גילוי של התחלה של רומן....- זקוק לעצה!!

אל תחוסי אל כבודי. אימרי כל מה שלדעתך יכול להועיל

שמח בשבילך שלא היית במקום הזה אך בכל זאת מתפלא שאינך מבינה עד כמה הוא טראומטי ואי אפשר שלא לחשוב עליו ולעסוק בו כל העת.

אמירות כמו אין עם מי לדבר לא מועילות. נסי לתרום משהו מנומק.

שילה1

New member
מכבדת את המקום ומנהלו.

חבל שאינך מכבד את הכותבים.
הבנתי כבר הכל.חבל"ז!!!

gaboon67

New member
אין טעם להתרגז כאן אחד על השני, היינו שם כבר ...מה את מצפה?

יש כאן מספר עובדות שאי אפשר להתווכח איתן:
&nbsp
1) יש בעיה בזוגיות. לא בעיה אנושה אך אפשר להבין את הטריגר למעשה.
2) התרחשה בגידה של בת הזוג כתוצאה מהזוגיות - כל אישה/גבר ויכולות האיפוק שלו
3) יש רצון שלי לשפר את הזוגיות ולנסות ולהתמודד עם הבגידה כדי שהנישואים והתא המשפחתי ימשיכו
4) אשתי פגעה בי בצורה קשה ביותר (בריאות, זלזול, אמון, השפלה, אגו ועוד).
&nbsp
עכשיו, כל אחד בוחר להתמודד בצורה שונה עם בגידה.
יש כאלו, שפונים לאלימות,
יש כאלו, שישר פותחים תיק ברבנות
יש כאלו, שדבר ראשון, עוזבים את הבית ונוטשים
ועוד כל מיני אפשרויות...
&nbsp
אני נמנה עם אלו שבוחרים באפשרות של לנסות ולשקם את הזוגיות והנישואים.
זה לגיטימי לחלוטין ואפילו עדיף שאני אפרוק את הזעם,תסכול,כעס וכדומה במקום כזה (לדוגמא) מאשר על אשתי...
ברור שאני גם עושה זאת אצל המטפל, כותב את מה שאני מרגיש בצורה של מכתב ועוד.
&nbsp
כמו שציינתי, אין לי יכולת לפתוח את הנושא מוש אשתי כרגע בשל העדרותה ולכן, אני עדיין תקוע עם כל הנטל הזה בפנים ונאלץ להעמיד פנים שהכל בסדר מולה כדי לא להרוס לה את הגשמת החלום/חוויה. לא יצא מה זה שום דבר טוב אם אשלח לה הודעה על זה שאני יודע כשהיא שם.
&nbsp
אז כן, אם יש לי מעט סיפוק שנובע מסיפוק האגו הפגוע, זה לא אומר שאני מתכוון להעביר זאת בהמשך כאשר אני אשוחח איתה על הבגידה.
&nbsp
מקווה שהצלחת לרדת לסף דעתי....

gaboon67

New member
אשמח להמלצה כיצד לפתוח ומה לומר בשיחה עימה...

אוקיי....לאחרונה גיליתי דרך תכתובות שלה עימו שהיא בעקרון נפגעה ממנו מדברים שהוא עשה (המאהב) ושבגלל זה היא החליטה לא ליצור איתו קשר.
לדעתי היא מתכוונת לזה שהוא הגיע פעמיים לבריכה כשכל המשפחה נמצאת שם....
כמובן, שהוא, בחור מפולפל, נתן לה תשובה של "לא מבין מה הוא עשה ושיש לו רגשות כלפיה אבל אם זה מה שהיא רוצה אז הוא ישחרר".
ראוי לציין שהבחור עזב לעיר אחרת.
היא כמובן, נפלה קצת ברשת שלו עוד הפעם והמשיכה להגיב לו כאשר היא שואלת איך הבית החדש.
הוא ענה לה שחסרה שם משהי.....
היא לא הגיבה לזה אבל אמרה לו ש"החטא הזה נעשה בטעות".
&nbsp
אז, אין פה אובססיה יותר, יש פה מצב שאפילו היא מבינה שהיא עשתה מעשה שהיא מתחרטת עליו.
&nbsp
עכשיו, כשהיא תחזור, אני רוצה לפתוח את זה כי זה הורס לי את הבריאות.
ירדתי במשקל בצורה דרסטית ולא מאוזנת.
אני מסתובב עם כאב בטן קבוע כבר חודש וחצי גם בגלל הנסיעה שלה...
איך לפתוח את זה מולה בצורה שתהיה במגמה לתקן את הנישואין?
&nbsp
אני חשבתי על לקחת אותה למקום מרוחק מהבית (מהילדים) ולפתוח בשיחה על כמה שאני אוהב אותה ויודע שהקשר הזוגי הוזנח ושאני רוצה שנתקן את זה ונשפר את הזוגיות.
אבל....יש משהו שהיא חייבת להוציא ולהודות בו בפניי כחלק מהתחלה של בניית אמון מחדש וכנות בינינו.
אם היא תשחק אותה תמימה, אז חשבתי לזרוק את שמו של המאהב ולומר לה שאני יודע הרבה מאוד.
&nbsp
מה דעתך/כם?

