גם אני עשיתי מרתון פרקים

גם אני עשיתי מרתון פרקים

ראיתי את KITSUNEGARI POST-MODERN PROMETHEUS ו CHRISTMAS CAROL אז יש לי כמה דברים לומר לגבי KITSUNEGARI- למה סקאלי כל כך מעצבנת? כאילו אני מבינה כשהיא מתווכחת עם מאלדר לגבי על טבעי אבל היא עוד לא למדה שהוא תמיד צודק?. אמר לה לינדה באומן אז למה היא מתעקשת שלא? היא כל כך עיצבנה אותי בפרק הזה. ורק סקינר היה מספיק גבר בשביל להודות שטעה. לגבי CHRISTMAS CAROL- מילא השני פאקים הראשונים בעלילה שהיו פה (העובדה שסקאלי גילתה פעמיים על הביציות שחסרות לה והסיפור הכפול על איך סקאלי קיבלה את שרשרת הצלב) אבל גיליתי עוד חור בעלילה. סקאלי מדברת על כך שמליסה נעדרה כל שנת 94 והם לא ידעו איפה היא ושבנובמבר 94 היא ילדה כביכול את אמילי. איך לעזאזל זה מסתדר עם העובדה שבנובמבר 94 היא הייתה עם סקאלי בבית חולים??? ו POST-MODERN PROMETHEUS - מושלם, אין הרבה מה לומר. הסצינה האחרונה היא מדהימה. פרק מעווולה.

1Shir

New member
../images/Emo45.gifמסכימה עם הכול

1. הכי אני מסכימה עם זה שסוף סוף עשית מרתון פרקים! 2. מסכימה לגבי סקאלי ב-KITSUNEGARI וגם סקינר עיצבן, אחד הפרקים שבהם הכי מעצבן שלא מקשיבים למולדר 3. POST-MODERN PROMETHEUS ראוי להגדרה מושלם, פרק איכותי ביותר, מתוחכם יחד עם קריצה וקלילות, אפילו המוזיקה היתה יפה ומצטערת אבל לא הבנתי את הפאק השלישי שתיארת, את יכולה להסביר שוב? (להגנתי לא ראיתי את CHRISTMAS CAROL ואמילי עדיין..)

הפאק השלישי

סקאלי מגלה את הילדה אמילי ובטוחה כי היא בתה של מליסה שנמסרה לאימוץ, כשאמה ואחיה טוענים שלא יכול להיות שמליסה הייתה יולדת בלי ידעתם סקאלי אומרת בתגובה כי בכל שנת 94 מליסה הייתה בטיול בחוף המזרחי והם בקושי ידעו איפה היא ואולי זה היה כיסוי להריון וללידה. היא טוענת שאמילי נולדה בנובמבר 94. כלומר מליסה אמורה להיות בטיול רק ש בנובמבר 94 סקאלי הוחזרה אחרי חטיפתה ושהתה בבית חולים. ואת ראינו שם אם לא את אחותה מליסה??

1Shir

New member
נראה לי שהבנתי

את מתכוונת לכך שההריון היה צריך להיות אחרי החטיפה כי רק בחטיפה גנבו לה את הביציות?

אה?

לא, לא לזה התכוונתי. איך סקאלי חשבה שמליסה ילדה בת בנובמבר 94 אם היא בנובמבר 94 הייתה איתה בבית חולים..

Gilliana

New member
עינת מתכוונת ש...

... ב-"אמילי" צויין כי אמילי נולדה בנובמבר 94. סקאלי העלתה את האפשרות שמליסה היתה בהריון וילדה בהחבא ובלי ידיעת המשפחה מכיוון שבאותה תקופה היתה בטיול הרחק מהמשפחה. עינת אומרת, שמכיוון שסקאלי הוחזרה בנובמבר 94, ומליסה היתה לצידה בנובמבר 94, ב-One breath - לא יתכן שהיא היתה בעת ובעונה אחת בשני מקומות. אבל תוך כדי שאני כותבת את הדברים עלתה לי אפשרות נוספת: נניח ומליסה היתה בטיול עד תחילת או אמצע נובמבר וחזרה לקראת סוף נובמבר הביתה? או אז היא היתה יכולה גם להיות בטיול (ולכאורה ללדת את אמילי) וגם להיות עם סקאלי ב-One breath.

1Shir

New member
מה פתאום לחוץ בזמנים

בחודש יש 30 יום, חשבתי שאולי לזה התכוונת אבל זה לא נראה לי פאק בכלל. אבל מה בנוגע למה שאני הבנתי?

לחוץ או לא

זה עדיין קלוש מדי. ואיך חשבת שזה לא פאק אם מליסה לפי הפרק הזה הייתה בשני מקומות יחד? ולגבי מה שהבנת, סקאלי נחטפה באוגוסט אפשרי כביכול ליצור אדם, אולי אמילי לא נולדה בהריון טבעי. למרות שזה גם פתרון קצת תלוש מהמציאות.

