גם אני הייתי בפינוי- הצד השני

תגידי לי מפונה יקרה

אני לא יהודי? להרים יד עלי ועל שכמותי זה בסדר? השמירה שלנו לא הייתה שווה? כנראה שבכל זאת הייתה שווה משהו, אחרי הכל הנה את-חיה ובועטת. לבגוד בכם? על מה בדיוק? איך את חושבת שהרגשנו כשזרקתם כינויי גנאי לעברנו? איך את חושבת שהחיילות המסכנות הרגישו כשעצרו את הדימום, שנוצר מהדקירות? את צודקת, לא ישבתי בכלא, אפילו לא יום, כי לא פשעתי. מה שכן, לא התנגדתי לשבת לשמור עליכם חודשים ושנים, כנראה שזה היה מספיק חשוב בשבילי. את לא תשכחי, אנחנו בחיים לא ניתן לכם לשכוח. לדיראון עולמים נזכיר לכם.

מגורשת

New member
תגובה

יהודי שמגרש זה לא יהודי. שמרתם על הגוש, ןד"א זה לא ממש נכון להגיד "שמרתם עלינו" כי כשהייתם בגוש אתם שמרתם על ארץ ישראל, ועל כל עם ישראל. כולנו, גרנו שם, וספגנו את כל הקשיים. כי זה ארץ ישראל!! כדי לשמור על כל העם. שהפצמ"רים לא ייגיעו אליכם. במשך 30 שנה אנחנו ספגנו פצמר"ים, מטעני חבלה, ופיגועי טרור נוראיים. לא בשביל עצינו, אלא כדי להוות שכפ"ץ חי לכל הארץ. אני מאמינה שצה"ל, שעשה מבצעים גדולים ואמיצים בעבר, הייה ייכול לעשות דיי בשביל לנקום על הטרור. ולא עשה. לא עוזר אם מוצבים 400 חיילים שאף אחד לא מפחד מהם, והם לא מחזירים לטרור. מספיק חייל אחד שמפחדים ממנו, בשביל שהכל ייפסק. הווווו ממש חיילות אומללות. אני רוצה להגיד לך, שהיו שתי חיילות, שישבו על זה שדקרו אותם. אחת ה"דוקרות" היא חברה שלי. כולה ילדה בת 16. האשימו עליה שהיא דקרה.כל מה שהיה לה זה סכין מטבח. והיא בכלל באה לפנצ'ר. החיילת בעצמה הודתה שהיא לא נסתה לדקור אותה. אבל המשטרה החליטה לעשות מזה פרובוקציה, ושמה את "הדוקרת" עד תום ההליכים בכלא.כן. במדינת ישראל ילדה בת 16 יושבת 9 חוד' בכלא על החזקת סכין מטבח. לספר לך מה איתי? ומה עם המשפחה שלי? לספר לך על "הרגישות" שלכם? אז ככה- אני, עם קביים. שברו לי את הרגל אחרי שזרקו אותי מגג.ונפתח לי הראש. אמא שלי הייתה בהריון והפילה. אח שלי בן ה-7 שבר את הצלעות. אחותי בת ה- 11 נקעה את היד. אבל זה רק בגוף. הפצעים האלו ייעברו. אבל הפצע יישאר לעולם פתוח ושותת דם. אתה פשעת כי לא יישבת בכלא. מה לא תתנו לנו לשכוח? שגירשתם אותנו? את כל ההרס והחורבן שגרמתם? שהבאתם את הבית של חברה שלי לרוצח של אבא שלה? שזרקתם אותי לרחוב? שעודדתם את הטרור? זה בסדר...אנחנו לא נשכח לעולם. הפצעע ייישאר שותת דם.

את בטוחה?