שילה1

New member
לדעתי בפעם העשרים-לך לשיחות עם איש מקצוע,

בעל השכלה רלוונטית ומהר!!!!
שנית-היא לא חייבת כלום.כבר חתמתם על תנאים משנשאתם,די בכך.אתה מנסה להכריח אותה-כך רק תרחיק אותה.זה בטוח.
עצה שלי-קפה בבית קפה,משפט אחד שבו תסביר שאתה מנחש מה שהיה,בלי פרטים ולא להמשיך את השיחה.ומאותו רגע-לחשוב חיובי,לטפל בעצמך וגם בזוגיות שלכם.בלי דיבורים.
בעשייה חיובית.
והכי חשוב-מיד לרופא כדי לערוך בדיקות.
והעיקר-לשחרר את האובססיה.

gaboon67

New member
תודה שילה....אבל...

אני חושב שאם אני לא אנקה את המוגלה מהפצע שיש לי/לנו, אין סיכוי לתקן את הזוגיות הזו.
בכל האתרים של המטפלים הזוגיים שמדברים על שיקום הזוגיות לאחר בגידה , מדברים על שלב ראשון שבו כל נושא הבגידה נפתח בפורטרות ואז לאחר שהצד הבוגד מבין ומכיר באופן גלוי בפגיעה ובכאב שהוא גרם לבן הזוג שלו, רק אז אפשר להתחיל להבין ולטפל בגורם/גורמים שהביאו למצב הזה ובצעדים שיש לעשות בכדי להמשיך הלאה.
אם אני אטאטא או אנסה להדחיק את רוב הנתונים שידועים לי מבלי שהיא תדבר איתי על הכל, אני לא אוכל להתעלם מזה ותמיד יהיו לי השאלות, התהיות והרצון להשלים את הפאזל......
תאמיני לי, לפני 17 שנה הייתי בסרט הזה ורק לאחר שהיא סיפרה לי הכל לפורטרות והצטערה מעומק ליבה, הצלחנו לשקם את הקשר.
ברור שאותה בגידה חקוקה אצלי במוח אך מדובר באירוע שהודחק לפינה נסתרת במוח ושאיננה מופיעה לנגד עיני כל יום.
נכון, שזה צץ בחזרה עכשיו בגלל הבגידה הנוכחית, אבל זה זניח ואין לו השפעה בכלל היום ועל שיקול הדעת שלי.
אני כן שוקל ללכת לאיש מקצוע נוסף שמתמחה בטיפול זוגי בכדי לקבל פרספקטיבה אחרת.

gaboon67

New member
לא יכולתי יותר !!!!

לאחר שהם התכתבו והיא רשמה דברים אינטימיים אליו וכאילו סיימה את הקשר.
היא שלחה היום עוד פעם הודעה שישלח לה תמונה יפה שלו והוא שלח!!!!
&nbsp
אז שלחתי לה הודעה שאני יודע עליו ושתהיה לנו שיחה מאוד רצינית כשהיא תחזור מחו"ל.
היא ברוב חוצפתה, שאלה מה אני יודע
אמרתי הכל
והיא אמרה שהיא יודעת שהאני יודע ומה פתאום זה עלה עכשיו?!
ועוד דורשת שאענה לה!!!!
&nbsp
אז לא, אני לא אענה לה!
שתתבשל עם זה.
איזה זלזול בי....

צר לי לשמוע. אם זה סיפור חוזר אפשר להניח שהוא התרחש

בוריאציות שונות גם במהלך השנים מאז.
נראה לי שהיא חושבת שאתה כבר משלים או תשלים עם המציאות הזאת.
למרבה הצער זו האופציה היחידה שלפניך אם אינך רוצה בגירושין.

שילה1

New member
ראה:אתה כבר יודע וממשיך

"גשש גלש".לצורך מה בדיוק?
תטפל בעצמך,תשקול מה לעשות הלאה.

gaboon67

New member
לטפל בעצמי?