אה מה שרציתי להוסיף

זה שהפרק הזה בכלל יותר מדי לא מחובר לסדרה, יותר מדי חורים. אני שוקלת להדחיק אותו. מה גם שיש שם את מאלדר בדיוק לחצי שניה.

1Shir

New member
אני כ"כ מדחיקה אותו..

עד שאפילו בחרתי שלא לראות אותו עד היום

1Shir

New member
לא הבנתי כלום

איך ב-2 מקומות יחד?! נובמבר זה חודש שלם, אפשר להיות כל יום במקום אחר, מה הקשר? מאוגוסט עד נובמבר ליצור בנאדם? איך בדיוק?

טוב שוב פעם

נאמר שמליסה בכל שנת 94 הייתה בחוף המזרחי בטיול. אבל בנובמבר 94 אנחנו יודעים שהיא הייתה עם סקאלי בבית חולים. זה נקרא בשתי מקומות יחד....

1Shir

New member
אוקי עכשיו טיפה יותר מובן

בכל אופן מבחינתי זה פאק נסלח. כשבנאדם אומר "כל שנת 94" יכול להיות שהוא מתכוון בלי החודש וחצי האחרונים... ד"א איפה אמרו שסקאלי הוחזרה בנוב' 94' (נשמע כמו מחזור גיוס)? והשאלה השניה ששאלתי מטרידה אותי עוד יותר..

בפרק

מאלדר מעביר את הלוח שנה ונעצר בנובמבר. וגם השאלה שלך היא איזשהו פאק בתסריט כי גם היא לא הכי הגיונית.

1Shir

New member
זה לא היה ב-ONE BREATH לדעתי

זה היה בפרק שלפני זה, "3" אז זה עוזר לפאק הראשון שלך לגבי הפאק השני המסקנה ברורה, צריך להחרים את קיומה של אמילי וזהו. וזה נראה כאילו השאלה שלי עצמה היא חלק מהתסריט והיא פאק בתסריט
אם הבנת מה הצחיק אותי..

FeLL67

New member
חחח עשיתם לי כאב ראש:p

אבל קראתי שוב ושוב ושוב והבנתי זה באמת לא הגיוני, כי היא הייתה עם סקאלי אז היא לא יכלה להיות כ-ל השנה בטיול. וול O.ם

Julia307

New member
ויי, כאן כנראה יש הבדל

בין scully fans לבין mulder fans. למרות שכולנו מתים על שניהם יש בכל זאת התחלקות. למשל אני, בחיים לא אכעס עליה, מקסימום על התסריטאים שחברו (והם נוטים לעשות את זה) תסריט מעצבן ומנג'ס וכפו אותו עליה
היא מתווכחת גם כי היא מאוד רוצה להיות קונטרא עבורו, דווקא כי הוא גבר דומיננטי וחזק (כמו שאני יודעים סקאלי נמשכת לכאלה). כלומר זה לא רק אמצעי לדון בחקירות לדעתי אלא משהו פסיכולוגי אצלה, כדי שהיא תרגיש שהיא לא מובלת. מה בתכלס קורה? בתכלס התסריטאים יצרו מצב לא מאוד שיוויוניסטי בו לרוב מאלדר צודק וסקאלי טועה (למרות שהיא פיזיקאית ועל הנייר אמורה להיות יותר יצירתית במחשבה ודי מבריקה). גם אותי זה נורא מעצבבבבן. חוץ מזה הרמה בה מאלר "מנחש" את התשובה הנכונה כבר גובלת בסייקיק. הוא אשכרה קופץ לתשובה מדוייקת במאה אחוז עם כמעט אפס נתונים. זה קצת קלוש..לעיתים
למה את אוהבת את מודרן פרומיתיאוס? תוכלי להסביר? כלומר לא למה את אוהבת אלא למה את חושבת שהוא כזה פרק טוב. אנ למשל באופן אישי לא התחברתי.

1Shir

New member
לא, יש כאן הבדל בין אלה שלא מבינים

מה ז"א "תסריטאים", ממתי יש תסריטאים ב-FBI ?! ואם הויכוחים נובעים מצורך פסיכולוגי ולא מדעה אותנטית, זה רק הופך את זה לעוד יותר גרוע. הקונטרה שלה במקרים מסוימים טובה (ואפילו הצילה לו את הקריירה) אבל במקרים אחרים הורסת. אני מניחה שבמאזן הכללי היא טובה, למרות שהיא מעצבנתתתתתת ויש מישהו שלא נמשך לדומיננטי וחזק?
לגבי הפרק PMP גם אני אענה, אני אוהבת אותו בגלל שהוא משלב הומור ואירוניה ואיזכורים תרבותיים ומוזיקה והמון מקוריות וגם הסיפור עצמו יפה ועשוי יפה. פרק מיוחד לאללה.

למעלה