לפי איזה פסוק בתנ"ך את קובעת, שאני לא יהודי? כמו שאמרת, את ילדה בת 15 ובהתאם לכך- לא מבינה בטקטיקה צבאית: כששומרים על מדינה, עושים זאת בתוך הגבולות שלה. כשטנק עם 5 חיילים שומרים על שני אחים, שהולכים למכולת- זה לא שמירה על מדינת ישראל. במשך 30 שנה, צה"ל ספג דקירות, יריות, מטעני חבלה, מוקשים- כדי לשמור עליכם. צה"ל לא קיים בשביל נקמה- רק בשביל הגנה. בבקשה ממך תחסכי ממני את השקרים והפנטזיות שלך. היום כאמור שני מקרי דקירות: עם סכין יפנית ועם דוקרן. החיילת, שנדקרה מהסכין היפנית, טופלה על ידי חבר משותף של נדב ושלי. אולי תספרי לנו, מה עשית על הגג? אולי אני אספר על חברים שלי שנפצעו? אולי על 60 שוטרים שהגיעו לבית חולים? לא נתן לכם לשכוח את הכל, החל מקריאות הסירוב וניצול השואה ועד דקירת חיילות.

מגורשת

New member
תתבייש.

אין לך לב יהודי. יהודי שייכול לברוח מארץ ישראל, ולהרביץ לאחים שלו זה לא יהודי. עזה זה חלק ממדינת ישראל. ה' נתן לנו אותה. אל תקשקש שטויות. חיו בגוש 1500 משפחות. בכניסה לכל יישוב יישבו רק שני חיילים בשער. אני יודעת שהיו עוד חיילים בבסיס, אבל בלי להיסחף. אנחנו, ספגנו על בתינו, ועל גופינו 3000 פצמר"ים בגוש. לא היה אפילו רוג אחד.זה מנוגד לכל סטטיסטיקה אפשרית. בגלל שה' שמר עלינו והיה איתנו. שומדבר לא הוציא אותנו משם. למרות כל הטרור שהערבים עשו.בגלל האמוה החזקה שלנו. ולבסוף, רק אתם, אחים שלנו, החיילים, הצלחתם לגרש אותנו. עשיתם מה שאלפי פצמר"ים,שפיגועים, יריות, מטעני חבלה וחדירות לא עשו. הצלחתם לגרש אותנו. צבא הגנה לישראל. כן. בדיוק כמו שכתוב בתורה "מהרסיך ומחריביך ממך יצאו" אתם לא הגנתם עלינו. אתם צבא הגנה לישמעאל. שמרתם על הערבים. אם קרה נס וייריתם, זה היה לא על מנת להרוג, אלא על מנת לפצוע. בגלל הפחד מ"מה העולם יגיד" ואת זה הקב"ט של היישוב אמר לנו. ההוראות מגבוהה של צה"ל היו יודעות גם לכל החיילים בגוש. אבל למרות הכל אהבנו אותכם כ"כ. החלום של אח שלי בן ה-5 היה להיות חייל. לפני שבוע כשפתחנו את הארגזים הוא מצא את התחפושת של החייל שלבש כל שנה בפורים. הוא ביקש ממני לשרוף אותה. מזעזע.... בקשר לסכין יפנית- המשטרה באה לביהמ"ש בטענה שזה סכין יפנית. לאט לאט הם הורידו את הטענה עד שהגיעו לסכין מטבח.. אני אומרת לך, ואני יודעת, כי שתי הדוקרות חברות שלי, שתיהם לא התכוונו לדקור על מנת לפצוע. זאת עם "הסכין היפנית התכוונה לפנצ'ר, והשניה החזיקה אינפוזיה שאיתה מפנצרים. חבל שהם לא באמת דקרו, וחבל שאני בעצמי לא דקרתי. מה עשיתי על הגג? רציתי להישאר על הבית שלי. בארץ שלי. לא יותר מזה. כולי רחמים על השוטרים המסכנים שניכוו. אנחנו נמצאים בגוש 30 שנה, מתפוצצים לנו הבתים, נהרגים לנו השכנים, אנחנו נפצעים מטרור, ואתה מתלונן על שריטה או על צריבה? לפני מי אתה עמדת בכלל? אל תשכח למי הרבצת... לא לחיילים, לא לאנשים שמקבלים כסף. לא לטרוריסטים. לא לפושעים. אלא להורים הכי טובים שיש. שעשו הכל, והיו מוכנים להקריב גם את נשמתם בשביל העם והארץ. אין לך מושג מה אנחנו עברנו. התשקורת כמובן לא טורחת לכתוב על שכן שלי הי"ד, בן 56 שגורש מביתו, מאז היה בבית חולים, ולפני שבועיים נפטר מדום לב... ועל כל אלפי השברים והפציעות והדם ששפכתם. אבל זה בסדר. ה' רואה הכל. אתם עוד תקבלו על זה. ואנ חנו מקבלים הכל באהבה. בשביל ארץ ישראל.

