררשא, ואז לשכנע מעבדה פיזיקלית מוסמכת לעשות אותו. במקרה הזה זה עבד. לא משוכנע שבפעם הבאה. על כל פנים, אני שמח שלפחות את הניסוי הנוכחי עשינו ופתרנו את השאלה הבסיסית שלך. אני מציע, כמו שרוקד כתב, שתשקיע קצת מאמצים ותפנה בעצמך למעבדות בטכניון. דרך אגב, במאמר מוסגר- אל תזלזל בהמלצה הזו. עבדתי בזמנו בקיבוץ עם בחור אוטודידקט שניסה פה ושם להמציא את המתמטיקה והפיזיקה מחדש, לא בצורה הזויה כמוך, אבל היה בהחלט מקורי. להבדיל ממך, הוא באמת יזם ונפגש עם אנשים בטכניון ותתפלא לשמוע שהם בהחלט מתלהבים לעשות ניסויים שמאתגרים אותם. אמנם הוא למד כל פעם שההנחות שלו היו מוטעות, אבל אותו בחור למד תוך כדי זה קצת פיזיקה ובהחלט לא ביטל זמנו לשוא. בהצלחה!

Gidi Shemer

New member
מסמכי הניסוי?

אתה באמת לא מכיר טרמינולוגיה של מעבדה, נכון? אם אתה מתכוון לתוצאות- הניסוי: גליל פלדה שקוטרו 1 ס"מ וגובהו 1 ס"מ מונח על כף ימין של מאזניים. 4 גלילי פלדה בעלי קוטר 0.5 ס"מ וגובה 1 ס"מ, מונחים על כף שמאל. התוצאה הצפויה: לא יהיה איזון, כף ימין למעלה וכף שמאל למטה. הניסוי התבצע ע"י שני חברי מעבדה שונים שלא ראו אחד את תוצאות השני. סך הכל הניסוי חזר 59 פעמים. למעשה, הניבוי חזר 60 פעמים, אך בפעם אחת, אחד מהנסיינים החליק תוך כדי הנחת גליל הפלדה על כף ימין. אי לכך = n=59. התוצאה- כפות מאוזנות.

aetzbar

New member
אין מצב של כפות מאוזנות - הסיפור שלך לא היה

ולא נברא. עליך להכיר את חוק מספר 1 של הניסוי המעשי. אין כל יכולת לקבוע שוויון מושלם. לכן, אין מצב כזה ...כפות מאוזנות ניסוי מעשי יכול לקבוע רק מצב של אי שוויון, ואת זה לא הצגת. לכן, אין ניסוי, אין מסמכים, ואין תוצאות. חזרנו אל נקודת ההתחלה - היה פרקטי ושאל על מחיר הניסוי אולי בזה תועיל. א.עצבר

deathcaster

New member
אתה מוזמן להתקשר לטכניון ולברר בכוחות עצמך

אודות המחיר...

Gidi Shemer

New member
ורק להוסיף-

אם אתה מתקשר (למרות שברור לכולנו שלא תעשה את הצעד המעשי הזה), אתה מוזמן להגיד שגידי וזוהר שלחו אותך. הם יעשו הנחה במחיר.

עלויות

מחיר ביצוע הניסוי עצמו הוא שולי - מדובר בחצי יום - יום של עבודה. העלות האמיתית תהיה בייצור החלקים. עלות הייצור תלויה בדיוק אותו אתה דורש. מה דיוק הייצור שברצונך לקבל?