זה נשמע שאת חושבת שהבעיה היא אצלי....
אני פשוט בשלב זה במשבר אמון עם אשתי. היא אמרה שהיא סיימה את הקשר ברגע שהוא הפך להיות אגרסיבי.
דרך אגב, היא טוענת שלא היה כלום ושהיא רק תמכה בו כי אשתו בגדה בו. לזה אני לא כל כך מאמין בשלב זה וכבר אמרתי לה שאנחנו נצטרך לדבר על זה כשהיא תחזור כי כרגע זה לא נראה טוב בכלל.
מכוון שהיא לא באמת סיימה את הקשר הזה מזמן אלא עשתה פעולה חד צדדית של אי יצירת קשר מצידה( לזה שמתי לב), אז ברגע שהוא יצר קשר איתה בחו"ל, היא אמרה לו שהיא לא רוצה יותר קשר איתו אבל אחרי משפטים "מסכנים" שהוא כתב, היא נגררה שוב לכל מיני משפטים שממש הכעיסו אותי ובעקרון נפרדה ממנו.
אבל יום אחרי ביקשה שישלח תמונה ?!?!
אז התפוצצתי ושלחתי לה הודעות על זה שאני יודע כשהיא עדיין שם.....
לא מגיע לי לסבול ולה להנות מהחיים....יש גבול כמה עלבון אני מוכן לספוג בשביל האהבה שלי אליה.
כשתחזרי לארץ, תהיה לנו שיחה שבה אני אחליט אם אני עוזב את הבית. יכול להיות שלא יהיה מנוס מצעד הזה כדי לנער אותה.
&nbsp
ושוב, אני לא צריך לטפל בחשדנות שלי. היא יצרה אותה ואני כרגע לא מאמין לה.
במידה ואני אחליט להשאר בבית, אני לא מתכונן להמשיך במעקב שלי אבל אני אהיה יותר ער לזוגיות ולסביבה.

נוסעת27

New member
אלוהים אדירים. כן!!! לך לטפל בעצמך!!!

תקשיב אני נשבעת שאני כבר לא קוראת את ההודעות שלך,שקופצות לי פעם אחר אחר פעם חוץ מכותרות. אני פותחת את ההודעה, רואה התחלה של שורה של עוד שביב מידע שליקטת על מה היה וישר סוגרת. אי אפשר להכיל את הכאוס הריגשי הזה. עוד הודעה שעוסקות באותו מעגל אובססיבי פעם אחר פעם אחר פעם. אני מבינה את כל העוול הגדול שנעשה לך. נשבעת שאני מבינה. אבל ההתמודדות שלך עם העוול הזה וההתעסקות שלך מההתחלה ועד הסוף היא פשוט לא בריאה נפשית. וללכת לטיפול יעזור לך.
&nbsp
ואתה יודע יודע מה הולך לקרות עכשיו? אתה הולך לענות לי עם שורה אחת תשובה למה שכתבתי, ואז עוד חמשת אלפים שורות שמספרות לי מה גילית הפעם, מה היא עשתה לך, כמה זה לא פייר, מה היא כתבה. מה הוא כתב. מה הם עשו מה היא עשתה לבד. מה הם עשו ביחד. מה כולם עשו לכולם.
&nbsp
אני נשבעת בכל היקר לי שאני לא הולכת לקרוא את זה. אז בבקשה תחסוך את האנרגיה המשתוללת ללא רסן ותלך למטפל שיהיה אוזן קשבת אמיתית ואמפתית לכל המלל שיש לך לשפוך. שיעזור לך לחזור להתמודדות ריגשית תקינה ולקו השפיות

מתפלא ולא מבין על מה יצא הקצף

הוא שופך את ליבו מתוך מצוקה שאין כמוה ואותך זה מרגיז ?
את לא חייבת לקרוא ובטח לא להוסיף מהמרירות שלך לסאת היסורים שלו.
אני בטוח שאם היית במצבו היית רוצה להשיח את ליבך בלא פחות פירוט ולקבל מעט אמפאטיה מכל מי שהיה מוכן לשמוע.
לבדוק ולבלוש אחר בן זוג בוגד זו פעולה שפויה ונורמלית לחלוטין.
רבים מספור החושדים באי נאמנות בן זוגם שוכרים בלש פרטי לאמת את חששותיהם.
כל אלה לא שפויים ?
ההסתערויות החוזרות ונשנות על האומלל ראויות יותר לתואר הזה.