../images/Emo60.gif אני לא בטוחה

יכול להיות שיש לבנאדם מסוים סבירות יותר גדולה לסבול מזה אבל יכול להיות שזה התפרץ בעקבות ההתנתקות. אני לא מכירה אותה שאני יכולה לעשות לה ניתוח. אבל זה גם סבירות.

מגורשת

New member
השואה

אני רואה שיש פה כמה תגובות על ההשוואה לשואה שכ"כ פוגעת בכם. אני פותחת על זה שרשור חדש.

מגורשת

New member
מחר אני ייפתח את ההודעה על השואה

עכשיו אני הולכת לישון על מזרון באוהל. כן כן. אין לי בית ואין לי מיטה. אולי עכשיו הערבים שרצחו את אבא של חברה שלי, ועוד הרבה יהודים אחרים ישנים בה. מאושרים על ההצלחה הגדולה שלהם בהברחת היהודים מהגוש, מתכננים להרוג עוד יהודים, וחולמים על השטחים שייכבשו... בגללך חייל. אני רואה אתכם כל יום בחלומות הרעים שלי. גוררים אותי מהבית, ומרביצים לי. זורקים אותי לתוך אוטובוס, כובלים אותי באזיקים, ואח"כ מתיישבים לכם על הדשא, מחליפים חוויות. כל אחד על "המתנחלים המופרעים" שגירש,ומצחקקים.

אין לך מונופול על הכאב ילדה

וגם לי אין, למרות שנפלו שניים מחברי לנשק, למרות שאבי נרצח בפיגוע. אל תדאגי מפונה, את לא בחלומות ולא במחשבות שלי. אני מעדיף לחשוב על האנשים הטובים שפונו.

מגורשת

New member
דווקא כן

כל האנשים שגורשו היו בדיוק כמוני. לכולנו אותו כאב, אותם מחשבות, ואותם כעסים ושנאה כלפיכם. רק לפני שניה אמרת שלא תשכח ולא תסלח.. שתזכור אותנו לדראון... קצת שמחתי.. שלפחות נחרט לך משו בלב. זה כבר יצא מהמחשבות שלך?

מגורשת

New member
תגובה

יהודי שמגרש זה לא יהודי. שמרתם על הגוש, ןד"א זה לא ממש נכון להגיד "שמרתם עלינו" כי כשהייתם בגוש אתם שמרתם על ארץ ישראל, ועל כל עם ישראל. כולנו, גרנו שם, וספגנו את כל הקשיים. כי זה ארץ ישראל!! כדי לשמור על כל העם. שהפצמ"רים לא ייגיעו אליכם. במשך 30 שנה אנחנו ספגנו פצמר"ים, מטעני חבלה, ופיגועי טרור נוראיים. לא בשביל עצינו, אלא כדי להוות שכפ"ץ חי לכל הארץ. אני מאמינה שצה"ל, שעשה מבצעים גדולים ואמיצים בעבר, הייה ייכול לעשות דיי בשביל לנקום על הטרור. ולא עשה. לא עוזר אם מוצבים 400 חיילים שאף אחד לא מפחד מהם, והם לא מחזירים לטרור. מספיק חייל אחד שמפחדים ממנו, בשביל שהכל ייפסק. הווווו ממש חיילות אומללות. אני רוצה להגיד לך, שהיו שתי חיילות, שישבו על זה שדקרו אותם. אחת ה"דוקרות" היא חברה שלי. כולה ילדה בת 16. האשימו עליה שהיא דקרה.כל מה שהיה לה זה סכין מטבח. והיא בכלל באה לפנצ'ר. החיילת בעצמה הודתה שהיא לא נסתה לדקור אותה. אבל המשטרה החליטה לעשות מזה פרובוקציה, ושמה את "הדוקרת" עד תום ההליכים בכלא.כן. במדינת ישראל ילדה בת 16 יושבת 9 חוד' בכלא על החזקת סכין מטבח. לספר לך מה איתי? ומה עם המשפחה שלי? לספר לך על "הרגישות" שלכם? אז ככה- אני, עם קביים. שברו לי את הרגל אחרי שזרקו אותי מגג.ונפתח לי הראש. אמא שלי הייתה בהריון והפילה. אח שלי בן ה-7 שבר את הצלעות. אחותי בת ה- 11 נקעה את היד. אבל זה רק בגוף. הפצעים האלו ייעברו. אבל הפצע יישאר לעולם פתוח ושותת דם. אתה פשעת כי לא יישבת בכלא. מה לא תתנו לנו לשכוח? שגירשתם אותנו? את כל ההרס והחורבן שגרמתם? שהבאתם את הבית של חברה שלי לרוצח של אבא שלה? שזרקתם אותי לרחוב? שעודדתם את הטרור? זה בסדר...אנחנו לא נשכח לעולם. הפצעע ייישאר שותת דם.