aetzbar

New member
יש לייצר את החלקים במקום בעל טפרטורה

קבועה, וברמת דיוק מקסימלית הקיימת בעולם, בענף עיבוד מכני. גם מדידת קוטר וגובה תערך באותו מקום . ייצור החלקים יעשה מאותו גוש פלדה גולמי. מספיק לייצר גליל א בקוטר 10 מ"מ ובגובה 2 מ"מ וגליל ב בקוטר 2 מ"מ ובגובה 50 מ"מ שקילת הגלילים תערך באותו מקום, ממוזג ואטום, כאשר מאזני הכפות רגישים ל מיליונית גרם. לפי המקובל נפחם של הגלילים קרוב מאוד לשוויון, ולכן גם משקלם קרוב מאוד לשוויון התוצאה המפתיעה תהיה שמשקלם רחוק משוויון גליל ב ישקול פחות מגליל א , ומצב אי האיזון של הכפות יהיה גלוי ומובחן בראייה. א.עצבר

זה לא נקרא הגדרה

מה זה אומר "רמת דיוק מקסימלית הקיימת בעולם"? איזו רמה *אתה* דורש? מה זה אומר "רמת טמפרטורה קבועה"? באיזו רמת דיוק? האם הדיוק צריך להשמר באולם הייצור ובמעבדה בו זמנית? או שמספיק שתהיה בקרה נפרדת בכל אחד? איזה סוג פלדה אתה דורש? איזו רמת ניקיון? אתה מוכן להסביר למה אתה צריך "מיליונית גרם"? מה המשקל שאתה צופה לשני החלקים, ומה הפרש המשקלים שאתה מצפה לו? אגב, הדרישה שלך ל"ממוזג" סותרת את הדרישה ל"אטום". שים לב בבקשה שאילו אינן שאלות בעלמא. השאלות חשובות להגדרת הייצור - רק כך ניתן למצוא יצרן מתאים, לקבל ממנו הצעת מחיר, ואז ללכת לחפש את המממנים לביצוע עצמו.

aetzbar

New member
לפי תגובתך אתה מבין היטב את דרישות הניסוי

הניסוי הזה חורג מגבולות היכולת הפרטית, ויש לרתום אליו כוחות מקצועיים מתאימים. ניסוי כזה לא יצא לפועל ללא תמיכה מסיבית של פיסיקאים סקרנים, שיסכימו להעמיד למבחן את המובן מאליו. ניסוי כזה יקר מאוד, ומי יממן אותו ? הניסוי הזה מצפה "לבולדוזר" שיניע אותו אני מקווה שהוא יופיע במהרה. א.עצבר

הבהרה

פיסיקאים סקרנים יש למכביר. וסביר שימצאו כמה שיסכימו לבצע את הניסוי. כמו שכתבתי קודם, הניסוי עצמו הוא טריויאלי. הבעיה העיקרית היא המימון. ואני יכול להבטיח לך, שלא ימצא אף "בולדוזר" שיעשה עבורך את העבודה, אם אתה אפילו לא מוכן לעשות את המאמץ המינימלי של לתאר את הדרישות שלך מהניסוי ואת התוצאות הצפויות.

aetzbar

New member
התוצאות הצפויות ? מצב מפתיע של אי איזון

מאמץ מינימלי ? שנים רבות העליתי את הנושא הזה בפורומים, כתבתי מאמרים, ואפילו ערכתי ניסוי עם האמצעים הפשוטים שהיו לי. בולדוזר ? אני מאמין שהוא יגיע...... והתוצאה....גיאומטריה חדשה תבוא לעולם ...באיחור אבל היא תגיע מי שעיכב את בואה של הגיאומטריה החדשה היא המתמטיקה כאשר המתמטיקה בחרה לתאר קו על ידי אוסף של נקודות בין צירי X Y נעלמו כל הצורות של הקווים העגולים, ואיתם הגיאומטריה החדשה. עתה היא חוזרת....ובגדול כל קו עגול החסום בריבוע , תופס שטח ייחודי לו בין 78% ל 78.5% את הרעיון הזה מוכיח הניסוי, שהבולדוזר אמור לדחוף. א.עצבר

deathcaster

New member
לא מוכיח...