talilula1

New member

נוסעת27

New member
קודם כל, ברוך הבא לפורום

כשאנשים באים לפורום, הם יקבלו תגובות ממגוון אנשים. כאן זו לא מחלקה טיפולית. זה מקום למגוון דעות ומחשבות. וכשבוחרים לבוא לפורום ולא למטפל מכיל ומקצועי, צריך לקחת זאת בחשבון.
דבר שני, כל אחד חושב משהו אחר. אתה חושב שההתנהלות לגיטימית. אני חושבת שהיא אובססיבית ברמה מטרידה.
אני לא מפקפקת לרגע בכאב שהוא חווה, בפגיעה שהוא עבר. אני מבינה את כל המניעים שגורמים לו להתנהל כמו שהוא מתנהל, אבל חושבת שהדרך היא על גבול הירידה מהפסים. יש כאן מונולוגים אובססיבים שחוזרים פעם אחר פעם עם תוספות שונות, תוך התעלמות ממגוון עצות ודעות שמרביתן הציעו טיפול/להירגע קצת עם האובססיה. (וזה נמשך כבר חודש, כן?). אני אפילו כבר לא מדברת על מבצע ג'יימס בונד שהוא עשה עם כל ההסתרות והמניפולציות (שזה מה שבעייתי בעיני, כמו זה שהוא ישב בבריכה והצליב מבטים עם המאהב. אבל להתעמת עם אשתו בשניה שחזרו מהבריכה? חלילה. אולי יש עוד מבצעי שטח שאפשר לעשות).
&nbsp
פעם קודמת שהגבתי לו הסברתי שאין צורך להמשיך לספר לי על התגליות שלו והצעתי הצעות פרקטיות והתגובה שקיבלתי הייתה מאתיים שורות של עוד ממצעים מהשטח.
הפעם באתי מוכנה.
בכל מקרה תמשיכו להינות לכם! אולי יש עוד כמה דברים שהוא גילה בזמן הזה.

gaboon67

New member
שכחת שני פרטים קטנים שהזכרתי בעבר....

1) המטפל שאליו היא הולכת באופן קבוע ואני מדי פעם, ייעץ לי להמתין עם העימות עד הרגע המתאים.
&nbsp
2) מה לעשות שהיא עדיין בחו"ל ואינני יכול לפתוח זאת מולה?
אין לי כוונה לעשות זאת השלט רחוק...
&nbsp
כרגע, אין לי דברים חדשים לשתף כאן....
אבל זה כן היה מקום אנונימי לשפוך את מה שעבר/עובר עליי מבלי לפגוע בשמה לפני שפתחתי את הסיפור הזה איתה.
אמתין שהיא תחזור ואז נראה מה יהיה....

שילה1

New member
שוב המטפל?כבר סכמנו שאינו מקצועי-בעליל.אז

כעת הוא גם נותן עצות?נו באמת....

ברור שזכותך לענות כמו שאת רוצה

העניין הוא הבחירה שלך לענות כמו שענית (ואת לא היחידה) ולא אם יש לך זכות או לא.

הצעת מה שהצעת, הוא לא מקשיב – מה הטעם לחזור על זה? ועוד כשזה מפריע לך ומטריד אותך.

אני שואלת באמת – למה את ממשיכה להגיב?
ואם קשה לך שלא להגיב, למה את ממשיכה לקרוא פוסטים חדשים שלו אם ברור לך שהוא חוזר על עצמו ומוסיף פרטים לא רלוונטיים?

במצב הזה לגטימי שהוא יירד מהפסים

אבל בינתיים נראה שאת וחברתנו שילה קרובות לזה יותר.
אינכן מרפות מלתקוף אותו באובססיביות לא מובנת ולקבוע כאילו "כולם אמרו לך" כתימוכין לביקורת המופרכת שלכן.

לא הייתי מעמיד אתכן על כך אם הוא לא היה במצב כל כך פגיע ועלול להיות מושפע בצורה קשה מההתבטאויות שלוחות הרסן שלכן שאין להן הצדקה.
נשים בדרך כלל מודעות ורגישות יותר למצב נפשי ובוודאי לא מתעללות במי שזקוק נואשות לתמיכה, אפילו וירטואלית.
ביתו מתמוטט עליו ואתן עוד מסתערות והולמות באכזריות מבחוץ. איזה מין נשים אתן ?
לפני שמי מכן תחליט להגיב, הרשינה לי להזכיר לכן שלפעמים...
סייג לחוכמה שתיקה.

למעלה