Tomak20

New member
תגובה

קודם כל, אני בכלל לא בטוח שאתה לא פרובוקציה של דו"צ, אל תשכח שחיילים קרביים לא השתתפו באופן פעיל בפינוי, אלא רק במשימות בט"ש סביבו. שנית, אל תשכח שכל חייל בגולני שלא רצה, יכל לעשות במקום זאת משימות אחרות במקום אחר, ארז צוקרמן היה חכם מספיק כדי לא לחסל את חטיבתו. להלן התייחסותי למה שכתבת: "קוראים לי רועי ואני חייל בסדיר."- מרגש. "ואחרי סוכות אני מתחיל קורס קצינים. הדעות הפוליטיות שלי הן מרכזיות ביותר." - רק מחזק את הטענה שאתה פרובוקציה של דו"ץ, להראות כאילו "איזה גבר" אתה, גם קורס קצינים וגם דעות מרכזיות... "עד כאן הכל רגיל? הנקודה למענה נכנסתי לפה היא שלקחתי חלק פעיל בהתנתקות כסגן מפקד באחד הצוותים. פיניתי 3 התנחלויות ומטעמים אישיים לא אכתוב שמות. גם לא אכתוב מה היה שם, כי בשביל זה לא צריך אותי." - אני אגיד לך מה היה שם, טיהור אתני וביזוי הדמוקרטיה הישראלית. "רק רציתי שתנסו להבין כיצד מרגיש הצד המפנה, הצד של לובשי המדים." - עברתם שטיפת מוח נוראית, ברור שתרגישו "קורבנות". "אז רק רציתי שתדעו, כואב לנו." - ביצעת טיהור אתני, פשע מלחמה... מה אתה רוצה, שלא יכאב? "גם כי פונו אנשים ללא רצונם, וגם כי הצלחתם במשימה ופצעתם אותנו פצעים שלעולם לא יגלידו." - מה שפצע אותך זה לא אדם זה או אחר, אלא הסיטואציה בה אתה הורס לאנשים את החיים. אני לא יודע לכמה אנשים אישית את הרסת את החיים, צה"ל הרס בסה"כ ל10 אלפים איש את החיים. "רק רציתי שתדעו, אני ולובשי מדים רבים שמרנו על מאחזים והתנחלויות." אז מה, גם על הצפון שמרת, זה אומר שאם תבוא לטרנספר את שלומי התושבים יקבלו אותך באהבה ובהבנה??? "רק רציתי שתדעו, רבים הם החיילים, שמתנגדים לכך, אבל לעולם לא סירבו." היו 63 מקרי סרבנות בצה"ל, שמתוכם 59 היו חיילים בסדיר. פשוט גנרל חלוץ הציניקן ידע טוב מאוד שאנשי קבע יפחדו על המשרות שלהם, ולכן לא יסרבו, בעוד שחיילי הסדיר בחלקם הגדול(משהו כמו חצי) היו מסרבים. אם היו נותנים לחיילי סדיר לבצע את הפקודה הבלתי חוקית בעליל הזאת, היא לא היתה מתבצעת... "רק רציתי שתדעו, נשבענו אמונים למדים שלנו ולצה"ל, ולכן אין ביכולתנו לבחור פקודה." - אין דבר כזה, שמקבלים פקודה שמבחינתך היא בלתי חוקית בעליל, צו המצפון קודם לכל... אני לא רוצה להזכיר לך מקרים קודמים שבהם נטען "רק מילאנו פקודה"... "רק רציתי שתדעו, המשפחה של סבי נספתה בשואה ולעולם לא תבינו את הכאב שבניצול אירוע השואה." מעניין, כשהשמאל קרא לחיילי צה"ל נאצים וחיילי SS, כשטומי לפיד אמר שהסבתא מרפיח מזכירה לו את סבתא שלו מהשואה, אז זה לא הפריע לך חתיכת צבוע... "רק רציתי שתדעו, מילים כואבות הרבה יותר ממעשים." - ממש ממש לא. שיגרשו אותך מביתך תבין שחווית העקירה, הטיהור האתני, קשה יותר מכל קללה זו או אחרת. יש דבר כזה חופש ביטוי, אנחנו(עדיין) לא ברוסיה הסובייטית של סטאלין... "רק רציתי שתדעו, שהכאבתם לנו מעל ומעבר לכל דימיון. " - בולשיט, האנשים האלה לא פגעו בכם פיזית למרות שביצעתם נגדם פשע מלחמה לפי כל האמנות הבן-לאומיות. לאנשים האלה אחדות העם היתה חשובה יותר מאחדות הארץ, אפילו מביתם, למרות שבוצע נגדם פשע מחריד. אם אנשים אלה היו רוצים, הם היו יכולים לדאוג לכך שלא תחזור בחיים. תגיד תודה שהם רק הביאו בפנייך את רגשותיהם הכנים והציגו בפניך מראה של עוולתך... "רק רציתי שתדעו, שבעוד אני כותב מכתב זה, אני מתמלא דמעות." - איפה היו הדמעות שלך כשגירשת מביתם אנשים שחטפו אלפי פצמ"רים כדי להגן עליך ועלי?? זה ההגדרה שלי ל"דמעות תנין". "אבל מי אני שירצה? אני רק חייל שלא סירב פקודה." - גבר גבר, כשיתנו לך את הפקודה לחסל מפגיני שמאל שקוראים להחליף את שרון גם כן תמלא פקודה?? להזכירך, ברוח צה"ל כתוב "חייל לא ישתמש בנשקו בכוחו כנגד אוכלוסייה בלתי לוחמת". "אם אפשר, יש לי רק בקשה אחת, תגידו שאתם כועסים, תגידו שאתם שונאים, אבל אל תגידו שלא פגעתם. " - הם לא פגעו בך, רק הציבו בפניך מראה. מצטער אם אני בוטה, אבל זה מה שאני מרגיש...