את הרעיון הזה אולי יוכיח הניסוי... בדגש רב על אולי. ושוב, מגילות שכתבת באינטרנט, רבות ככל האפשר, הן חסרות ערך אם לא תרים את ישבנך ולא תצפה שאחרים יעשו עבורך את עבודתך...

נסיון נוסף

אאוטינג חלקי: במסגרת עבודתי אני צריך להעריך את כדאיותן של הצעות מחקר, כולל לצרכי מימון. הצעה כמו שלך, אין כל סיכוי שתקבל מימון, ולו גם שקל בודד. אחזור שוב: הצעה צריכה להיות מגובה במשהו מעבר ל"ידיעה טבעית", לפחות אם אתה רוצה שמישהו אחר יתעניין בה. ה"ידיעה הטבעית" יכולה, לכל היותר, להוות מוטבציה לרצון לבדוק משהו. וכן, יתכן שהניסוי יקר מכדי שתוכל לבצעו לבד. אבל המינימום שבמינימום שנדרש ממך הוא לתת דרישות אמיתיות. למשל: שימוש בחומר מסוג XXX עיבוד לצורה YYY קוטר : DDD+/- ddd גובה: HHH +/- hhh ביצוע בחדר מבוקר טמפרטורה ל-TT +/- t הסיבה לדרישות אלו, היא כי אני מצפה שגליל A יהיה במשקל Da וגליל B במשקל Db, בניגוד לצפוי לפי התיאוריה המקובלת שהוא... ההפרש בין המשקל הצפוי בניסוי לבין החזוי מהתיאוריה המקובלת הוא ZZZ.ZZZ +.- zzz, ולכן יש צורך בדיוק ייצור א, דיוק מדידה ב, שימוש במכשירי מדידה ג', ... הערכת עלות: ייצור המתואר לעיל ב... מוערך ב... (רצ"ב הצעת מחיר). הערכת עלות ביצוע הניסוי: ... וכו'. הבנת? לכתוב שוב ושוב ש*אתה* מאמין שניסוי זה יזעזע את אושיות המדע, ולקוות שמישהו (רלוונטי) יתלהב מספיק בשביל לשקול לממן ניסוי לא מוגדר, או לעשות את עבודת ההכנה במקומך, זה פשוט לא ריאלי. אתה מכיר איזשהו מקרה היסטורי שבו מהפיכה התחילה כי מישהו *הצהיר* שצריך לעשות משהו, ואז הגמדים הקטנים אצו-רצו לעשות במקומו?

aetzbar

New member
ניסוי קוונדיש נערך ללא התערבות ניוטון

וזה ניסוי המתרחש ממש בתחום התופעות הזעירות... בכלל, כל ניסוי דרמתי שיוצע,חייב ליפול בתחום התופעות הזעירות, אחרת מזמן כבר היינו מרגישים בהם "הגמדים הקטנים" פעילים מאוד , אבל לפעמים הם צריכים הרבה מאוד זמן א.עצבר

ניסוי קוונדיש

אני בכלל לא משוכנע שניתן לתאר את ניסוי קוונדיש בתור ניסוי שנועד לאשש או להפריך את התיאוריה של ניוטון. אבל גם אם, לצורך הדיון, מגדיר אותו ככזה, יש עדיין הבדל מהותי. ניוטון לא כתב רעיון גולמי על דף נייר, זרק אותו לרוח, וקיווה שמישהו ימצא אותו ויעשה איתו משהו. הוא תיאר באמצעים המדעיים המקובלים (בתקופתו) את התיאוריה. ובכל מקרה, הוא היה כבר אז איש מדע בעל שם, כך שרעיונותיו זכו לתהודה יחסית. מה מזה תקף כלפיך?

עוד כמה הבדלים:

- ניוטון גם ערך בעצמו ניסויים, בעיקר באופטיקה. - ניוטון פירסם את ממצאיו במקומות המדעיים המקובלים בזמנו. - ניוטון היה שמו האמיתי של ניוטון.

למעלה