איזה תגובה מלאה בבולשיט

לא רק שהיו קרביים בהתנתקות, היו הרבה. החל מחיילי גולני, כולל חיילי הנדסה קרבית ועד כמה טייסים.

כמו, שנדב כבר אמר,

היו הרבה לוחמים מפנים, אני רק הוסיף ברשותך את כול החובשים הקרביים. אתה כנראה לא משרת בגולני, כי בעוד לחיילי גדודים ניתנה האפשרות לבקש משימה אחרת, חיילי היח"טיות היו מחויבים. יש לך בעיות עם הקורס קצינים? אולי פעם הבאה, שאני אשלח הודעה אני אעביר אותה דרכך, כדי שתעשה צנזורה למה שלא מתאי לך. אתה לא לקחת חלק בפינוי, מאיפה אתה יודע מה עברנו ומה לא?. גם כאדם, שלא היה באופן פעיל בהתנתקות, וגם כאדם שלא יודע מה אני מרגיש, תנסה לא להסביר לי למה אני מרגיש מה שאני מרגיש. באמת ובתמים, שאני לא מתכוון להשקיע בכתיבת הודעה ארוכה בשבילך אז רק עוד שני דברים: א. המפקד הקודם שלי השתתף בהתנתקות, חטף חומר כימי על גופו וטיפל בחיילת מדממת מסכין של מתנחלת. ב. לא סירבתי פקודה, כשהיא הייתה לשמור על התנחלויות ולא אסרב פקודה של פינוי. שלם ולא להתראות.

למעלה